Liity verkostomme!

ympäristö

Ainutlaatuinen eurooppalainen biisonikuljetus saapui juuri Romaniaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ensimmäinen tällainen biisonien uudelleensijoittaminen Eurooppa, vain eurooppalaisten urospuolisten biisonien kanssa, tapahtui eilen Romanian uudistusalueella, joka tunnetaan nimellä Bison Hillock. Seitsemän henkilöä saapui Saksasta osana LIFE RE-Bison hankkeella ja myötävaikuttaa uusittujen vapaasti levinneiden biisonien populaation geneettiseen monimuotoisuuteen.

Bison Hillock -lauma on suurin vapaiden biisonien populaatio Romaniassa, ja tämän viimeisimmän kuljetuksen ansiosta siellä on nyt noin 80 yksilöä. Eurooppalainen biisonit ovat yksi haavoittuvimmista suurista nisäkkäistä maailmassa, ja se on suojattu Euroopan tasolla. Elämä-Bison uudistamisprojekti, jonka aloitti vuonna 2014 Euroopan uudelleenrakentaminen että WWF-Romania Tavoitteena on luoda elinkelpoinen populaatio, joka lisääntyy luonnossa ja tukee alueen biologista monimuotoisuutta, mutta tuo myös kulttuuriarvon, symboli, joka on antanut paikallisten yhteisöjen ihmisten löytää uudelleen ympäristönsä kauneuden ja kehittää kokemuksiin perustuvaa yrittäjyyttä luonnossa. Romania on yksi harvoista maista, joissa eurooppalaiset biisonit vaeltavat luonnossa. Bison Hillock -lauma on Romanian suurin vapaan biisonin populaatio, ja tämän viimeisimmän kuljetuksen ansiosta se on nyt noin 100 yksilöä. Eurooppalainen biisonit ovat yksi haavoittuvimmista suurista nisäkkäistä maailmassa.

Kuljetuksen valmisteli pitkään WWF-Romania, Euroopan uudelleenrakentaminen ja saksalaiset Donaumoosin, Bad Berleburgin, Neumünsterin ja Bielefeldin suojelualueet, joista biisonit kotoisin. Urosten siirtäminen tehtiin monimutkaisen valintaprosessin ja IUCN: n SSC-biisonien asiantuntijaryhmän kuulemisen jälkeen lajin etologiasta ja säilyttämisestä. Biisoni vietti kuusi kuukautta yhdessä Donaumoos Wisentgehege -reservaatissa tutustuakseen toisiinsa ja helpottaakseen sopeutumisprosessia, kun he saapuivat tuntemattomaan ympäristöön Natura 2000 Țarcun vuoristoalueella.

"Kuuden vuoden jälkeen voimme sanoa, että meillä on ollut monia ensimmäisiä tässä projektissa, yli 25 vasikan syntymästä luonnossa, GPS-tietoihin, jotka osoittavat, että biisonit saavuttavat yli 2000 metrin korkeuden Țarcu-vuoristossa, ja nyt onnistuimme toimittamaan onnistuneesti ainutlaatuisen kuljetuksen, joka koostui vain miehistä. Tämä on uraauurtava projekti, joka auttaa koko Euroopan tiedeyhteisöä ymmärtämään lajia paremmin ja saavuttamaan hyviä tuloksia sen suojelussa ", WWF Romania LIFE RE- Bison-projektipäällikkö Marina Drugă.

Karanteenijakson jälkeen äskettäin saapuneet miehet päästetään luontoon, jossa kahden viimeisen vuoden aikana tällä hetkellä 100 biisonin väestö, suurin Romaniasta. Nämä urokset ovat vielä nuoria, mutta kypsyessään ne voivat painaa yli 800 kg, kun taas naaraat voivat olla yli 600 kg. Urosbisonit ovat yksinäisiä ja viettävät suurimman osan ajastaan ​​poissa naisryhmästä vasikoiden kanssa, mutta palaavat lisääntymiskauden aikana ja talven yli.

"Kun seurataan miehiä, kuten Bilbo, joka tuotiin Ruotsista vuonna 2017, et voi olla hoitamatta sitä kunnioittavasti, kuten villieläintä tulisi kohdella.

"Meillä ei ole mitään tapaa punnita häntä, mutta tämä uros näyttää olevan vähintään 900 kg. Maisema sopii hänelle hyvin, hän on kaikki lihaksikas, kun hän kulkee kymmeniä kilometrejä metsien, kukkuloiden ja laitumien läpi ja hänellä on runsaasti ruokaa", sanoi Daniel Hurduzeu, Bison Hillockin vartija.

Bison bonasus, Euroopan suurin maa-nisäkäs, on sateenvarjolajit, jotka turvaavat muiden elintarvikeketjun lajien elämänlaadun ja säilyttää erämaan linnoitukset ja luonnollisen tasapainon, joista me kaikki olemme riippuvaisia. Biisonien selauskyky ruokaa etsittäessä auttaa ylläpitämään mosaiikkia metsäalueista ja nurmikoista, maisemasta, joka on erittäin arvokas sen biologisen monimuotoisuuden ja luonnollisen sietokyvyn kannalta ilmastohaasteiden edessä. Yli 596 eläinlajia ja 200 kasvilajia hyötyvät näistä valtavista kasvinsyöjistä. Lisäksi biisonit ovat lajeja, jotka onnistuneesti uudelleen käyttöön otettuna ja elinympäristö aktiivisesti säilytettynä koko Karpaattien vuoristossa, auttavat ylläpitämään ekologisia käytäviä laajamittaisesti, mikä mahdollistaa lajien muuttoliikkeen, kuten ruskea karhu, susi tai ilves. Biisonilajien pitkäaikaisella suojelulla on suuri merkitys koko ekosysteemille. Siksi jokainen päätös geneettisesti kannattavan populaation saavuttamisesta on tärkeä.

Tammikuusta 2021 lähtien eurooppalaiset biisonit (Bison bonasus) olemme ei enää pidetä haavoittuvana lajina vuonna muutamassa Euroopan maassa. Euroopan biisonikanta on kasvanut noin 1,800 2003: sta vuonna 6,200 yli XNUMX XNUMX: een; mikä tarkoittaa, että laji on siirtynyt ylöspäin IUCN punaisen luettelon luokittelu melkein uhanalaiseksi.

WWF-Romania ja Rewilding Europe tekevät tiivistä yhteistyötä paikallisten yhteisöjen, paikallisten yrittäjien, ROMSILVAn, metsätoimistojen, metsästysyhdistysten ja matkanjärjestäjien kanssa varmistaakseen, että uudelleen käyttöönotto-ohjelma saavuttaa kaikki tavoitteensa. Biisonien palauttaminen eteläisiin Karpaatteisiin on osa WWF-Romanian toteuttamaa ja Euroopan uudelleenrakentamista Euroopan unionin taloudellisella tuella LIFE-ohjelman kautta yhdessä Euroopan paikallisia yhteisöjä. 

Voit varata vierailun Bison Hillockiin, Klikkaa tästä.

Tausta
- Elämä RE-Bison uudistamisprojekti, jonka aloitti vuonna 2014 Euroopan uudelleenrakentaminen että WWF-Romania Tavoitteena on luoda elinkelpoinen populaatio, joka lisääntyy luonnossa ja tukee alueen biologista monimuotoisuutta, mutta tuo myös kulttuuriarvon, symboli, joka on antanut paikallisten yhteisöjen ihmisten löytää uudelleen ympäristönsä kauneuden ja kehittää kokemuksiin perustuvaa yrittäjyyttä luonnossa.

Mainos

ympäristö

Taistele meren pilaantumista vastaan: #EUBeachCleanup -kampanja 2021

Julkaistu

on

Virallisesti käynnistettiin 18. elokuuta #EUBeachCleanup -kampanja 2021 saavutti huippunsa 18. syyskuuta maailman rannikon siivouspäivänä. Kesäkuusta lähtien puhdistustoimia on järjestetty sekä rannikko- että sisämaavaltioissa ympäri maailmaa, ja niitä jatketaan lokakuun loppuun asti.

Korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell (kuvassa) sanoi: ”Toimimme vaikuttavat valtamerihimme. Se on meidän valintamme: joko saastutamme valtameräämme meren roskauksella tai ryhdymme toimiin ja puhdistamme merimme. #EUBeachCleanup on vapaaehtoisten suuri yksilöllinen ja kollektiivinen toiminta ympäri maailmaa pitääkseen rannat puhtaina ja suojellakseen meren elämää. Sitä tarvitaan, se on kiireellistä, jokainen voi osallistua planeettamme ennallistamiseen. ”

Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: ”Biologisen monimuotoisuuden palauttaminen, valtameren suojelu ja kansalaisten voimaannuttaminen ovat kaikki EU: n asialistalla. #EUBeachCleanupin todellinen voima on se, että se yhdistää nämä kaikki ja saa maailmanlaajuista huomiota. Kyse on keskustelun käymisestä ja Euroopan vihreän sopimuksen muuttamisesta maailmanlaajuiseksi siniseksi toiminnaksi. Liity meihin. Yhdessä voimme vaikuttaa. ”

Mainos

Joka vuosi miljoonia tonneja hiekkaa päätyy mereen, ja sillä on suora ja tappava vaikutus villieläimiin. Meren saastuminen alkaa maasta ja on yksi tärkeimmistä merien biologisen monimuotoisuuden köyhtymisen syistä. Tästä syystä EU on vuodesta 2017 lähtien järjestänyt vuosittain #EUBeachCleanup -kampanjan - maailmanlaajuisen tietoisuuden lisäämisen, joka kehottaa joka vuosi voimakkaasti toimintaan ja antaa vauhtia kunnianhimoisten toimenpiteiden hyväksymiselle valtameren suojelemiseksi kansainvälisellä tasolla. Tämän vuoden painos on ennen YK: n biologista monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen (CBD COP15) osapuolten 15. konferenssia lokakuussa ja sen jälkeen Kertakäyttöisiä muovia koskeva EU: n lainsäädäntö tuli voimaan heinäkuussa. Lisätietoja on tässä uutinen.

Mainos
Continue Reading

ympäristö

Eteläisen pallonpuoliskon otsonireikä ylittää Etelämantereen koon

Julkaistu

on

Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu seuraa tarkasti Etelämantereen aluetta seuratakseen tämän vuoden otsonireiän kehitystä etelänavalle, joka on nyt saavuttanut laajemman kuin Etelämanner. Melko tavanomaisen alun jälkeen vuoden 2021 otsonireikä on kasvanut huomattavasti viime viikolla ja on nyt suurempi kuin 75 % otsonireikistä kauden vaiheessa vuodesta 1979 lähtien.

Tutkijat Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu (CAMS) ovat seuranneet tarkasti tämän vuoden Etelämantereen otsonireiän kehitystä. Päällä Kansainvälinen otsonikerroksen säilyttämisen päivä (16. syyskuuta) CAMS saa ensimmäisen tilan päivityksen stratosfäärireiästä, joka ilmestyy vuosittain Austral -kevään aikana, ja otsonikerroksesta, joka suojaa maapalloa auringon säteiden haitallisilta ominaisuuksilta. CAMS: n toteuttaa Euroopan keskitason sääennusteiden eurooppalainen keskus Euroopan komission puolesta EU: n rahoituksella.

Vincent-Henri Peuch, Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelun johtaja, sanoi: ”Tänä vuonna otsonireikä kehittyi odotetusti kauden alussa. Se näyttää melko samanlaiselta kuin viime vuonna, joka ei myöskään ollut todella poikkeuksellinen syyskuussa, mutta muuttui sitten yhdeksi pitkäaikaisimmista otsonireikistä tietorekisterissämme myöhemmin kauden aikana. Ennusteemme osoittavat, että tämän vuoden reikä on kehittynyt tavallista suuremmaksi. Pyörre on melko vakaa ja stratosfäärilämpötilat ovat jopa alhaisempia kuin viime vuonna. Tarkastelemme melko suurta ja mahdollisesti myös syvää otsoniaukkoa. ”

CAMSin otsonikerroksen toiminnallinen seuranta käyttää tietokonemallinnusta yhdessä satelliittien havaintojen kanssa samalla tavalla kuin sääennusteet, jotta saadaan kattava kolmiulotteinen kuva otsonireiän tilasta. Tätä varten CAMS yhdistää tehokkaasti erilaisia ​​saatavilla olevia tietoja. Yksi osa analyysistä koostuu otsonipylvään havainnoista auringon spektrin ultraviolettinäkyvässä osassa tehdyistä mittauksista. Nämä havainnot ovat erittäin korkealaatuisia, mutta niitä ei ole saatavilla alueella, joka sijaitsee edelleen polaarisena yönä. Mukana on erilaisia ​​havaintoja, jotka antavat ratkaisevaa tietoa otsonikerroksen pystysuorasta rakenteesta, mutta joilla on rajallinen vaakasuora peitto. Yhdistämällä yhteensä viisi erilaista lähdettä ja tuomalla ne yhteen käyttämällä hienostunutta numeerista malliaan, CAMS voi tarjota yksityiskohtaisen kuvan otsonin jakautumisesta ja yhdenmukaisen sarakkeen, profiilin ja dynamiikan. Lisätietoja liitteenä olevassa lehdistötiedotteessa.

CAMS_Newsflash_Ozone Day_15092021_BEEN.docx
 
Copernicus on osa EU: n rahoittamaa Euroopan unionin avaruusohjelmaa, ja se on sen lippulaiva Maanhavainto -ohjelma, joka toimii kuuden temaattisen palvelun kautta: Atmosphere, Marine, Land, Climate Change, Security and Emergency. Se toimittaa vapaasti saatavilla olevia operatiivisia tietoja ja palveluita, jotka tarjoavat käyttäjille luotettavaa ja ajantasaista tietoa planeetastamme ja sen ympäristöstä. Ohjelmaa koordinoi ja hallinnoi Euroopan komissio, ja se toteutetaan yhteistyössä jäsenvaltioiden, Euroopan avaruusjärjestön (ESA), Euroopan meteorologisten satelliittien hyödyntämisjärjestön (EUMETSAT), Euroopan keskipitkän sääennusteiden keskuksen ( ECMWF), EU: n virastot ja Mercator Océan. ECMWF: llä on kaksi palvelua EU: n Copernicus Earth -ohjelmasta: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) ja Copernicus Climate Change Service (C3S). Ne osallistuvat myös EU: n yhteisen tutkimusneuvoston (YTK) toteuttamaan Copernicus -hätähallintapalveluun (CEMS). Euroopan keskipitkän aikavälin sääennusteiden keskus (ECMWF) on riippumaton hallitustenvälinen järjestö, jota tukee 34 valtiota. Se on sekä tutkimuslaitos että 24/7 operatiivinen palvelu, joka tuottaa ja levittää numeerisia sääennusteita jäsenvaltioilleen. Nämä tiedot ovat täysin jäsenvaltioiden kansallisten sääpalvelujen saatavilla. ECMWF: n supertietokonelaitos (ja siihen liittyvä tietoarkisto) on yksi suurimmista lajissaan Euroopassa, ja jäsenvaltiot voivat käyttää 25% kapasiteetistaan ​​omiin tarkoituksiinsa. ECMWF laajentaa sijaintiaan eri jäsenvaltioissa joidenkin toimintojen osalta. Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevan pääkonttorin ja Italian tietokonekeskuksen lisäksi uudet toimistot, jotka keskittyvät yhteistyössä EU: n kanssa toteutettaviin toimiin, kuten Copernicus, sijaitsevat Bonnissa, Saksassa kesästä 2021 alkaen.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Saksan vaalit: Nälkälakot haluavat lisää toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Julkaistu

on

Ryhmä nuoria elää Berliinin nälkälakon kolmatta viikkoa ja väittää, että Saksan poliittiset puolueet eivät puutu riittävästi ilmastonmuutokseen ennen tämän kuun vaaleja, kirjoittaa Jenny Hill, Ilmastonmuutos.

Mielenosoittajat - 18–27 -vuotiaat - ovat luvanneet jatkaa nälkälakkoaan, kunnes kolme johtavaa ehdokasta, jotka kilpailevat Angela Merkelin tilalle, suostuvat tapaamaan heidät.

Berliinin Saksan liittokanslerin lähellä sijaitsevien pientelttojen ja käsinmaalattujen bannerien keskellä on hillitty tunnelma.

Mainos

Kuusi nuorta, jotka ovat olleet nälkälakossa yli kaksi viikkoa, sanovat tuntevansa itsensä heikoksi.

27 -vuotias Jacob Heinze on vanhin mielenosoittajista täällä (järjestäjien mukaan neljä muuta ihmistä on liittynyt nälkälakkoon poissa leiristä). Hän puhuu hitaasti, selvästi vaikeuksissa keskittyä, mutta kertoi BBC: lle, että vaikka hän pelkää "määräämättömän nälkälakonsa" seurauksia, hänen pelkonsa ilmastonmuutoksesta on suurempi.

"Sanoin jo vanhemmilleni ja ystävilleni, että minulla on mahdollisuus, etten tapaa heitä enää", hän sanoi.

Mainos

"Teen tämän, koska hallituksemme eivät pysty pelastamaan nuorta sukupolvea tulevaisuudelta, joka on mielikuvituksen ulkopuolella. Mikä on kauheaa. Me kohtaamme sodan sellaisista resursseista kuin vesi, ruoka ja maa, ja tämä on jo todellisuutta monia ihmisiä maailmassa. "

Saksan vaaleihin on alle kaksi viikkoa. Jacob ja muut mielenosoittajat vaativat, että kolme johtavaa ehdokasta Angela Merkelin tilalle Saksan liittokansleriksi tulevat puhumaan heille.

Ilmastopolitiikan nälkälakko Berliinissä, 2021

Ilmastonmuutos on kiistatta suurin vaalikysymys täällä. Saksan poliitikot ovat saaneet vaikutteita nuorten ilmastonmuutosaktivistien viimeisimmistä katumielenosoituksista viime vuosina, mutta tämän kesän tappavat tulvat maan länsiosassa ovat myös herättäneet yleisön huolta.

Kuitenkin, nälkälakot sanovat, mikään tärkeimmistä poliittisista puolueista - vihreät mukaan lukien - ei ehdota riittäviä toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

"Yksikään heidän ohjelmistaan ​​ei ota huomioon todellisia tieteellisiä tosiasioita tähän mennessä, etenkään käännekohtien vaaraa (suuria peruuttamattomia ilmastonmuutoksia) ja sitä, että olemme hyvin lähellä niiden saavuttamista", tiedottaja Hannah Luebbert sanoo.

Hänen mukaansa mielenosoittajat haluavat Saksan perustavan niin kutsutun kansalaiskokouksen - ryhmän ihmisiä, jotka on valittu heijastamaan kaikkia yhteiskunnan osia - löytääkseen ratkaisuja.

"Ilmastokriisi on myös poliittinen kriisi ja ehkä demokratiamme kriisi, koska neljän vuoden välein järjestettävät vaalit ja lobbaajien ja taloudellisten etujen suuri vaikutus parlamentteissamme johtavat usein siihen, että taloudelliset edut ovat tärkeämpiä kuin sivilisaatiomme, selviytymisemme ", rouva Luebbert sanoo.

"Lobbaajat eivät vaikuta tällaisiin kansalaiskokouksiin, eivätkä poliitikot pelkää, ettei heitä valita uudelleen, vaan ihmiset käyttävät järkevyyttään."

Näkymä ilmastoaktivistien leirille Reichstag -rakennuksen lähellä 12. syyskuuta 2021 Berliinissä, Saksassa.
Nälkälakkojen mukaan kukaan ehdokkaista ei tee tarpeeksi estääkseen ilmaston katastrofin

Nälkälakot sanovat, että vain yksi liittokansleri -ehdokkaista - Annalena Baerbock vihreistä puolueesta - on vastannut, mutta hän puhui heille puhelimitse eikä täyttänyt heidän vaatimustaan ​​julkisesta keskustelusta. Hän on kehottanut heitä lopettamaan nälkälakonsa.

Ryhmä - joka saa yhä enemmän julkisuutta - on luvannut jatkaa, vaikka he tunnustavat perheidensä ja ystäviensä ahdistuksen.

Siitä huolimatta, Jacob sanoo, hänen äitinsä tukee häntä.

"Hän on peloissaan. Hän on todella, todella peloissaan, mutta hän ymmärtää, miksi otan nämä askeleet. Hän itkee joka päivä ja soittaa joka päivä ja kysyy minulta, eikö olisi parempi lopettaa? Ja tulemme aina siihen pisteeseen, että sanomme ei, on välttämätöntä jatkaa ", hän sanoi.

"On todella tarpeen herättää ihmiset ympäri maailmaa."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa