Liity verkostomme!

Metaani

EU: n ja Yhdysvaltojen yhteinen lehdistötiedote maailmanlaajuisesta metaanilupauksesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat ilmoittaneet Global Methane Pledge -aloitteesta, joka vähentää maailmanlaajuisia metaanipäästöjä ja joka käynnistetään YK: n ilmastonmuutoskonferenssissa (COP 26) marraskuussa Glasgow'ssa. Presidentti Biden ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kehottivat maita liittymään lupaukseen Yhdysvaltojen johtamassa energia- ja ilmastofoorumissa (MEF) ja toivottivat tervetulleiksi ne, jotka ovat jo ilmaisseet tukensa.

Metaani on voimakas kasvihuonekaasu, ja hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin viimeisimmän raportin mukaan sen osuus on noin puolet maailman keskilämpötilan 1.0 celsiusasteen nettonoususta esiteollisen ajan jälkeen. Metaanipäästöjen nopea vähentäminen täydentää hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja koskevia toimia, ja sitä pidetään tehokkaimpana yksittäisenä strategiana ilmaston lämpenemisen vähentämiseksi lähitulevaisuudessa ja tavoite rajoittaa lämpeneminen 1.5 asteen ulottuville. 

Maailmanlaajuiseen metaanilupaukseen liittyvät maat sitoutuvat yhteiseen tavoitteeseen vähentää maailmanlaajuisia metaanipäästöjä vähintään 30% vuoden 2020 tasosta vuoteen 2030 mennessä ja siirtyä käyttämään parhaita käytettävissä olevia varastomenetelmiä metaanipäästöjen kvantifioimiseksi keskittyen erityisesti suuripäästöisiin lähteisiin. Lupauksen täyttäminen vähentäisi lämpenemistä vähintään 0.2 celsiusastetta vuoteen 2050 mennessä. Mailla on suuresti erilaisia ​​metaanipäästöprofiileja ja vähennyspotentiaalia, mutta kaikki voivat edistää yhteisen maailmanlaajuisen tavoitteen saavuttamista lisäämällä kotimaista metaanin vähentämistä ja kansainvälisiä yhteistyötoimia. Suurimpia metaanipäästöjen lähteitä ovat öljy ja kaasu, hiili, maatalous ja kaatopaikat. Näillä aloilla on erilaiset lähtökohdat ja vaihteleva potentiaali lyhytaikaiseen metaanipäästöjen vähentämiseen, ja suurimmat mahdollisuudet kohdennettuun lieventämiseen vuoteen 2030 mennessä ovat energia-alalla. 

Mainos

Metaanin vähentäminen tarjoaa muita tärkeitä etuja, kuten parantuneen kansanterveyden ja maatalouden tuottavuuden. Climate and Clean Air Coalitionin (CCAC) ja Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelman (UNEP) globaalin metaaniarvioinnin mukaan vuoden 2030 tavoitteen saavuttaminen voi estää yli 200,000 20 ennenaikaista kuolemaa, satoja tuhansia astmaan liittyviä päivystyskäyntejä ja yli 2030 miljoonaa tonnia satotappioita vuodessa vuoteen XNUMX mennessä vähentämällä osittain metaanin aiheuttamaa maanpäällistä otsonisaastetta. 

Euroopan unioni ja kahdeksan maata ovat jo ilmoittaneet tukevansa maailmanlaajuista metaanilupausta. Näihin maihin kuuluu kuusi maailman 15 suurimmasta metaanipäästöstä, ja niiden osuus yhdessä on yli viidennes maailman metaanipäästöistä ja lähes puolet maailmantaloudesta.

Euroopan unioni on toteuttanut toimia metaanipäästöjen vähentämiseksi lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Vuonna 1996 hyväksytty Euroopan komission strategia auttoi vähentämään kaatopaikkojen metaanipäästöjä lähes puoleen. Euroopan unioni hyväksyi lokakuussa 2050 strategian metaanipäästöjen vähentämiseksi kaikilla keskeisillä aloilla, mukaan lukien energia vihreän sopimuksen puitteissa ja tukemaan Euroopan unionin sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2020 mennessä. Metaanipäästöjen vähentäminen kuluvalla vuosikymmenellä on tärkeä osa Euroopan unionin tavoitetta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Euroopan komissio ehdottaa tänä vuonna lainsäädäntöä metaanipäästöjen mittaamiseksi, raportoimiseksi ja todentamiseksi. , rajoittaa tuuletusta ja soihdutusta ja asettaa vuotojen havaitsemista ja korjaamista koskevat vaatimukset. Euroopan komissio pyrkii myös nopeuttamaan lieventämisteknologioiden käyttöönottoa lisäämällä hiilidioksidintuotantoa Euroopan unionin jäsenvaltioissa ja niiden yhteisen maatalouspolitiikan strategiasuunnitelmia sekä edistämään biometaanin tuotantoa maatalousjätteistä ja -jäämistä. Lopuksi Euroopan komissio tukee Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelmaa (UNEP) riippumattoman kansainvälisen metaanipäästöjen seurantakeskuksen (IMEO) perustamisessa, jotta voidaan puuttua maailmanlaajuiseen tietovajeeseen ja avoimuuteen tällä alalla, myös taloudellisella rahoituksella. IMEOlla on tärkeä rooli luodessaan vahva tieteellinen perusta metaanipäästölaskelmille ja pannaan täytäntöön maailmanlaajuinen metaanilupaus.

Mainos

Yhdysvallat pyrkii vähentämään metaania merkittävästi useilla rintamilla. Ympäristönsuojeluvirasto (EPA) julkaisee vastauksena presidentti Bidenin puheenjohtajakauden ensimmäisenä päivänä antamaan toimeenpanomääräykseen uusia määräyksiä öljy- ja kaasuteollisuuden metaanipäästöjen rajoittamiseksi. Samanaikaisesti EPA on ryhtynyt toimiin kaatopaikkojen tiukempien saastumisstandardien täytäntöönpanemiseksi, ja liikenneministeriön putkilinjan vaarallisten materiaalien ja turvallisuushallinto jatkaa toimenpiteitä, jotka vähentävät metaanivuotoja putkilinjoista ja niihin liittyvistä tiloista. Presidentin kehotuksesta ja yhteistyössä Yhdysvaltain maanviljelijöiden ja karjankasvattajien kanssa Yhdysvaltain maatalousministeriö pyrkii merkittävästi laajentamaan ilmastotietoisten maatalouskäytäntöjen vapaaehtoista omaksumista, mikä vähentää tärkeimmistä maatalouden lähteistä peräisin olevia metaanipäästöjä kannustamalla parantamaan lannanhallintajärjestelmiä , anaerobiset keittimet, uudet karjanrehut, kompostointi ja muut käytännöt. Yhdysvaltain kongressi harkitsee lisärahoitusta, joka tukisi monia näistä toimista. Esimerkiksi kongressin käsiteltävänä olevien ehdotusten joukossa on merkittävä aloite orpojen ja hylättyjen öljy-, kaasu- ja kivihiilikaivojen ja -kaivosten sulkemiseksi ja korjaamiseksi, mikä vähentäisi merkittävästi metaanipäästöjä. Lisäksi Yhdysvallat tukee edelleen kansainvälisiä yhteistyössä toteutettavia metaanin lieventämistoimia, erityisesti johtamalla Global Methane Initiative ja CCAC.

Euroopan unioni ja kahdeksan maata ovat jo ilmoittaneet tukevansa maailmanlaajuista metaanilupausta:

  • Argentiina
  • Ghana
  • Indonesia
  • Irak
  • Italia
  • Meksiko
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Yhdysvallat, Euroopan unioni ja muut varhaiset kannattajat jatkavat uusien maiden liittymistä maailmanlaajuiseen metaanilupaukseen, kunnes se julkaistaan ​​virallisesti COP 26 -tapahtumassa.

ympäristö

Lisää maita liittyy EU: n ja Yhdysvaltojen johtamaan metaanilupaukseen

Julkaistu

on

Kaksi tusinaa maata liittyi maanantaina (11. lokakuuta) Yhdysvaltojen ja EU: n vetämään aloitteeseen maailmanlaajuisten metaanipäästöjen vähentämiseksi. kirjoittaa  ELENA SÁNCHEZ NICOLÁS.

Nigeria, Japani, Jordania, Pakistan ja Filippiinit olivat niiden 24 uuden allekirjoittajan joukossa, jotka allekirjoittivat Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen syyskuussa julkaiseman maailmanlaajuisen metaanilupauksen.

Tämän maailmanlaajuisen ponnistuksen avulla maat ovat sitoutuneet vähentämään metaanipäästöjä vähintään 30 prosenttia seuraavan vuosikymmenen aikana ja parantamaan tilannetta päästöjen seuranta ja vuotaa ympäri maailmaa.

Mainos

Osallistujamaiden kanssa pidetyssä ministerikokouksessa maanantaina Yhdysvaltain ilmastolähettiläs John Kerry selvensi, että tämä oli maailmanlaajuinen tavoite ja siksi "jokainen maa tekee kaikkensa voidakseen vähentää metaanipäästöjä".

Metaani on toiseksi suurin ilmaston lämpenemisen aiheuttaja hiilidioksidin jälkeen. Sen arvioidaan aiheuttavan noin puolet maailman lämpötilojen 1.0 asteen noususta, joka on jo tapahtunut esiteollisen ajan jälkeen.

Kansainvälinen energiajärjestö IEA sanoi viime viikolla, että 70 prosenttia kaasu- ja öljytoiminnan metaanipäästöistä voi olla helposti estettävissä.

Mainos

"Ratkaisut ovat todistettuja ja jopa kannattavia monissa tapauksissa", IEA: n pääjohtaja Fatih Birol sanoi tuolloin

Tämän maailmanlaajuisen lupauksen toteuttaminen voi ostaa planeetan jonkin aikaa, koska sen arvioidaan vähentävän ilmaston lämpenemistä 0.2 astetta vuoteen 2050 mennessä.

YK: n ympäristöohjelman Inger Andersenin mukaan maiden ei kuitenkaan pitäisi pitää sitä "vankilasta vapaana korttina" ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

"On tärkeää, että poistamme nopeasti hiilen energiajärjestelmistämme ja että metaaniin kohdistuvia toimia pidetään lyhyellä aikavälillä täydentävinä maailmanlaajuisilla hiilidioksidipäästöjä koskevilla toimilla", jotta Pariisin sopimuksen vuoden 2 tavoitteet voidaan saavuttaa, Andersen sanoi.

Tämä kumppanuus kattaa nyt yhdeksän maailman 20 suurimmasta metaanipäästöstä, jotka edustavat noin 30 prosenttia maailman metaanipäästöistä ja 60 prosenttia maailmantaloudesta.

Mutta sekä EU että Yhdysvallat toivovat, että useampi maa tukee tätä aloitetta, kun se virallisesti käynnistetään Glasgow'ssa.

"Lupauksen kannattajat asettavat metaanin suoraan COP26-esityslistalle, missä se kuuluu, ja jokaisen maailman maan tulisi seurata heidän esimerkkiään ja liittyä lupaukseen välittömästi", sanoi Sarah Smith Bostonissa toimivasta kansalaisjärjestöstä Clean Air Task Force.

Samaan aikaan 20 hyväntekeväisyysryhmä on ilmoittanut 170 miljoonasta eurosta maailmanlaajuisen lupauksen toteuttamiseksi.

EU tuo metaanipäästöjä

Viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana Euroopan unioni on vähentänyt kaatopaikkojen metaanipäästöjä lähes puoleen ja fossiilisia polttoaineita lähes 65 prosenttiin, EU: n ilmastopäällikkö Frans Timmermans kertoi kollegoilleen.

"Mutta suuri osa Euroopan talouteen liittyvistä metaanipäästöistä ei tapahdu rajojemme sisällä. Sen sijaan ne tapahtuvat EU: hun tuomiemme fossiilisten polttoaineiden tuotannon ja kuljetuksen aikana", hän lisäsi.

EU tuottaa noin viisi prosenttia maailman metaanipäästöistä sisäisesti, mutta se on maailman suurin kaasun ja öljyn tuoja.

Tämän seurauksena Euroopan komission odotetaan tekevän vuoden loppuun mennessä lainsäädäntöehdotuksen metaanipäästöjen vähentämiseksi koko energian toimitusketjussa EU: ssa ja ensisijaisissa vientimaissa, mukaan lukien sitovia sääntöjä seurannasta, raportoinnista, vuotojen havaitsemisesta ja korjaamisesta energia -alalla.

EU: ssa yli puolet ihmisen aiheuttamista metaanipäästöistä tulee maataloudesta (53 prosenttia), jota seuraa jätteet (26%) ja energia (19%).

Maatalousalalla EU edistää innovatiivisten metaaninvähennystekniikoiden ja luontoon perustuvien ratkaisujen tutkimusta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa