Liity verkostomme!

Eurooppalainen kansalaisaloite (ECI)

Miljoona kansalaista vaatii myrkyllisten torjunta -aineiden lopettamista Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan kansalaisaloite (ECI) nimeltä "Pelasta mehiläiset ja viljelijät" on kerännyt yli miljoona allekirjoitusta kaikkialla EU: ssa. Aloitteessa vaaditaan synteettisten torjunta-aineiden asteittaista lopettamista EU: ssa, toimenpiteitä biologisen monimuotoisuuden palauttamiseksi ja tukea viljelijöitä siirtymään kestävään maatalouteen. Nämä ovat kaikki Euroopan vihreiden keskeisiä vaatimuksia, jotka ovat tukeneet tätä aloitetta voimakkaasti sen käynnistämisestä lähtien. Eurooppalainen kansalaisaloite perustuu yli 1 kansalaisjärjestön sekä viljelijöiden ja mehiläishoitajien järjestöjen yhteenliittymään, joka onnistui vuonna 140 pidetyssä eurooppalaisessa kansalaisaloitteessa "Stop Glyphosate", joka osoittautui tärkeäksi valaisemaan vaarallista torjunta -aineiden käyttöä Euroopassa ja käynnistämään poliittisen uudistuksen.

Euroopan vihreiden puolueen ja Euroopan parlamentin jäsen Thomas Waitz sanoi: ”Viime vuosina tiedemiehet ovat varoittaneet meitä siitä, missä määrin hyönteiset ja erityisesti pölyttäjät ovat uhattuna. Useat mehiläislajit kohtaavat sukupuuttoa Euroopassa, mikä vaikuttaisi tuhoisasti pölyttäjistä riippuvaisiin kasveihin ja maatalouteen sekä niitä ruokkiviin eläimiin. Tämä massasukupuutto on suora seuraus synteettisten torjunta -aineiden laajasta käytöstä.

"EU voi ja sen on toteutettava tarvittavat poliittiset toimet biologisen monimuotoisuuden palauttamiseksi ja maatalouden turvaamiseksi poistamalla asteittain synteettiset torjunta -aineet."

Euroopan vihreiden puolueen puheenjohtaja Evelyne Huytebroeck sanoi: ”Teollinen maatalous tuhoaa biologista monimuotoisuutta, aiheuttaa maaperän eroosiota ja pakottaa maanviljelijät lopettamaan maatalouden, koska he eivät voi kestää maatalouden ja teollisuuden monikansallisten yritysten epäreilua kilpailua. Lisäksi torjunta -aineiden vaikutukset kansalaisten terveyteen ovat tuhoisia ja aiheuttavat suuren taakan terveydenhuoltojärjestelmillemme ja yhteiskunnillemme.

Mainos

"Euroopan unionilla, sen jäsenmailla ja kansalaisilla on ratkaiseva rooli luonnonmukaiseen maatalouteen siirtymisen tukemisessa - kukoistavan biologisen monimuotoisuuden, hedelmällisen maaperän, laadukkaan ruoan ja hyvien työpaikkojen saamiseksi Euroopan viljelijöille."

Jos Euroopan komissio vahvistaa sen, komission ja parlamentin on vastattava kansalaisten vaatimuksiin. Tietty määrä allekirjoituksia mitätöidään yleensä, ja odotamme kärsimättömästi vahvistusta tälle historialliselle saavutukselle.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Eurooppalainen kansalaisaloite (ECI)

Kokoomus vaatii EU: lta fossiilisten polttoaineiden mainonnan kieltämistä

Julkaistu

on


Fossiilisia polttoaineita valmistavien yritysten vihreän pesun kieltäminen kaikkialla Euroopan unionissa käynnistyi tänään, ja yli 20 järjestöä, jotka edustavat miljoonia eurooppalaisia, käynnistävät eurooppalaisen kansalaisaloitteen fossiilisten polttoaineiden mainonnan ja sponsoroinnin kieltämiseksi.

Kampanjan tavoitteena on vahvistaa tällainen kielto Euroopan unionin lainsäädäntöön [1]. Eurooppa Beyond Coal -koalition mukaan tämän saavuttaminen katkaisi tärkeän kanavan, jota hiiliparonit ja muut fossiiliset yritykset käyttävät riittämättömien ilmastotoimiensa edistämiseen, kun taas valtaosa investoinneista menee edelleen fossiilisiin polttoaineisiin.

”Suomen Fortum kuvittelee olevansa vihreä, vaikka se avasi Saksassa uuden hiilitehtaan viime vuonna. RWE huutaa uusiutuvan energian liiketoiminnastaan ​​tuhoamalla saksalaisia ​​kyliä, kuten Lützerath, louhimaan hiiltä, ​​jota se ei voi polttaa; ja Puolan valtion omistama PGE laajentaa laittomasti Turówin hiilikaivostoimintaa ja kohdistaa Brysselin poliitikot mainoksiin, joissa esitetään vääriä kansalaisia, jotka edistävät hiiltä ”, sanoi Europe Beyond Coal -kampanjan johtaja Kathrin Gutmann.

”Vaikka hiiltä poistuu Euroopassa vuoteen 2030 mennessä, nämä yritykset ovat enemmän kuin valmiita tuhlaamaan valtavia summia yrittäessään pysäyttää pysäyttämättömän, eivätkä suunnitella sitä ja rahoittaa oikeudenmukaista energiasiirtoa. Yhteisöt, työntekijät ja me kaikki jokapäiväiset ihmiset maksamme hinnan propagandastaan. ”

Mainos

Yli 60 prosenttia fossiilisia polttoaineita käyttävien yritysten mainoksista on vihreää pesua uusien tutkimusten [2] mukaan, joita voitaisiin käyttää esimerkiksi julkisen profiilinsa kiillottamiseen, kieltäytymään vastuustaan ​​ilmastonmuutoksessa, edistämään vääriä ratkaisuja, kuten hiiltä kaasun korvaamiseen, ja viivästyttää fossiilisten liiketoimintojensa lopettamista.

"Ilmastonmuutoksesta eniten vastuussa olevat yritykset ostavat mainoksia ja sponsorointia esitelläkseen itsensä ratkaisuna aiheuttamaansa kriisiin ja vaikuttamaan poliitikkoihin", sanoo Silvia Pastorelli, Greenpeacen EU: n ilmasto- ja energiakampanja. ”Kuten tupakkateollisuus, myös fossiilisten polttoaineiden saastuttajat kielsivät ensin tieteen ja yrittivät sitten viivyttää toimintaa. Niiden mainonnan kieltäminen on looginen askel saattaa julkinen keskustelu ja politiikka tieteen mukaiseksi. ”

Lisätietoja eurooppalaisesta kansalaisaloitteesta ”Fossiilisten polttoaineiden mainonnan ja sponsoroinnin kieltäminen” on täältä.

Mainos
 1. Eurooppalainen kansalaisaloite (European Citizens 'Initiative) on vetoomus, jonka Euroopan komissio on virallisesti tunnustanut ja jonka he ovat hyväksyneet etukäteen. Jos eurooppalainen kansalaisaloite saavuttaa miljoonan vahvistetun allekirjoituksen sallitussa ajassa, Euroopan komissiolla on lakisääteinen velvollisuus vastata ja se voi harkita vaatimuksen sisällyttämistä EU: n lainsäädäntöön.
 2. Fossiilisten polttoaineiden mainonnan kielto on ollut ennakkotapaus EU: ssa. Joulukuussa 2020 Amsterdamin kaupunki kielsi fossiilisten polttoaineiden mainonnan metroasemaltaan ja kaupungin keskustasta. Ranskan vuonna 2021 julkaistu ilmasto- ja sietokykylaki sisältää myös ensimmäisiä askeleita kohti fossiilisten polttoaineiden mainonnan kieltämistä. Tukholman kaupunginvaltuusto keskustelee 18. lokakuuta ehdotetusta fossiilisten polttoaineiden mainonnan kieltämisestä kaupungissa.
 3. Tähän ECI: hen osallistuvat organisaatiot ovat: ActionAid, Adfree Cities, Air Clim, Avaaz, Badvertising, BoMiasto.pl, Ecologistas en Acción, Europe Beyond Coal, FOCSIV, Food and Water Action Europe, Friends of the Earth Europe, Fundación Renovables, Global Witness , Greenpeace, New Weather Institute Sweden, Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, Reclame Fossielvrij, Social Tipping Point Coalitie, Stop Funding Heat, Transport & Environment ja Zero.
 4. Ympäristöuutislähetyksen DeSmog Greenpeace Netherlandsin tutkimuksessa havaittiin, että yli 3,000 Shell-, Total Energies-, Preem-, Eni-, Repsol- ja Fortum -mainoksesta, jotka on julkaistu Twitterissä, Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa Euroopan vihreän kaupan käynnistämisen jälkeen joulukuusta lähtien Vuodesta 2019 huhtikuuhun 2021 vain 16 prosenttia käytti nimenomaan fossiilisia polttoaineita, vaikka tämä on kaikki kuusi yritystä.
 5. Tänä keväänä PGE käynnisti PR -kampanjan Brysselissä ja vaati vihreää sopimusta, ei synkkää sopimusta. jossa on arkistokuva lapsesta.
 6. Yksi paikallinen asukas puhui väärennetystä kampanjasta, ja Turowin todellinen vaikutus yhteisöön.
 7. Alle viikko Saksan '' ilmavaalien '' jälkeen Länsi-Saksan Lützerathin kylän asukkaat järjestivät istunnon puolustaakseen kotinsa hiiliyhtiö RWE: n tuholta viime perjantaina (1. lokakuuta). Kaivoksen laajentaminen saisi Saksan epäonnistumaan Pariisin sopimuksen sitoumuksissaan. Greta Thunberg ja saksalainen ilmastoaktivisti Luisa Neubauer vierailivat Lützerathissa päivää ennen vaaleja ja osuivat kylttiin maahan kyltin, jossa lukee: "Puolusta Lützerath, puolusta 1.5". Kuvat täältä.
 8. Eurooppa hiilen takana on kansalaisyhteiskunnan ryhmittymien liitto, joka pyrkii edistämään hiilikaivosten ja voimalaitosten sulkemisia, estämään uusien hiilihankkeiden rakentamisen ja nopeuttamaan oikeudenmukaista siirtymistä puhtaaseen, uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen. Ryhmämme käyttävät aikaa, energiaa ja resursseja tähän itsenäiseen kampanjaan, jonka tarkoituksena on tehdä Euroopasta hiili vapaaksi vuoteen 2030 mennessä tai aikaisemmin.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Eurooppalainen kansalaisaloite

Eurooppalainen kansalaisaloite: Komissio päättää rekisteröidä uuden kansalaisaloitteen

Julkaistu

on

Euroopan komissio on päättänyt rekisteröidä eurooppalaisen kansalaisaloitteen "Yhteisen kauppapolitiikan ja EU: n perussopimusten ja kansainvälisen oikeuden noudattamisen varmistaminen".

Aloitteen järjestäjät kehottavat komissiota "ehdottamaan yhteiseen kauppapolitiikkaan perustuvia säädöksiä, joilla estetään EU: n oikeussubjekteja tuomasta sekä miehitetyiltä alueilta peräisin olevista laittomista siirtokunnista peräisin olevia tuotteita että viemästä tällaisille alueille, jotta voidaan säilyttää sisämarkkinoille ja olla tukematta tai avustamasta tällaisten lainvastaisten tilanteiden ylläpitämisessä. "

Komissio katsoo, että tämä eurooppalainen kansalaisaloite on oikeudellisesti hyväksyttävä, koska se täyttää tarvittavat rekisteröintiehdot. On tärkeää korostaa, että aloitteessa komissiota kehotetaan tekemään ehdotus yhteisen kauppapolitiikan mukaiseksi säädökseksi, joka on luonteeltaan yleinen eikä kohdistu tiettyyn maahan tai alueeseen. Komissio ei ole tässä vaiheessa analysoinut aloitteen sisältöä.

Tämän päivän päätöksellä komissio arvioi ehdotettua aloitetta uudelleen järjestäjiltä saatujen lisätietojen ja unionin yleisen tuomioistuimen tuomion perusteella komission aiemmasta päätöksestä.

Mainos

Seuraavat vaiheet

Tämän päivän rekisteröinnin jälkeen järjestäjät voivat aloittaa allekirjoitusten keräämisen. Jos eurooppalainen kansalaisaloite saa vuoden aikana miljoonan tuenilmauksen vähintään seitsemältä eri jäsenvaltiolta, komission on reagoitava. Komissio voi päättää, noudattaako pyyntöä tai ei, ja molemmissa tapauksissa sen on selitettävä perustelunsa.

Tausta

Mainos

Eurooppalainen kansalaisaloite otettiin käyttöön Lissabonin sopimuksen myötä asialistan laatimisvälineenä kansalaisten käsissä. Se julkaistiin virallisesti huhtikuussa 2012.

Tutkittavaksi ottamisen edellytykset ovat seuraavat: 1) ehdotettu toimenpide ei selvästikään kuulu komission toimivallan piiriin, kun se antaa säädösehdotuksen, ei ole selkeästi unionin arvojen vastaista.

Komissio on saanut eurooppalaisen kansalaisaloitteen alusta lähtien 107 pyyntöä yhden aloittamisesta, joista 83 oli aloilla, joilla komissiolla on toimivalta ehdottaa lainsäädäntöä ja jotka ovat siten kelvollisia rekisteröitäväksi.

Lisätietoja

'' Yhteisen kauppapolitiikan ja EU: n perussopimusten ja kansainvälisen oikeuden noudattamisen varmistaminen ''

Euroopan kansalaisaloite - verkkosivusto

Euroopan kansalaisaloitteet keräävät parhaillaan allekirjoituksia

Euroopan kansalaisaloitefoorumi

#EUTakeTheInitiative -kampanja

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

EU: n kansalaisuus

Euroopan kansalaisaloite: Komissio päättää rekisteröidä muovipullojen kierrätystä koskevan ReturnthePlastics -aloitteen

Julkaistu

on

Komissio päätti tänään (13. elokuuta) rekisteröidä eurooppalaisen kansalaisaloitteen nimeltä "ReturnthePlastics: A Citizen's Initiative", jolla pannaan täytäntöön EU: n laajuinen talletusjärjestelmä muovipullojen kierrättämiseksi.

Aloitteen järjestäjät kehottavat komissiota esittämään ehdotuksen

 • Toteutetaan EU: n laajuinen talletusjärjestelmä muovipullojen kierrättämiseksi.
 • kannustaa kaikkia EU: n jäsenvaltioita siihen, että muovipulloja myyvät supermarketit (ketjut) asentavat käännösautomaatit muovipullojen kierrätykseen sen jälkeen, kun kuluttaja on ostanut ja käyttänyt niitä;
 • pakottaa muovipulloja valmistavat yritykset maksamaan muoviverot muovipullojen kierrätys- ja talletusjärjestelmästä (saastuttajan on maksettava).

Komissio katsoo, että tämä aloite on oikeudellisesti hyväksyttävä, koska se täyttää tarvittavat ehdot. Tässä vaiheessa komissio ei ole analysoinut aloitteen sisältöä.

Seuraavat vaiheet

Mainos

Tämän päivän rekisteröinnin jälkeen järjestäjät voivat aloittaa allekirjoitusten keräämisen. Jos eurooppalainen kansalaisaloite saa miljoonan tuenilmauksen vuoden kuluessa vähintään seitsemältä eri jäsenvaltiolta, komission on reagoitava. Komissio voi päättää, viedäänkö pyyntö eteenpäin vai ei, ja sen on selitettävä perustelunsa.

Tausta

Eurooppalainen kansalaisaloite otettiin käyttöön Lissabonin sopimuksen myötä asialistan laatimisvälineenä kansalaisten käsissä. Se julkaistiin virallisesti huhtikuussa 2012.

Mainos

Tutkittavaksi ottamisen edellytykset ovat seuraavat: 1) ehdotettu toimenpide ei selvästikään kuulu komission toimivallan piiriin, kun se antaa säädösehdotuksen, ei ole selkeästi unionin arvojen vastaista.

Komissio on tähän mennessä vastaanottanut 107 pyyntöä käynnistää eurooppalainen kansalaisaloite, joista 82 hyväksyttiin ja näin ollen ne rekisteröitiin.

Lisätietoja

'' ReturnthePlastics: Kansalaisaloite EU: n laajuisen talletusjärjestelmän toteuttamiseksi muovipullojen kierrättämiseksi ''

ECI: t keräävät parhaillaan allekirjoituksia

Euroopan kansalaisaloitefoorumi

#EUTakeTheInitiative -kampanja

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa