Liity verkostomme!

Italia

NextGenerationEU: Komissio vastaanottaa Italialta maksupyynnön 21 miljardin euron maksusta elvytys- ja selviytymisvälineestä

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio sai 30. joulukuuta 2021 ensimmäisen maksupyynnön Italialta sopimuksen mukaisesti Palautus- ja sietokykyväline (RRF). Italia on lähettänyt komissiolle pyynnön 21 miljardin euron taloudellisen tuen maksamisesta (ilman ennakkomaksuja). Italian yleinen elvytys- ja selviytymissuunnitelma rahoitetaan 68.9 miljardilla eurolla avustuksina ja 122.6 miljardilla eurolla lainoilla. Italian RRF:n mukaiset maksut ovat suoritusperusteisia ja riippuvaisia ​​siitä, toteuttaako Italia elpymis- ja selviytymissuunnitelmassaan hahmotellut investoinnit ja uudistukset. Italian ensimmäinen maksupyyntö liittyy 51 virstanpylvääseen, jotka kattavat useita uudistuksia oikeuden, julkishallinnon, tilintarkastuksen ja valvonnan, koulutuksen, aktiivisen työmarkkinapolitiikan, digitaalisen ja matkailualan aloilla sekä lainsäädännön yksinkertaistamisen aloilla, kuten jäte-, vesi- ja rautatiekuljetukset.

Komissiolla on nyt kaksi kuukautta aikaa arvioida pyyntö. Sen jälkeen se lähettää neuvoston talous- ja rahoituskomitealle alustavan arvionsa siitä, miten Italia on saavuttanut tämän maksun edellyttämät välitavoitteet ja tavoitteet. Lisätietoja RRF:n mukaisten maksupyyntöjen käsittelystä on saatavilla tästä Kysymyksiä ja vastauksia. Lisätietoja Italian toipumis- ja sietokykysuunnitelmasta on saatavilla tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa