Liity verkostomme!

Fact Check

Nova Resistência asettaa vakavan haasteen brasilialaisen yhteiskunnan yhteenkuuluvuudelle

SHARE:

Julkaistu

on

On mahdotonta ymmärtää nykyaikaista informaatiosotaa ja ideologista vaikutusvaltaa ilman keskeistä ymmärrystä Nova Resistência -ryhmän laajasta ulottuvuudesta ja roolista, joka sillä on ja on edelleen Brasilian poliittisen keskustelun muokkaamisessa - kirjoittaa Bernardo Almeida.

Tärkeää on, että useilla epävirallisilla kumppaneilla on ensisijainen rooli auttaessaan ikuistamaan kertomustaan ​​online-alueella. Yhdysvaltain ulkoministeriön Global Engagement Center raportoi tästä raportissa, jonka otsikko on "Kremlin kannattavan disinformaation vienti: Nova Resistêncian tapaus Brasiliassa". Tällaiset kumppanit, vaikka heillä ei olekaan muodollista roolia Nova Resistêncian verkostossa, pyrkivät laajentamaan työnsä ulottuvuutta ja esittelevät tutkijoille uutta hajautetun vaikuttamisen mallia, jota kannattaa tarkastella lähemmin.

Koska Nova Resistência laajentaa toiminta-aluettaan pääasiallisesti "digitaalisena taistelukentällä" tunnetuksi tullut, sen on oltava keskeinen osa kaikkea organisaatioon keskittyvää tutkimusta. Tämä sisältää organisaation kanssa tekemisissä olevien merkittävien sosiaalisen median hahmojen tunnistamisen, ja heidät arvioidaan kahden ensisijaisen kriteerin avulla, joista ensimmäinen on heidän sosiaalisen median seurannan laajuus, ja vähintään kymmenentuhatta seuraajaa on kriteerinä. määritelmä merkittäväksi. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä tällaisia ​​profiileja oli 16, jotka kaikki osallistuvat online-keskusteluun lukemattomilla tavoilla ja joilla on 2.5 miljoonaa seuraajaa. Näitä ovat artikkeleiden kirjoittaminen, online-kysymysten ja vastausten istuntoihin osallistuminen, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, YouTube sekä osallistuminen henkilökohtaisiin tapaamisiin, jotka ovat kaikki tärkeitä Nova Resistêncian ideologisen levittämisen välineitä.

Huolimatta heidän hyvin erilaisista poliittisista taustoistaan, näiden toimijoiden välille on muodostunut strategisia liittoutumia yhteisten arvojen perusteella, joista useiden nähdään olevan Nova Resistêncian asialistan mukaisia. Ensinnäkin nämä ajavat asialistaa korostaen sitä, mitä he kutsuvat "moninapaiseksi maailmanjärjestykseksi". Tämä näkemys haastaa länsimaisen vallan, koska se edistää brasilialaista nationalismia. Nämä henkilöt torjuvat vähemmistöjen oikeudet tunnistautua, kutsuvat esiin ulkomaisia ​​kansalaisjärjestöjä, jotka toimivat yhtä kiistattomissa asioissa kuin Amazon, ja delegitimoivat alkuperäiskansojen oikeuksia. He kannattavat konservatiivisia uskonnollisia arvoja, erityisesti katolisen kirkon arvoja, ja uskovat, että usko voi toimia mekanismina yhteiskunnan rappeutumisen ehkäisyssä.

Siksi heillä on vahva taantumuksellinen asenne kaikkeen, jonka he näkevät edustavan sosiaalista progressivismia. Esimerkiksi seksuaalisen vapautumisen tai tapahtumafeminismin puolustaminen nähdään mahdollisena uhkana yhteiskunnan vakaudelle. Nämä ajatukset löytyvät luonnollisesti myös Aleksander Duginin teoksista ja erityisesti hänen neljännestä poliittisesta teoriastaan. Vaikka sitä ei Duginin teoksessa näekään suoraan tällä tavalla, se on melko helppo lukea rivien välistä.

Nova Resistêncian kehittämän verkon läpäisy ei elä vain online-alueella. Olemme nähneet soluttautumisen Brasilian hallintorakenteeseen eri tasoilla. Otetaan esimerkkinä Aldo Rebelo, jolla, vaikka hänellä ei olekaan vaaleilla valittuja virkoja, on suuri vaikutusvalta São Paulon kunnallishallinnossa. Lorenzo Carrasco on toinen esimerkki yksilöstä, joka selvästi vaikuttaa tarinoihin, jotka liittyvät paitsi kansalaisjärjestöihin myös alkuperäiskansojen liikkeisiin laajemmin. Mitä tulee ajatusjohtajiin, jotka muokkaavat julkista keskustelua kirjoittamalla, Bruna Frascolla ja Albert kirjoittavat molemmat vaikutusvaltaisille tiedotusvälineille ja pyrkivät varmasti vaikuttamaan vaalituloksiin.

Mainos

Näemme samanlaisen vaikutuksen brasilialaisessa yhteiskunnassa poliittisten hahmojen, kuten Rui Costa Pimentan ja Robinson Farinazzon, eläkkeellä olevan laivaston komentajan, kautta. Nämä ovat osoittaneet yhteistyönsä Nova Resistêncian kanssa epävirallisten vaikutusverkostojen ja perinteisten poliittisten rakenteiden herkän vuorovaikutuksen.

Maailmanlaajuisella informaatiosodalla on vakavia seurauksia, jotka on otettava huomioon. Nova Resistêncian ja sen liittolaisten käyttämät strategiat eivät ole yksinkertaisia. Nämä ovat hienostuneita ja luotiin liikkeen syvän brasilialaisen ja globaalin yhteiskunnan tuntemuksen avulla. Tapa, jolla Nova Resistência työllistää vaikutusvaltaisia ​​sosiaalisen median hahmoja ja trendikkäitä huolenaiheita osoittaakseen, kuinka sen ideat sopivat laajempiin ideologisiin virtauksiin, on suoraan sanottuna vaarallinen ja huolestuttava. Kaikki tämä tehdään luonnollisesti ilman muodollisen jäsenyyden rajoituksia, vaan käytetään hajautetun, arvopohjaisen kumppanuuden mallia. Tämä on vakava haaste, jos haluamme lopettaa heidän disinformaationsa ja ideologisen manipuloinnin.

Bernardo Almeida on Rio de Janeirossa toimiva freelance-analyytikko, joka keskittyy Venäjän suureen strategiaan Latinalaisessa Amerikassa. Hän on suorittanut konfliktitutkimuksen maisterintutkinnon São Paulon yliopistosta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa