Liity verkostomme!

Etusivu

Serbia seisoo Kosovossa kallion ja kovan paikan välissä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kirjoittaja Aleksandar Mitic Belgradista

Käsittele tai ei, he kohtaavat räjähtävän cocktailin, joka on valmistettu Serbian sisäisistä erimielisyyksistä, pysyvistä jännitteistä Kosovon albaanien kanssa ja lännen painostuksesta.

Mainos

Yhtäältä Serbia neuvottelee Kosovon albaanien kanssa, jotka eivät halua luopua, kun otetaan huomioon Washingtonin, Berliinin ja suuren osan Euroopan unionin jäsenmaista saamansa täysi tuki.
Jos ne sopivat sopimuksesta, Belgradin viranomaiset voidaan vapauttaa EU: n painostuksesta, jonka tarkoituksena on hajottaa Serbian instituutiot Serbian asutetuilla Kosovon alueilla, ja he saisivat päivämäärän EU-jäsenyysneuvottelujen alkamiselle.
Mutta Belgrad on ollut, on ja tulee jatkossakin kärsimään suurten länsimaiden pääkaupunkien painostuksesta etenemään muodollisesti tunnustamaan eteläisen maakuntansa yksipuolinen irtautuminen.
Koska Serbian kanta on, että Belgrad ei koskaan tunnista Kosovon irtautumista, sen EU-näkymät tulevat ennemmin tai myöhemmin muuriin.
Loputon Euroopan talouskriisi, EU: n laajentumisen tulevaisuuteen kohdistuvat epäilyt ja Serbiassa lisääntyvä euroskeptisyys - historiallisen matalalla EU-jäsenyyden tuella - eivät tee Serbian hallitukselle helppoa valita Kosovon lähitulevaisuudessa.

Mutta tämä ei ole vaikein osa. Serbian sisällä Pristinan kanssa tehtyjen sopimusten tuki on vähäistä, kun taas Kosovon serbit, erityisesti pohjoisessa, ovat suorastaan ​​vihamielisiä sopimukselle, joka merkitsisi Serbian valtion instituutioiden päättymistä Kosovossa.
"Olemme tehneet kaksi keskeistä päätöstä", Marko Jaksic, yksi serbien tärkeimmistä johtajista Pohjois-Kosovossa, kertoi EU Reporterille perjantaina pidetyssä kiireellisessä kokouksessa, johon osallistui Pohjois-Kosovon neljän serbien asutun kunnan neuvonantajat.
"Ensinnäkin hylkäämme ehdotetun sopimuksen ja kehotamme viranomaisia ​​olemaan allekirjoittamatta sitä", hän sanoi ja huomautti, että neuvoston jäsenet ovat ilmoittaneet, että "kenelläkään ei ole valtuuksia allekirjoittaa säädöstä, joka vahvistaa tunnustamattomien sääntöjen - kutsutaan Serbian tasavallan alueen "Kosovon tasavallaksi".
Toiseksi olemme päättäneet aloittaa vetoomuksen 100.000 XNUMX allekirjoituksesta, joita tarvitaan kansanäänestyksen kutsumiseen EU: sta tai Kosovosta. Emme halua olla panttivankeja. Haluamme ihmisten sanovan selvästi, että alue, jolla elämme, on edelleen osa Serbiaa ”, Jaksic sanoi.
Pohjoisessa serbejä voi olla vain 70,000 14, mutta ilman heidän yhteistyötään Brysselissä solmittua sopimusta ei voida toteuttaa. Viimeisten XNUMX vuoden ajan, Kosovon sodan päättymisestä lähtien, heille ei ole tuntematon boikoteja, tiesulkuja ja muita tottelemattomuuden muotoja, joita he pitävät albaanin yrityksenä valloittaa pohjoinen ja karkottaa heidät kodeistaan.
Yli 200,000 120,000 serbiä on karkotettu kodeistaan ​​Kosovossa, ja noin XNUMX XNUMX ihmistä asuu joko pohjoisessa, joka on maantieteellisesti yhteydessä Keski-Serbiaan, tai eteläisissä pienissä erillisalueissa, joita ympäröi etninen albaanien enemmistö.
Enklaaviin jääneitä kohdellaan rajoitettu liikkumisvapaus, syrjintä, uhkailu ja häirintä - kohtalo, jonka pohjoisen serbit pelkäävät, jos Pristina ottaa hallinnan.

Mainos

MITÄ VIKAA TARJOUKSESSA
Pohjimmiltaan serbien paikallisviranomaiset koottaisiin pohjimmiltaan sopimuksen nojalla "Serbian kuntien yhteisön" autonomisen sateenvarjon alle, yksikölle, jolla on oma poliisi-, oikeus-, terveys-, koulutus- ja kaupunkisuunnittelujärjestelmä.
Mutta - ja tässä on saalis - näiden instituutioiden on tarkoitus korvata Serbian valtion instituutiot, jotka lakkaavat toimimasta serbien asuttuilla Kosovon alueilla.
Sellaisina uudet instituutiot olisivat - ainakin muodollisesti - yhteydessä Kosovon albaanien johtamiin Pristinan viranomaisiin.
Belgrad yrittää rauhoittaa Kosovon serbejä sanomalla, että se hyväksyy perustuslakilain, joka yhdistää sopimuksen Serbian perustuslakiin ja varmistaa siten, että se ei tarkoita luopumista maakunnasta.
Takuu, joka ei mene pitkälle paikallisten serbien kanssa. Takaus, jonka Kosovon albaanit hylkäävät. Ja takaus, jonka Kosovon irtautumisen länsimaiset sponsorit todennäköisesti jättävät huomiotta.
Tämä ei tarkoita takausta alueen EU-näkymille eikä vakaudelle paikan päällä.

Continue Reading
Mainos

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa