Liity verkostomme!

Eurooppalaiselle liittoumalle Yksilölliset Medicine

Edistystä onkologian molekyylipatologiassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Hyvää iltapäivää ja tervetuloa European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) -päivitykseen, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan.

Molekyylidiagnostiikka

EAPM oli Bulgariassa lauantaina (1. lokakuuta) keskustelemassa molekyylipatologiasta Bulgarian toiseksi suurimmassa kaupungissa Plovdivissa. Tällaisten merkittävien vieraiden, kuten tohtori Savelina Popovskan, itse tohtori Denis Horganin ja Svitlana Bachurskan kanssa aiheita olivat molekyylipatologia onkologiassa – syövän täsmädiagnoosin paikka ja rooli, molekyylipatologian edistysaskel ja toteutus onkologiassa EU:ssa sekä avaimet rintasyövän ja keuhkosyövän yksilöllistä hoitoa. 

Politiikan kehityksen olisi heijastettava ilmeistä tarvetta edistää saatavuutta, diagnosointia, innovaatioita, investointeja ja tutkimusta sekä korjata eriarvoisuutta Euroopassa sekä eri väestöryhmien ja sairauksien välillä. 

Yleinen syöpäsuunnitelma - toivottava sinänsä - ei riitä, koska syöpäsuunnitelma tarvitaan jokaiselle syöpätyypille. Yleisellä tasolla on kuitenkin ilmeistä, että syöpärekisterit ovat tällä hetkellä riittämättömiä, standardoimattomia ja niistä puuttuu olennaisia ​​kliinisiä tietoja. 

Monien syöpien ilmaantuvuus ja eloonjääminen vaihtelevat suuresti osavaltioittain, ja nämä erot näkyvät myös seulonnassa ja asianmukaisten hoitojen ja asiantuntemuksen saatavuudessa. Nämä alueelliset vaihtelut eivät ole kulttuurisia, vaan seurausta politiikasta ja poliittisesta tahdosta katsoa kustannus-hyötylaskelmia pidemmälle. Kaikilla mailla pitäisi olla sama tavoite, joka koskee yhtäläisiä mahdollisuuksia saada optimaalista hoitoa ja yhtäläisiä tuloksia. Liikkeitä tarvitaan järjestelmällisesti nopeuttamaan prosessia varhaisten oireiden ja diagnoosin välillä sekä diagnoosin ja hoidon välillä

On selvää, että tarvitaan koordinointia ja tukea rajat ylittävien ratkaisujen kehittämiseen asiantuntemuksen jakamiseen ja genomisen ja muun terveystietojen linkittämiseen. Biomarkkerien oikea-aikainen havaitseminen antaa potilaille mahdollisuuden välttää hoitoja, jotka eivät toimi heille, ja tarvittaessa hyötyä kohdennetuista hoidoista. jotka on saatu tieteen kehityksestä. Suuri haaste on varmistaa, että potilaat pääsevät oikeisiin testeihin oikeaan aikaan, eikä tähän kiinnitetä tarpeeksi huomiota EU-keskustelussa. Bulgarian tapahtuma oli suunnattu tekemään juuri sitä, mitä EAPM seuraa tulevina viikkoina EU:n tasolla sekä muissa jäsenmaissa. 

Mainos

Erikoiskoulutus Ranskassa

Jotta voit aloittaa lääketieteen erikoistumisen Ranskassa, sinun on opiskellut kuudennella opinnolla ja suoritettava Épreuves Classantes Nationales (ECN). Kun olet läpäissyt kokeen ja saanut arvosi, voit valita erikoisalan ja paikan, jossa haluat suorittaa residenssisi. Vuodesta 6 lähtien on itse asiassa ollut mahdollista harjoittaa lääkärin ammattia Ranskassa, vaikka hänellä on toisessa Euroopan maassa myönnetty lääkärintutkinto. 

Mutta vuodesta 2013 lähtien toimenpiteitä tutkintotodistusten yhdenmukaistamiseksi vahvistettiin, eikä ole enää kovin helppoa päästä harjoittamaan lääkärin ammattia Ranskassa ulkomaisella tutkintotodistuksella. Tästä syystä, jos aiot asua Ranskassa, voi olla hyvä idea asua Ranskassa ja välttää siten kaikki sääntelyesteet. 

Lisäksi lääkärikoulutuksen saaminen Ranskassa auttaa omaksumaan paremmin ranskalaisen lääketieteellisen kulttuurin, tottumaan paikallisiin käytäntöihin sekä ymmärtämään paremmin alueellisia tarpeita, jotka vaihtelevat suuresti erikoisaloilla ja alueittain, koska Ranska kärsii johtuen epätasapainosta "lääketieteellisten aavikoiden" välillä joissakin osissa ja lääkäreiden ylimäärän välillä muissa osissa maata.

Myöhästyneet kliiniset tutkimukset

Lääkealan sääntelyviranomaiset kaikkialla Euroopassa eivät täytä kliinisten tutkimusten raportointia koskevia sääntelystandardeja, ja kaikkein huonoimmin menee suurimmilla mailla. Jotkut eurooppalaiset lääkealan sääntelyviranomaiset pyrkivät suostuttelemaan tutkijoita noudattamaan vaatimusta julkistaa tulokset 12 kuukauden kuluessa kokeen päättymisestä, mutta toiset näyttävät ryhtyneen "vähän tai ei ollenkaan", kampanjoijat sanovat.

Voittoa tavoittelemattoman kampanjaryhmän TranspariMED ja kahdeksan muun organisaation raportti, joka on määrä julkaista 3. lokakuuta ja jaettu yksinomaan BMJ ennen julkaisua, tunnistaa vähintään 5488 puuttuvaa tulosta, joista sääntelijät ovat "yksiselitteisesti vastuussa". Tämä perustuu "erittäin konservatiivisiin oletuksiin", ja se vie lääketieteelliseltä tutkimukselta elintärkeää tietoa, maksaa potilaiden henkiä ja tuhlaa julkisia varoja, raportissa sanotaan. Raportti, Euroopan kliinisten tutkimusten tiedot puuttuvat, kattaa vain yksittäisen maan kokeet, jotka on hyväksytty ennen vuotta 2016, jotta voidaan tehdä selväksi, missä syy on.

Ankara talvi flunssan ja COVID-19:n yllä

Koronaviruksen ja influenssan kaksoisuhka nostaa päätään jälleen. Euroopan komissio ehdottaa konkreettisia toimenpiteitä COVID-19-tapausten nousun välttämiseksi tulevalla syys- ja talvikaudella. Komissio kehottaa jäsenvaltioita ottamaan käyttöön tarvittavat strategiat ja rakenteet, mukaan lukien COVID-19-rokotukset ja -seuranta, jotta tuleviin taudinpurkauksiin voidaan reagoida nopeasti ja kestävästi. Komission ehdottamien toimien päätavoitteena on lisätä rokotteiden käyttöä, mukaan lukien mukautetut ja uudet rokotteet, ja varmistaa, että kaikki kansalaiset ovat hyvin suojattuja.

Euroopan alueen maat ottavat käyttöön ensimmäisen digitaalisen terveyden toimintasuunnitelman

Terveysministerit ja edustajat WHO:n/Euroopan 53 jäsenvaltiosta ovat hyväksyneet alueen ensimmäisen digitaalisen terveyden toimintasuunnitelman – kunnianhimoisen toimintasuunnitelman, joka edistää digitaalista muutosta Euroopassa ja Keski-Aasiassa ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. 

Kokouksessaan 12. syyskuuta 2022 WHO:n Euroopan aluekomitean 72. istunnossa ministerit ja valtuutetut hyväksyivät päätöslauselman, jossa tunnustetaan digitaalisten työkalujen kriittinen rooli ja mahdollisuudet terveydenhuoltoalalla ja hyödynnetään lähes kolmen vuoden aikana saatuja kokemuksia. Covid3-pandemia. 

Digitaalinen terveys on yksi WHO:n eurooppalaisen työohjelman 4–2020 (EPW) neljästä lippulaiva-alueesta (United Action for Better Health in Europe). Uusi toimintasuunnitelma on konkreettinen askel kohti EPW:n toteuttamista hyödyntämällä digitaalisia työkaluja yleisen terveydenhuollon edistämiseksi, ihmisten suojelemiseksi terveysongelmilta ja terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi alueella.

Euroopan geneeristen lääkkeiden valmistajat sanovat voivansa leikata tuotantoaan energialaskujen vuoksi

Euroopan lääkevalmistajat ovat varoittaneet, että he saattavat lopettaa joidenkin halpojen geneeristen lääkkeiden valmistuksen sähkökustannusten nousun vuoksi ja vaativat niiden hinnoittelutavan tarkistamista, viimeisintä teollisuudenalaa, joka hakee apua energiakriisin syveneessä.

Blokiin 27 energiaministeriä kokoontuvat perjantaina sopimaan toimenpiteistä energiakriisin lievittämiseksi Euroopassa, fossiilisten polttoaineiden yritysten satunnaisista voitoista perittävä maksu ja kaasun hintakatto pöydällä. EU:n puheenjohtajavaltion Tšekin tiedottaja, joka vastaa kokouksen valmistelusta ja johtamisesta, vahvisti kirjeen vastaanottamisen, mutta sanoi, että perjantain neuvottelujen tarkoituksena oli hyväksyä blokin toimeenpanevan Euroopan komission ehdotukset. 

Viimeisimmät päivitykset Ison-Britannian Truss tekee U-käännöksen verotuksessa viikon markkinoiden myllerryksen jälkeen Credit Suissen osakkeet putoavat huolimatta sijoittajien huolien lieventämisestä Credit Suissen johtajat rauhoittelevat sijoittajia CDS-piikin jälkeen, Financial Times raportoi, että Credit Suissen euroobligaatiot putosivat yli 5 senttiä, osuivat ennätysmatalalle Niihin ei toistaiseksi ole kuulunut erityisesti lääkevalmistajille suunnattuja ratkaisuja. Kirje osoitettiin myös komissiolle, joka ilmoitti vastaavansa "aikanaan".

"Korkeammat energiakustannukset vain syövät monien välttämättömien lääkkeiden valmistajien kaikki marginaalit kiinteähintaisessa järjestelmässä, jossa toimimme Euroopassa", hän sanoi. Asia keskittyy hinnoittelujärjestelmään. Patenttisuojattomia lääkkeitä myyvät tyypillisesti edulliset lääkevalmistajat kansallisten terveysvirastojen tai vakuutusyhtiöiden määräämiin hintoihin, jotka usein myös alentavat hintoja. 

Geneeriset lääkkeet muodostavat noin 70 prosenttia kaikista Euroopassa jaettavissa olevista lääkkeistä, joista monet ovat tarkoitettu vakavien sairauksien, kuten infektioiden tai syövän, hoitoon, mutta edunvalvontaryhmän mukaan ne muodostavat vain 29 prosenttia alueen lääkelaskuista. Energiakustannusten nousu uhkaa heikentää viimeaikaista pyrkimystä lisätä lääketuotantoa Euroopassa ja tehdä alueesta omavaraisempi sen jälkeen, kun COVID-19-pandemia paljasti riippuvuuden ulkomaisista toimittajista ja johti tiettyjen toimitusreittien katkeamiseen.

COVID-sulkutoimenpiteet Kiinassa ja Ukrainan sota ovat pahentaneet logistiikan ja raaka-ainetoimitusten tilannetta. Lääketarvikepulalla, joka ajoittain häiritsee potilaiden hoitoa, kun vaihtoehtoisia lähteitä ei ole saatavilla, on vuosikymmeniä pitkä historia Euroopan patentoimattomien geneeristen lääkkeiden alalla, jossa rahapulasta kärsivien terveydenhuoltojärjestelmien hintapaineet mahdollistavat vain kustannustehokkaimmat. toimittajia selviytyäkseen. Vaikka patentoitujen innovatiivisten lääkkeiden valmistajat ovat yleensä myös kiellettyjä nostamasta hintoja sen jälkeen, kun korvausaste on asetettu, paljon korkeammat marginaalit pitävät useimmat näistä tuotteista kannattavina.

Sairaaloiden vakioinfuusiot ovat energiaintensiivisimpiä valmistettavia lääkkeitä, koska niitä on lämmitettävä ja jäähdytettävä steriiliyden vuoksi. Sama pätee yleisesti käytettyjen antibioottien ja terapeuttisten hormonien takana olevaan käymisprosessiin, sanoi van den Hoven.

Ja siinä kaikki toistaiseksi EAPM:ltä – pysy turvassa ja terveenä ja nauti viikostasi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa