Liity verkostomme!

Vihreä tarjous

Green Deal Industrial Plan: EU:n puhtaan teknologian johtajuuden varmistaminen 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mepit sanovat, että EU:n on johtavassa asemassa puhtaan energiateknologian alalla, parannettava teollista perustaansa ja tuotettava korkealaatuisia työpaikkoja ja talouskasvua Green Deal -tavoitteiden saavuttamiseksi. Täysistunto, ITRE.

Torstaina hyväksytyssä päätöslauselmassa - vastauksena komission lausuntoon "Green Deal -teollisuussuunnitelma nettonolla-ajalta" - EP:n jäsenet kehottavat komissiota työskentelemään suunnitelmien parissa teollisuuden uudelleensijoittamiseksi, siirtämiseksi ja uudelleen sijoittamiseksi Euroopassa. He korostavat, että on tärkeää vahvistaa EU:n tuotantovoimaa strategisissa teknologioissa, kuten aurinko- ja tuulienergiassa, lämpöpumpuissa ja akuissa.

Ne vaativat strategisten teknologioiden laajentamista ja parempaa kaupallistamista innovaation ja markkinoiden käyttöönoton välisen kuilun kuromiseksi. Parlamentin jäsenten mukaan tarvitaan myös nopeita ja ennakoitavia lupamenettelyjä uusien hankkeiden käynnistämiseksi uusiutuvien energialähteiden käyttöönottamiseksi mahdollisimman nopeasti.

EU:n politiikan yleisenä tavoitteena on oltava Euroopan johtajuuden varmistaminen puhtaiden energiateknologioiden alalla ja Euroopan nykyisen teollisen perustan parantaminen samalla kun autetaan sen muutosta tuottamaan korkealaatuisia työpaikkoja ja talouskasvua Green Deal -ohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi. Tämän saavuttamiseksi Euroopan parlamentin jäsenten mukaan EU:n on ryhdyttävä toimiin teollisuuden käyttöön tarkoitetun kohtuuhintaisen, turvallisen ja puhtaan energian tuotantokapasiteetin nopeuttamiseksi sekä energiansäästöjen ja energiatehokkuustoimien lisäämiseksi.

Mepit korostavat myös kriittisten raaka-aineiden turvallisen saatavuuden merkitystä EU:n ekologisten ja digitaalisten muutosten saavuttamiseksi. Euroopan parlamentin jäsenten mukaan strategiset eurooppalaiset hankkeet tarvitsevat nopeamman ja avoimemman luvan.

Euroopan suvereniteettirahasto

Euroopan parlamentin jäsenten mukaan tulevan Euroopan itsenäisyysrahaston tulisi pyrkiä välttämään koordinoimattomien kansallisten tukijärjestelmien aiheuttamaa pirstoutumista ja varmistamaan tehokas vastaus kriisiin. Rahaston tulee vahvistaa EU:n strategista itsemääräämisoikeutta sekä vihreitä ja digitaalisia siirtymiä, integroida EU:n nykyiseen pitkän aikavälin budjettiin ja mobilisoida yksityisiä investointeja.

Mainos

EU:n valtiontukisääntöjä olisi myös yksinkertaistettava ja sallittava joustavuus, mutta tämän pitäisi olla kohdennettua, väliaikaista, oikeasuhteista ja EU:n poliittisten tavoitteiden mukaista. Euroopan parlamentin jäsenet vastustavat tiukasti kaikkia yrityksiä tehdä valtiontukisäännöistä joustavampia tarjoamatta eurooppalaista ratkaisua kaikille jäsenvaltioille, joilla ei ole suurta finanssikapasiteettia massiivisen valtiontuen rahoittamiseen.

Yhdysvaltain inflaation vähentämislaki

Mepit toivovat komission ottavan tiukempaa kantaa perusteettomien valtiontukien aiheuttaman epäreilun maailmanlaajuisen kilpailun torjuntaan. He ilmaisevat huolensa Yhdysvaltain inflaatiota vähentävän lain (IRA) määräyksistä, jotka syrjivät EU:n yrityksiä. Komission olisi työskenneltävä Yhdysvaltojen kanssa varmistaakseen, että EU kuuluu IRA:n vapaakauppayhteistyötä tekevien maiden poikkeuksien piiriin ja että eurooppalaiset tuotteet ovat oikeutettuja verohyvitykseen kuten niiden yhdysvaltalaiset vastineet.

Päätöslauselma hyväksyttiin äänin 310 puolesta, 155 vastaan ​​ja 100 tyhjää.

Tausta

Euroopan komissio esitteli 1. helmikuuta Green deal -teollisuussuunnitelma nolla-ajan ikää edistämään puhtaan teknologian kehitystä EU:ssa ja turvaamaan EU:lle strateginen autonomia vähentämällä sen riippuvuutta kolmansista maista.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa