Liity verkostomme!

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio kerää vielä 10 miljardia euroa onnistuneeksi kolmanneksi joukkolainaksi Euroopan elpymisen tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on myöntänyt vielä 10 miljardia euroa tukemaan Euroopan toipumista koronaviruskriisistä ja sen seurauksista kolmannella NextGenerationEU-joukkovelkakirjalainalla ohjelman alkamisen jälkeen kesäkuun puolivälissä. Komissio laski liikkeeseen 20 vuoden joukkovelkakirjalainan, joka erääntyi 4. heinäkuuta 2041. Markkinat ottivat sen vastaan ​​erittäin voimakkaasti, ja kirjanpito oli lähes 100 miljardia euroa.

Kiitos lähes 10-kertaisen ylimerkinnän - osoitus sijoittajien jatkuvasta vahvasta kiinnostuksesta - komissio on saavuttanut erittäin suotuisat hinnoitteluehdot NextGenerationEU-ohjelman tähänastisen vahvan suorituskyvyn mukaisesti.

Kyseessä oli kahden erän transaktio, ja komissio keräsi vielä 5.25 miljardia euroa 10 vuoden takauslainana, joka erääntyy 22. huhtikuuta 2031 Euroopan rahoitusvakausmekanismin (EFSM) ja makrotaloudellisen rahoitusavun (MFA) ohjelmiin.

Mainos

Budjetti- ja hallintokomissaari Johannes Hahn sanoi: ”Seuraava NextGenerationEU-joukkovelkakirjalaina vie NextGenerationEU: n korotetun kokonaissumman 45 miljardiin euroon neljässä viikossa. Tämä on erittäin rohkaiseva alku NextGenerationEU-rahoitusohjelmalle. Se tarkoittaa, että komissiolla on hyvät mahdollisuudet tukea kaikkia suunniteltuja NextGenerationEU-maksuja jäsenvaltioille kesän aikana, mikä tukee taloudellista ja sosiaalista elpymistä. "

Tämä on kolmas tapahtuma NextGenerationEU-ohjelmassa, joka seuraa komission 20 päivänä kesäkuuta 10 liikkeeseen laskemaa 15 miljardin euron 2021-vuotista joukkovelkakirjalainaa ja 15 miljardin euron kaksoiseräkauppaa - joka koostui 9 miljardin euron viisivuotisesta joukkolainasta ja 6 miljardin euron arvosta 30 vuoden joukkovelkakirjalaina - 29. kesäkuuta alkaen.

Tämän päivän (13. heinäkuuta) tapahtuman jälkeen komissio on toistaiseksi kerännyt 45 miljardia euroa NextGenerationEU: sta. Varat käytetään nyt ensimmäisiin maksuihin NextGenerationEU: n, elvytys- ja sopeutumisvälineen sekä erilaisten EU: n talousarvio-ohjelmien puitteissa. ensimmäinen maksu NextGenerationEU: n alla jo kesäkuun lopussa, ja se toteutettiin REACT-EU-ohjelman puitteissa. Ensimmäiset elvytys- ja sopeutumiskehyksen mukaiset maksut suoritetaan aikanaan sen jälkeen, kun neuvosto on hyväksynyt kansalliset elvytys- ja sopeutumissuunnitelmat (joista 12 on jo läpäissyt tämän vaiheen) ja allekirjoittaneet vastaavat rahoitus- ja / tai lainasopimukset. EU: n jäsenvaltiot ja Euroopan komissio.

Mainos

Tämänpäiväinen kauppa on myös kerännyt 5 miljardia euroa, joka käytetään rahoitus- ja valtionvelkakriisin seurauksena Portugalille ja Irlannille myönnetyn rahoitusavun laajentamiseen. Lisäksi 250 miljoonaa euroa on kerätty Jordanialle myönnettävän lainan rahoittamiseksi Makrotaloudellisen rahoitusavun ohjelmassa.

Vuoden 2021 loppuun mennessä komissio odottaa keräävänsä noin 80 miljardia euroa joukkovelkakirjoina, joita täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla. rahoitussuunnitelma julkaistiin kesäkuussa 2021. Sekä EU-joukkovelkakirjojen että EU-laskujen tarkka määrä riippuu tarkoista rahoitustarpeista, ja komissio tarkistaa alkuperäistä arviointia syksyllä. Tällä tavalla komissio pystyy rahoittamaan vuoden jälkipuoliskolla kaikki jäsenvaltioille suunnitellut avustukset ja lainat elvytys- ja sopeutumisvälineen puitteissa sekä kattamaan NextGenerationEU-rahoitusta saavien EU: n politiikkojen tarpeet.

Tausta

NextGenerationEU on noin 800 miljardin euron suuruinen väliaikainen elpymisväline käypinä hintoina, jotta voidaan tukea Euroopan toipumista koronaviruspandemiasta ja auttaa rakentamaan vihreämpää, digitaalisempaa ja joustavampaa Eurooppaa.

NextGenerationEU: n rahoittamiseksi komissio kerää EU: n puolesta pääomamarkkinoilta noin 800 miljardia euroa tämän vuoden 2026 loppuun mennessä. 421.1 miljardia euroa on käytettävissä enimmäkseen avustuksiin (RRF: n ja muiden EU: n talousarvio-ohjelmien puitteissa); 385.8 miljardia euroa lainoja. Tämä tarkoittaa keskimäärin noin 150 miljardin euron lainanottovolyymia vuodessa.

Ottaen huomioon tulevien lainatoimien määrät, tiheys ja monimutkaisuus komissio seuraa suurten ja usein liikkeeseenlaskijoiden käyttämiä parhaita käytäntöjä ja panee täytäntöön monipuolinen rahoitusstrategia.

Tässä strategiassa esitellään monenlaisia ​​välineitä ja tekniikoita, jotka ylittävät taaksepäin -periaatteen, jota komissio on tähän mennessä käyttänyt lainaamaan markkinoilta, myös SURE-ohjelman puitteissa. Viimeisen 40 vuoden aikana Euroopan komissio on toteuttanut useita lainaohjelmia EU: n jäsenvaltioiden ja kolmansien maiden tukemiseksi. Kaikki nämä lainaoperaatiot rahoitettiin back-to-back-periaatteella, pääasiassa syndikoitujen joukkolainojen liikkeeseenlaskuilla.

Tekninen osa

NextGenerationEU-joukkovelkakirjalaina 20 vuoden joukkovelkakirjalainan kuponkikorko on 0.45%, ja sen tarjouskorko on 0.471%, mikä antaa +7 bps: n leviämisen keskivaihtosopimuksiin, mikä vastaa +53.1 bps: n heinäkuussa erääntyvää 20 vuoden joukkovelkakirjalainaa 2040. Lopullinen tilauskanta oli lähellä 100 miljardia euroa, mikä merkitsi sitä, että joukkovelkakirjalaina on lähes 10 kertaa ylimerkitty. Tämä rikkoi uuden ennätyksen, joka on kaikkien aikojen suurin tilauskanta uudelle 20 vuoden joukkolainalle. EFSM / MFA-joukkovelkakirjalaina Kymmenen vuoden joukkovelkakirjalainan kuponkikorko on 10%, ja sen tarjoustarjous oli -0%, mikä tarjosi -0.043 bps: n leviämisen keskivaihtosopimuksiin, mikä vastaa 6 bps: tä 30.1 vuoden joukkovelkakirjassa, joka erääntyy helmikuussa 10. Lopullinen tilauskanta oli yli 2031 miljardia euroa, mikä tarkoitti sitä, että myös tämä joukkovelkakirjalaina on lähes 51 kertaa ylimerkitty. Tämän kaupan yhteiset johtajat olivat Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Citi ja Commerzbank.

Lisätietoja

Lehdistötiedote ensimmäinen NextGenerationEU-joukkovelkakirjalaina

Lehdistötiedote Komission ensimmäinen rahoitussuunnitelma

Kysymysten ja vastausten monipuolinen rahoitusstrategia

Tietosivu - NextGenerationEU - Rahoitusstrategia

EU lainanottajan verkkosivustona

Ensisijainen jälleenmyyjäverkosto

Euroopan elvytyssuunnitelma

Euroopan komissio

EU: n nuorten tutkijoiden kilpailun voittajat 2020-2021

Julkaistu

on

Komissio julkisti 19. syyskuuta 32 voittajannd EU-kilpailun nuorten tutkijoiden, ja pääpalkinnot jaettiin kuudelle projektille Bulgariasta, Saksasta, Irlannista, Espanjasta, Turkista ja Ukrainasta. Voittajat saavat 7,000 euroa jokaisesta erinomaisesta luonnontieteiden, tekniikan, tekniikan ja matematiikan (STEM) sekä yhteiskuntatieteellisestä hankkeestaan. Monia tutkimusaiheita olivat kvanttilaskenta, innovatiiviset aurinkokennot ja tilastollinen tutkimus sukupuolen stereotypioista 5-7-vuotiailla. Toinen ja kolmas palkinto myönnettiin Bulgarian, Tšekin, Irlannin, Italian, Puolan, Slovakian, Sveitsin, Turkin, Valko -Venäjän ja Kanadan hankkeille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Onnittelut kaikille tämän vuoden kilpailun voittajille erinomaisesta saavutuksesta. Viime vuosi on osoittanut meille erinomaisen tutkimuksen ja innovoinnin merkityksen meitä kaikkia koskettavien kriisien voittamisessa. Tämä kilpailu juhlii uutta lahjakkuuden sukupolvea, jonka löydöt ja innovaatiot ovat välttämättömiä tulevaisuuden, jossa haluamme elää. Olen todella ylpeä nuoruutemme poikkeuksellisesta työstä."

Euroopan komissio perusti EU: n nuorten tutkijoiden kilpailun vuonna 1989 kannustaakseen yhteistyötä ja vaihtoa nuorten tutkijoiden välille ja antaakseen heille mahdollisuuden johtaa joitain Euroopan merkittävimpiä tutkijoita. Sillä pyritään myös kannustamaan nuoria opiskelemaan STEM -tekniikkaa ja jatkamaan tieteellistä uraa. Tänä vuonna osallistui 158 lupaavaa nuorta tutkijaa, 14–20 -vuotiaita ja 34 maasta. Opiskelijat esittelivät 114 erilaista projektia kansainväliselle tuomaristolle, joka koostui tunnetuista tutkijoista ja jonka puheenjohtajana toimi tohtori Attila Borics Unkarin tiedeakatemiasta. Voittajat jakoivat yhteensä 93,000 18 euroa palkintorahoja, jotka jaettiin XNUMX peruspalkinnon kesken muita palkintoja, kuten vierailut joihinkin Euroopan innovatiivisimpiin organisaatioihin ja yrityksiin. Ne julkistettiin seremoniassa Salamancan yliopistossa Espanjassa kahden päivän virtuaalikilpailun jälkeen. Yksityiskohtainen luettelo voittajista on saatavilla tätä ja lisää tietoa on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

HERA: Ensimmäinen askel kohti EU FAB: n luomista, joka on jatkuvasti lämmin tuotantokapasiteetti

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut Ennakkoilmoitus, joka tarjoaa rokote- ja lääkevalmistajille alustavia tietoja vuoden 2022 alkupuolella suunnitellusta EU: n FAB-kilpailukilpailusta. EU FAB: n tavoitteena on luoda "aina lämmin" rokotteiden ja lääkkeiden valmistuskapasiteetti, joka voidaan aktivoida tulevien kriisien sattuessa. EU FAB kattaa useita rokote- ja terapeuttisia tekniikoita. Osallistuvien tuotantolaitosten on aina oltava toiminnassa, ja niiden odotetaan varmistavan pätevän henkilöstön saatavuus, selkeät toimintaprosessit ja laadunvalvonta, jotta EU voi valmistautua paremmin ja vastata tuleviin terveysuhkiin. EU FAB pystyy aktivoimaan nopeasti ja helposti tuotantokapasiteettiverkostonsa vastaamaan rokotteiden ja/tai lääkkeiden tarpeita, kunnes markkinat ovat kasvattaneet tuotantokapasiteettiaan. EU: n FAB on keskeinen osa Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomaisen (HERA) teollista ulottuvuutta, kuten tiedonannossa todetaan Esittelyssä HERA, seuraava askel kohti Euroopan terveysunionin toteuttamista, 16. syyskuuta. Ennakkotietoilmoitus EU: n FAB: sta on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Puola määräsi maksamaan Euroopan komissiolle puolen miljoonan euron päivittäisen sakon Turówin kaivoksesta

Julkaistu

on

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on määrännyt Puolalle 500,000 21 euron päivittäisen sakon, joka maksetaan Euroopan komissiolle, koska se ei ole noudattanut XNUMX. toukokuuta annettua määräystä lopettaa louhintatoiminta Turówin avoimessa ruskohiilikaivoksessa, kirjoittaa Catherine Feore.

Kaivos sijaitsee Puolassa, mutta lähellä Tšekin ja Saksan rajoja. Sille myönnettiin toimilupa toimia vuonna 1994. Puolan ilmastoministeri myönsi 20. maaliskuuta 2020 luvan jatkaa ruskohiilen kaivostoimintaa vuoteen 2026. Tšekki lähetti asian Euroopan komission käsiteltäväksi ja 17. joulukuuta 2020 komissio antoi perustellussa lausunnossa, jossa se kritisoi Puolaa useista EU: n lainsäädännön rikkomisista. Komissio katsoi erityisesti, että Puola oli rikkonut EU: n lainsäädäntöä hyväksymällä toimenpiteen, joka mahdollistaa kuuden vuoden pidennyksen tekemättä ympäristövaikutusten arviointia. 

Tšekki pyysi tuomioistuinta tekemään väliaikaisen päätöksen, kunnes yhteisöjen tuomioistuin antoi lopullisen tuomion. Koska Puolan viranomaiset eivät kuitenkaan noudattaneet tämän määräyksen mukaisia ​​velvoitteitaan, Tšekki teki 7. kesäkuuta 2021 hakemuksen, jossa Puolaa velvoitettiin maksamaan päivittäinen 5,000,000 XNUMX XNUMX euron uhkasakko EU: n talousarviosta sen noudattamatta jättämisestä sen velvoitteet. 

Mainos

Tuomioistuin hylkäsi tänään (20. syyskuuta) Puolan hakemuksen välitoimien kumoamisesta ja määräsi Puolan maksamaan komissiolle 500,000 XNUMX euron uhkasakon päivässä, joka on kymmenesosa Tšekin tasavallan vaatimuksesta. Tilintarkastustuomioistuin totesi, että Tšekin tasavallan ehdottama määrä ei sido heitä ja että alempi luku olisi riittävä kannustamaan Puolaa "lopettamaan väliaikaisen määräyksen velvoitteidensa laiminlyönti".

Puola väitti, että ruskohiilen louhinnan lopettaminen Turówin kaivoksella voi aiheuttaa lämmön ja juomaveden jakelun katkeamisen Bogatynian (Puola) ja Zgorzelecin (Puola) alueilla, mikä uhkaa kyseisten alueiden asukkaiden terveyttä. Tuomioistuin totesi, että Puola ei ollut riittävästi osoittanut, että tämä oli todellinen riski.

Koska Puola ei noudattanut väliaikaista määräystä, tuomioistuin katsoi, ettei sillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin määrätä sakko. Unionin tuomioistuin on korostanut, että on hyvin harvinaista, että jäsenvaltio nostaa jäsenyysvelvoitteiden noudattamatta jättämistä koskevan kanteen toista jäsenvaltiota vastaan, tämä on yhdeksäs tällainen kanne tuomioistuimen historiassa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa