Liity verkostomme!

Belgia

Charity näkee ulkomaalaisten ja muiden puheluiden määrän lisääntyneen

SHARE:

Julkaistu

on

Belgian englanninkieliselle yhteisölle kipeästi kaivattu hyväntekeväisyysjärjestö on nähnyt valtavan määrän suosituksia viimeisen kahden vuoden aikana.

Brysselissä sijaitseva Community Help Service tarjoaa 24 tunnin auttavan puhelinpalvelun ihmisille, jotka kokevat tarvetta puhua jonkun kanssa henkilökohtaisesta ongelmasta, mukaan lukien mahdollisista mielenterveysongelmista.

Palvelu on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se tarjoaa neuvontaa ihmisille, jotka haluavat puhua englantia. Sitä käyttävät paitsi brittiläiset, myös monet muut englanninkieliset kansallisuudet Belgiassa.

CHS:n Stephen Mazurkiewiczin mukaan palvelu on todistanut puheluiden suurta kasvua, myös terveyspandemian aikana.

Stephen kertoi tälle sivustolle: "Vapaaehtoisemme, ja on tärkeää korostaa, että he ovat kaikki vapaaehtoisia, yrittävät tarjota apua ja neuvoja apua tarvitseville jostain syystä, mutta kyllä, nousu on ollut suuri."

Syitä nousuun on CHS:n mukaan useita, mukaan lukien terveyskriisiin liittyvät asiat, mutta se, että puhelut ovat lisääntyneet niin paljon, viittaa hänen mukaansa siihen, että palvelua "ei ole koskaan tarvittu enemmän kuin nyt".

"CHS on välttämätön palvelu ulkomaalaisten yhteisölle ja monille muille täällä Belgiassa."

Mainos

CHS rahoitetaan myös kokonaan vapaaehtoisilla lahjoituksilla, sanoi sen rahastonhoitaja Stephen.

Samaan aikaan Brysselin brittiläinen yhteisöyhdistys eli BBCA on lahjoittanut 2,500 XNUMX euroa belgialaiselle hyväntekeväisyysjärjestölle Child Focus.

Child Focus on Belgian kadonneiden ja seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten säätiö. Noin 25 vuotta sitten hyväntekeväisyysjärjestö perustettiin järkyttävän, traumaattisen tapahtuman jälkeen, joka kosketti koko Belgiaa: Dutroux-tapaus. Marc Dutroux sieppasi ja käytti hyväkseen kolme tyttöparia. Kuusi 8-17-vuotiasta tyttöä. Hän lopulta murhasi heistä neljä. Järkyttynyt ja raivoissaan Belgia kokoontui yhteen tapahtumaan, joka tunnettiin nimellä Valkoinen marssi.

Child Focus perustettiin tukemaan vanhempia ja selviytyjiä, mutta lähinnä pyytämään muutosta.

Hyväntekeväisyysjärjestön tiedottaja sanoi: "Ja lupaus, jonka teimme 25 vuotta sitten, on edelleen se, mikä kukoistaa meitä tänään: emme enää koskaan jätä uhreja rauhaan. Tulemme aina olemaan heidän tukenaan. Auttaaksesi heitä ole linkki heidän ja poliisin välillä, etsi pitkäaikaista apua ja tue heitä. 24/7.

”Mutta Child Focus panostaa myös näiden ilmiöiden ehkäisyyn. Käytämme paljon aikaa ja vaivaa estääksemme lapsia joutumasta uhreiksi. Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on muuttunut valtavasti. Se siirtyi. Onlinesta offline-tilaan. Tai molempien yhdistelmä. Online-seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli yksi ydinaiheistamme. Toiminnallinen, mutta myös ennaltaehkäisyssä. Olemme kehittäneet paljon työkaluja ja resursseja tehdäksemme näistä aiheista lasten ja heidän vanhempiensa, opettajien tai sosiaalityöntekijöiden ulottuvilla. Ei ole helppoa keskustella sähköisestä turvallisuudesta, seksistä, trimmauksesta tai seksikipusta.

”Siksi meidän tehtävämme on auttaa luomaan ja muokkaamaan tätä keskustelua. Emme karkaa vaikeita aiheita, kuten lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevaa materiaalia tai alaikäisten hyväksikäyttöä prostituutiossa. Antamalla sanoja, hyvin valittuja sanoja näille ilmiöille yritämme tuoda ne valoon ja välttää uhrien juuttumista kieltämisen pimeyteen."

Glenn Vaughan BBCA:sta sanoi: "Yritämme kerätä varoja emme niihin asioihin, joihin monilla meistä suoraan sanottuna on varaa, vaan pikemminkin hyviin ja tarpeisiin, kuten Child Focus -ohjelmaan."

”Tämä on erittäin tärkeä hyväntekeväisyysjärjestö Belgiassa. Autamme mielellämme yhteisöämme, mutta myös isäntäyhteisöämme eli Belgiaa. Monet meistä tulivat Belgiaan ajatellen, että viipyisimme vain muutaman vuoden, mutta päädyimme jäämään paljon, paljon pidempään. Se on loistava paikka asua, ja Belgia on toivottanut meidät tervetulleeksi, ja siksi pidämme aina silmällä isäntämaamme auttamista.

Lisätietoja löytyy täältä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa