Liity verkostomme!

Belgia

Poliisi hajottaa Brysselin lukkiutumisen vastaisen puolueen

Julkaistu

on

Poliisi ampui vesitykkiä ja kyynelkaasua lauantaina (1. toukokuuta) Brysselin puistossa hajottaakseen useiden satojen ihmisten lukkiutumisen estävän puolueen, joka oli suunniteltu vastaamaan koronaviruksen sosiaalisen etäisyyden sääntöjä. Enimmäkseen nuorten joukko vastasi Facebookin viestiin, jossa ilmoitettiin luvattomasta puolueesta. Se tapahtui kuukauden kuluttua poliisin selvittämästä 2,000 ihmistä, jotka kokoontuivat samaan Bois de la Cambre -puistoon la Boumille (juhliin), tapahtumaan, joka oli alkanut huhtikuun vitsinä.

Boum 2: n seurantatapahtuma, joka on perinteinen mielenosoitusten päivä, pidettiin viikkoa ennen Belgian hallituksen antamaa kahvila- ja baariterassien avaamista ja yli neljän hengen ryhmien tapaamista ulkona COVID-1 -sääntöjen mukaisena. .

Pääministeri Alexander De Croo kehotti perjantaina belgialaisia ​​pysymään yhtenäisenä äläkä "putoamaan tähän ansaan". Facebook poisti myös Boum 2 -viestin torstaina (29. huhtikuuta) belgialaisten syyttäjien pyynnöstä, joka varoitti juhlijoita siitä, että heitä uhkaisi pidätys tai sakko.

Mies uppoaa vesitykistä yhteenottelujen aikana, kun ihmiset kokoontuvat Bois de la Cambre / Ter Kamerenbos -puistoon "La Boum 2" -nimiseen juhliin vastoin Belgian koronavirustaudin (COVID-19) sosiaalisia etäisyystoimia ja rajoituksia. Bryssel, Belgia 1. toukokuuta 2021. REUTERS / Yves Herman
Mies uppoaa vesitykistä yhteenottelujen aikana, kun ihmiset kokoontuvat Bois de la Cambre / Ter Kamerenbos -puistoon "La Boum 2" -nimiseen juhliin vastoin Belgian koronavirustaudin (COVID-19) sosiaalisia etäisyystoimia ja rajoituksia. Bryssel, Belgia 1. toukokuuta 2021. REUTERS / Yves Herman
Poliisivirkailija pidättää miehen yhteenottojen aikana, kun ihmiset kokoontuvat Bois de la Cambre / Ter Kamerenbos -puistoon juhliin nimeltä "La Boum 2" vastoin Belgian koronavirustaudin (COVID-19) sosiaalisia etäisyystoimia ja rajoituksia Brysselissä. Belgia 1. toukokuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Poliisin mukaan läsnä oli vielä useita satoja ihmisiä.

Emile Breuillot, 23-vuotias hammaslääketieteen opiskelija, kertoi tulleensa katsomaan ihmisten viihtyvän ja puolustamaan oikeuksiaan kokoontua.

Rauhallisen aloituksen jälkeen, kun ryhmät laulavat "vapautta", poliisi ilmoitti sosiaalisessa mediassa, että osallistujat eivät noudattaneet yleisiä turvallisuustoimenpiteitä ja että he puuttuisivat asiaan. Monilla ihmisillä ei ollut naamiota, mikä on vaatimus julkisesti Belgian pääkaupungissa.

Sadat ihmiset marssivat myös Brysselin keskustassa ja itäisen Liege-kaupungin läpi vaatien koronavirustoimien lieventämistä.

Belgia

Kuolleiden määrä nousee 170: een Saksan ja Belgian tulvissa

Julkaistu

on

Kuolleiden määrä tuhoisissa tulvissa Länsi-Saksassa ja Belgiassa nousi vähintään 170: een lauantaina (17. heinäkuuta) sen jälkeen, kun joet puhkesivat ja tämän viikon äkilliset tulvat romahtivat talot ja repivät teitä ja voimajohtoja, kirjoittaa Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi Düsseldorfissa, Philip Blenkinsop Brysselissä, Christoph Steitz Frankfurtissa ja Bart Meijer Amsterdamissa.

Noin 143 ihmistä kuoli tulvissa Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puolen vuosisadan ajan. Siihen sisältyi noin 98 Ahrweilerin alueella Kölnin eteläpuolella poliisin mukaan.

Sadat ihmiset olivat edelleen kadonneita tai saavuttamattomia, koska useille alueille ei päässyt korkean vedenpinnan takia, kun taas tietoliikenne oli edelleen poissa.

Asukkaat ja yritysten omistajat kamppaili poimia palat pahoinpidellyissä kaupungeissa.

"Kaikki on tuhoutunut kokonaan. Et voi tunnistaa maisemia", sanoi Michael Lang, viinikaupan omistaja Bad Neuenahr-Ahrweilerin kaupungissa Ahrweilerissä taistellen kyyneleitä vastaan.

Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Erftstadtissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa katastrofi tappoi vähintään 45 ihmistä.

"Me suremme niiden kanssa, jotka ovat menettäneet ystäviä, tuttavia, perheenjäseniä", hän sanoi. "Heidän kohtalo on repimässä sydämemme erilleen."

Noin 700 asukasta evakuoitiin perjantaina myöhään sen jälkeen, kun Wassenbergin kaupungissa Kölnin lähellä murtui pato, viranomaisten mukaan.

Mutta Wassenbergin pormestari Marcel Maurer sanoi, että vedenpinta oli vakiintunut yön jälkeen. "On liian aikaista antaa kaikki selkeät, mutta olemme varovaisia ​​optimistisia", hän sanoi.

Steinbachtalin pato Länsi-Saksassa oli kuitenkin edelleen vaarassa rikkoutua, viranomaisten mukaan noin 4,500 ihmisen evakuointi kodeista alavirtaan.

Steinmeier sanoi, että kestää viikkoja, ennen kuin kaikki vahingot, joiden odotetaan vaativan useita miljardeja euroja jälleenrakennusvaroja, voidaan arvioida.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet ja CDU-puolueen ehdokas syyskuun vaaleissa kertoi puhuvansa lähipäivinä valtiovarainministeri Olaf Scholzin kanssa taloudellisesta tuesta.

Kansleri Angela Merkelin odotettiin matkustavan sunnuntaina Rheinland-Pfalziin, osavaltioon, jossa asuu tuhoutunut Schuldin kylä.

Bundeswehrin joukkojen jäsenet, osittain veden alla olevien autojen ympäröimänä, kahlivat tulvaveden läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä, Saksassa, 17. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Itävallan pelastusryhmän jäsenet käyttävät veneitä kulkiessaan tulvien kärsimän alueen läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Pepinsterissä, Belgiassa, 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Belgiassa kuolonuhrien määrä nousi 27: een kansallisen kriisikeskuksen mukaan, joka koordinoi siellä avustusoperaatiota.

Se lisäsi, että 103 ihmistä oli "kadonnut tai tavoitettavissa". Jotkut olivat todennäköisesti saavuttamattomissa, koska he eivät voineet ladata matkapuhelimia tai olivat sairaalassa ilman henkilöllisyystodistuksia, keskus sanoi.

Viime päivien aikana tulvat, jotka ovat enimmäkseen kohdanneet Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiota, Nordrhein-Westfalenia ja Itä-Belgiaa, ovat sulkeneet kokonaiset yhteisöt vallasta ja viestinnästä.

RWE (RWEG.DE), Saksan suurin sähköntuottaja, ilmoitti lauantaina, että Indenin avomerikaivokseen ja Weisweilerin hiilivoimalaitokseen vaikutti huomattavasti, ja lisäsi, että laitos käy pienemmällä kapasiteetilla tilanteen vakiintumisen jälkeen.

Belgian eteläisissä provinsseissa Luxemburgissa ja Namurissa viranomaiset ryntäsivät toimittamaan juomavettä kotitalouksille.

Tulvat vedenpinnat laskivat hitaimmin Belgian pahimmissa osissa, jolloin asukkaat pystyivät lajittelemaan vahingoittuneen omaisuuden. Pääministeri Alexander De Croo ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailivat joillakin alueilla lauantai-iltapäivällä.

Belgian rautatieverkko-operaattori Infrabel julkaisi linjojen korjaussuunnitelmat, joista osa olisi jälleen käytössä vasta elokuun lopussa.

Alankomaiden hätäpalvelut olivat myös edelleen valppaana, koska ylivuotoiset joet uhkasivat kaupunkeja ja kyliä koko Limburgin eteläisessä maakunnassa.

Kymmenet tuhannet alueen asukkaat on evakuoitu kahden viime päivän aikana sotilaat, palokunnat ja vapaaehtoiset työskentelivät kiihkeästi koko perjantai-iltana (16. heinäkuuta) patojen valvomiseksi ja tulvien estämiseksi.

Hollantilaiset ovat toistaiseksi paenneet katastrofista naapureidensa mittakaavassa, eikä lauantaiaamuna ole ilmoitettu uhreja.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin. Mutta sen roolin määrittäminen näissä säälimättömissä sateissa vie ainakin useita viikkoja tutkimukseen, tutkijat sanoivat perjantaina.

Continue Reading

Belgia

35 vuotta - ja jatkuu edelleen vahvana!

Julkaistu

on

Vuotta 1986 leimasivat sekä edistykset että takaiskut. Teknologian kehitys auttoi Neuvostoliittoa käynnistämään Mir-avaruusaseman ja sai Iso-Britannian ja Ranskan rakentamaan Chunnelin. Valitettavasti se näki myös avaruussukkulan Haastaja yhden Tšernobylin ydinreaktorin räjähdys.

Belgiassa maan jalkapalloilijat tulivat kotiin sankareiden tervetulleiksi saatuaan 4. sijan Meksikon MM-kisoissa.

Vuosi oli merkittävä myös yhden muun tapahtuman osalta: L'Orchidee Blanchen avaaminen Brysselissä, joka on nyt yksi maan tunnetuimmista vietnamilaisista ravintoloista.

Vuonna 1986, jolloin Katia Nguyen (kuvassa) avasi ravintolan silloisella hiljaisella Brysselin naapurustolla, hän ei voinut tajuta, kuinka valtava menestys se olisi.

Tänä vuonna ravintola viettää 35. vuosipäiväänsä, todellisen virstanpylvään, ja se on kulunut kauan välissä olevinakin vuosina niin paljon, että se on nyt avainsana hienolle aasialaiselle keittiölle, ei vain tällä Brysselin vilkkaalla alueella, kauempana.

Tosiaankin täällä saatavan erinomaisen vietnamilaisen ruoan laadusta oli levinnyt niin pitkälle, että muutama vuosi sitten se sai arvostetun ruokaoppaan, Gaultin ja Millaun arvostetun arvonimen "Belgian paras aasialainen ravintola".

Katia on ensimmäinen, joka hyväksyy sen, että hänen menestyksensä on myös paljon velkaa hänen tiimilleen, joka sattuu olemaan vain naispuolinen (tämä heijastaa osittain perinteistä roolia, jolla naiset ovat vietnamilaisessa keittiössä).

Pisin heidän joukossaan on Trinh, joka on syönyt upeita vietnamilaisia ​​aterioita pienessä, avokeittiössä jo pari vuosikymmentä, kun taas muihin "veteraaneihin" kuuluu Huong, joka on ollut täällä 15 vuotta, ja Linh , suhteellinen tulokas, joka on työskennellyt täällä neljä vuotta!

He, yhdessä kollegoidensa, ovat kauniisti pukeutuneet aitoihin vietnamilaisiin pukuihin, mihin muuhun resto on kuuluisa. Henkilökunnan pitäminen niin kauan heijastaa myös Katian erinomaista johtamistyyliä.

Se on kaikki kaukana päivistä, 1970-luvulta, jolloin Katia saapui ensin maahan opiskelemaan. Kuten monet maanmiehensä, hänkin oli paennut Vietnamin sodasta etsimään parempaa elämää lännessä ja aloitti uuden elämän "uudessa" kodissaan - Belgiassa.

Hienojen vietnamilaisten ruokien ystäville, jotka olivat hyvin hyviä uutisia.

Normi, joka asetettiin, kun Katia, joka saapui vielä melko äskettäin Belgiaan Saigonista, avasi ravintolan vuonna 1986, on tänään yhtä korkea kuin silloin.

Huolimatta kauheasta terveyspandemiasta, joka on aiheuttanut tuhoa hotelli- ja ravintola-alalla, Katian uskollisten asiakkaiden armeija tulvii nyt takaisin ottaakseen upeita herkkuja, jotka hänen erittäin lahjakas, vietnamilaistyylinen tiiminsä on koonnut.

Ravintola sijaitsee lähellä ULB-yliopistoa ja kaikki täällä valmistetaan talossa. Ruoat perustuvat joko perinteisiin tai nykyaikaisiin resepteihin, mutta ovat samanlaisia ​​kuin parhaimmat, joita saatat löytää Vietnamista. Monet täällä olevat ruokailijat pitävät kevätkääriä Belgian parhaimpina, mutta jos ne ovat meheviä, tämän talon gourmet-rikkaudet vievät sinut kulinaariselle matkalle, joka ulottuu pohjoisesta Etelä-Vietnamiin ja kaikki pysähtyvät välillä.

Ravintola ei koskaan sulkeutunut sulkemisten aikana, koska se palveli edelleen vilkasta takeaway-palvelua. Nyt täysin avattujen takeaway-tuotteiden osuus liiketoiminnasta on noin 30 prosenttia. Asiakkaat voivat joko noutaa tilauksensa tai toimittaa sen kotiinsa / toimistoonsa.

Kesän ollessa edessä, on hyvä tietää, että kadulla on nyt terassi, jossa mahtuu 20 henkilöä, kun taas takana on miellyttävä ulkoalue, jossa on tilaa noin 30 ja avoinna lokakuuhun asti.

Sisällä ravintola mahtuu alakerrassa 38 ja yläkerrassa 32 henkilöä. Tarjolla on myös erinomainen hinta-laatusuhde, kaksi ruokalajia, lounasmenu, joka maksaa vain 13 €, mikä on erityisen suosittua.

A la carte -vaihtoehto on valtava, ja siinä on valikoima liha-, kala- ja siipikarjan ruokia - kaikki ovat upeita ja erittäin maukkaita. Siellä on myös loistava juoma- ja viinilista, ja etsi myös ihana ehdotusvalikko, joka muuttuu viikoittain.

Viehättävä ja erittäin vieraanvarainen Katia on kulkenut hyvin pitkän matkan siitä lähtien, kun hän aloitti jalkansa Belgiassa. Ravintolan, joka on edelleen kukoistava 35 vuotta avaamisensa jälkeen, on valtava saavutus, varsinkin tällä "pandemian jälkeisellä" aikakaudella, mutta se, että sama paikka on ollut koko ajan saman omistajan alla, on varsin merkittävä… mikä itse asiassa myös kuvaa hyvin tarkasti sekä ruokaa että palvelua täällä.

Hyvää 35. syntymäpäivää L'Orchidee Blanche!

Continue Reading

Belgia

Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaiden joukossa 24 maasta, joilta on kielletty matkustaminen Belgiaan

Julkaistu

on

Lauantaina 26. kesäkuuta alkaen henkilöt, jotka matkustavat 24 maasta, on kielletty pääsemästä Belgiaan kaikissa poikkeuksellisissa olosuhteissa. Matkustuskielloluettelossa olevien maiden joukossa on Yhdistynyt kuningaskunta. Luettelo 24 maasta tulevien ihmisten pääsy Belgiaan on yritys estää tai ainakin hidastaa virulentimpien koronavirustekantojen, kuten Delta-variantin, leviämistä. La 26. kesäkuuta 11:01 Muita luettelossa olevia maita ovat Etelä-Afrikka, Brasilia ja Intia. He ovat olleet matkustuskielloluettelossa huhtikuun lopusta lähtien. Niihin on nyt liittynyt Yhdistynyt kuningaskunta, jossa Delta-muunnoksen esiintyvyyden vuoksi uusien koronavirustartuntojen määrä on kasvanut voimakkaasti viime viikkoina.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa kirjattiin 25 uutta tartuntaa 15,810. kesäkuuta, 24. kesäkuuta tämä oli 16,703. Ison-Britannian väkiluku on noin kuusi kertaa Belgian väestö. Monet luettelossa olevista maista ovat Latinalaisessa Amerikassa (Brasilia, Argentiina, Bolivia, Chili, Kolumbia, Paraguay, Peru, Uruguay, Surinam sekä Trinidad ja Tobago). Luettelossa olevat Afrikan maat ovat Etelä-Afrikka, Botswana, Kongo, Swazimaa, Lesotho, Mosambik Namibia, Uganda, Zimbabwe ja Tunisia. Matkailijat Bangladeshista, Georgiasta, Nepalista, Intiasta ja Pakistanista eivät myöskään ole tervetulleita, eivätkä myöskään matkustavat Belgiaan Bahreinista.

Poikkeus näiden maiden kansalaisten pääsystä Belgiaan tehdään Belgian kansalaisille ja siellä virallisesti asuville henkilöille. On myös poikkeuksia diplomaateille, tietyissä kansainvälisissä järjestöissä työskenteleville ja ihmisille, joiden on tultava tänne humanitaarisista syistä. Kielto ei koske matkustajia, jotka kulkevat Brysselin lentokentän kautta.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa