Liity verkostomme!

Etusivu

Valokuvaoptio Schlossissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mitä David Cameron toivoi saavansa viemällä perheensä tapaamaan Angela Merkelin Schloss Messebergiin, Saksan liittokanslerilla oli rajallinen asialista. Se oli kätevä valokuvamahdollisuus häiritä SPD: n oppositiokokousta ennen syksyn liittovaltion vaaleja - ja on syytä huomata, että hän piti hyvänä ajatuksena antaa äänestäjien nähdä hänet Ison-Britannian euroskeptisen pääministerin ystävänä.

valokuva-op

Se oli hyödyllinen häiriötekijä jatkotoimista kohti Euroopan yhdentymistä, jossa keskiössä oli Saksa ja etureunassaan Yhdistynyt kuningaskunta. Edistyminen pankkivalvontaa koskevassa sopimuksessa on kuitenkin vasta hidasta, mutta vasta viimeinen vaihe. Yhteistyötä verotuksen ja talouspolitiikan alalla seurataan ainakin euosalueen osalta.

Mainos

Saksan johtajan mielestä näistä asioista puhutaan parhaiten vaalien jälkeen, mutta vähemmän onnekkaille hallituksen päämiehille ei ole viivettä. Se, mitä komissio kutsuu "korjaukseksi", on nyt hyvin häiritsevää. Virkamiehet ovat varmoja siitä, että jos se olisi ollut käytössä 10 vuotta sitten, Irlannille olisi annettu muodollisia varoituksia kestämättömästä kasvusta, joka rahoitetaan luotolla. Vuoteen 2005 mennessä olisi ollut kohdistettu suoraa painostusta, ensin uhka seuraamuksista ja tarvittaessa niiden käyttöönotosta.

Rikollisille hallituksille kerrotaan nyt, mitä tehdä asuntopolitiikassa ja suunnittelusäännöissä sekä asuntolainojen koroissa ja jopa pankkitalletusten verotuksessa. Demokratia on takapenkillä. Pätevä enemmistöäänestys kääntyy päinvastaiseksi, koska pakotteiden kohteena olevan maan on voitettava ääni niiden estämiseksi, muuten ne käynnistyvät automaattisesti.

Pakotteet, vaikkakaan eivät valvonta, rajoittuvat euroalueen valtioihin. Yksi saksalainen EP: n jäsen Sven Giegold vihreistä väittää, että pelastuspalvelut ovat hyödyttäneet sekä velkojia että velallisia, mutta maille, joiden pankit antavat lainaa, ei ole määrätty sanktioita. Hän väittää, että poliitikot piiloutuvat Euroopan keskuspankin taakse ja antavat sen tehdä työnsä heidän puolestaan.

Mainos

Hänen ratkaisunsa on demokratisoida Euroopan komissio siten, että parlamentti valitsee puheenjohtajan, joka sitten nimittää komission jäsenet, ja jäsenvaltioiden on esitettävä useampi kuin yksi ehdokas. Tämä tarkoittaisi, että euroalueen ulkopuolisilla parlamentin jäsenillä ja komission jäsenillä olisi rooli yhteisen rahan politiikan suunnittelussa. Gielgold sanoo, että tämä on ongelma, jonka kanssa meidän on vain elettävä jonkin aikaa. Euro on jo toissijainen valuutta monissa maissa, joiden odotetaan liittyvän jonain päivänä. Hän ei myöskään halua "potkia brittejä", kuten hän sanoo.

Nicolas Véron Brysselin Brysselin taloudellisesta aivoriihistä väittää, että EU: n toimielinten suurempi rooli on välttämätön, koska kansalliset edut eivät kiinnitä niitä vähemmän. Hän ei näe vaihtoehtoa demokraattisen valvonnan rakentamiselle Euroopan tasolla. Peter Spiegel Financial Timesista on ehdottanut radikaalia ehdotusta komission jäsenten valitsemisesta suoraan. Hän miettii myös, voisivatko kansallisten parlamenttien eurooppalaisten komiteoiden yhteiset istunnot olla hyödyllinen lisäys Euroopan parlamentille.

Eurosta vastaava komission jäsen, varapuheenjohtaja Olli Rehn lähti äskettäin Ecofin-neuvoston lehdistötilaisuudesta aikaisin, koska hänellä oli tapaaminen Suomen parlamentin Euroopan valiokunnan kanssa. Irlannin valtiovarainministeri Michael Noonan oli puheenjohtajana, mutta komission jäsen oli vakuuttunut siitä, ettei häntä loukata; loppujen lopuksi Olli Rehn aikoi pyytää suomalaisiaan tukemaan uusia Irlannin pelastamisehtoja.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Michel Barnier kuvasi samassa tiedotustilaisuudessa pankkivalvontasopimusta "perustekstinä", jota sovellettaisiin pankkeihin koko sisämarkkinoilla. Tällaiset lausunnot aiheuttavat järistyksiä Britannian konservatiivien piireissä.

David Cameron on jäljellä yrittäessään kehottaa Angela Merkeliä tukemaan integraatiota euroalueella, mutta vastustaa integraation laajentamista Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Hän näkee uuden sopimuksen parhaana toiveenaan saada myönnytyksiä Yhdistyneelle kuningaskunnalle ennen kansanäänestystä, jonka hän on luvannut kutsua sen jäseneksi Euroopan unionissa. Mutta komissio on osoittautumassa taitavaksi löytää tapoja toimia nykyisten sopimusten puitteissa, esimerkiksi vartaa hallintoneuvosto Euroopan keskuspankin hallintoon.

Samoin Cameronille, että liittokansleri Merkel eikä presidentti Gauck, jolla on suurin osa Saksan poliittisesta vallasta. Joachim Gauck on epäilemättä uskovainen "enemmän Eurooppaa" kohtaan, vaikka hänkin myöntää olevansa vähemmän "kiihkeä" integraation jatkamisen suhteen kuin ennen. Hän kertoi äskettäin kaikille kuunteleville Ison-Britannian kansalaisille, että "enemmän Eurooppaa ei voi tarkoittaa Eurooppaa ilman sinua".

Silti hänen puheensa kuvaama Eurooppa oli sekoitus euroalueesta ja Schengen-alueesta, jotka ovat kaksi Euroopan unionin näkökohtaa, joista Yhdistynyt kuningaskunta on sulkenut itsensä. Gauck kutsui euron kattavan talouspolitiikan puuttumista "rakenteelliseksi virheeksi", mutta juhli vapautta matkustaa ilman passia "Memelistä Atlantille".

Memel oli hieman liian täsmällinen, kenties tiedostamatta tiedostamatta pitkää hylättyä linjaa Saksan kansallislaulussa, jonka maa ulottui 'Memelistä Maasiin'. Mutta presidentin viittaus Atlanttiin oli melko epäselvä. Manner-Euroopan ja Ison-Britannian, joka on poliittisesti ja maantieteellisesti edelleen Atlantin saari yhtä paljon kuin Euroopan maa, välillä ei ole mahdollisuutta lopettaa passintarkastuksia.

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa