Liity verkostomme!

Etusivu

Kazakstan: "Totuuden hetki Afganistanille"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kirjoittaja: Colin Stevens Almatyssa

MAGAZINEALMATY 1 PELAA

"Yksikään maa ei yksin pysty ratkaisemaan Afganistanin pulmia", - EU: n erityislähettiläs Kabulissa Vygaudas Usackas kertoi EU Reporterille. - "Tulimme Afganistaniin varmistamaan, että Afganistanista ei koskaan tule kansainvälisen terrorismin lähdettä; köyhyyden poistamiseksi ja edistymisen turvaamiseksi nyt 11 vuodessa; keskustelu Afganistanin tulevaisuudesta käytiin Almatyssa 26. huhtikuuta Istanbulin prosessin kolmannen ulkoministerikokouksen aikana, johon osallistui edustajia 14 jäsenmaasta, foorumia tukevista 17 valtiosta ja 11 kansainväliset järjestöt - yhdessä noin 50 valtuuskuntaa.

Mainos

Turkki, Afganistan ja Keski-Aasian maat esittivät marraskuussa 2011 Istanbulissa alkaneen aloitteen Yhdistyneiden Kansakuntien voimakkaalla tuella prosessina alueellisesta turvallisuudesta ja vauraan ja vakaan Afganistanin yhteistyöstä. Lisäkehitys tapahtui Chicagon huippukokouksessa vuonna 2012, jos maat vahvistivat sitoutuneensa afganistanilaisiin ja ilmoittivat, että apu menee siirtymäkauden ulkopuolelle.
Kazakstanin sitoutumisella Afganistaniin on oma historia. Vuonna 1996 Almatyssa järjestettiin Kazakstanin aloitteesta Keski-Aasian maiden ja Venäjän valtionpäämiesten kokous, kun vakavissa turvallisuusongelmissa oli pohjoisia provinsseja.
Levottomista ponnisteluista huolimatta edessä on vielä paljon työtä, koska länsimaisten sitoutumisen aiheuttaneita suuria ongelmia ei ole vielä ratkaistu:

"Valitettavasti Afganistan vie edelleen terrorismia", sanoi Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbayev puhuen tapahtumaan. - "Huumetuotannon ja -kaupan ongelma on tällä hetkellä yksi aluekehityksen suurimmista haasteista". Tällä hetkellä Venäjä ja Azerbaidžan ovat puheenjohtajana Istanbulin huumekauppaa käsittelevässä asiantuntijaryhmässä. Venäjän valtuuskunta ilmaisi kasvavan huolen kannabiksen ja synteettisen viennin ongelmasta, joka vaatii huolellisinta harkintaa.

Mainos
Kaikkia yhdessä on tällä hetkellä perustettu kuusi ryhmää vastaamaan erilaisiin haasteisiin. Prosessiin sisältyy neljätoista Afganistaniin osallistuvaa maata, jotka ovat aloittaneet Keski-Aasian valtiot ja Turkki. He ovat sopineet aloitteesta nimeltä ”Istanbulin prosessi”, jonka tavoitteena on alueellinen turvallisuusyhteistyö. Prosessiin osallistuvat maat työskentelevät toimenpiteiden kanssa yhteisten alueellisten hankkeiden luomiseksi ja olemassa olevan toiminnan edistämiseksi.
Valtuuskunnat sopivat, että kansainvälisellä yhteisöllä on ratkaiseva rooli keskittymisessä konfliktin jälkeiseen rauhanrakentamiseen ja Afganistanin talouden kehittämiseen: Valitettavasti Afganistanille annettavan kansainvälisen humanitaarisen ja investointitukien vahvistaminen on edelleen "hyvin vaatimaton vaihe". ", Sanoi presidentti Nazarbajev.
"Kazakstan on valmis tarjoamaan palveluitaan uuden kansainvälisen foorumin järjestämiselle tehokkaisiin ratkaisuihin ongelmaan", - presidentti totesi lopuksi ja kiinnitti huomiota Afganistanin talouden huonoon muotoon. Köyhyys on todellinen vakauden haaste useille maille ja alueille:
"Kolmannen vuoden ajan olemme kaikki nähneet maailman vakauden vaihtelevan" pudotetuksi "useissa osavaltioissa, ennen kuin saamme tasaisen taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen. Kyse on joukosta Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maita. Epävakauden todellinen uhka on joillakin Aasian mailla ”, - varoitti Nazarbajev. Hän oli selvästi eri mieltä arvioista, joissa kirjoittajat väittävät, että kansainvälisen koalition tehtävä Afganistanissa väitetysti ei saavuttanut tavoitteitaan.
'' Menetelmän turvallisuuteen liittyvää välitöntä uhkaa on vähennetty ja se on lokalisoitu. Kyllä, Afganistanin sovintoprosessissa on ongelmia, mutta täälläkin on myönteisiä muutoksia '', presidentti totesi.
Yksi ratkaisevista tekijöistä Afganistanin talouden kehityksen tukemisessa on liikenneverkon rakentaminen, maan yhdistäminen pohjoiseen naapuriinsa ja integroituminen Keski-Aasian alueeseen. Tähän saakka niin kapinallisuudet, huonot valvontakustannusten ylitykset ja korruptio ovat vaivanneet niin elintärkeää toimintaa kuin kansainvälisten kumppaneiden teiden rakentamispyrkimykset.
Tässä tilanteen monimutkaisuudessa suurin panos Afganistanin ihmisiin on nuorten asiantuntijoiden koulutus ja harjoittelu, sanoi Kazakstanin ulkoministeri Erlan Idrissov.
"Kazakstanin suurin ja näkyvin panos luonnehtii selkeästi lähestymistapojamme Afganistanille annettavaan apuun - erityisohjelma Afganistanin henkilöstön kouluttamiseksi. Kazakstanin hallitus on myöntänyt 50 miljoonaa dollaria viiden vuoden ajaksi kouluttamaan tuhatta afganistanilaista opiskelijaa siviilialalla. ammatit - lääkärit, insinöörit, maanviljelijät, opettajat "- Erlan Idrissov korosti konferenssissa.
Hän totesi kuitenkin, että pakollinen määrä sinänsä ei ole vain tärkeä, vaan se, että se on investointi Afganistanin tulevaisuuteen. "Se ei ole rahamäärä, halusimme osoittaa, kuinka tärkeää on investoida Afganistanin nuoreen sukupolveen, Afganistanin tulevaisuuteen. Tämä on periaatteellinen kantamme, ja mielestämme on niin tärkeää noudattaa näitä muotoja auttaaksemme Afganistania , jossa korostetaan maan inhimillisen pääoman kehittämistä ", sanoi Idrissov.
Suurin osa osallistujista ei ole ajatellut Nato-joukkojen vetäytymistä asiaan. Venäläinen asiantuntija Juri Solozobov kutsui pelkoja liioiteltuiksi. Iranin presidenttiehdokas Guchang Amir Akhmadi on vakuuttunut siitä, että päinvastoin joukkojen vetäytyminen heikentää huomattavasti Talebanin vaikutusta väestöön.
Tällä hetkellä suurin osa maan alueesta on jo hallituksen valvonnassa.

Viimeisin konferenssi syntyi Chicagon huippukokouksen jälkeen, jolloin kansainvälinen yhteisö vahvisti sitoutumisensa afganistanilaisiin sekä taloudellisella että sotilaallisella tasolla ja sitoutui antamaan taloudellista apua ja armeijan upseerien koulutusta.

Viimeisimmässä konferenssissa ehdotettiin rahastoyhtiön perustamista, ja ideaa kehitetään jatko neuvotteluissa Afganistanin viranomaisten kanssa. Päätelmänä annettiin julistus, jonka tarkoituksena on kehittää edelleen luottamusta lisääviä toimenpiteitä. Ensi vuoden huhtikuussa tulevat presidentinvaalit ovat kuitenkin edelleen haaste.
EU: n lähettilään Vygaudas Usackasin mukaan Kiina ilmoitti olevansa kiinnostunut seuraavan kokouksen järjestämisestä.
Colin Stevens

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa