Liity verkostomme!

Keski-Aasia

Keski- ja Etelä-Aasia: Alueellinen yhteyskonferenssi - Haasteiden ja mahdollisuuksien tutkiminen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Perjantaina 16th Uzbekistanin Taškentissa järjestettiin heinäkuussa alueen historian ensimmäinen merkittävä kansainvälinen aloite - Keski- ja Etelä-Aasia: Alueellinen yhteys -konferenssi. Uzbekistanin presidentti Shavkat Mirziyoyev kehotti tätä aloitetta edistämään yhteistoimintaa ja suuntausta kohti vauraampaa tulevaisuutta näiden kahden alueen välillä, joiden yhteenlaskettu väkiluku on lähes 2 miljardia. Laskelmat osoittavat, että Keski- ja Etelä-Aasian välisessä kaupassa on hyödyntämättä 1.6 miljardin dollarin potentiaali, kirjoittaa Tori Macdonald.

Mirziyoyev jatkoi korostaen, että vuoropuhelu on jo alkanut edistää rauhaa ja sivilisaatiota, mutta nyt toisena pääpainopisteenä tulisi olla tämän yhteenliittämisen tunteen parantaminen luomalla ja kehittämällä luotettavampia liikennereittejä kaupan vauhdittamiseksi ja siten taloudellisen yhteistyön mahdollisuuksien lisäämiseksi.

Kuten jo mainittiin, tämä konferenssi järjestettiin ensimmäisen kerran Uzbekistanin pääkaupungissa, ja se toi yhteen useita valtionpäämiehiä, mukaan lukien Afganistanin presidentti, Pakistanin pääministeri Ashraf Ghani, Imran Kahn sekä muut ylimmän tason hallitukset ja ulkomaiset valtiot. Keski- ja Etelä-Aasian maiden asioiden jäsenet ja muut kansainvälisten valtioiden edustajat, kuten Yhdysvallat, Saudi-Arabia, Venäjä ja Kiina. Lisäksi kansainvälisten järjestöjen, kuten Yhdistyneiden Kansakuntien, jäsenet.

Mainos

Konferenssi kesti 9 tuntia, ja se koostui kolmesta aloituspaneelin istunnosta sekä 3: 1 virallisesta valtuuskunnan kokouksesta ja yleisistä lehdistötilaisuuksista osallistuville tiedotusvälineiden edustajille. Tänä aikana esitettiin ja arvioitiin erityisiä ehdotuksia keskinäisen yhteistyön etenemisestä tärkeimmillä aloilla, kuten liikenne ja logistiikka, energia, kauppa ja investoinnit, kulttuuri- ja humanitaariset kysymykset.

Uzbekistan on jo tehnyt etumatkan osoittamalla kaupan ja investointien kasvun kasvua sekä lisääntyneitä yhteisyrityksiä kodinkoneiden, autojen ja tekstiilien tuotannossa. Sen jälkeen kun Uzbekistan liittyi edunsaaja-asemaan EU: n GSP + -aloitteessa, konferenssi toivotti myös tervetulleeksi useiden Euroopan unionin korkean tason komissaarien osallistumisen kommentoimaan Keski- ja Etelä-Aasian yhteistyön näkymiä ja mahdollisuuksia.

Toinen merkittävä tapahtuman painopiste oli Afganistanin rooli, koska niiden väestörakenne avaa uusia lupaavia markkinoita ja kuljetusreittejä, erityisesti Uzbekistanille, kun ne kohtaavat sisämaavaltioksi tulemisen haasteen. Afganistan luo sillan näiden kahden alueen välille, minkä vuoksi Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar-rautatien rakennushanke on käynnissä, jotta Uzbekistan ja muut maat voivat vähentää merkittävästi kuljetuskustannuksia tavaroiden toimituksesta ulkomaisille markkinoille.

Mainos

Ajankohtainen rauhan kysymys Afganistanissa oli herkkä mutta välttämätön lähtökohta yhteistyönäkymien edistämiselle, ja tapahtumaan kutsuttiin myös Taleban-liikkeen edustajia.

Valtionpäämiesten kommentit

Presidentti Shavkat Mirziyoyev piti tapahtumaan erittäin lämpimän, melkein runollisen avauspuheen, jossa pohdittiin rikas historiallinen ja kulttuurinen menneisyys, joka yhdisti nämä alueet kerran Silkkitien kautta. Hän korosti yhteisiä molemminpuolisia ihanteita, jotka liittyvät tietoon, tähtitieteeseen, filosofiaan, matematiikkaan, maantieteeseen, arkkitehtuuriin, uskonnollisiin ja hengellisiin arvoihin. Viimeksi mainitut myötävaikuttavat sellaisten monimuotoisten etnisten yhteisöjen luomiseen koko mantereelle. Mirziyoyev totesi, että yhteyden muodostaminen uudelleen on ratkaisevan tärkeää rauhan luomiseksi sekä inhimillisten näkökohtien, kuten elintason ja yleisen siviilihyvinvoinnin, parantamiseksi.

Afganistanin ja Pakistanin kommentteja odotettiin suuresti, kun Afganistanin presidentti Ashraf Ghani aloitti painopisteenä tekniikan käyttöä ja totesi, että "liitettävyys on välttämätöntä kasvavan lähivuosina, muuten alueidemme välinen kuilu kasvaa. ” Ghani totesi edelleen, että ne muuttavat Afganistanin sotilaslentokentät kaupan ja yhteyksien keskuksiksi maan itä- ja pohjoisosissa. Lisäksi resurssien asettaminen paremman toimeentulon luomiseen esimerkiksi köyhyyttä koskevan koulutuksen avulla. Talibanin kanssa lisääntyvän konfliktin suhteen Ghani sanoi, että hänen hallituksellaan pyritään poliittiseen ratkaisuun ja tarjotaan etenemissuunnitelma rauhan muodostamiseksi ja ylläpitämiseksi hallituksessa kaikkien ihmisten tahtoon. Hän vaati myös kollektiivista toimintaa ja maailmanlaajuista tukea korostamalla suvereenin, yhtenäisen ja demokraattisen valtion merkitystä.

Pakistanin presidentti Imran Khan lisäsi lausunnossaan, että "alueiden vauraus riippuu siitä, miten teemme yhteistyötä kaukaisiin, edistyneisiin maihin". Lisäksi korostetaan keskinäisen ymmärryksen, säännöllisen vuoropuhelun ja kulttuurienvälisen harmonian merkitystä. Nykyaikaisessa maailmassa kulttuurisen ja teknologisen kehityksen tulisi edetä rinnakkain, ja paremmat yhteydet edistävät epäilemättä tämän seurauksena talouskasvua. Khan lopetti puheensa tekemällä arvostavan eleen presidentti Mirziyoyeville, onnittelemalla Uzbekistanin johtajaa tämän aloitteen ajamisesta ja kiittämällä häntä korkeatasoisesta vieraanvaraisuudesta konferenssin osanottajille Taškentissa.

Myös EU: n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell esiintyi konferenssissa ja huomautti, että EU haluaa edistää yhteistyötä täydentäviä toimia Keski- ja Etelä-Aasiaa yhdistävien teiden kautta. Hän pohti, kuinka Euroopan unionin muodostuminen on viljellyt Euroopan historian pisin rauhan aikaa, ja nyt maailmanlaajuisen valtavan esteen, COVID-19-pandemian, kanssa, Borrell totesi: "Se on antanut lisää pontta yhteyksien ja verkkojen vahvistamiselle. . Emme voi kohdata globaaleja haasteita erillään. Meidän on tehtävä yhteistyötä voidaksemme kestää paremmin ja kohdata huomisen haasteet. "

On huomattava, että lisääntyneiden yhteyksien monista eduista huolimatta useimmat johtajat kommentoivat myös potentiaalisia riskejä, jotka syntyvät yhtä lailla, erityisesti turvallisuuden muodossa: julkisen omaisuuden tuhoaminen, huumekauppa, terrorismi ja järjestelmällinen ryöstö. .

Breakout-istunnot

Iltapäivän alkutilaisuuksien aikana ensimmäinen keskittyi kauppaan ja liikenneyhteyksiin kestävän kasvun edistämiseksi. Keskustelun aiheena oli, mitä alueen maat voivat tehdä pehmeiden esteiden poistamiseksi, mukaan lukien rajanylityspaikat ja kaupan helpottaminen, jotta liikenne-aloitteiden kaikki mahdollisuudet voidaan hyödyntää. Konsensus sisälsi kauppapolitiikan vapauttamisen edelleen syrjimättömällä pohjalla, kauppasopimusten parantamisen digitalisoimalla rajat ja mukautetut kohdat, ottamalla käyttöön riskinhallintajärjestelmät ja parantamalla tavaroiden tasoa ajoneuvojen ja saniteettitoimenpiteiden avulla.

Kaiken kaikkiaan kaupan kasvun yhteinen teema oli sähköisten ja innovatiivisten voimien avulla. Tämä oli erityisen ilmeistä infrastruktuuri-investointien kohdalla, jossa paneelin jäsenet (jotka koostuivat MD-tason henkilöistä suurista kansainvälisistä kauppajärjestöistä) olivat yhtä mieltä siitä, että menestyvät yritysprojektit riippuvat moitteettomasta valmistelusta, missä teknologialla voi olla merkitys kustannusten määrittämisessä tehokkuus, suhteellinen etu ja tarvittavien toimenpiteiden laskeminen sietokyvylle ilmastonmuutoksen edessä.

Sitten järjestettiin kulttuurisidosten elvyttämisistunto ystävyyden ja keskinäisen luottamuksen vahvistamiseksi. Päätettiin, että rauha voidaan saavuttaa viiden päätavoitteen avulla, joihin kuuluvat kulttuuri- ja inhimillisten aloitteiden yhdistäminen kahden alueen yhteistyön vahvistamiseksi erityisesti matkailun ja kulttuuriperinnön säilyttämisen kautta. Lisäksi järjestetään käytännön toimenpiteitä tieteen jatkokehittämiseksi ja parannettua nuorisopolitiikkaa, joka on tarpeen nuorten innostuksen ja aktiivisen kehityksen kannustamiseksi käynnistämällä ohjelmia ja aloitteita. Korostettiin, että Uzbekistanin hallitus on ollut vahvasti sitoutunut Mirziyoyevin vaalien jälkeen vuonna 2016 nuorison kehittämiseen, mikä on inspiroivaa.

Päätelmät

Konferenssin seuraavana askeleena yleinen johtopäätös oli yhteistyön merkitys uhkien voittamiseksi. Erityisesti on otettava huomioon kaikkien osallistujien yhteiset edut ja tavoitteet tehokasta yhteistyötä hyödyllisellä tavalla. Kestävin tapa siihen on pitää vuoropuhelu kansojen välillä usein. Yhdenmukaisella yhteistyöllä voidaan saavuttaa mahdollisuus parantaa ja lisätä taloudellista ja sosiaalista kasvua. Yhdenmukaiset tariffit ja liikennekäytävien luominen olivat tärkeimmät ehdotetut konkreettiset toimenpiteet tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Se, miten muu maailma voi vaikuttaa yhteisiin ponnisteluihin, on yksityisten ulkomaisten investointien avulla. Täällä tekniikalla voi olla merkittävä rooli helppouden ja tehokkuuden luomisessa yhteistyössä kaukaisten maiden kanssa.

Kaiken kaikkiaan tärkeintä on yksinkertaisesti jatkaa eteenpäin, ellei niin, Keski-, Etelä-Aasian ja muun maailman välinen kehityskuilu vain kasvaa ja seuraukset tulevat tuleville sukupolville.

Keski-Aasia

EU lisää tukea väkivaltaisen ääriliikkeen ja #Radicalizationin estämiseksi #CentralAsiassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hankkinut lisää 4 miljoonaa euroa tiedotusvälineiden, kansalaisyhteiskunnan järjestöjen ja aktiivisten kansalaisten tukemiseen Kazakstanissa, Kirgisiassa, Tadžikistanissa, Turkmenistanissa ja Uzbekistanissa väkivaltaisen ääriliikkeen estämiseksi ja radikalisoitumisen torjumiseksi. Uusilla hankkeilla tuetaan paikallisten toimittajien, aktivistien ja lehdistövirkamiesten koulutusta ja ammatillista ammattitaitoa korkealaatuisen sisällön tuottamiseksi. Samalla luodaan tosiseikkojen tarkistamiseen tarkoitettuja alustoja väärennösten ilmoittamiseksi.

Toiminta Instrumentti edistää vakautta ja rauhaa, myötävaikuttaa myös disinformaation torjuntaan, paikallisen väestön ja vähemmistöjen sietokyvyn lisäämiseen ja vastakertomusten kehittämiseen. Tänään ilmoitettu tuki vahvistaa ja edistää toimintaa, joka on aloitettu aikaisemmalla yhteistyöllä kansalaisjärjestön Internewsin kanssa, edistämällä alueellista yhteistyötä ja rauhaan ja vakauteen liittyvän sisällön yhteistuotantoa. Tämänpäiväisessä Brysselissä pidettävässä Euroopan demokratiarahaston konferenssissa esitellään ja esitellään ensimmäisen vaiheen tärkeimmät saavutukset ja tulokset. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Continue Reading

Keski-Aasia

#ASEP - Euroopan parlamentti isännöi kymmenennen Aasian ja Euroopan välisen parlamentaarisen kokouksen

Julkaistu

on

Ilmastonmuutoksen vaikutukset maahanmuuttoon, talouteen ja turvallisuuteen ovat Aasian ja Euroopan parlamentaarisen kumppanuuden (ASEP) kokous, joka järjestetään 27-28-syyskuussa.

EU: n jäsenvaltioiden, 18 Aasian maiden ja Venäjän, Australian, Uuden-Seelannin, Norjan ja Sveitsin edustajat ja edustajat keskustelevat Aasian ja Euroopan ympäristöhaasteista: kestävä kehitys ja ympyränmuodostus, kaupunkialueiden hoito, vesivarojen yhteistyö, jätteiden käsittely ja muovi vähentäminen, elintarviketurva ja puhtaat teknologiat. He valmistelevat myös panostaan ​​ASEM-huippukokoukseen, joka järjestetään 18-19-lokakuussa Brysselissä.

EP: n puheenjohtaja Antonio Tajani aloittaa täysistunnon 27-syyskuussa 10.30issa. Tätä seuraa ASEP 9 -konferenssin isäntä Yondonperenlei Baatarbileg (Mongolia), Bangladeshin parlamentin puhemies Shirin Sharmin Cahudhury, Ana Maria Pastor Julian, varajäsenten kongressin (Espanja) puheenjohtaja, Gloria Arroyo, edustajainhuoneen puhemies (Filippiinit) ja ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Zhang Zhijun (Kiina).

Täysistunto on web-suoratoistona. Voit myös seurata kattavuutta @EP_ForeignAff #ASEP10: lla.

Tapahtuman yksityiskohtainen ohjelmaehdotus on saatavilla tätä.

Painopiste

Lehdistöprosessi Euroopan parlamentin varapuheenjohtajan kanssa suhteista Aasiaan Heidi Hautala (Vihreät, FI) on suunniteltu torstaina, 27 syyskuussa, 12h30 Hemicyclein (Paul Henri Spaakin rakennus) edessä.

TaustaAasian ja Euroopan parlamentaarinen kumppanuus (ASEP) -kokous on osa Aasian ja Euroopan välistä kumppanuutta, joka tarjoaa foorumin parlamenttien välisille keskusteluille, tiedon jakamista varten ja edistää maailmanlaajuisten kysymysten keskinäistä ymmärtämistä. ASEP: n kokoukset kootaan kahden vuoden välein ennen ASEM-huippukokousta vuorotellen Aasiassa ja Euroopassa.

Continue Reading

Keski-Aasia

EU vahvistaa EU: n ja # Asiaan liittyvän strategiansa

Julkaistu

on

Euroopan komissio ja unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja ovat hyväksyneet a Yhteinen tiedonanto Siinä esitetään EU: n visio uudesta ja kattavasta strategiasta Euroopan ja Aasian yhteyksien parantamiseksi.

Yhteinen tiedonanto perustuu Euroopan unionin omaan kokemukseen jäsenvaltioiden välisten yhteyksien parantamisesta muiden alueiden kanssa ja muilla alueilla. Kestävän, kattavan ja sääntöihin perustuvan liitettävyyden ytimessä tiedonanto auttaa ohjaamaan EU: n ulkoista toimintaa tällä alalla ja on osa sen tiedonannon täytäntöönpanoa. Globaali strategia

EU yhdistää periaatteellisen lähestymistavan yhteyksien luomiseen ja tunnustamiseen, jonka mukaan Aasia kattaa erilaiset alueet, jotka ovat hyvin monien maiden kotona talouden malleja ja kehitystasolla, ja konkreettisia toimia, jotka perustuvat kolmeen osa-alueeseen: liikenneyhteyksien luomiseen, energiaan ja digitaalisiin verkkoihin ja ihmisen yhteydet; joka tarjoaa kumppanuuksia Aasian ja järjestöjen maihin; ja edistämällä kestävää rahoitusta hyödyntämällä erilaisia ​​rahoitusvälineitä. Tavoitteena on Euroopan ja Aasian yhteyden muodostaminen fyysisten ja ei-fyysisten verkostojen kautta yhteiskunnan ja alueiden joustavuuden vahvistamiseksi, kaupan helpottamiseksi, sääntöjen mukaisen kansainvälisen järjestyksen edistämiseksi ja keinojen luomiseksi kestävämmälle ja vähähiiliselle tulevaisuudelle .

Tässä yhteisessä tiedonannossa kerrotaan EU: n sitoutumisesta Tyynenmeren naapurimaiden kumppaneidensa kanssa, mikä tuo hyötyä Euroopan kansalaisille ja niille maille, jotka näkevät liitäntätapamme arvon. Tänään hyväksytystä yhteisestä tiedonannosta keskustellaan nyt Euroopan parlamentissa ja neuvostossa, ja se edistää keskustelua liitettävyydestä tulevassa Aasian ja Euroopan huippukokous (ASEM), joka pidetään Brysselissä 18-19-lokakuussa.

koko lehdistötiedote, mukaan lukien korkean edustajan / varapuheenjohtajan, Federica Mogherinin, varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen sekä komission jäsenten Neven Mimican ja Violeta Bulcin lausunnot, sekä muistio, jossa selitetään EU: n lähestymistapa Eurooppaa ja Aasiaa a strategiasta, ja Yhteinen tiedonanto itse.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa