Liity verkostomme!

EU

EU: n on keksittävä itsensä uudelleen voittaakseen köyhyyden torjunta - YK: n asiantuntija

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan unionin on mietittävä rohkeasti uudelleen sosioekonomista hallintotapaansa, jos se haluaa täyttää sitoumuksensa köyhyyden poistamiseksi, YK: n äärimmäisen köyhyyden ja ihmisoikeuksien erityisraportoija sanoi EU: n toimielinten virallisen vierailun lopussa perjantaina (29. tammikuuta).

"Vaikka EU on viime aikoina edistynyt köyhyyden poistamisessa, sen ei pitäisi laskea tyytymättömyyteen", sanoi Olivier De Schutter (kuvassa). "Sen oma sitoutuminen 20 miljoonan ihmisen vapauttamiseen köyhyydestä vuoteen 2020 mennessä jäi suureksi osaksi huomiotta. Koska EU: n talous ja työllisyys ovat kasvaneet tasaisesti viime aikoihin asti, ainoa selitys epäonnistumiselle on, että etuja ei ole jaettu tasaisesti. Tämä on sosiaalisten oikeuksien tappio. "

Joka viides ihminen eli 21.1% väestöstä oli köyhyyden tai sosiaalisen syrjäytymisen vaarassa vuonna 2019: kaikkiaan 92.4 miljoonaa ihmistä. Yhteensä 19.4 miljoonaa lasta, eli 23.1%, elää köyhyydessä kaikkialla unionissa, ja 20.4 miljoonaa työntekijää elää köyhyysriskissä. Naiset ovat suhteettomasti edustettuina köyhien keskuudessa. 40.3 prosenttia yksinhuoltajaperheistä on naisia, ja XNUMX prosenttia heistä on köyhyysriskissä.

Mainos

COVID-19: n laukaisema kriisi on vaikuttanut moniin eurooppalaisiin, jotka eivät ole koskaan ennen kokeneet köyhyyttä. "Olen puhunut ihmisten kanssa, jotka ovat kokeneet nälän ensimmäistä kertaa, jotka ovat paljastuneet kodittomuuden takia ja joita kohdellaan huonosti ja väärin köyhyyden vuoksi", sanoi De Schutter.

"EU: lla voi olla tärkeä rooli jäsenvaltioiden köyhyyden vastaisten toimien piristämisessä, erityisesti antamalla jäsenvaltioille vuosittain antamansa suositukset. Mutta sen sijaan, että priorisoitaisiin investointeja terveydenhuoltoon, koulutukseen ja sosiaaliseen suojeluun, nämä suositukset ovat usein asettaneet budjettileikkauksia kustannustehokkuuden nimissä. Vuodesta 2009 lähtien jäsenvaltiot ovat vain vähentäneet investointejaan näille köyhyyden vähentämisen kannalta kriittisille alueille ”, YK: n asiantuntija totesi.

Presidentti von der Leyen esitteli Euroopan vihreän sopimuksen vuoden 2019 lopussa EU: n uutena kasvustrategiana. "Köyhyyden torjunta on puuttuva osa tätä vihreää sopimusta. Vihreän sopimuksen on tarkoitus yhdistää ympäristötavoitteet ja sosiaaliset tavoitteet, mutta niin kauan kuin tätä hyvää aikomusta ei muuteta konkreettisiksi toimiksi, miljoonat jatkavat taistelua ihmisarvoisen elintason saavuttamiseksi yhteiskunnassa, joka jättää heidät taakseen. "

Mainos

De Schutter korosti myös, että EU: n kyvyttömyys puuttua jäsenvaltioiden "pohjan kilpailuun" verotuksen ja työntekijöiden suojelun alalla heikentää sen köyhyyden vastaista toimintaa.

"Jäsenvaltiot kilpailevat keskenään hyvin hyödyttömillä tavoilla. He kilpailevat pohjaan alentamalla veroja, palkkoja ja työntekijöiden suojaa, koska heidän mielestään he voivat houkutella sijoittajia ja parantaa ulkoisten kustannusten kilpailukykyä. Sosiaalisten oikeuksien heikentäminen ei kuitenkaan ole vain kansainvälisten velvoitteiden vastaista, vaan haitallista sekä yrityksille, työntekijöille että julkiselle kassalle. Pelkästään verokilpailusta menetetään vuosittain 160–190 miljardia euroa. Tämä johtaa suuryritysten ja varakkaiden henkilöiden verotaakan siirtämiseen työntekijöille ja kuluttajille. "

YK: n asiantuntija tapasi 25. marraskuuta ja 28. tammikuuta välisenä aikana edustajia sellaisista instituutioista kuin Euroopan komissio, EU: n neuvosto, Euroopan parlamentti, Euroopan työviranomainen, Euroopan talous- ja sosiaalikomitea, perusoikeusvirasto, Euroopan komissio Keskuspankki ja Euroopan investointipankki sekä kansalliset tai paikalliset edustajat Ranskasta, Espanjasta, Italiasta ja Romaniasta. Hän puhui lukemattomien kansalaisyhteiskunnan järjestöjen kanssa, jotka edustavat nuoria ja ikääntyneitä aikuisia, romaniväestöä, maahanmuuttajia, lapsia, vammaisia ​​ihmisiä, köyhyydessä kärsivien ihmisten kanssa kaikissa ryhmissä sekä sosiaalityöntekijöiden ja työmarkkinaosapuolten kanssa.

"Minuun teki vaikutuksen virkamiesten omistautuminen, joiden kanssa tapasin", De Schutter sanoi. "Mutta hyvä tahto ei riitä. Jos Eurooppa haluaa johtaa tietä kohti osallistavaa yhteiskuntaa, se tarvitsee rohkean EU: n laajuisen köyhyyden torjuntastrategian, joka sitoutuu vähentämään köyhyyttä 50 prosenttia tasaisesti kaikissa jäsenvaltioissa vuoteen 2030 mennessä.

"Nykyinen kriisi on Euroopan mahdollisuus keksiä itsensä uudelleen asettamalla sosiaalinen oikeudenmukaisuus ytimeen. Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin toteuttamista koskevan toimintasuunnitelman, johon olisi sisällytettävä lapsitakuu, ja ehdotuksen riittävien vähimmäistoimeentulojärjestelmien saatavuuden varmistamiseksi kaikkialla EU: ssa, on mahdollisuus, jota ei pidä hukata. "

Asiantuntijan vierailun loppuraportti esitetään YK: n ihmisoikeusneuvostolle Genevessä kesäkuussa 2021.

Tehtävän loppuilmoitus on tätä.

Luettelo pidetyistä kokouksista on tätä.

Olivier De Schutter nimitettiin YK: n erityisraportoija äärimmäisestä köyhyydestä ja ihmisoikeuksista YK: n ihmisoikeusneuvosto 1. toukokuuta 2020. Erityisraportoijat ovat osa nsErityiset menettelyt ihmisoikeusneuvoston puheenjohtaja. Special Procedures, joka on suurin riippumattomien asiantuntijoiden joukko YK: n ihmisoikeusjärjestelmässä, on neuvoston itsenäisten tiedonhankinta- ja seurantamekanismien yleisnimi, joissa käsitellään joko erityisiä maakohtaisia ​​tilanteita tai temaattisia kysymyksiä kaikkialla maailmassa. Erikoistoimenpiteiden asiantuntijat työskentelevät vapaaehtoisesti; he eivät ole YK: n henkilöstöä eivätkä saa palkkaa työstään. He ovat riippumattomia hallituksista tai järjestöistä ja palvelevat yksilöllisesti.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa