Liity verkostomme!

EU

EAPM: HTA-viivästykset, EMA ... ja syövän voittaminen

Julkaistu

on

Terveisiä, kollegat, ja tässä on viimeisin päivitys Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) päivityksessä lähestyttäessä toivottavasti normaalia "kesää". Kaikki on tietysti hieman erilainen ja parempi tietysti rokotemäärien noustessa. Vaikka monet maat vetävät takaisin lukitusprosessejaan hitaasti mutta varmasti, on vielä nähtävissä, kuinka monella meistä on mahdollisuus ottaa lomaa ulkomaille - missä tahansa se onkin - keskimääräisten pelkojen keskellä COVID-19-muunnoksista. . Jotkut rohkeat sielut ovat tietysti varanneet varauksensa, mutta joissakin varovaisissa matkustajissa "pysähdyspaikat" ovat tällä kertaa todennäköisesti päivän järjestyksessä, ja monet päättävät lomailla omassa maassaan. Sillä välin, älä unohda, että EAPM: llä on virtuaalikonferenssi tulossa hyvin pian - alle kahdessa viikossa, itse asiassa torstaina 1. heinäkuuta, kirjoittaa EAPM: n toimitusjohtaja tohtori Denis Horgan. 

oikeutettu Silloituskonferenssi: Innovaatio, julkinen luottamus ja todisteet: Yhdenmukaisuuden luominen terveydenhuoltojärjestelmien yksilöllisen innovaation helpottamiseksi, - konferenssi toimii silloitustapahtumana EU: n puheenjohtajavaltioiden välillä Portugali että Slovenia.

Monien loistavien puhujiemme lisäksi osallistujia kutsutaan henkilökohtaisen lääketieteen areenan johtavista asiantuntijoista - mukaan lukien potilaat, maksajat, terveydenhuollon ammattilaiset, teollisuus, tiede, korkeakoulu ja tutkimusala.

Jokainen istunto sisältää paneelikeskustelut sekä Q & A-istunnot, jotta kaikki osallistujat osallistuisivat mahdollisimman hyvin, joten nyt on aika ilmoittautua tätäja lataa esityslista tätä.

HTA-sopimus

Keskiviikkona (16. kesäkuuta) EU: n apulähettiläät allekirjoittivat puheenjohtajavaltio Portugalin viimeisimmän terveysteknologian arviointia koskevan ehdotuksen, jotta se voi siirtyä kolmikantakokouksiin 21. kesäkuuta. Maat ovat valmiita lyhentämään äänestysjärjestelmän soveltamispäivää ja tekemään kompromisseja, mutta eivät ole halukkaita siirtymään 8 artiklaan - keskusteluun, joka voi viivästyttää sopimusta. Jos mielipiteet poikkeavat toisistaan, EU-maat sopivat, että minkä tahansa maan on selitettävä ristiriitaisen näkemyksen tieteellinen perusta. 

EMA-uudistusehdotus - EU: n yhteinen kanta sovittu

EU: n terveysministerit ovat tavanneet viimeisen kerran Portugalin puheenjohtajakaudella EU: n neuvostossa sopiakseen elimen kannasta neuvotteluihin Euroopan parlamentin kanssa uusista säännöistä Euroopan lääkeviraston (EMA) roolin vahvistamiseksi.

Luxemburgissa tiistaina 15. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa, jota johti Portugalin terveysministeri Marta Temido, 27 hallitusta sopivat kannastaan ​​parlamentin kanssa käytäviin tuleviin neuvotteluihin.

He olivat jo sopineet joistakin muutoksista Euroopan komission marraskuussa esittämään alkuperäiseen ehdotukseen EMA: n toimeksiannon vahvistamista koskevien sääntöjen tarkistamisesta osana ns. Euroopan terveysunionia koskevaa laajempaa pakettia.

Yksi EMA: n uuden luonnoksen päätavoitteista on antaa sille mahdollisuus paremmin seurata ja lievittää potentiaalisia ja todellisia puutteita lääkkeistä ja lääkinnällisistä laitteista, joita pidetään kriittisinä kansanterveyden hätätilanteissa, kuten COVID-19-pandemiassa, joka paljasti puutteita. Tässä suhteessa.

Ehdotuksen tavoitteena on myös "varmistaa korkealaatuisten, turvallisten ja tehokkaiden lääkkeiden oikea-aikainen kehittäminen, painottaen erityisesti kansanterveyden hätätilanteisiin vastaamista" ja "tarjota puitteet korkean riskin lääkinnällisiä laitteita ja antaa olennaista neuvontaa kriisivalmiudesta ja -hallinnasta ”.

Elämä syövän jälkeen BECA: lla 

Parlamentin syövän voittamista käsittelevä erityisvaliokunta (BECA) järjesti keskiviikkona kuulemistilaisuuden kansallisista syöväntorjuntaohjelmista kuulemaan, kuinka eri maat selviytyivät haasteesta. 

Huolimatta syöpädiagnoosien ja tehokkaiden hoitomuotojen kehityksestä, jotka ovat auttaneet lisäämään eloonjäämisastetta, syövän jälkeenjääneillä on edelleen merkittäviä haasteita. Euroopan voittavan syöpäsuunnitelman mukaan syöpään on puututtava koko taudin varrella, ehkäisystä aina syöpäpotilaiden ja eloonjääneiden elämänlaadun parantamiseen. Itse asiassa on äärimmäisen tärkeää varmistaa, että eloonjääneet "elävät pitkään, täyttävän elämän, ilman syrjintää ja epäoikeudenmukaisia ​​esteitä". 

Elämä syövän jälkeen on monitahoinen, mutta tämän verkkokeskustelun painopiste on sellaisten politiikkojen toteuttamisessa, joissa käsitellään syöpään eloonjääneiden paluuta työhön. 

Pohjois-Irlannin rajatylittävä terveydenhoitodirektiivi palautettiin

Terveysministeri Robin Swann aikoo palauttaa rajatylittävän terveydenhoitodirektiivin Irlannin tasavallalle. Direktiivi on 12 kuukauden väliaikainen toimenpide Pohjois-Irlannin jonotuslistojen vähentämiseksi, ja siihen sovelletaan tiukkoja kriteerejä. 

Ministeri sanoi: "Terveyspalvelumme keskeinen periaate on, että palveluiden saatavuus perustuu kliiniseen tarpeeseen, ei yksilön kykyyn maksaa. Olemme kuitenkin poikkeuksellisia aikoja, ja meidän on tutkittava kaikki vaihtoehdot odotuslistojen poistamiseksi Pohjois-Irlannissa. 

"Rajatylittävän terveydenhuoltodirektiivin rajoitetun version palauttaminen Irlantiin ei vaikuta dramaattisesti yleisiin odotuslistoihin, mutta se tarjoaa joillekin mahdollisuuden hoitoon paljon aikaisemmin. 

"Tarvitsemme kiireellistä ja kollektiivista lähestymistapaa koko hallituksessa tämän ongelman ratkaisemiseksi ja 21-luvulle soveltuvan terveyspalvelun tarjoamiseksi." 

Irlannin tasavallan korvausjärjestelmässä vahvistetaan rajat ylittävän terveydenhuollon direktiiviin perustuva kehys, jonka avulla potilaat voivat hakea ja maksaa hoitoa yksityisellä sektorilla Irlannissa ja saada korvaukset terveyden ja sosiaalihuollon toimikunnalta. Kustannukset korvataan Pohjois-Irlannin terveys- ja sosiaalihuollon hoitokustannuksiin saakka. 

Tutkimus paljastaa yleisön suhtautumisen harvinaisten sairauksien ja lääkkeiden saatavuuteen 

Ison-Britannian bioteollisuusyhdistys (BIA) on julkaissut raportin, jossa esitellään tutkimuksen tulokset yleisön suhtautumisesta harvinaisten sairauksien omaavien ihmisten yhtäläiseen saatavuuteen lääkkeistä, ilmoitettiin 17. kesäkuuta julkaistussa lehdistötiedotteessa. 

YouGovin tekemän tutkimuksen tulokset ovat osoittaneet, että yleisö uskoo vakaasti, että harvinaisilla sairauksilla elävillä potilailla tulisi olla tasavertainen pääsy lääkkeisiin kansallisen terveyspalvelun (NHS) kautta kuin potilailla, joilla on yleisempi tila. 

Lisäksi suurin osa kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että harvinaisia ​​sairauksia sairastavilla potilailla olisi oltava mahdollisuus saada NHS: n takaamia lääkkeitä kliinisen tarpeen perusteella kustannuksista riippumatta. 

Tutkimustulokset seuraavat kansallisen terveys- ja hoitoalan huippuyksikön (NICE) äskettäisiä väitteitä, joissa täsmennetään, että yleisöllä ei ole halua ryhtyä erityistoimenpiteisiin harvinaisten sairauksien torjumiseksi. BIA: n raportti, Yleinen suhtautuminen harvinaisiin sairauksiin: 

Case for Equal Access suosittelee, että NICE tarkistaa kantaansa harvinaisista olosuhteista ja lääkkeiden saatavuudesta ja keho ottaa huomioon harvinaisuuden muokkaajan arvon terveysteknologian arviointeja suorittaessaan. 

Tämä tutkimus osoittaa, että yleisöllä on laaja tuki toimenpiteille, joilla varmistetaan harvinaisten sairauksien lääkkeiden saatavuus kliinisen tarpeen perusteella, vaikka siitä aiheutuisi suurempia kustannuksia.

Se on kaikki EAPM: n tältä viikolta - nauti viikonlopustasi, pysy turvassa ja hyvin, ja älä unohda rekisteröityä EAPM Slovenian EU-puheenjohtajakauden konferenssiin 1. heinäkuuta tätäja lataa esityslista tätä.

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan 7 miljardin euron elvytyssuunnitelmaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (19. heinäkuuta) hyväksynyt myönteisen arvion Tšekin elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti EU: n myöntämää 7 miljardin euron avustusta elvytys- ja sopeutumisvälineestä. Tämä rahoitus tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sillä on keskeinen rooli auttaessaan Tšekkiä nousemaan vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Tšekin suunnitelma on osa EU: n ennennäkemättömää koordinoitua vastausta COVID-19-kriisiin, jotta voidaan vastata yhteisiin eurooppalaisiin haasteisiin ottamalla huomioon vihreät ja digitaaliset siirtymät, vahvistaa taloudellista ja sosiaalista sietokykyä ja yhtenäismarkkinoiden yhtenäisyyttä.

Komissio arvioi Tšekin suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen perusteiden perusteella. Komission analyysissä tarkasteltiin erityisesti sitä, tukevatko Tšekin suunnitelmassa esitetyt investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä. myötävaikuttaa tehokkaasti vastaamiseen eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettuihin haasteisiin ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä.

Turvataan Tšekin vihreä ja digitaalinen siirtymä  

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 42% kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat ilmastotavoitteita. Suunnitelma sisältää investoinnit uusiutuvaan energiaan, kaukolämmön jakeluverkkojen nykyaikaistamiseen, kivihiilikattiloiden korvaamiseen sekä asuin- ja julkisten rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Suunnitelma sisältää myös luonnonsuojelua ja vesihuoltoa koskevia toimenpiteitä sekä investointeja kestävään liikkuvuuteen.

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 22 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat digitaalista siirtymistä. Suunnitelmassa määrätään investoinneista digitaaliseen infrastruktuuriin, julkishallinnon digitalisointiin, mukaan lukien terveyden, oikeuden ja rakennuslupien hallinta. Se edistää yritysten digitalisaatiota ja digitaalisia hankkeita kulttuuri- ja luovilla aloilla. Suunnitelma sisältää myös toimenpiteitä digitaalisten taitojen parantamiseksi kaikilla tasoilla osana koulutusjärjestelmää ja erityisten osaamis- ja uudelleenkoulutusohjelmien avulla.

Vahvistetaan Tšekin taloudellista ja sosiaalista sietokykyä

Komissio katsoo, että Tšekin tasavallan suunnitelmassa puututaan tehokkaasti kaikkiin tai merkittävään osaan taloudellisia ja sosiaalisia haasteita, jotka on esitetty neuvoston Tšekin tasavallalle Eurooppa-ohjausjaksolla vuonna 2019 ja vuonna 2020 osoittamissa maakohtaisissa suosituksissa.

Suunnitelma sisältää toimenpiteitä energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energialähteisiin, kestävään liikenteeseen ja digitaaliseen infrastruktuuriin tehtävien investointitarpeiden ratkaisemiseksi. Useilla toimenpiteillä pyritään vastaamaan tarpeeseen edistää digitaalitaitoja, parantaa koulutuksen laatua ja osallistavuutta sekä lisätä lastenhoitopalvelujen saatavuutta. Suunnitelmassa määrätään myös liiketoimintaympäristön parantamisesta pääasiassa laajojen sähköisen hallinnon toimenpiteiden, rakennuslupien myöntämismenettelyjen uudistamisen ja korruption vastaisten toimenpiteiden avulla. Tutkimus- ja kehitystoiminnan haasteita on parannettava investoinneilla, joilla pyritään vahvistamaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä sekä taloudellista ja muuta tukea innovatiivisille yrityksille.

Suunnitelma edustaa kattavaa ja riittävän tasapainoista vastausta Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen ja myötävaikuttaa siten asianmukaisesti kaikkiin kuuteen pilariin, joihin viitataan RRF-asetuksessa.

Lippulaiva-investointien ja uudistusprojektien tukeminen

Tšekin suunnitelmassa ehdotetaan hankkeita kaikilla seitsemällä Euroopan lippulaivalla. Nämä ovat erityisiä investointihankkeita, joissa käsitellään kaikille jäsenvaltioille yhteisiä asioita työpaikkoja ja kasvua luomilla aloilla, joita tarvitaan kaksosista siirtymistä varten. Esimerkiksi Tšekki on ehdottanut 1.4 miljardia euroa rakennusten energiatehokkuuden kunnostamiseen ja 500 miljoonaa euroa digitaalisten taitojen parantamiseen kouluttamalla ja investoimalla koko työvoiman täydennys- ja uudelleenkoulutusohjelmiin.  

Komission arvioinnissa todetaan, että mikään suunnitelmaan sisältyvä toimenpide ei aiheuta merkittävää haittaa ympäristölle RRF-asetuksen vaatimusten mukaisesti.

Elvytys- ja sopeutumissuunnitelmassa ehdotetut järjestelyt valvontajärjestelmien suhteen ovat riittävät varojen käyttöön liittyvän korruption, petosten ja eturistiriitojen estämiseksi, havaitsemiseksi ja korjaamiseksi. Järjestelyjen odotetaan myös välttävän tosiasiallisesti kaksinkertaisen rahoituksen mainitun asetuksen ja muiden unionin ohjelmien nojalla. Näitä valvontajärjestelmiä täydennetään ylimääräisinä tarkastus- ja valvontatoimenpiteinä, jotka sisältyvät komission ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi virstanpylväinä. Nämä välitavoitteet on täytettävä ennen kuin Tšekki esittää ensimmäisen maksupyyntönsä komissiolle.

Presidentti Ursula von der Leyen sanoi: "Euroopan komissio on tänään päättänyt antaa vihreän valon Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelmalle. Tällä suunnitelmalla on ratkaiseva merkitys tukemalla siirtymistä kohti vihreämpää ja digitaalisempaa tulevaisuutta Tšekissä. Toimenpiteet, jotka parantavat energiatehokkuutta, digitalisoivat julkishallinnon ja estävät julkisten varojen väärinkäytön, ovat täysin NextGenerationEU: n tavoitteiden mukaisia. Suhtaudun myös myönteisesti siihen, että suunnitelmassa painotetaan voimakkaasti Tšekin terveydenhuoltojärjestelmän sietokyvyn vahvistamista sen valmistelemiseksi tulevia haasteita varten. Seisomme kanssasi joka askeleella varmistaaksemme, että suunnitelma pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelma antaa voimakkaan sysäyksen maan pyrkimyksille nousta jalkoihin pandemian aiheuttaman taloudellisen shokin jälkeen. Seuraavan viiden vuoden aikana Tšekkiin virtaavat 7 miljardin euron suuruiset NextGenerationEU-varat tukevat laaja-alaista uudistus- ja investointiohjelmaa kestävämmän ja kilpailukykyisemmän talouden rakentamiseksi. Ne sisältävät erittäin mittavia investointeja rakennusten kunnostamiseen, puhtaaseen energiaan ja kestävään liikkuvuuteen sekä toimenpiteitä digitaalisen infrastruktuurin ja taitojen parantamiseksi sekä julkisten palvelujen digitalisoimiseksi. Yritysympäristö hyötyy sähköisen hallinnon ja korruption vastaisten toimenpiteiden edistämisestä. Suunnitelma tukee myös terveydenhuollon parantamista, mukaan lukien tehostettu syövän ehkäisy ja kuntoutushoito. "

Seuraavat vaiheet

Komissio on tänään hyväksynyt ehdotuksen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi 7 miljardin euron avustusten myöntämisestä Tšekille korkotuen myöntämisen perusteella. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotus.

Neuvoston hyväksymä suunnitelma mahdollistaisi 910 miljoonan euron maksamisen Tšekille ennakkomaksuina. Tämä on 13 prosenttia Tšekille osoitetusta kokonaismäärästä.

Talous, joka toimii ihmisten puolesta Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi: "Tämä suunnitelma tuo Tšekin tasavallan elpymisen tielle ja vauhdittaa sen talouskasvua, kun Eurooppa valmistautuu vihreään ja digitaaliseen siirtymään. Tšekki aikoo investoida uusiutuvaan energiaan ja kestävään liikenteeseen parantaen samalla rakennusten energiatehokkuutta. Sen tavoitteena on lisätä digitaalista liitettävyyttä koko maassa, edistää digitaalista koulutusta ja taitoja sekä digitalisoida monia sen julkisia palveluja. Ja siinä keskitytään myönteisesti liiketoimintaympäristön ja oikeusjärjestelmän parantamiseen korruption torjuntaa ja sähköisen hallinnon edistämistä tukevien toimenpiteiden avulla - kaikki tasapainossa Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen. Kun tämä suunnitelma on otettu asianmukaisesti käyttöön, se auttaa asettamaan Tšekin tasavallan vankalle pohjalle tulevaisuutta varten. "

Komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä hahmoteltujen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa investointien ja uudistusten edistymistä. 

Lisätietoja

Kysymykset ja vastaukset: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa

Palautus- ja sietokykykeskus: Kysymyksiä ja vastauksia

FTšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelma

Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Liite ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin tasavallan elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Henkilöstöasiakirja, joka liittyy ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi

Palautus- ja sietokykyväline

Elvytys- ja sietokykyasetusta koskeva asetus

Continue Reading

Belgia

Kuolleiden määrä nousee 170: een Saksan ja Belgian tulvissa

Julkaistu

on

Kuolleiden määrä tuhoisissa tulvissa Länsi-Saksassa ja Belgiassa nousi vähintään 170: een lauantaina (17. heinäkuuta) sen jälkeen, kun joet puhkesivat ja tämän viikon äkilliset tulvat romahtivat talot ja repivät teitä ja voimajohtoja, kirjoittaa Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi Düsseldorfissa, Philip Blenkinsop Brysselissä, Christoph Steitz Frankfurtissa ja Bart Meijer Amsterdamissa.

Noin 143 ihmistä kuoli tulvissa Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puolen vuosisadan ajan. Siihen sisältyi noin 98 Ahrweilerin alueella Kölnin eteläpuolella poliisin mukaan.

Sadat ihmiset olivat edelleen kadonneita tai saavuttamattomia, koska useille alueille ei päässyt korkean vedenpinnan takia, kun taas tietoliikenne oli edelleen poissa.

Asukkaat ja yritysten omistajat kamppaili poimia palat pahoinpidellyissä kaupungeissa.

"Kaikki on tuhoutunut kokonaan. Et voi tunnistaa maisemia", sanoi Michael Lang, viinikaupan omistaja Bad Neuenahr-Ahrweilerin kaupungissa Ahrweilerissä taistellen kyyneleitä vastaan.

Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Erftstadtissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa katastrofi tappoi vähintään 45 ihmistä.

"Me suremme niiden kanssa, jotka ovat menettäneet ystäviä, tuttavia, perheenjäseniä", hän sanoi. "Heidän kohtalo on repimässä sydämemme erilleen."

Noin 700 asukasta evakuoitiin perjantaina myöhään sen jälkeen, kun Wassenbergin kaupungissa Kölnin lähellä murtui pato, viranomaisten mukaan.

Mutta Wassenbergin pormestari Marcel Maurer sanoi, että vedenpinta oli vakiintunut yön jälkeen. "On liian aikaista antaa kaikki selkeät, mutta olemme varovaisia ​​optimistisia", hän sanoi.

Steinbachtalin pato Länsi-Saksassa oli kuitenkin edelleen vaarassa rikkoutua, viranomaisten mukaan noin 4,500 ihmisen evakuointi kodeista alavirtaan.

Steinmeier sanoi, että kestää viikkoja, ennen kuin kaikki vahingot, joiden odotetaan vaativan useita miljardeja euroja jälleenrakennusvaroja, voidaan arvioida.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet ja CDU-puolueen ehdokas syyskuun vaaleissa kertoi puhuvansa lähipäivinä valtiovarainministeri Olaf Scholzin kanssa taloudellisesta tuesta.

Kansleri Angela Merkelin odotettiin matkustavan sunnuntaina Rheinland-Pfalziin, osavaltioon, jossa asuu tuhoutunut Schuldin kylä.

Bundeswehrin joukkojen jäsenet, osittain veden alla olevien autojen ympäröimänä, kahlivat tulvaveden läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä, Saksassa, 17. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Itävallan pelastusryhmän jäsenet käyttävät veneitä kulkiessaan tulvien kärsimän alueen läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Pepinsterissä, Belgiassa, 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Belgiassa kuolonuhrien määrä nousi 27: een kansallisen kriisikeskuksen mukaan, joka koordinoi siellä avustusoperaatiota.

Se lisäsi, että 103 ihmistä oli "kadonnut tai tavoitettavissa". Jotkut olivat todennäköisesti saavuttamattomissa, koska he eivät voineet ladata matkapuhelimia tai olivat sairaalassa ilman henkilöllisyystodistuksia, keskus sanoi.

Viime päivien aikana tulvat, jotka ovat enimmäkseen kohdanneet Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiota, Nordrhein-Westfalenia ja Itä-Belgiaa, ovat sulkeneet kokonaiset yhteisöt vallasta ja viestinnästä.

RWE (RWEG.DE), Saksan suurin sähköntuottaja, ilmoitti lauantaina, että Indenin avomerikaivokseen ja Weisweilerin hiilivoimalaitokseen vaikutti huomattavasti, ja lisäsi, että laitos käy pienemmällä kapasiteetilla tilanteen vakiintumisen jälkeen.

Belgian eteläisissä provinsseissa Luxemburgissa ja Namurissa viranomaiset ryntäsivät toimittamaan juomavettä kotitalouksille.

Tulvat vedenpinnat laskivat hitaimmin Belgian pahimmissa osissa, jolloin asukkaat pystyivät lajittelemaan vahingoittuneen omaisuuden. Pääministeri Alexander De Croo ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailivat joillakin alueilla lauantai-iltapäivällä.

Belgian rautatieverkko-operaattori Infrabel julkaisi linjojen korjaussuunnitelmat, joista osa olisi jälleen käytössä vasta elokuun lopussa.

Alankomaiden hätäpalvelut olivat myös edelleen valppaana, koska ylivuotoiset joet uhkasivat kaupunkeja ja kyliä koko Limburgin eteläisessä maakunnassa.

Kymmenet tuhannet alueen asukkaat on evakuoitu kahden viime päivän aikana sotilaat, palokunnat ja vapaaehtoiset työskentelivät kiihkeästi koko perjantai-iltana (16. heinäkuuta) patojen valvomiseksi ja tulvien estämiseksi.

Hollantilaiset ovat toistaiseksi paenneet katastrofista naapureidensa mittakaavassa, eikä lauantaiaamuna ole ilmoitettu uhreja.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin. Mutta sen roolin määrittäminen näissä säälimättömissä sateissa vie ainakin useita viikkoja tutkimukseen, tutkijat sanoivat perjantaina.

Continue Reading

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Tšekin tasavallan presidentti von der Leyen esittämään komission arvion kansallisesta elvytyssuunnitelmasta

Julkaistu

on

Tänään (19. heinäkuuta) komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) Tšekissä esittävän komission arvion vuoden XNUMX kansallisesta elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta Seuraava sukupolviEU. Maanantai-aamuna presidentti von der Leyen matkustaa Prahaan tapaamaan pääministeri Andrej Babišin yhdessä varapuheenjohtaja Věra Jourován kanssa. Hän vierailee myös Prahan valtionoopperassa ja Valtionoopperassa ja kansallismuseossa ja keskustelee energiatehokkuuteen tehtävistä investoinneista. 

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa