Liity verkostomme!

Meri-

Uusi raportti: Pidä pieniä kaloja runsaasti valtamerten terveyden varmistamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Koillis-Atlantilla vain joka kuudes rehukalapopulaatio on sekä kestävästi hyödynnetty että hyvässä tilassa. raportti julkaisija Oceana. Merensuojelujärjestö kehottaa Koillis-Atlantin maita parantamaan näiden pienten kalojen hoitoa, ennen kuin myöhemmin tänä vuonna käydään neuvotteluja kalastusrajoituksista.

Monet meren lajit – merinisäkkäistä ja merilintuista kaupallisesti tärkeisiin kaloihin – ovat riippuvaisia ​​rehukaloista, kuten tuulenkalasta, kilohailista ja silakasta, ensisijaisena ravinnonlähteenä.

Koillis-Atlantin maat kalastavat niitä kuitenkin kestämättömällä tasolla. Oceanan raportissa analysoiduista 32 rehukalapopulaatiosta vain murto-osa (16 % eli 5 populaatiota) on sekä kestävästi hyödynnetty että terve. Loput ovat joko ylikalastuksen kohteena huolestuttavan alhaisilla runsaustasoilla tai niiden tila on tuntematon datarajoitusten vuoksi.

Oceana in Europen varapuheenjohtaja Vera Coelho sanoi: "Näiden kalakantojen huono tila osoittaa, että me yksinkertaisesti epäonnistumme rehukalojen hyödyntämisessä. Päättäessään tuulenkalan, kilohailin, silakan ja muiden kalastusrajoituksista kalastusministerien on päästävä irti "saaliista niin paljon kuin voit" -lähestymistavasta ja alettava pohtia, kuinka nämä lajit ovat olennaista ravintoa muille meren eläimille – mukaan lukien tärkeät kaupalliset lajit, kuten kuten turska ja valkoturska."

Nykyiset kalastuksenhoitosäännöt keskittyvät saaliiden maksimointiin pitkällä aikavälillä, mikä voi olla kestävää yksittäisten rehukalakantojen kannalta, mutta ei välttämättä niiden saalistajan kannalta, koska se riistää niiltä riittävän ravinnon. Näihin saalistajiin vaikuttaa myös rehukalojen teollinen käyttö, sillä joidenkin populaatioiden saaliit on tarkoitettu lähes yksinomaan kalajauhon ja kalaöljyn tuotantoon, viljeltyjen kalojen ruokkimiseen.

"Ei ole mitään järkeä viedä tätä olennaista ravinnonlähdettä pois esimerkiksi turskalta, lunneilta tai delfiineiltä ja antaa sitä viljellylle lohelle tai muille vesiviljelylajeille", Coelho lisäsi.

Rehukalapopulaatiot vaihtelevat paljon runsauden ja levinneisyyden suhteen esimerkiksi valtamerten lämpenemisen ja lisääntymismenestyksen vuoksi. Liikakalastus pahentaa tilannetta ja heikentää näiden kalojen sietokykyä ympäristön muutoksille ja muille inhimillisille paineille, mukaan lukien ilmastovaikutukset. Vaikeudet määrittää niiden runsaus ja hyödyntämisaste jopa tieteellisesti arvioiduilla populaatioilla johtavat siihen, että päättäjät tekevät usein epäasianmukaisia ​​hoitopäätöksiä.

Mainos

Rehukalalajien hallinnan parantamiseksi Oceana kehottaa EU:ta ja muita Koillis-Atlantin kalastusmaita ottamaan käyttöön ekosysteemipohjaisen kalastuksenhallinnan (EBFM) ja ottamaan huomioon rehukalojen roolin meren ravintoverkostoissa ja ekosysteemissä yleensä. . Raportin tärkeimmät suositukset ovat:

  • Parantuun ja ajantasaistettuun tieteeseen perustuvien saalisrajoitusten hyväksyminen ottaen huomioon laajemmat ekosysteemi- ja ympäristönäkökohdat;
  • toteuttamalla mukautuvia hoitostrategioita, joihin sisältyy tavoitteita väestön runsauden säilyttämiseksi ekologisissa rajoissa, sekä niiden säännöllinen testaus ja päivittäminen;
  • suojella paremmin elinympäristöjä ja ekosysteemejä rajoittamalla toimintaa, joka voi heikentää olennaisia ​​rehukalojen elinympäristöjä, ja vaatimalla perusteellista rehukalastuksen vaikutusten arviointia.

Rehukalojen ylläpitäminen terveenä ja runsaana tasona tuo mukanaan etuja meriympäristölle, kalastusyhteisöille ja yhteiskunnalle yleensä.

Oceanan raportti Pieni mutta mahtava: Koillis-Atlantin rehukalojen hoito meren elämän ylläpitämiseksi

Kuvia rehukaloista ja meren petoeläimistä

Videoanimaatio rehukaloista

Oceana Tiedotustilaisuus: Suositukset rehukalojen hoitoon Koillis-Atlantilla

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa