Liity verkostomme!

Kulttuuri

Luova Eurooppa: Yli 2 miljardia euroa kulttuuri- ja luovien alojen elpymisen, sietokyvyn ja monimuotoisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt uudet toimet kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi Euroopassa ja muualla ensimmäisen hyväksymisen jälkeen vuotuinen työohjelma Luova Eurooppa 2021--2027. Vuonna 2021 Luova Eurooppa myöntää ennennäkemättömän noin 300 miljoonan euron budjetin kulttuurialan ammattilaisten ja taiteilijoiden auttamiseksi yhteistyössä tieteenalojen ja rajojen yli uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi.

Hyväksyminen luo perustan uuden ohjelman ensimmäisille ehdotuspyynnöille. Nämä ehdotuspyynnöt ovat avoinna kaikille kulttuuri- ja luovilla aloilla toimiville organisaatioille. Seitsemän vuoden kokonaisbudjetti, 2.4 miljardia euroa, on kasvanut 63% edelliseen verrattuna. Luova Eurooppa pyrkii myös lisäämään kulttuurialan kilpailukykyä tukemalla samalla heidän pyrkimyksiään tulla vihreämmiksi, digitaalisemmiksi ja osallistavammiksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kulttuuri- ja luovien alojen sietokyvyn ja elpymisen vahvistamiseen pandemian valossa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Yli 8 miljoonaa ihmistä eri puolilla EU: ta työskentelee kulttuuritoiminnassa. Kulttuuri ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia. Taide edustaa ikkunaa maailmaan ja auttaa rakentamaan siltoja meille kaikille. Aikana, jolloin museot, elokuvateatterit, kulttuuriperintökohteet, teatterit alkavat avata uudelleen, haluan toistaa komission tuen kulttuuri- ja luoville aloille. Lisääntyneen budjetin avulla Luova Eurooppa pyrkii vahvistamaan alojen elpymistä ja edistämään samalla niiden tarjoamaa valtavaa monimuotoisuutta ja luovuutta. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Taiteellinen ja luova ilmaisu on kulttuuri- ja luovien alojen sekä eurooppalaisen identiteettimme ytimessä. Uudistettu Luova Eurooppa -ohjelma antaa vauhtia maailmanlaajuisesti resonoiville eurooppalaisille tarinoille ja kasvattaa Euroopan luojia, tuottajia , jakelijoita ja näytteilleasettajia, joita pandemia on kärsinyt niin pahasti. Tukemalla yhteistyötä arvoketjun ja kielirajojen yli sekä uusia innovatiivisia liiketoimintamalleja, MEDIA tukee elävää ja kulttuurisesti monimuotoista audiovisuaalista ekosysteemiä. median moniarvoisuuden kasvavien uhkien aikana Luova Eurooppa tukee myös terveellistä ja kestävää uutismediasektoria kaikkialla unionissa. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Kulttuuri

EU lisää kulttuuria

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet kaikkien aikojen suurimman budjetin EU: n kulttuuri- ja luoville aloille - 2.5 miljardia euroa vuosiksi 2021--2027. yhteiskunta 

Luova Eurooppa on ainoa EU: n ohjelma, joka tukee yksinomaan kulttuuri- ja audiovisuaalialoja. COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi taiteilijoille ja koko sektorille karkean jakson jälkeen parlamentti ja neuvosto sopivat 2.5 miljardin euron budjetista vuosille 2021--2027 joulukuussa 2020. hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Parempi vastaus eri aloihin ja niiden tarpeisiin

Luova Eurooppa on jaettu kolmeen eri osaan, jotta voidaan kunnioittaa eri alojen erityisluonteita ja vastata paremmin niiden tarpeisiin:

Kulttuuri keskittyy verkostoitumiseen, valtioiden väliseen ja monialaiseen yhteistyöhön kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä vahvemman eurooppalaisen identiteetin ja arvojen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota musiikkialaan, kuten parlamentin jäsenet neuvottelevat.

tiedotusvälineet on omistettu edistämään rajat ylittävää yhteistyötä, liikkuvuutta ja innovaatioita; lisätään eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten näkyvyyttä uudessa ympäristössä ja tehdä siitä houkutteleva erilaisille yleisöille, erityisesti nuorille.

Alojen välinen Tavoitteena on kannustaa innovaatioihin, tukea monialaisia ​​hankkeita, parhaiden käytäntöjen vaihtoa ja vastata yhteisiin haasteisiin. Luova Eurooppa tukee myös: 

  • Euroopan kulttuuriperintötunnus 
  • Euroopan rakennusperintöpäivät 
  • Eurooppalaiset palkinnot musiikista, kirjallisuudesta, perinnöstä ja arkkitehtuurista  
  • Euroopan kulttuuripääkaupungit  
Tuki toiminnalle, jolla on EU: n lisäarvoa

Luova Eurooppa tukee toimia, jotka edistävät EU: n yhteisiä juuria, kulttuurista monimuotoisuutta ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Osallisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Parlamentin jäsenet varmistivat, että keskitytään osallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon, edistetään vammaisten, vähemmistöjen ja epäedullisessa asemassa olevien ihmisten osallistumista sekä tuetaan naislahjakkuuksia.

Luova Eurooppa 

Continue Reading

Palkinnot

10-kaupungit kilpailevat 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-tittelistä

Julkaistu

on

Kymmenen Euroopan kaupunkia on valittu 2020-listaan Euroopan älykkään matkailun pääkaupunki kilpailu (aakkosjärjestyksessä): Bratislava (Slovakia), Breda (Alankomaat), Bremerhaven (Saksa), Göteborg (Ruotsi), Karlsruhe (Saksa), Ljubljana (Slovenia), Málaga (Espanja), Nizza (Ranska), Ravenna (Italia) ja Torino (Italia). Finalistikaupungit valittiin yhteensä 35 hakemuksesta 17 EU: n jäsenvaltiosta.

Euroopan parlamentti ehdotti älykkään matkailun pääkaupunkia valmistelutoimeksi, ja Euroopan komissio panee sen täytäntöön. Sen tavoitteena on edistää älykästä matkailua EU: ssa, edistää innovatiivista, kestävää ja osallistavaa matkailukehitystä sekä levittää ja helpottaa parhaiden käytäntöjen vaihtoa. Tässä EU-aloitteessa tunnustetaan Euroopan kaupunkien erinomaiset saavutukset matkailukohteiksi neljään luokkaan: saavutettavuus, kestävä kehitys, digitalisointi sekä kulttuuriperintö ja luovuus.

Viime vuonna Helsinki ja Lyon voittivat avajaiskilpailun, ja molemmat kaupungit omistavat yhdessä älykkään matkailun pääkaupunkien nimet 2019-sarjassa.

Tämä on toinen painos kilpailulle, jolla kaksi kaupunkia palkitaan 2020: n älykkään matkailun pääkaupungeina. Kaksi voittajakaupunkia hyötyvät viestinnästä ja tuotemerkkituesta vuodeksi. Tähän sisältyy; mainosvideo, tarkoitukseen rakennettu veistos niiden keskustaan ​​sekä räätälöityjä myynninedistämistoimia.

Lisäksi jaetaan neljä palkintoa tunnustuksena saavutuksista kilpailun yksittäisissä kategorioissa (saavutettavuus, kestävä kehitys, digitalisointi sekä kulttuuriperintö ja luovuus).

Kaikki voittajakaupungit julkistetaan ja palkitaan palkintoseremoniassa, joka järjestetään osana Helsingin Eurooppalaista matkailufoorumia 9-10 lokakuun 2019.

Tausta

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa riippumaton asiantuntijapaneeli arvioi hakemukset. Kaikki finalistikaupungit osoittivat huippuosaamista neljässä kilpailuluokassa yhdessä.

Toisessa vaiheessa kymmenen finalistikaupungin edustajat matkustavat Helsinkiin esittämään ehdokkuutensa ja vuodeksi 10 suunnitellun toimintaohjelman Euroopan tuomariston edessä. Euroopan tuomaristo kokoontuu 2020. lokakuuta 8 ja valitsee kaksi kaupunkia, joista tulee älykkään matkailun pääkaupunkeja vuonna 2019.

Valinta innovatiivisimmista hankkeista, ideoista ja aloitteista, jotka kaupungit ovat jättäneet viime vuoden kilpailuun, löytyy Parhaiden käytänteiden kokoelma, älykäs matkailuopas EU: ssa. Kaikkien viimeisimpien uutisten kohdalla Euroopan älykkään matkailun pääkaupunki, kirjaudu tiedotetai seuraa Facebook or Twitter.

Continue Reading

Belgia

#Koezio sisätiloissa

Julkaistu

on

He sanovat, että hyvät uutiset kulkevat pitkälle, ja uutiset Brysselin uudemmista ja jännittävistä nähtävyyksistä ovat pitkälle ulottuneet - Kanadan ja Thaimaan osalta.

Kukoistavan Docks Bruxelin ostos- ja vapaa-ajankeskuksen sisätilojen seikkailupuisto Koezio näkee 150,000-kävijöiden läpi oviensa läpi vuosittain.

Jotkut osallistujat, jotka toimivat hotellien, Trip Advisorin ja Visit Brusselsin suositusten mukaan (ja haluavat saada kokemuksensa itselleen), ovat jopa tulleet niin kauas kuin Kanada ja Thaimaa.

Keskus on osoittautunut suureksi osuudeksi, koska siitä tuli ensimmäinen Koezio, joka avasi Ranskan sydämensä ulkopuolella.

Brysselin pääkonttori sijaitsee Lillessä, Pohjois-Ranskassa, ja se oli neljäs, joka avattiin (Pariisissa on myös kaksi), ja se houkuttelee nyt osanottajia, jotka tunnetaan "agentteina" kaikkialta Belgiasta.

Ensinnäkin selitys ensimmäistä kertaa vieraileville. Koezio (se sanotaan Ko-wa-ze-o: ksi) on paikka, joka on varsin erilainen kuin muut, joita olet todennäköisesti käynyt. Se tarjoaa “erikoisagentin koulutuksen” muunnetussa 3,200-neliömetrin tilassa.

Kestävyys, älykkyyttä, rohkeutta ja tiimihenkeä kyseenalaistetaan kahden tunnin ajan suorittamaan "matka" neljän piirin kautta: salaperäinen labyrintti, konehuone, jossa on jättiläismoduulit, paikkatila ja lopulta huimaava polku 12-mittareissa heigh.

James Bondin kirjailija Ian Fleming itse on voinut arvostaa tämäntyyppistä testiä.

Ei tarvitse olla pelkäävää: Tärkeää on tässä yhdessä oleminen ja yhteenkuuluvuuden lisääminen - keksitty sana Koezio on johdettu koheesiosta - ryhmän sisällä. Koezioon pääsee sekä nuorille että vanhoille ja vähintään kahdelle pelaajalle. Turvallisuussyistä sinun on oltava 2 metri 1 cm korkea ja alle 40-vuotiaiden tulee olla aikuisen seurassa.

On syytä huomauttaa, että sinun ei tarvitse olla superkuntoinen tai urheilija.

Hauska alkaa saapuessaan salaisen agentin kanssa. Tämä on silloin, kun sinulle annetaan oma "salainen koodi", joka mahdollistaa pääsyn puistoon. Saapuessasi annat "salaisen koodin" tiedot kosketusnäytön näytölle ennen kuin vaihdat juuri pestyihin haalareihin, jotka ovat silloin, kun olet irti kurssista seuraavien parin tunnin aikana.

Seitsemän 5-pelaajien joukkuetta saa osallistua jokaiseen 15-minuuttiin, sillä ajatuksena on, että puisto ei ole liian täynnä.

Ajatuksena on ajaa niin monta pistettä kuin mahdollista. Niin kutsutut "eliittiagentit" voivat pisteet jopa 600,000-pisteisiin, mutta keskimääräinen vierailu on noin 330,000.

Toisin kuin muut Brysselissä ja muualla pakotetut pelipelit, ajatus tässä on pelkästään työryhmänä, ei toisiaan vastaan. ”Salaisille tekijöille” painotetaan tiimityötä ja yhteistyötä. Lopuksi jokainen osallistuja / tiimi antaa yksityiskohtaisen tuloksen pisteistään ja suorituksestaan.

Pienelle lisämaksulle voit myös ottaa puistoon erikoiskameran elokuvan koko seikkailuun (kuvat voidaan myöhemmin ladata USB-muistiin). Koezio sopii erinomaisesti perhevierailulle, mutta se on myös ihanteellinen paikka tiiminrakentamiseen.

Kjell Materman, sen viestintäpäällikkö, sanoo, että Brysselin sivusto on tullut erityisen suosittu yrityksille, joiden jäsenet voivat tavata yksityisen huoneen "löytääkseni tiimini" -keskusteluun ennen kuin seikkailu alkaa. Keskustassa, joka on rakennettu 1800-puolivälissä olevaan kankaalla, on myös kokoushuoneita, ruokailuhuone ja oleskelutila aperitiiville tai aterialle tai juomalle "tehtävänne" jälkeen.

Kjell, joka oli työskennellyt Brysselin Parlamentariumissa, sanoi: ”Näemme myös yhä useampia turisteja, jotka on ehkä lähetetty muiden suosituksesta.”

On erityisiä alennuksia, jos teet varauksen verkossa ja alennuksia kouluille ja nuorisoyhteisöille. Yritä myös mennä virtuaalitodellisuuden peliin sisäänkäynnillä.

Brysselin keskusta ei ole yhtä suuri kuin Lillessä (jossa on kaksi "tehtävää"), mutta älykäs suunnittelu tekee siitä samanlaisen.

Ensimmäinen Koesio avattiin Lillessä 2006issa ja niin menestyksekäs, että konsepti on osoittanut, että viidesosa avataan Lyonissa tänä kesänä suunnitelmilla muille Lontoossa, Alankomaissa ja Espanjassa.

Tämä yritys on investoinut paljon levittämään sanaa Koeziosta ja vierailijaluvuina tämä politiikka maksaa pois. Varokaa, että viikonloppuisin on erityisen suosittu niin parhaiten varata sitten.

Liikenneyhteydet ovat erinomaiset, sillä sivusto sijaitsee kahdella raitiovaunulla, jotka vatkaavat sinut Brysselin keskustaan ​​vain 10-minuutteina. Lähistöllä on valtava pysäköintialue, ja kesäisin on myös joen retkiä läheiselle Brysselin kanavalle.

Toinen suuri syy käydä juuri nyt on, että Laekenin kuninkaalliset kasvihuoneet ovat tällä hetkellä avoinna yleisölle 10-toukokuun ajan.

Riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta tulet tänne, olet varma hauskaa.

Syö sydämesi James Bondista!

Koezio
Docks Bruxel
T. (0) 2 319 5454

 

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa