Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Migrants in Europe -kilpailu: Italian, Belgian ja Viron koulut palkitsivat palkintoja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Migrants_in_Europe_CompKomissaari Cecilia Malmström julkisti 14. lokakuuta EU: n laajuisen multimediakilpailun voittajat "Maahanmuuttajat Euroopassa" kutsuttiin kutsumaan opiskelijoita taiteiden, graafisten ja viestintäkoulujen edustajista kaikkialle EU: hun pohtimaan maahanmuuttajien panosta eurooppalaiseen yhteiskuntaan.

Kilpailu haastoi opiskelijoita tuottamaan kuvamateriaalia, joka ilmaisi mielipiteensä asiasta ja vangitsi maahanmuuttajien roolin Euroopassa. Kouluja pyydettiin esittämään yksi tai useampia teoksia yhdessä tai useammassa luokassa (juliste, valokuva ja video), ja niihin osallistui 777 korkeakoulua kaikista 28 EU-maasta.

Voittajat

Mainos

Paras juliste: Parempi yhdessä, Andrea Raia, Fondazione Accademia di Comunicazione, Italia

Paras valokuva: Rue des Palmiers 80, Romy Cordivani, Institut des Hautes Etudes des Communications Sociales, Belgia

Paras video: Perheeni muuttoliikkeet, Nadja Haugas, Martin Siilak, Kuressaare Ametikool, Viro

Mainos

Julkinen valinta -palkinto: Perheeni muuttoliikkeet, Nadja Haugas, Martin Siilak, Kuressaare Ametikool, Viro

"Haluan onnitella kaikkia osallistuneita. Olen iloinen siitä, että niin monet nuoret lahjakkaat ammattilaiset päättivät osallistua tähän kilpailuun. Jaan monia heidän työstään esitetyistä visioista ja ideoista. Se osoittaa, että suhtautumisemme monimuotoisuuteen ja maahanmuuttoon pitäisi perustua tosiasioihin eikä väärinkäsityksiin ", totesi EU: n sisäasioista vastaava komissaari Cecilia Malmström.

Kaikkia voittajia voi tarkastella osoitteessa www.migrantsineurope.eu.

Vastaanotetuista 1 500 taideteoksesta kansalliset tuomaristot tekivät maakohtaisen valinnan, josta eurooppalainen tuomaristo1 valittu 27 finalistia ja päätti kolme voittajaa, yhden kutakin luokkaa kohti (video, juliste ja valokuva).

Suurta yleisöä kutsuttiin myös katsomaan finalistit ja äänestää suosikkinsa puolesta, joka voitti julkisen äänestyspalkinnon.

Palkintojenjakotilaisuus komissaari Malmströmin kanssa pidettiin Brysselissä 14. lokakuuta Berlaymontin komission rakennuksessa (presidenttien galleria), jossa kaikkien finalistien työt ovat esillä 31. lokakuuta asti.

Koulut, joiden opiskelijat voittivat ensimmäiset palkinnot kolmessa luokassa ja ensimmäisen palkinnon yleisöäänestyksessä, saivat 10,000 XNUMX euron palkinnon, joka käytettiin opetustarkoituksiin.

Rakentavan keskustelun herättämiseksi komissio järjesti samana päivänä myös konferenssin maahanmuuttajien kuvasta tiedotusvälineissä, johon kerättiin toimittajia, kansalaisyhteiskunnan edustajia, tutkijoita ja päättäjiä.

Tausta

Joitakin avainlukuja (katso myös infografiikkaa aiheesta turvapaikka että maahanmuutto):

  • Eurostatin tietojen mukaan EU: n kokonaisväestö oli 1. tammikuuta 2012 503.7 miljoonaa eli 1.3 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011.
  • Työikäisen (15–64-vuotiaan) EU-väestön määrä oli 335.4 miljoonaa vuonna 2012, ja sen ennustetaan laskevan seuraavien 50 vuoden aikana 290.6 miljoonaan vuoteen 2060 mennessä.
  • Vanhushuoltosuhde oli 26.8% vuonna 2012, ja sen ennustetaan kasvavan jyrkästi 52.6%: iin vuoteen 2060 mennessä.
  • EU: ssa asuvat 20.7 miljoonaa kolmansien maiden kansalaista oli noin 4.1 prosenttia EU: n koko väestöstä.
  • Turvapaikkahakemusten kokonaismäärä kasvoi vuonna 2012 9.7% vuoteen 2011 verrattuna ja oli hieman yli 330,000 425,000 (selvästi alle huipputason 2001 XNUMX vuonna XNUMX).

Continue Reading
Mainos

koronavirusantigeenin

HERA: Ensimmäinen askel kohti EU FAB: n luomista, joka on jatkuvasti lämmin tuotantokapasiteetti

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut Ennakkoilmoitus, joka tarjoaa rokote- ja lääkevalmistajille alustavia tietoja vuoden 2022 alkupuolella suunnitellusta EU: n FAB-kilpailukilpailusta. EU FAB: n tavoitteena on luoda "aina lämmin" rokotteiden ja lääkkeiden valmistuskapasiteetti, joka voidaan aktivoida tulevien kriisien sattuessa. EU FAB kattaa useita rokote- ja terapeuttisia tekniikoita. Osallistuvien tuotantolaitosten on aina oltava toiminnassa, ja niiden odotetaan varmistavan pätevän henkilöstön saatavuus, selkeät toimintaprosessit ja laadunvalvonta, jotta EU voi valmistautua paremmin ja vastata tuleviin terveysuhkiin. EU FAB pystyy aktivoimaan nopeasti ja helposti tuotantokapasiteettiverkostonsa vastaamaan rokotteiden ja/tai lääkkeiden tarpeita, kunnes markkinat ovat kasvattaneet tuotantokapasiteettiaan. EU: n FAB on keskeinen osa Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomaisen (HERA) teollista ulottuvuutta, kuten tiedonannossa todetaan Esittelyssä HERA, seuraava askel kohti Euroopan terveysunionin toteuttamista, 16. syyskuuta. Ennakkotietoilmoitus EU: n FAB: sta on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Puola määräsi maksamaan Euroopan komissiolle puolen miljoonan euron päivittäisen sakon Turówin kaivoksesta

Julkaistu

on

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on määrännyt Puolalle 500,000 21 euron päivittäisen sakon, joka maksetaan Euroopan komissiolle, koska se ei ole noudattanut XNUMX. toukokuuta annettua määräystä lopettaa louhintatoiminta Turówin avoimessa ruskohiilikaivoksessa, kirjoittaa Catherine Feore.

Kaivos sijaitsee Puolassa, mutta lähellä Tšekin ja Saksan rajoja. Sille myönnettiin toimilupa toimia vuonna 1994. Puolan ilmastoministeri myönsi 20. maaliskuuta 2020 luvan jatkaa ruskohiilen kaivostoimintaa vuoteen 2026. Tšekki lähetti asian Euroopan komission käsiteltäväksi ja 17. joulukuuta 2020 komissio antoi perustellussa lausunnossa, jossa se kritisoi Puolaa useista EU: n lainsäädännön rikkomisista. Komissio katsoi erityisesti, että Puola oli rikkonut EU: n lainsäädäntöä hyväksymällä toimenpiteen, joka mahdollistaa kuuden vuoden pidennyksen tekemättä ympäristövaikutusten arviointia. 

Tšekki pyysi tuomioistuinta tekemään väliaikaisen päätöksen, kunnes yhteisöjen tuomioistuin antoi lopullisen tuomion. Koska Puolan viranomaiset eivät kuitenkaan noudattaneet tämän määräyksen mukaisia ​​velvoitteitaan, Tšekki teki 7. kesäkuuta 2021 hakemuksen, jossa Puolaa velvoitettiin maksamaan päivittäinen 5,000,000 XNUMX XNUMX euron uhkasakko EU: n talousarviosta sen noudattamatta jättämisestä sen velvoitteet. 

Mainos

Tuomioistuin hylkäsi tänään (20. syyskuuta) Puolan hakemuksen välitoimien kumoamisesta ja määräsi Puolan maksamaan komissiolle 500,000 XNUMX euron uhkasakon päivässä, joka on kymmenesosa Tšekin tasavallan vaatimuksesta. Tilintarkastustuomioistuin totesi, että Tšekin tasavallan ehdottama määrä ei sido heitä ja että alempi luku olisi riittävä kannustamaan Puolaa "lopettamaan väliaikaisen määräyksen velvoitteidensa laiminlyönti".

Puola väitti, että ruskohiilen louhinnan lopettaminen Turówin kaivoksella voi aiheuttaa lämmön ja juomaveden jakelun katkeamisen Bogatynian (Puola) ja Zgorzelecin (Puola) alueilla, mikä uhkaa kyseisten alueiden asukkaiden terveyttä. Tuomioistuin totesi, että Puola ei ollut riittävästi osoittanut, että tämä oli todellinen riski.

Koska Puola ei noudattanut väliaikaista määräystä, tuomioistuin katsoi, ettei sillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin määrätä sakko. Unionin tuomioistuin on korostanut, että on hyvin harvinaista, että jäsenvaltio nostaa jäsenyysvelvoitteiden noudattamatta jättämistä koskevan kanteen toista jäsenvaltiota vastaan, tämä on yhdeksäs tällainen kanne tuomioistuimen historiassa.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

7 miljardia euroa keskeisiin infrastruktuurihankkeisiin: puuttuvat yhteydet ja vihreä liikenne

Julkaistu

on

Verkkojen Eurooppa -välineen (CEF) liikenneohjelmasta käynnistetty ehdotuspyyntö tarjoaa 7 miljardia euroa eurooppalaisiin liikenneinfrastruktuurihankkeisiin. Suurin osa tämän ehdotuspyynnön puitteissa rahoitetuista hankkeista auttaa lisäämään koko liikenneverkostomme kestävyyttä, mikä saa EU: n saavuttamaan eurooppalaisen vihreän sopimuksen tavoitteen eli vähentää liikenteen päästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi: ”Kasvamme massiivisesti vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin käyttöönottoon käytettävissä olevia varoja 1.5 miljardiin euroon. Tuemme ensimmäistä kertaa myös hankkeita, joiden tarkoituksena on, että Euroopan laajuiset liikenneverkostomme soveltuvat siviilipuolustuskäyttöön ja parantavat sotilaallista liikkuvuutta kaikkialla EU: ssa. Eilisen haun puitteissa rahoitetut hankkeet edistävät tehokkaan ja yhteenliitetyn multimodaalisen liikennejärjestelmän luomista sekä matkustajille että rahdille ja infrastruktuurin kehittämistä kestävämpien liikkuvuusvalintojen tukemiseksi. ”

EU tarvitsee tehokkaan ja yhteenliitetyn multimodaalisen kuljetusjärjestelmän sekä matkustajille että rahdille. Tähän on sisällyttävä edullinen, suurnopeusrautatieverkko, runsas lataus- ja tankkausinfrastruktuuri nollapäästöisille ajoneuvoille sekä parempi automaatio tehokkuuden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa