Liity verkostomme!

Etusivu

Hugo Chavezin perintö

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Cristian Gherasim

Näennäisesti tuhoutumaton, oliivinvärisessä univormussa näyttävä husky, Hugo Chavezilla oli kaikki elämästä suurempaa hahmoa. Lähes 14 vuoden ajan Chavez kuvasi itseään isänä, joka johti Venezuelan elämän kaikkia puolia. Karismaattinen ja kiistanalainen, nykypäivän Robin Hood joillekin, älykäs toisille, hän oli Latinalaisen Amerikan pisin presidentti - mutta mihin hintaan? Hänen elinikäinen pyrkimyksensä muuttaa Venezuela sosialistiseksi utopiaksi on saattanut juosta tietä, mutta poliittisen ja taloudellisen alistamisen synkkä perintö säilyy.

Mainos
Chavezin kuolema kantaa absoluuttisen vallan kuluttaman miehen ansoja ja muodostaa vaarallisen ennakkotapauksen, jonka tarkoituksena on varmistaa jatkuvuus ja torjua samalla ei-toivotut muutokset. Loppujen lopuksi kukaan itsensä imeytynyt hallitsija ei pidä siitä, että järjestelmä, jonka hän on niin huolellisesti keksinyt, kumotaan fyysisen kuoleman jälkeen. Chavezin toiminta sijoittuu tahroista kampanjoihin ja monistuksiin vain paljastamaan hänen polunsa poliittiseen menestykseen. Voiman tyhjiön täyttämiseen on olemassa sääntöjä, periaatteita, joita jokainen ylhäältä käyvä tottelee, jos hän haluaa nostaa riveissä. Aivan kuten muut historian johtajat, jotka jättivät samanlaisen aukon, Hugo Chavez halusi ideologiansa elävän.
Hänen perintönsä etenee askel askeleelta poliittiseen peliin, joka on tehtävä jokaiselle pyrkivälle caudillolle:
Vaihe 1: Saavuta ylin johtoasema. Tule valituksi autokraatiksi
Tämä haluaa olla ammattimainen baseball-pelaaja, josta tuli presidentti, aloitti salaliiton hallitusta vastaan ​​23-vuotiaana. Vuosia myöhemmin, vuonna 1992, Chavez johti veristä, mutta epäonnistunutta vallankaappausyritystä demokraattisesti valittua Carlos Pereziä vastaan. Häväistävän vastuuvapauden ja kahden vuoden vankeustuomion jälkeen hän vieraili Kuubassa ja aloitti läheisen ystävyyden Fidel Castron kanssa. Ikääntyvä johtaja Chavez sai tietää, että sotilasmiehenä oleminen ei riitä, että vaalit tarjoavat paremman, vähemmän jakavan reitin valtaan kuin voima. Lupaus köyhyyden ja korruption poistamiseksi voitti hänet presidentiksi jo vuonna 1998. Ihmisten tarpeiden ja turhautumisen hyödyntäminen tarjosi hänelle keinon luoda legitiimiys. Riippumatta siitä, kuinka kiistanalainen hänen tekonsa oli, hän voi aina kääntyä äänestyslaatikon puoleen hyväksyttäväksi.
 Chavez voitti kolme presidentinvaalia, kaikki sääntöjenvastaisuudet. Presidenttinä hän ei olisi koskaan pyrkinyt kiertämään lainsäädännöllisiä vastustajiaan ja hallitsemaan asetuksella. Mikään riippumaton laitos ei jäänyt vahingoittumattomaksi. Hän nimitti lojaalin korkeimpaan oikeuteen samalla, kun hän muutti keskuspankin edustajaksi budjetin ulkopuolelle. Tämä niin kutsuttu kansanmies ei koskaan suostunut valitun viran ankaruuteen. Hänellä ei vain ollut vahvoja siteitä armeijaan, vaan hän myös laajensi sen valtaa koko presidenttikautensa ajan. Chavezin sotilaallisen naudanlihan takana seisoi aito epäluottamus arvostettuun kaatuneeseen. Koko ajan hän tiesi hyvin, keneen luottaa. Tarpeeksi varoittamatta koskaan näyttämästä sitä ja ehkä herättämään kaunaa köyhien seuraajiensa keskuudessa, Chavez oli velkaa poliittisen eloonjäämisen uskonnollisille.
Vaihe 2: Torju kaikki vastalauseet 
Poliittisten tavoitteidensa mukaan räätälöity Chavez kirjoitti perustuslain uudelleen näkemyksensä mukaan. Se oli yksi hänen ensimmäisistä teoistaan ​​voitettuaan toimiston. Hallituksen hallinnan ja tasapainon heikkeneminen, säädökset asetuksella, hänen toimikautensa pidentäminen kuudeksi vuodeksi auttoi lisäämään valtaa opposition kustannuksella. Ajan myötä Chavez hyödynsi järjestelmää entisestään, kun vuonna 2007 tapahtuneen alkuperäisen takaiskun jälkeen onnistui vielä kerran muuttamaan korkeinta lakia ja kumoamaan kokonaan aikarajat.
Opposition leikkaamisesta tuli päämäärä sinänsä. Voitettuaan kansanäänestyskampanjan vuonna 2004 Chavez rankaisi niitä, jotka löysivät muutoksen. Hän puhdisti tiedotusvälineitä, potkaisi valtion virkamiehiä ja jopa kielsi passit kenellekään, joka äänesti häntä vastaan.
Ylläpitoedut osoittautuivat korvaamattomiksi myöhemmin. Hänen hallitsevuutensa oli melkein ehdoton. Chavez käski radioaaltoja samalla tavalla kuin valtion resursseja. Hän oli kaikilla televisiokanavilla, milloin tahansa päivällä tai yöllä, ja runteli tuntikausia, kun taas oppositiolle annettiin vain kolme minuuttia mainontaa päivässä.
Hänen vaikutusvaltansa kasvaessa kasvoi suvaitsemattomuus kaikkia mahdollisia erimielisyyksiä kohtaan. Aina kun oppositio pärjäisi hyvin paikallisissa ja kansallisissa vaaleissa, presidentti löysi tapoja riisua alueelliset elimet ja kansallinen lainsäätäjä suurelta osin heidän toimivaltuuksistaan. Kaiken Hugo Chavezin tekemän tarkoituksena oli tukea tukea ja estää ketään haastamasta hänen auktoriteettiaan.
Vaihe 3: Kehitä brändi
Chavez on yksi Latinalaisen Amerikan tunnetuimmista johtajista, ja hänen menestyksensä suuri osa on hänen henkilökohtaisen karismansa. Hän
kehitti brändin, joka on amerikkalaisvastainen ja kapitalistinen, Che Guevaran ja Fidel Castron seuraaja.
Ilmeisesti jos kutsut Yhdysvaltojen presidenttiä rikkipitoiseksi paholaiseksi YK: n yleiskokouksen edessä, se auttaa vaalimahdollisuuksiasi. Chavez käytti kuin kukaan muu Bushin maailmanlaajuinen epäsuosio päästä maahan. Hän ei koskaan menettänyt mahdollisuutta torjua julkisesti Yhdysvaltain presidenttiä.
 Chavez käytti manipulatiivisia kykyjään entisestään keksimällä skenaarioita, jotta Yhdysvallat aikoo lakkaamatta kaataa hänet. Yhdysvalloista tuli jokaisen autokraatin kipeästi tarvitsema ulkoinen uhka. Siitä tuli Venezuelan taloudellisten ongelmien syntipukki ja legitimiteetin lähde presidentin viehättävälle hyökkäykselle ulkomailla.
Vaihe 4: Riippuvuuden valmistus 
Mikä teki Chavezista niin älykkään poliitikon, oli hänen ymmärryksensä siitä, että vallassa pysyminen edellyttää laajamittaisen riippuvuuden luomista. Hän kansallistanut sementtitehtaat, maatilat, terästehtaat, televiestinnän toimittajat ja öljyteollisuuden. Julkiset tuet kaatoivat hitaille sektoreille samalla kun talous upposi yhä syvemmälle korkeaan inflaatioon ja matalaan työn tuottavuuteen. Seurauksena oli krooninen pulaa kaikesta öljystä maitoon. Raaka-aineiden hintojen noususta huolimatta Venezuelan talouskasvu oli Latinalaisessa Amerikassa heikointa.
 Tämän taloudellisen huonovointisuuden luomisesta ja maansa romahduksen suunnittelusta Chavez palkittiin uudella vaalimandaatilla. Ymmärrämme tässä, että riippumatta siitä, kuinka korruptoitunut järjestelmä voi olla, on vain niin paljon, mitä voit saavuttaa vaalipetosten ja kiristyksen avulla. Todellinen temppu kaiken tämän takana on ihmisten korruptio. Chavez onnistui saamaan heidät paitsi taloudellisesti riippuvaisiksi myös henkisesti vaimennetuiksi. Ihmiset äänestivät Chavezia, koska hän sai heidät tuntemaan itsensä hyviksi. Hän heijasteli heidän puutteitaan osoittaen, että maan presidentti oli yhtä puutteellinen kuin he. Edistämällä keskinkertaisuutta ja osoittamalla salakäyttäytymistä Chavez osoitti harrastajilleen, että myös he voivat joskus seurata hänen jalanjälkejään. Hän ei koskaan halunnut ruokkia perinteistä viisautta, jonka mukaan Venezuelan tulevaisuus riippuu hänestä.

Anna van Densky

Mainos

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa