Liity verkostomme!

Belgia

Euroopan juutalaisten johtajien protesteista huolimatta Hitlerin kello huutokaupattiin Yhdysvalloissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Tavarat auttavat vain niitä, jotka idealisoivat natsipuolueen puoleen tai tarjoavat ostajille mahdollisuuden kiihottaa vieraansa tai rakkaansa esineellä, joka kuuluu kansanmurhaajalle ja hänen kannattajilleen", kirjoitti Brysselin puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin. -pohjainen European Jewish Association (EJA) kirjeessä, jonka 34 Euroopan juutalaisyhteisöjen johtajaa ovat allekirjoittaneet - kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

Euroopan juutalaisten johtajien vastalauseista huolimatta amerikkalainen huutokauppatalo myi Hitlerille kuuluvan kultakellon yli miljoonalla eurolla. 

Huber-kellossa on hakaristi, samoin kuin nimikirjaimet A H. Sen osti anonyymi tarjoaja.

Huutokauppa järjestettiin perjantaina huolimatta 34 Euroopan juutalaisen johtajan kehotuksesta Alexanderin historiallinen huutokauppatalo Chesapeake Cityssä, Marylandissa, huutokaupan peruuttamiseksi.

Muiden huutokaupattujen natsien joukossa oli Eva Braunin terrierille kuuluva koiran kaulapanta, Wehrmachtin wc-paperi ja ruokailuvälineet sekä natsi-ihmisten samppanjalasit.

Huutokauppakamarin presidentti Bill Panagopulos hylkäsi mielenosoitukset. Hän sanoi: "Myymämme todisteet ovat rikollisia todisteita, olivatpa ne kuinka merkityksettömiä tahansa. Se on konkreettinen, oikea todiste siitä, että Hitler ja natsit elivät ja myös vainosivat ja tappoivat kymmeniä miljoonia ihmisiä. Tämän materiaalin tuhoaminen tai millään tavalla sen näyttämisen tai suojaamisen estäminen on rikos historiaa vastaan."

Mutta juutalaiset johtajat, jotka lähettivät huutokauppatalolle kirjeen, jossa tuomittiin myynti, hylkäsivät väitteen.''Esitykset auttavat vain niitä, jotka idealisoivat natsipuolueen puoleen tai tarjoavat ostajille mahdollisuuden ilahduttaa vieraansa tai rakkaansa. esine, joka kuuluu kansanmurhaajalle ja hänen kannattajilleen", kirjoitti Brysselissä sijaitsevan European Jewish Associationin (EJA) puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin kirjeessä, jonka 34 Euroopan juutalaisyhteisöjen johtajaa ovat allekirjoittaneet.

Hän lisäsi: "Näiden tavaroiden myynti on kauhistus. Suurimmalla osalla esillä olevista tonteista on vain vähän tai ei ollenkaan sisäistä historiallista arvoa. Itse asiassa voidaan vain kyseenalaistaa niitä ostavien motivaatiota. Eurooppa kärsi hirveästi natsipuolueen kieroutuneen ja murhaavan ideologian vuoksi. Miljoonat kuolivat säilyttääkseen vapauden arvot, joita pidämme nykyään itsestäänselvyytenä, mukaan lukien lähes puoli miljoonaa amerikkalaista. Mannermme on täynnä joukkohautoja ja kuolemanleirien paikkoja."

Mainos

Viime vuosina Euroopan juutalaisliitto on protestoinut useita natsien esineiden huutokauppoja.

Alexander Historical Auctionsilla oli jo kohtasi samanlaisia ​​moitteita aiemmista myynneistä, mukaan lukien yksi, joka sisälsi pahamaineisen natsisotarikollisen Josef Mengelen henkilökohtaisia ​​päiväkirjoja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa