Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

EMA vastaanottaa hakemuksen ehdollisesta myyntiluvasta COVID-19-rokotteelle AstraZeneca

Julkaistu

on

EMA on saanut hakemuksen ehdollinen myyntilupa (CMA) COVID-19-rokotteelle, jonka ovat kehittäneet AstraZeneca ja Oxfordin yliopisto. Rokotteen, joka tunnetaan nimellä COVID-19 -rokote AstraZeneca, arviointi etenee nopeutetussa aikataulussa. Lausunto myyntilupa EMA: n ihmislääkkeitä käsittelevän tiedekomitean kokouksessa (CHMP) edellyttäen, että toimitetut tiedot laadusta, turvallisuudesta ja tehokkuus rokotteen rokotteet ovat riittävän kestäviä ja täydellisiä ja että arvioinnin loppuun saattamiseksi tarvittavat lisätiedot toimitetaan nopeasti.

Tällainen lyhyt arviointiaika on mahdollinen vain siksi, että EMA on jo tarkastellut joitain rokotetietoja a jatkuva katsaus. Tässä vaiheessa EMA arvioi laboratoriotutkimusten tietoja (ei-kliinisiä tietoja), tietoja rokotteen laadusta (sen ainesosista ja valmistustavasta) ja joitain todisteita turvallisuudesta ja tehokkuus neljän käynnissä olevan kliinisen välitiedon yhdistetystä analyysistä kliinisiä tutkimuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Brasiliassa ja Etelä-Afrikassa. - Tieteellistä lisätietoa laatuun, turvallisuuteen ja tehokkuus Yritys toimitti myös rokotteen CHMP ja sitä arvioidaan parhaillaan.

Tarkastelun aikana ja koko pandemian aikana EMA tukee EMA: ta ja sen tiedekomiteoita COVID-19 EMA-pandemiatyöryhmä, ryhmä, joka kokoaa asiantuntijoita eri puolilta Eurooppaa Euroopan lääkealan sääntelyverkosto helpottaa COVID-19-lääkkeitä ja rokotteita koskevien nopeiden ja koordinoitujen sääntelytoimien toteuttamista.

Mikä on a ehdollinen myyntilupa?

EU: n lainsäädännössä sitä edellytetään ehdollinen myyntilupa (CMA) käytetään nopeutettuna lupamenettelynä hoitojen ja rokotteiden hyväksymisen nopeuttamiseksi kansanterveyden hätätilanteissa. CMA: t sallivat lääkkeiden hyväksymisen, jotka täyttävät täyttämättömät lääketieteelliset tarpeet, vähemmän täydellisten tietojen perusteella kuin normaalisti vaaditaan. Näin tapahtuu, jos lääkkeen tai rokotteen välitön saatavuus potilaille on suurempi kuin riski, joka liittyy siihen, että kaikkia tietoja ei ole vielä saatavilla. Tietojen on kuitenkin osoitettava, että lääkkeen tai rokotteen edut ovat suuremmat kuin mahdolliset riskit. CMA takaa, että hyväksytty lääke tai rokote täyttää tiukat EU: n turvallisuusstandardit, tehokkuus ja valmistetaan ja valvotaan hyväksytyissä, sertifioiduissa laitoksissa korkeiden farmaseuttisten standardien mukaisesti, jotka ovat yhteensopivia suuren mittakaavan kaupan pitämisen kanssa. Kun CMA on myönnetty, yritysten on toimitettava lisätietoja käynnissä olevista tai uusista tutkimuksista ennalta määrätyissä määräajoissa vahvistamaan, että hyödyt ovat edelleen suuremmat kuin riskit.

Mitä voi tapahtua seuraavaksi?

Jos EMA katsoo, että rokotteen edut ovat suuremmat kuin sen riskit COVID-19: n torjunnassa, se suosittelee ehdollinen myyntilupa. Tämän jälkeen Euroopan komissio nopeuttaa päätöksentekoprosessiaan myöntääkseen ehdollinen myyntilupa voimassa kaikissa EU- ja ETA-maissa muutamassa päivässä.

Kuten kaikkien lääkkeiden kohdalla, EU: n viranomaiset keräävät ja tarkistavat jatkuvasti uutta tietoa lääkkeistä, kun ne ovat markkinoilla, ja ryhtyvät toimiin tarvittaessa. Mukaisesti EU: n turvallisuusseurantasuunnitelma COVID-19-rokotteille, seurantaa tehdään useammin, ja se sisältää toimintoja, jotka koskevat erityisesti COVID-19-rokotteita. Esimerkiksi yritykset toimittavat kuukausittain turvallisuusraportit lainsäädännön edellyttämien säännöllisten päivitysten lisäksi ja suorittavat tutkimuksia COVID-19-rokotteiden turvallisuuden ja tehokkuuden valvomiseksi niiden luvan saatuaan.

Näiden toimenpiteiden avulla sääntelyviranomaiset voivat arvioida nopeasti eri lähteistä saatavia tietoja ja toteuttaa tarvittaessa asianmukaisia ​​sääntelytoimia kansanterveyden suojelemiseksi.

Tärkeimmät tiedot COVID-19-rokotteista ja lisätietoja miten näitä rokotteita kehitetään, hyväksytään ja valvotaan EU: ssa löytyy EMA: n verkkosivustolta.

Kuinka rokotteen odotetaan toimivan?

COVID-19-rokotteen AstraZenecan odotetaan toimivan valmistelemalla kehoa puolustautumaan koronaviruksen SARS-CoV-2-infektiota vastaan. Tämä virus käyttää ulkopinnalla olevia proteiineja, joita kutsutaan piikkiproteiineiksi, päästäksesi kehon soluihin ja aiheuttaen sairauksia.

COVID-19-rokote AstraZeneca koostuu toisesta viruksesta (adenovirusperheestä), joka on modifioitu sisältämään geeni SARS-CoV-2-piikkiproteiinin valmistamiseksi. Adenovirus itse ei voi lisääntyä eikä aiheuta sairauksia. Kun rokote on annettu, se siirtää SARS-CoV-2-geenin kehon soluihin. Solut käyttävät geeniä piikkiproteiinin tuottamiseen. Henkilön immuunijärjestelmä kohtelee tätä piikkiproteiinia vieraana ja tuottaa luonnollista puolustusta - vasta-aineita ja T-soluja - tätä proteiinia vastaan. Jos rokotettu henkilö joutuu myöhemmin kosketuksiin SARS-CoV-2: n kanssa, immuunijärjestelmä tunnistaa viruksen ja on valmis hyökkäämään sitä vastaan: vasta-aineet ja T-solut voivat yhdessä tappaa viruksen, estää sen pääsyn elimistöön. soluja ja tuhoaa tartunnan saaneet solut, mikä auttaa suojautumaan COVID-19: ltä

koronavirusantigeenin

COVID-19-rokotukset: Lisää solidaarisuutta ja avoimuutta tarvitaan 

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet kannattivat EU: n yhteistä lähestymistapaa COVID-19: n torjunnassa ja kehottivat lisäämään yhtenäisyyttä ja selkeyttä rokotteiden käyttöönotosta ja EU: n rokotestrategiasta käytävässä keskustelussa.

Covid-19-rokotuksia koskevasta EU: n strategiasta 19. tammikuuta pidetyssä täysistuntokeskustelussa suurin osa parlamentin jäsenistä ilmaisi tukensa EU: n yhteiselle lähestymistavalle, jolla varmistettiin turvallisten rokotteiden nopea kehitys ja saatavuus. He vaativat kuitenkin vielä enemmän solidaarisuutta rokotusten ja läpinäkyvyyden suhteen lääkeyritysten kanssa tehtävissä sopimuksissa.

Esther de Lange (EPP, Alankomaat) sanoi: "Vain suurempi läpinäkyvyys voi poistaa laajan käsityksen - olipa tämä perusteltua vai ei - että voittoa asetetaan liian usein tämän (lääke) teollisuuden ihmisten eteen." Hän kiitti EU: n yhteistä rokotteiden hankintaa, mikä johti vahvempaan neuvotteluasemaan kuin yksittäisillä EU-mailla olisi ollut: "Tämä tarkoittaa enemmän rokotteita edullisempaan hintaan ja paremmissa olosuhteissa. Se osoittaa, mitä Eurooppa voi tehdä, kun olemme yhtenäisiä. Voimme auttaa pelastamaan ihmishenkiä. "

Iratxe García Pérez (S&D, Espanja) varoitti terveydellisestä nationalismista, joka voisi vahingoittaa rokotealan yhteistyötä Euroopassa. Hänen mukaansa solidaarisuus ja yhtenäisyys ovat vastaus: "Jos pystymme säilyttämään yhtenäisyyden ja jakamaan rokotteet tasapuolisesti jäsenvaltioissa, meillä on syytä uskoa, että 380 miljoonaa Euroopan kansalaista rokotetaan kesään mennessä. Tämä on tieteellinen ja terveydellinen saavutus, jota ei voida pilata rinnakkaisilla sopimuksilla ja suorilla ostoilla. "Hän lisäsi:" Puhukaamme yhdellä äänellä, jotta historian suurin rokotuskampanja tuo toivoa takaisin meille vuonna 2021. "

"Mitä teemme tarkalleen rokotteiden antamisen nopeuttamiseksi koko EU: ssa?" kysyi Dacian Cioloș (Uudista, Romania). "Tiedän, että tämä on kilpailu aikaa vastaan, mutta tässä kilpailussa emme voi unohtaa, että meillä on vastuu tehdä asioita täysin avoimesti, vastuumme kansalaisillemme heidän luottamuksensa saamiseksi. Tämä luottamus riippuu suurelta osin rokotuskampanjasta. "

Joëlle Mélin (ID, Ranska) sanoi, että rokotussopimusten neuvotteluissa ei ollut avoimuutta. "Olemme nyt jakeluvaiheessa ja huomaamme, että lääkeyrityksiltä puuttuu ja lupauksia ei ole", hän lisäsi.

Philippe Lamberts (Vihreät / EFA) puhui myös avoimuuden tarpeesta ja siitä, että Euroopan komissio piti laboratorioiden kanssa tehdyt sopimukset salaisina: ”Tämä läpinäkyvyys on loukkaus demokratialle. Jokaisessa yksittäisessä sopimuksessa ostajan on tiedettävä, mitä hän ostaa millä ehdoilla ja millä hinnalla. " Hän puhui myös mahdollisista vastuukysymyksistä: "On tärkeää tietää, kuka kantaa vastuun, jos rokotuksen negatiivisia sivuvaikutuksia on - olisiko julkisten päättäjien vai huumeiden valmistajien? Meillä ei ole aavistustakaan. "

Joanna Kopcińska (ECR, Puola) sanoi, että päätös yhteisestä rokotusstrategiasta oli oikea: "Tarvitsemme kattavan strategian, ja tietysti skeptisyydellä on paljon tekemistä pelon kanssa, että rokotus etenee hitaasti, toimitus on ehkä myöhässä ja sopimukset ovat voimassa. ei läpinäkyvä. "Hän vaati hoitostrategioiden järjestelmällistä päivittämistä ja asianmukaisia ​​tiedotuskampanjoita, jotka tavoittavat kaikkia.

Marc Botenga (Vasemmisto, Belgia) vaati lääkealan yritysten sopimusten avoimuutta ja vastuullisuutta. Hän kritisoi rokotteiden epätasaista saatavuutta maailmanlaajuisesti ja totesi, että köyhemmillä alueilla on vaikeuksia saada riittävästi rokotteita. "Tästä pandemiasta ei tarvitse tehdä voittoa, emmekä todellakaan halua erillisyyttä rokotuksissa."

Täysistuntokeskustelu EU: n Covid-19-rokotuksia koskevasta maailmanlaajuisesta strategiasta Jotkut puhujat keskustelussa COVID-19-rokotuksista  

Terveyskomissaari Stella Kyriakides vakuutti parlamentin jäsenille, että heidän avoimuuspyyntöjään oli kuultu. Hän oli tyytyväinen siihen, että ensimmäiset rokotteiden toimittajat olivat sopineet tarjoavansa sopimuksen tekstin saataville, ja sanoi, että komissio pyrkii saamaan muut tuottajat tekemään saman.

Kyriakides kertoi odottavansa lisää rokotteiden lupahakemuksia tulevina kuukausina. Hän korosti globaalin lähestymistavan merkitystä: "Yksikään maa ei ole turvallinen eikä talouden toipuminen ole mahdollista, ennen kuin virus on hallinnassa kaikilla mantereilla." Hän puhui myös Covaxista - maailmanlaajuisesta järjestelystä, jolla varmistetaan oikeudenmukainen ja yleinen pääsy Covidiin. 19 rokotetta, jotka EU auttoi luomaan - jonka tarkoituksena on ostaa kaksi miljardia annosta vuoden 2021 loppuun mennessä, mukaan lukien yli 1.3 miljardia annosta pieni- ja keskituloisille maille.

Ana Paula Zacarias, Portugalin Eurooppa-asioista vastaava ulkoministeri, joka puhui neuvoston puolesta, sanoi, että EU: n yhteisen lähestymistavan, joka vauhditti rokotteiden kehittämisen, valtuuttamisen ja saatavuuden turvaamista, on edelleen varmistettava niiden saatavuus ja tehokkuus. rokotteiden käyttöönotto kaikissa jäsenvaltioissa.

Zacarias sanoi, että useita kysymyksiä on vielä ratkaistava, mukaan lukien rokotustodistuksen muoto ja rooli, antigeenien pikatestien käyttöä ja validointia koskeva yhteinen lähestymistapa ja COVID-19-testitulosten vastavuoroinen tunnustaminen.

Taustaa: Kilpailu rokotteista

Koronaviruksen puhkeamisen alusta lähtien Euroopan parlamentti on seurannut tiiviisti rokotteiden tutkimusta ja kehittämisprosessia. EU koordinoi yhteisiä ponnisteluja taudin vastaisten rokotteiden nopean käyttöönoton varmistamiseksi satojen miljoonien eurojen mobilisointi tutkimushankkeisiin ja joustavammat menettelyt. Parlamentti hyväksyi väliaikaisen poikkeuksen tietyistä kliinisiä tutkimuksia koskevista säännöistä jotta rokotteet voidaan kehittää nopeammin.

Terveysvaliokunnan jäsenet korostivat toistuvasti yleisen luottamuksen tarvetta rokotteisiin ja disinformaation torjunnan merkitystä ja pyysivät lisää rokotussopimusten avoimuus, lupa ja käyttöönotto EU: ssa.

Alla EU: n rokotestrategia Kesäkuussa 2020 käynnistetty komissio neuvotteli ja teki ennakkosopimukset rokotteiden kehittäjien kanssa EU-maiden puolesta. EU kattaa osan kustannuksista, jotka tuottajat joutuvat maksamaan vastineeksi oikeudesta ostaa tietty määrä rokoteannoksia tietyssä ajassa ja tietyllä hinnalla, kun heille on myönnetty myyntilupa. Tähän mennessä lääkeyhtiöiden kanssa on tehty kuusi sopimusta.

Tieteellisen arvioinnin ja YK: n myönteisen suosituksen jälkeen Euroopan lääkevirasto, Euroopan komissio myönsi ehdollisen myyntiluvan BioNTechin ja Pfizerin kehittämälle ensimmäiselle Covid-19-rokotteelle 21. joulukuuta 2020. Rokotukset kaikkialla EU: ssa alkoivat pian sen jälkeen 27. joulukuuta. Modernan rokotteelle annettiin ehdollinen myyntilupa 6. tammikuuta 2021. AstraZenecan kehittämä rokote voidaan hyväksyä tammikuun loppuun mennessä.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

EU: n johtajat punnitsevat matkakäyttäytymistä viruksen muunnospeloista

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin johtajat pyrkivät torstaina (21. tammikuuta) vastaamaan koronaviruspandemian kasvaviin haasteisiin, mukaan lukien lisääntyneet puhelut matkustamisen rajoittamiseksi ja rajavalvonnan tiukentamiseksi, jotta taudin tarttuvampia muunnelmia saataisiin pidettyä, kirjoittaa .

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi ennen illanjohtajien videokonferenssia, että Euroopan maiden on otettava vakavasti uusi Britanniassa löydetty mutaatio, jotta vältetään kolmas aalto.

"Emme voi sulkea pois rajojen sulkemista, mutta haluamme estää ne yhteistyön kautta Euroopan unionissa", hän kertoi tiedotustilaisuudessa Berliinissä.

Johtajat, joilla on täysi hallinto omia rajojaan, keskustelivat rajat ylittävien työmatkalaisten testausprotokollista, hän lisäsi.

Belgian pääministeri Alexander De Croo, jossa tapaukset asukasta kohden ovat vähäisempiä kuin sen naapureilla, sanoi pyytävän muita EU-johtajia lopettamaan ei-välttämättömät matkat, kuten matkailun.

”Pieni kipinä voi ajaa hahmot takaisin ylös. Meidän on suojeltava hyvää asemaansa ”, hän kertoi lähetystoiminnan harjoittajalle VRT.

EU: n toimielinten johtajat ovat kehottaneet johtajia ylläpitämään yhtenäisyyttä ja tehostamaan testausta ja rokotuksia, vaikka Merkel sanoi odottavansa, ettei kokouksessa tehdä virallisia päätöksiä kello 6 (1700 GMT), joka on yhdeksäs laatuaan pandemian alkamisen jälkeen .

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi keskiviikkona, että raja-alueiden sulkemisilla ei ollut mitään järkeä ja että ne eivät olleet yhtä tehokkaita kuin kohdennetut toimenpiteet.

Luxemburgin ulkoministeri Jean Asselborn, jonka maa luottaa naapureidensa matkustajiin, kertoi Deutschlandfunk-radiosta, että rajasulkeminen oli väärin vuonna 2020 ja edelleen väärin vuonna 2021.

EU: n toimeenpanoviranomainen haluaa myös jäsenvaltioiden sopivan yhteisestä lähestymistavasta rokotustodistuksiin tammikuun loppuun mennessä. Joten Virossa oleva todistus hyväksytään esimerkiksi Portugalissa.

Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis esitti viime viikolla ajatuksen, että he voisivat auttaa palauttamaan rajat ylittävän matkustamisen. Espanja ajaa ajatusta EU: ssa ja Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestössä (OECD), sen ulkoministeri sanoi torstaina.

EU: n diplomaattien mukaan tämä oli ennenaikaista, koska ei ollut vielä selvää, voisivatko rokotetut edelleen levittää virusta muille.

"Mitä tulee (EU: n ulkopuolisiin) kolmansiin maihin, sinun on tutkittava, hyväksytäänkö Venäjän vai Kiinan rokotteet", yksi lisäsi.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Laajennettu lukitus tarvitaan COVID-mutaation leviämisen hidastamiseksi - Merkel

Julkaistu

on

By

Kansleri Angela Merkel (Kuvassa) puolusti torstaina (21. tammikuuta) päätöstä pidentää kovaa sulkemista Saksassa kahdella viikolla helmikuun puoliväliin asti sanoen, että on välttämätöntä hidastaa uutta ja aggressiivisempaa koronaviruksen varianttia, kirjoittavat Thomas Escritt ja Riham Alkousaa.

Merkel sanoi lehdistötilaisuudessa pitämässään puheessa, että vaikka rajoitukset osoittavat tuloksia vähemmän uusien infektioiden muodossa, olisi virhe lieventää reunakiviä, koska mutaatio on tunnistettu Saksassa.

"Ponnistelumme ovat uhka, ja tämä uhka on nyt selvempi kuin vuoden alussa, ja tämä on viruksen mutaatio", Merkel sanoi.

"Tulokset osoittavat, että mutatoitu virus on paljon tarttuvampi kuin se, jota meillä on ollut vuoden ajan, ja tämä on tärkein syy infektioiden aggressiiviseen lisääntymiseen Englannissa ja Irlannissa."

Merkel sanoi, että mutaatio ei ollut vieläkään hallitseva Saksassa ja että vain varovainen lähestymistapa voisi estää päivittäisten uusien infektioiden aggressiivisen lisääntymisen, joka johtuu Englannissa ensin tunnistetusta uudesta muunnoksesta.

Saksa, joka on ollut lukitussa marraskuun alusta lähtien, ilmoitti torstaina yli 1,000 kuolemasta ja yli 20,000 14 uudesta infektiosta. Merkel ja valtion johtajat sopivat tiistaina tiukan lukituksen jatkamisesta, joka pitää koulut, ravintolat ja kaikki muut kuin välttämättömät yritykset suljettuina XNUMX. helmikuuta asti.

"Tämä mutaatio on tunnistettu Saksassa, mutta se ei ole ainakaan vielä hallitseva", sanoi Merkel. "Meidän on kuitenkin otettava tämän mutaation aiheuttama uhka erittäin vakavasti. Meidän on hidastettava tämän mutaation leviämistä niin paljon kuin mahdollista. "

Hän lisäsi: "Emme voi odottaa, että tämä uhka osuu meihin, mikä tarkoittaa aggressiivista infektioiden lisääntymistä, mikä olisi liian myöhäistä estää pandemian kolmas aalto. Voimme silti estää tämän. Meillä on vielä jonkin aikaa. "

Merkel sanoi, että rokotteet voidaan mukauttaa viruksen uusiin muunnoksiin, ja Saksan pitäisi pystyä rokottamaan kaikki kesän loppuun mennessä.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa