Liity verkostomme!

Yhtiöverosäännöissä

Suurten maiden verosopimus paljastaa repeämän Euroopassa

Julkaistu

on

4 minuutin lukeminen

Euroopan kilpailukomissaari Margrethe Vestager, jolla on suojanaamari, lähtee EU: n komission päämajasta Brysselissä, Belgiassa 15. heinäkuuta 2020. REUTERS / Francois Lenoir / File Photo

Yritysverotusta koskeva maailmanlaajuinen sopimus näyttää saavuttavan huipentuman syvään juurtuneeseen Euroopan unionin taisteluun, joka saa suuret jäsenmaat Saksa, Ranska ja Italia Irlantia, Luxemburgia ja Alankomaita vastaan. Lue lisää.

Vaikka EU: n pienemmät kumppanit ovat vuosia kestäneen taistelunsa keskuudessa suotuisasta verojärjestelmästään, suhtautuivat myönteisesti Seitsemän ryhmän ryhmään 5. kesäkuuta tehtyyn sopimukseen, jonka mukaan yritysten vähimmäisverokanta on vähintään 15 prosenttia, jotkut kriitikot ennustavat vaikeuksia sen toteuttamisessa.

Euroopan komissio, EU: n toimeenpanoviranomainen, on pitkään pyrkinyt pääsemään sopimukseen blokissa yhteisestä lähestymistavasta verotukseen, vapautta, jota kaikki sen 27 suurta ja pientä jäsentä ovat kateellisesti vartioineet.

"Perinteiset EU: n verovelvolliset pyrkivät pitämään kehyksen mahdollisimman joustavana, jotta he voivat jatkaa liiketoimintaa enemmän tai vähemmän tavalliseen tapaan", Rebecca Christie Brysselissä toimivasta aivoriihistä Bruegel sanoi.

Irlannin valtiovarainministeri ja euroalueen ikäisensä euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe toivotti G7-maiden varakkaiden maiden sopimuksen, jonka on hyväksyttävä paljon laajemman ryhmän, lämpimästi.

"Kaikkien sopimusten on täytettävä pienten ja suurten maiden tarpeet", hän sanoi Twitterissä ja viittasi "139 maahan", joita tarvitaan laajempaan kansainväliseen sopimukseen.

Alankomaiden varaministeri Hans Vijlbrief sanoi Twitterissä, että hänen maansa tuki G7-suunnitelmia ja oli jo ryhtynyt toimiin veronkierron lopettamiseksi.

Vaikka EU: n virkamiehet ovat kritisoineet yksityisesti Irlantia tai Kyprosta, niiden torjumisesta julkisesti syytetään poliittisesti, ja blokin mustassa luettelossa yhteistyöhön osallistumattomista verokeskuksista ei sen kriteerien vuoksi mainita EU: n paratiiseja.

Nämä ovat kukoistaneet tarjoamalla yrityksille alhaisempia hintoja niin kutsuttujen postilaatikkokeskusten kautta, joissa ne voivat varata voittoja ilman merkittävää läsnäoloa.

"Eurooppalaisilla veroparatiiseilla ei ole kiinnostusta antaa periksi", oikeudenmukaisempien sääntöjen edunvalvojana toimiva Euroopan parlamentin vihreän puolueen jäsen Sven Giegold kertoi muutosmahdollisuuksista.

Luxemburgin valtiovarainministeri Pierre Gramegna oli kuitenkin tyytyväinen G7-sopimukseen ja lisäsi, että hän edistäisi laajempaa keskustelua yksityiskohtaisesta kansainvälisestä sopimuksesta.

Vaikka Irlanti, Luxemburg ja Alankomaat suhtautuivat myönteisesti pitkään taistelluihin uudistuksiin, Kypros reagoi vartioituneemmin.

"EU: n pienet jäsenvaltiot olisi tunnustettava ja otettava huomioon", Kyproksen valtiovarainministeri Constantinos Petrides kertoi Reutersille.

Jopa G7-jäsenmaalla Ranskalla voi olla vaikea sopeutua täysin uusiin kansainvälisiin sääntöihin.

"Suurilla mailla, kuten Ranskalla ja Italialla, on myös verostrategioita, joita ne ovat päättäneet pitää kiinni", Christie sanoi.

Tax Justice Network on Alankomaiden, Luxemburgin, Irlannin ja Kyproksen joukossa merkittävimpien globaalien paratiisien joukossa, mutta luetteloon kuuluu myös Ranska, Espanja ja Saksa.

Euroopan jako syttyi vuonna 2015, kun LuxLeaksiksi kutsutut asiakirjat osoittivat, kuinka Luxemburg auttoi yrityksiä kanavoimaan voittoja maksamalla vain vähän tai ei ollenkaan veroja.

Tämä sai aikaan EU: n voimakkaan kilpailun päällikön Margrethe Vestagerin tukahduttamisen, joka käytti sääntöjä, jotka estävät laitonta valtion tukea yrityksille, väittäen, että tällaiset verosopimukset merkitsivät epäoikeudenmukaisia ​​tukia.

Vestager on käynnistänyt suomalaisen paperipakkauksia valmistavan yrityksen Huhtamäki -yrityksen tutkimukset Luxemburgin verojen palauttamiseksi ja InterIKEAn ja Niken Alankomaiden verokohtelun tutkimiseksi.

Alankomaat ja Luxemburg ovat kiistäneet, että järjestelyt rikkovat EU: n sääntöjä.

Mutta hänellä on ollut takaiskuja, kuten viime vuonna, kun yleinen tuomioistuin heitti tilauksensa iPhone-valmistajalle Applelle (AAPL.O) maksaa 13 miljardia euroa (16 miljardia dollaria) irlantilaisia ​​takaisinveroja, josta nyt valitetaan.

Vestagerin käsky Starbucksille maksaa miljoonia hollantilaisia ​​veroja hylättiin myös.

Näistä tappioista huolimatta tuomarit ovat hyväksyneet hänen lähestymistavansa.

"Oikeudenmukainen verotus on EU: n ensisijainen tavoite", Euroopan komission tiedottaja sanoi: "Olemme edelleen sitoutuneita varmistamaan, että kaikki yritykset ... maksavat oikeudenmukaisen osuutensa veroista."

Erityisesti Alankomaat on korostanut halukkuutta muutoksiin kritisoidessaan rooliaan monikansallisten yritysten kanavana siirtää voittoja tytäryhtiöstä toiseen maksamatta veroja tai olematta alhaisia.

Se otti tammikuussa käyttöön säännön verottaa rojalteja ja korkomaksuja, jotka hollantilaiset yritykset lähettivät lainkäyttöalueille, joissa yhteisöveroprosentti on alle 9%.

"Reiluuden kysyntä on kasvanut", sanoi hollantilainen Euroopan parlamentin jäsen Paul Tang. "Ja nyt se yhdistetään tarpeeseen rahoittaa investointeja."

($ 1 = € 0.8214)

Yhtiöverosäännöissä

Niken yritys estää laitonta valtiontukea koskeva EU: n tutkimus hylättiin

Julkaistu

on

EU: n yleinen tuomioistuin hylkäsi tänään (14. heinäkuuta) kanteen komission päätöksestä aloittaa muodollinen tutkimus Alankomaiden veropäätöksistä, jotka voivat olla laitonta valtiontukea. kirjoittaa Catherine Feore. 

EU: n tutkimus koskee veropäätöksiä, jotka Alankomaiden verohallinto on antanut Nike European Operations Netherlandsille (Nike) vuosina 2006, 2010 ja 2015 ja Converse Netherlandsille (Converse) vuosina 2010 ja 2015.

Nike ja Converse ovat alankomaalaisen holdingyhtiön tytäryhtiöitä, jonka omistaa Nike Inc. Yritysten odotetaan soveltavan asepituuden periaatetta ikään kuin ne eivät kuulu samaan konserniin. 

Ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimen mukaan riidanalainen päätös sisältää komission selkeän ja yksiselitteisen perustelun, jota ei voida kuvata "epätäydelliseksi".

Nike väitti, että komission toimet johtuivat kansainvälisen toimittajien yhteenliittymän tutkimuksen julkaisemisesta marraskuussa 2017 ja siitä seuranneesta poliittisesta painostuksesta, että komissio lähetti useita lisätietopyyntöjä. He väittivät, että tämä "kohdistaminen" oli epäreilua, koska he väittivät, että Alankomaat antoi 98 veropäätöstä, joka oli samanlainen kuin Niken.

Ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuin vastasi, että muodollisen tutkintamenettelyn aloittamisen tarkoituksena oli antaa komissiolle mahdollisuus saada kaikki näkemykset, joita se tarvitsi voidakseen tehdä lopullisen päätöksen, eikä sitä ollut etukäteen sidottu tekemään tätä. 

Continue Reading

Yhtiöverosäännöissä

EU viivästyttää digitaalimaksua keskittyen maailmanlaajuiseen vähimmäisverosopimukseen

Julkaistu

on

EU on päättänyt lykätä digitaalimaksua syksyyn kahden päivän Venetsiassa pidetyn G20-valtiovarainministerien kokouksen jälkeen, jossa saavutettiin historiallinen sopimus vakaamman ja oikeudenmukaisemman kansainvälisen veroarkkitehtuurin rakentamisesta. kirjoittaa Catherine Feore. 

Suuri osa uudistetun sysäyksen edistymiselle tällä alalla on tullut uudesta Bidenin hallinnosta. Tänään (12. heinäkuuta) Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen (kuvassa) tapasi Euroopan komission talousasioista vastaavan presidentin ja varatoimitusjohtajan sekä talouskomissaari Paolo Gentilonin ja Euroopan keskuspankin presidentin Christine Lagarden ennen osallistumistaan ​​tänään euroryhmän valtiovarainministerien kokoukseen. 

Uusi ehdotus perustuu OECD: n `` peruspuhalluksen ja voitonsiirron '' työhön (BEPS), ja siinä käsitellään tämän työn kahta osaa, nimittäin monikansallisten yritysten voittojen kohdentamista ja todellista maailmanlaajuista vähimmäisverokantaa. Yhdysvallat ehdotti alun perin, että yhteisöveroprosentiksi olisi asetettava 21 prosenttia, mutta siirtyi nopeasti 15 prosenttiin. 

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi tänään euroryhmän kokouksessa, että hänellä oli erinomainen tapaaminen Yhdysvaltain valtiovarainministerin Janet Yellenin kanssa. Gentiloni sanoi, että viikonlopun tärkein saavutus - maailmanlaajuinen verotussopimus - lopettaisi "kilpailun pohjaan" verojen siirtämisestä. Hän sanoi: "Tässä yhteydessä ilmoitin sihteeri Yellenille päätöksestämme keskeyttää ehdotus EU: n digitaalisesta maksusta, jotta voimme keskittyä tämän historiallisen sopimuksen viimeiseen mailiin."

Euroopan komission tiedottaja Daniel Ferrie totesi, että komission on puututtava nopeasti ratkaisemattomiin kysymyksiin ja viimeisteltävä ”erilaiset suunnitteluelementit” sekä yksityiskohtainen täytäntöönpanosuunnitelma lokakuuhun mennessä. Ajatuksena on, että G20-maiden hallitusten päämiehet hyväksyisivät tämän Rooman huippukokouksessa. Ferrie sanoi: "Tästä syystä olemme päättäneet keskeyttää työmme, joka koskee ehdotusta digitaaliseksi maksuksi uudeksi" omaksi resurssiksi "tänä aikana."

Euroopan komissio oli jättänyt ilmoituksen uudesta EU: n digitaalisesta maksusta 14. heinäkuuta, jonka jälkeen se viivästyi 22. heinäkuuta, ja se on nyt viivästynyt tämän sopimuksen jälkeen. Digitaalimaksu suunniteltiin uudeksi omaksi resurssiksi, joka auttaisi EU: ta maksamaan NextGenerationEU-lainaa takaisin. Uudet omat varat on otettava käyttöön 1. tammikuuta 2023 mennessä.

Continue Reading

Yhtiöverosäännöissä

Suurille teknologiayrityksille annetaan historiallisia muutoksia kansainvälisiin verosopimuksiinsa

Julkaistu

on

Viime aikoina jotkut maailman rikkaimmista maamerkeistä ja maista ovat päässeet sopimukseen kansainvälisten veroaukkojen sulkemisesta, jotka suurimmat monikansalliset yritykset ovat hyväksyneet. Joillakin näistä teknologiayrityksistä, kuten Apple, Amazon, Google ja niin edelleen, on suurimmat osakekurssit osakemarkkinoilla.

Vaikka tekninen verotus on pitkään ollut kysymys, josta kansainvälisten hallitusten on täytynyt sopia keskenään, vedonlyönnilläkin on samanlaisia ​​ongelmia, etenkin sen suosion lisääntyessä ja sallimalla laillistamisen maailmanlaajuisesti. Tässä olemme toimittaneet a uusien vedonlyöntisivustojen vertailu jotka seuraavat kansainvälisen käytön kannalta välttämättömiä oikeita verolakeja ja laillisuutta.

G7-huippukokouksessa, josta viimeisimmät raporttimme puhuivat aiheesta Brexit ja kaupan sopimuksetYhdysvaltojen, Ranskan, Saksan, Iso-Britannian, Kanadan, Italian ja Japanin edustajat tekivät yhtenäisen sopimuksen maailmanlaajuisen vähintään 15 prosentin yhteisöverokannan tukemisesta. Tämän oli tapahduttava yhteisymmärryksessä, koska näiden yritysten olisi maksettava veroja siellä, missä heidän yrityksensä toimivat, ja tontille, jolla ne toimivat. Veropetoksia on jo pitkään edistetty suuryritysten löytämien aloitteiden ja porsaanreikien avulla. Tämä yksimielinen päätös asettaa lopettaa pitämään teknologiayrityksiä vastuullisina.

Tämän päätöksen uskotaan olevan vuosien varrella, ja G7-maiden huippukokoukset ovat jo kauan halunneet päästä sopimukseen historiasta ja uudistamaan globaalia verojärjestelmää horisontissa olevan nousevan innovaation ja digitaalisen aikakauden puolesta. Saamaan yritykset pitämään omena, Amazon ja Google ottavat vastuuvelvollisuuden, pitävät verotuksen kurissa arvioidakseen niiden ulkomailla tapahtuvan kehityksen ja osallistumisen nousun. Yhdistyneen kuningaskunnan valtiovarainministeri Rishi Sunak on maininnut, että olemme pandemian talouskriisissä, yritysten on pidettävä painoaan ja osallistuttava maailmantalouden uudistamiseen. Uudistettu verotus on askel eteenpäin tämän saavuttamiseksi. Globaalit teknologiayritykset, kuten Amazon ja Apple, ovat kasvaneet voimakkaasti osakkeenomistajien hinnoissa jokaisella vuosineljänneksellä viime vuoden suuren pudotuksen jälkeen, mikä tekee tekniikasta yhden kestävimmistä aloista, joilta veroja saadaan. Kaikki eivät tietenkään olekaan samaa mieltä tällaisista kommenteista, koska verotuksen porsaanreiät ovat jo pitkään olleet menneisyyttä.

Sovittu kauppa painostaa muita maita heinäkuussa pidettävän G20-kokouksen aikana. G7-maiden osapuolten tekemä sopimuspohja tekee erittäin todennäköiseksi, että muut maat pääsevät sopimukseen läsnä olevien maiden, kuten Australian, Brasilian, Kiinan, Meksikon jne. Kanssa. Alhaisemmat veroparatiisimaat, kuten Irlanti, odottavat alhaisempia verokantoja vähintään 12.5 prosentilla. Odotettiin, että 15 prosentin veroaste olisi korkeampi vähintään 21 prosentin tasolla, ja maat, jotka ovat samaa mieltä tämän kanssa, uskovat, että olisi asetettava 15 prosentin perustaso mahdollisuuksilla kunnianhimoisemmista verokannoista määränpäästä ja alueesta riippuen. monikansalliset yritykset toimivat ja maksavat veroja.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa