Liity verkostomme!

EU

Ranskan Sarkozy tuomittiin korruptiosta, tuomittu vankilaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pariisin tuomioistuin löysi tänään (1. maaliskuuta) Ranskan entisen presidentin Nicolas Sarkozyn (Kuvassa) syyllistynyt korruptioon ja vaikutusten kauppaan ja tuomitsi hänet yhden vuoden vankeuteen ja kahden vuoden ehdolliseen rangaistukseen. Tuomioistuimen mukaan Sarkozylla on oikeus pyytää pidätystä kotona elektronisella rannekorulla. Tämä on ensimmäinen kerta Ranskan modernissa historiassa, kun entinen presidentti tuomitaan korruptiosta. Sarkozyn muut syytetyt - hänen asianajajansa ja pitkäaikainen ystävänsä Thierry Herzog (65) ja nyt eläkkeellä oleva tuomari Gilbert Azibert (74) - todettiin myös syyllisiksi ja heille annettiin sama rangaistus kuin poliitikolle, kirjoittaa Sylvie Corbet, Associated Press.

Tuomioistuin totesi, että Sarkozy ja hänen vastaajansa ovat sinetöineet "korruptiosopimuksen", joka perustuu "johdonmukaisiin ja vakaviin todisteisiin". Tuomioistuimen mukaan tosiseikat olivat "erityisen vakavia", koska niiden teki entinen presidentti, joka käytti asemaansa auttaakseen henkilökohtaista etua palvelevaa tuomaria. Lisäksi hän oli koulutukseltaan lakimiehenä "täysin tietoinen" laittoman toiminnan tekemisestä, tuomioistuin sanoi. Sarkozy oli vakaasti kiistänyt kaikki häntä vastaan ​​esitetyt väitteet viime vuoden lopussa käydyssä 10 päivän oikeudenkäynnissä. Korruption oikeudenkäynti keskittyi helmikuussa 2014 käydyihin puhelinkeskusteluihin.

Tuolloin tutkintatuomarit olivat käynnistäneet tutkimuksen vuoden 2007 presidenttikampanjan rahoituksesta. Tutkinnan aikana he satunnaisesti havaitsivat, että Sarkozy ja Herzog olivat yhteydessä salaisiin matkapuhelimiin, jotka rekisteröitiin alias Paul Bismuthille. Näihin puhelimiin kuunneltujen keskustelujen seurauksena syyttäjät epäilivät Sarkozylta ja Herzogilta lupaavansa Azibertille työpaikkaa Monacossa vastineeksi tietojen vuodosta toisesta oikeudellisesta tapauksesta, joka tunnetaan nimellä Ranskan rikkain nainen, L'Orealin perillinen Liliane Bettencourt.

Mainos

Yhdessä näistä Herzogin kanssa soitetuista puheluista Sarkozy sanoi Azibertistä: "Minä panen hänet nousemaan ylös ... Autan häntä." Toisessa Herzog muistutti Sarkozyä "sanomaan sanan" Azibertille matkan aikana Monacoon. Oikeudenkäynnit Sarkozylta on keskeytetty Bettencourt-asiassa. Azibert ei koskaan saanut Monacon työtä. Syyttäjät ovat kuitenkin päätyneet siihen, että "selvästi annettu lupaus" on sinänsä Ranskan lain mukainen korruptiorikollisuus, vaikka lupausta ei olekaan toteutettu. Sarkozy kielsi voimakkaasti kaikki haitalliset aikomukset. Hän kertoi tuomioistuimelle, että hänen poliittisessa elämässään oli kyse "pienen avun antamisesta (ihmisille). Se kaikki on, vähän apua ", hän sanoi oikeudenkäynnin aikana.

Asianajajan ja hänen asiakkaansa välisen viestinnän luottamuksellisuus oli oikeudenkäynnin tärkeä kiistakysymys. "Sinulla on edessäsi mies, josta yli 3,700 yksityistä keskustelua on kuunneltu ... Mitä minä tein ansaitakseni sen?" Sarkozy sanoi oikeudenkäynnin aikana. Sarkozyn puolustusasianajaja Jacqueline Laffont väitti, että koko tapaus perustui asianajajan ja hänen asiakkaansa väliseen "pieneen keskusteluun". Tuomioistuin totesi, että salakuuntelujen käyttö oli laillista, kunhan ne auttoivat osoittamaan todisteita korruptioon liittyvistä rikoksista. Sarkozy vetäytyi aktiivisesta politiikasta sen jälkeen, kun häntä ei valittu Emmanuel Macronin voittamaan konservatiivipuolueen presidenttikandidaatiksi Ranskan vuoden 2017 vaaleihin.

Hän on kuitenkin edelleen erittäin suosittu oikeistolaisten äänestäjien keskuudessa, ja hänellä on tärkeä rooli kulissien takana, muun muassa ylläpitämällä suhdetta Macroniin, jota hänen sanotaan neuvovan tietyissä aiheissa. Hänen viime vuonna julkaistut muistelmansa "Myrskyjen aika" oli bestseller viikkojen ajan. Sarkozylle tehdään uusi oikeudenkäynti myöhemmin tässä kuussa yhdessä muun 13 henkilön kanssa syytettynä hänen vuoden 2012 presidenttikampanjansa laittomasta rahoituksesta. Hänen konservatiivipuolueensa epäillään käyttäneen 42.8 miljoonaa euroa (50.7 miljoonaa dollaria), joka on melkein kaksinkertainen sallittu enimmäismäärä, kampanjan rahoittamiseen, joka päättyi sosialistisen kilpailijan Francois Hollanden voittoon.

Mainos

Toisessa vuonna 2013 aloitetussa tutkimuksessa Sarkozyä syytetään siitä, että hän on ottanut miljoonia Libyan silloiselta diktaattorilta Moammar Gadhafilta rahoittamaan laittomasti hänen vuoden 2007 kampanjaansa. Hänelle esitettiin alustavat syytteet passiivisesta korruptiosta, laittomasta kampanjarahoituksesta, varastettujen omaisuuksien piilottamisesta Libyalta ja rikollisjärjestöltä. Hän on kiistänyt väärinkäytökset.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa