Liity verkostomme!

katastrofit

'Se on kauhistuttavaa': Merkel ravisteli, kun tulvakuolemat nousevat 188: een Euroopassa

Julkaistu

on

Saksan liittokansleri Angela Merkel kuvasi osia Eurooppaa tuhonneet tulvat "kauhistuttaviksi" sunnuntaina sen jälkeen, kun alueen alueella kuolleiden määrä nousi 188: een ja Baijerin alue kärsi äärimmäisistä sääistä, kirjoittaa Ralph Brock että Romana Fuessel Berchtesgadenissa, Wolfgang Rattay Bad Neuenahr-Ahrweilerissa, Christoph Steitz Frankfurtissa, Philip Blenkinsop Brysselissä, Stephanie van den Berg Amsterdamissa, Francois Murphy Wienissä ja Matthias Inverardi Düsseldorfissa.

Merkel lupasi nopean taloudellisen tuen vierailtuaan alueella, jossa ennätyssateet ja tulvat ovat kärsineet pelkästään Saksassa viime päivien aikana ainakin 157, maan melkein kuuden vuosikymmenen suurimmasta luonnonkatastrofista.

Hän sanoi myös, että hallitusten on päästävä parempaan ja nopeampaan asemaansa pyrkimyksiä torjua ilmastonmuutoksen vaikutuksia vasta muutama päivä sen jälkeen, kun Eurooppa hahmotteli joukon toimenpiteitä kohti nollapäästöjä vuosisadan puoliväliin mennessä.

"Se on kauhistuttavaa", hän kertoi Rheinland-Pfalzin osavaltiossa sijaitsevan Adenaun pikkukaupungin asukkaille. "Saksan kielellä voidaan tuskin kuvata tapahtunutta tuhoa."

Kun ponnistelut jatkuivat kadonneiden ihmisten jäljittämiseen, tuho jatkui sunnuntaina, kun Baijerin eteläosassa sijaitsevaa aluetta kärsivät äkilliset tulvat, jotka tappoivat ainakin yhden ihmisen.

Tiet muutettiin jokiksi, jotkut ajoneuvot pyyhittiin pois ja maaperät haudattiin paksun mutan alle Berchtesgadenerin maahan. Sadat pelastustyöntekijät etsivät eloonjääneitä Itävallan raja-alueella.

"Emme olleet valmistautuneet tähän", sanoi Berchtesgadenerin piirin ylläpitäjä Bernhard Kern ja lisäsi, että tilanne oli huonontunut "dramaattisesti" lauantain myöhään, jättäen vain vähän aikaa hätäpalvelujen toimintaan.

Noin 110 ihmistä on kuollut pahimmin kärsineellä Ahrweilerin alueella Kölnin eteläpuolella. Poliisin mukaan siellä odotetaan olevan enemmän ruumiita tulvavesien vetäytyessä.

Keskiviikkona alkaneet Euroopan tulvat ovat kohdanneet pääasiassa Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiota, Nordrhein-Westfalenia ja osaa Belgiaa. Koko yhteisö on katkaistu ilman sähköä tai viestintää.

Nordrhein-Westfalenissa ainakin 46 ihmistä on kuollut. Kuolleiden määrä Belgiassa nousi sunnuntaina 31: een.

Tulvien laajuus tarkoittaa, että ne voivat ravistaa Saksan yleisiä vaaleja ensi vuoden syyskuussa.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet, CDU-puolueen ehdokas Merkelin tilalle, pyysi anteeksi nauramista taustalla, kun taas Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier puhui tiedotusvälineille vierailtuaan tuhoutuneessa Erftstadtin kaupungissa.

Saksan hallitus valmistautuu yli 300 miljoonaan euroon (354 miljoonaa dollaria) välittömään avustukseen ja miljardeja euroja romahtaneiden talojen, katujen ja siltojen korjaamiseen, valtiovarainministeri Olaf Scholz kertoi Bild am Sonntag -viikkolehdelle.

Henkilö kahluu veden läpi tulvan aikana Guellessa, Alankomaissa, 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Eva Plevier
Poliisit ja vapaaehtoiset siivoavat raunioita alueella, joka kärsi rankkasateiden aiheuttamista tulvista Bad Muenstereifelissä Saksassa, 18. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen

"Vahinkoja on valtava, ja niin paljon on selvää: Ne, jotka menettivät yrityksensä, talonsa, eivät voi yksin tappioita."

Saattaa olla myös 10,000 euron lyhytaikainen maksu yrityksille, joihin tulvat ja COVID-19-pandemia vaikuttavat, talousministeri Peter Altmaier kertoi lehdelle.

Tutkijat, jotka ovat jo pitkään sanoneet sen ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin, sanoi, että sen roolin määrittäminen näihin säälimättömiin sateisiin kestää vielä useita viikkoja.

Belgian pääministeri Alexander De Croo sanoi yhteyden ilmastonmuutokseen olevan selvä.

Belgiassa, joka järjestää tiistaina kansallisen surupäivän, 163 ihmistä on edelleen kadonnut tai tavoitettavissa. Kriisikeskuksen mukaan vedenpinta laski ja valtava puhdistus oli käynnissä. Armeija lähetettiin itäiseen Pepinsterin kaupunkiin, jossa tusinaa rakennusta on romahtanut, etsimään uusia uhreja.

Noin 37,0000 kotitaloutta oli ilman sähköä, ja Belgian viranomaisten mukaan puhtaan juomaveden saanti oli myös suuri huolenaihe.

SILLAT PARISTETTU

Alankomaiden pelastuspalveluviranomaisten mukaan tilanne oli jonkin verran vakiintunut Limburgin maakunnan eteläosassa, jossa kymmeniä tuhansia ihmisiä evakuoitiin viime päivinä, vaikka pohjoisosassa oli edelleen korkea hälytys.

"Pohjoisessa he seuraavat tiukasti patoja ja pitävätkö ne kiinni", Jos Teeuwen alueellisesta vesiviranomaisesta kertoi sunnuntaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Etelä-Limburgissa viranomaiset ovat edelleen huolissaan liikenneinfrastruktuurin turvallisuudesta, kuten suurten vesien aiheuttamien teiden ja siltojen turvallisuudesta.

Alankomaat on toistaiseksi ilmoittanut vain tulvien aiheuttamista omaisuusvahingoista eikä kuolleita tai kadonneita ihmisiä.

Halleinissa, Itävallan kaupungissa lähellä Salzburgia, voimakkaat tulvavedet repivät kaupungin keskustan läpi lauantai-iltana, kun Kothbach-joki räjähti rantansa, mutta vammoja ei raportoitu.

Monet Salzburgin ja sen lähialueiden alueet ovat edelleen valppaana, ja sateet jatkuvat sunnuntaina. Länsi-Tirolin maakunta ilmoitti, että joillakin alueilla vedenkorkeudet olivat korkeimmillaan, joita ei ollut nähty yli 30 vuoden ajan.

Osa Sveitsistä pysyi tulvavaroituksessa, vaikka joidenkin vaarallisimpien vesistöjen, kuten Luzernjärvi ja Bernin Aare-joki, uhka on lieventynyt.

($ 1 = € 0.8471)

katastrofit

Saksa myöntää tulvaresursseille rahoituksen, toiveet eloonjääneiden löytämisestä haalistuvat

Julkaistu

on

By

Ihmiset poistavat roskat ja roskat voimakkaiden sateiden seurauksena Bad Muenstereifelissä, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, Saksassa, 21. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen

Hätäapuviranomainen vaimensi keskiviikkona (21. heinäkuuta) toiveita löytää lisää eloonjääneitä Länsi-Saksan tulvien tuhoamien kylien raunioista, sillä kysely osoitti, että monet saksalaiset kokivat, että päättäjät eivät olleet tehneet tarpeeksi suojellakseen heitä, kirjoittaa Kirsti Knolle että Riham Alkousaa.

Ainakin 170 ihmistä kuoli viime viikon tulvissa, Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puoli vuosisataa, ja tuhannet kadotettiin.

"Etsimme edelleen kadonneita henkilöitä, kun puhdistamme teitä ja pumppaamme vettä kellareista", kertoi teknisen avun federaation viraston (THW) apulaispäällikkö Sabine Lackner Redaktionsnetzwerk Deutschlandille.

Kaikki löydetyt uhrit ovat todennäköisesti kuolleita, hän sanoi.

Välitöntä helpotusta varten liittohallitus antaa aluksi hätäapua jopa 200 miljoonaa euroa (235.5 miljoonaa dollaria), ja valtiovarainministeri Olaf Scholz sanoi, että tarvittaessa voidaan antaa enemmän varoja.

Tämä lisätään vähintään 250 miljoonan euron arvosta, joka on annettava asianomaisille valtioille rakennusten ja vaurioituneiden paikallisten infrastruktuurien korjaamiseen ja kriisitilanteissa olevien ihmisten auttamiseen.

Scholz sanoi, että hallitus osallistuu infrastruktuurin, kuten teiden ja siltojen, uudelleenrakentamiseen. Vahinkojen koko laajuus ei ole selvä, mutta Scholz sanoi, että uudelleenrakentaminen edellisten tulvien jälkeen maksoi noin 6 miljardia euroa.

Sisäasiainministeri Horst Seehofer, joka vastusti oppositiopoliitikkojen pyyntöjä eroamaan tulvien korkeiden uhrien vuoksi, sanoi, että jälleenrakennukseen ei tule pulaa.

"Siksi ihmiset maksavat veroja saadakseen apua tällaisissa tilanteissa. Kaikkea ei voida vakuuttaa", hän kertoi tiedotustilaisuudessa.

Tulvien arvioidaan aiheuttaneen yli miljardi euroa vakuutettuja tappioita, vakuutusmatemaatikkoyhtiö MSK sanoi tiistaina.

Kokonaisvahinkojen odotetaan olevan paljon suurempia, koska vain noin 45 prosentilla Saksan asunnon omistajista on vakuutus, joka kattaa tulvavahingot, Saksan vakuutusalan järjestön GDV: n tietojen mukaan.

Talousministeri Peter Altmaier kertoi Deutschlandfunk radiosta avun olevan sisältää varoja yritysten auttamiseksi kuten ravintolat tai kampaamot korvaavat menetetyt tulot.

Tulvat ovat hallinneet poliittista asialistaa vajaat kolme kuukautta ennen syyskuussa pidettyjä kansallisia vaaleja ja herättäneet epämiellyttäviä kysymyksiä siitä, miksi Euroopan rikkain talous oli kiinni.

Kaksi kolmasosaa saksalaisista katsoo, että liittovaltion ja alueiden päättäjien olisi pitänyt tehdä enemmän suojellakseen yhteisöjä tulvilta, kertoi keskiviikkona saksalaisen Bild Bild -instituutin INSA-instituutin tutkimus.

Liittokansleri Angela Merkel vieraili tiistaina tuhoutuneessa Bad Muenstereifelin kaupungissa ja sanoi, että viranomaiset tarkastelevat sitä, mikä ei ole toiminut sen jälkeen, kun heitä syytetään laajalti siitä, ettei meteorologien säävaroituksista ole valmistautunut.

($ 1 = € 0.8490)

Continue Reading

katastrofit

Polvi syvälle viemäriin: Saksalaiset pelastajat kilpailevat terveystilanteen välttämiseksi tulva-alueilla

Julkaistu

on

By

Mies saa annoksen koronavirustaudin vastaista rokotetta (COVID-19) linja-autossa voimakkaiden sateiden aiheuttamien tulvien jälkeen Ahrweiler Bad Neuenahr-Ahrweilerissa, Rheinland-Pfalzin osavaltiossa, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Christian Mang

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja hätäpalvelut Saksassa lähettivät tiistaina hätätelineitä ja siirrettäviä rokotusautoja tulvien tuhoamille alueille yrittäen välttää kansanterveyden hätätilanteen, kirjoittaa Reuters TV, Thomas Escritt, Ann-Kathrin Weis että Andi Kranz.

Viime viikon hirvittävät tulvat tappoivat yli 160 ihmistä ja tuhosivat peruspalvelut Ahrweilerin alueen mäkisissä kylissä, jolloin tuhannet asukkaat olivat polven syvyydessä roskia ilman jätevettä tai juomavettä.

"Meillä ei ole vettä, meillä ei ole sähköä, meillä ei ole kaasua. WC: tä ei voida huuhdella", Ursula Schuch sanoi. "Mikään ei toimi. Et voi suihkua ... Olen melkein 80-vuotias ja en ole koskaan kokenut mitään sellaista."

Harvat asukkaat ovat kukoistavassa nurkassa yhdessä maailman rikkaimmista maista, ja asukkaiden ja avustustyöntekijöiden keskuudessa toistettiin laajaa epäuskoa tulvien aiheuttamaan kaaokseen.

Jos puhdistusoperaatio ei etene nopeasti eteenpäin, tulvien seurauksena tulee lisää sairauksia, aivan kuten monet olivat uskoneet, että koronaviruspandemia oli melkein lyöty, kun rotat tulivat juhlimaan pakastimien hävitettyä sisältöä.

Harvat elpymisen työntekijät pystyvät toteuttamaan sellaisia ​​infektioiden varotoimia, jotka ovat mahdollisia järjestäytyneemmissä olosuhteissa, joten alueelle on tullut liikkuvia rokotussuunnitelmia.

"Vesi on tuhonnut kaiken. Mutta ei pirun virusta", sanoi alueen rokotekoordinointipäällikkö Olav Kullak.

"Ja koska ihmisten on nyt työskenneltävä rinnakkain eikä heillä ole mahdollisuutta noudattaa mitään koronan sääntöjä, meidän on ainakin yritettävä antaa heille paras suoja rokotusten kautta."

Continue Reading

katastrofit

Merkel lähtee tulvavyöhykkeelle, jossa on valmiuteen liittyviä kysymyksiä

Julkaistu

on

By

Vaurioitunut silta B9-valtatiellä näkyy alueella, jossa voimakkaat sateet aiheuttavat tulvat, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay
Yleiskuva Lebenshilfe Hausista, hoivakodista alueella, joka kärsi rankkasateiden aiheuttamista tulvista, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay

Saksan liittokansleri Angela Merkel suuntasi tiistaina 20. heinäkuuta jälleen maan tulvaonnettomuusvyöhykkeelle. Hänen hallitusta piirittivät kysymykset siitä, kuinka päivää aikaisemmin ennustetut tulvat tarttuvat Euroopan rikkaimpaan talouteen. kirjoittaa Holger Hansen, Reuters.

Tulvat ovat tappaneet yli 160 ihmistä Saksassa sen jälkeen, kun viime viikolla on revitty kyliä, pyyhitty taloja, teitä ja siltoja korostamalla aukkoja siitä, kuinka varoitukset ankarasta säästä siirtyvät väestölle.

Koska maa on ollut noin 10 viikkoa poissa kansallisista vaaleista, tulvat ovat nostaneet Saksan johtajien kriisinhallintataidot esille, ja oppositiopoliitikot ehdottavat, että kuolonuhrien paljastama vakavia puutteita Saksan tulvalmiudessa.

Hallituksen virkamiehet hylkäsivät maanantaina (19. heinäkuuta) ehdotukset siitä, että he olivat tehneet liian vähän tulvien varautumiseen ja sanoivat, että varoitusjärjestelmät ovat toimineet. Lue lisää.

Eloonjääneiden etsimisen jatkuessa Saksa alkaa laskea pahimman luonnonkatastrofin taloudelliset kustannukset lähes 60 vuodessa.

Ensimmäisellä vierailullaan tulvan kärsimään kaupunkiin sunnuntaina (18. heinäkuuta) järkyttynyt Merkel oli kuvannut tulvan "kauhistuttavaksi" ja lupaavaksi nopeaa taloudellista apua. Lue lisää.

Tuhoutuneen infrastruktuurin uudelleenrakentaminen vaatii "suuria taloudellisia ponnisteluja" tulevina vuosina, asiakirjaluonnos osoitti tiistaina.

Välitöntä helpotusta varten liittohallitus aikoo antaa 200 miljoonaa euroa (236 miljoonaa dollaria) hätäapua rakennusten, vaurioituneiden paikallisten infrastruktuurien korjaamiseen ja kriisitilanteissa olevien ihmisten auttamiseen, keskiviikkona kabinettiin menevän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Tämä tulee olemaan 200 miljoonan euron lisäksi, joka saadaan 16 osavaltiolta. Hallitus toivoo myös taloudellista tukea Euroopan unionin solidaarisuusrahastosta.

Euroopan komission päällikkö Ursula von der Leyen kertoi lauantaina vierailullaan tulvista kärsineisiin Belgian osiin yhteisöille, jotka Eurooppa oli heidän kanssaan. "Olemme kanssasi surussa ja olemme kanssasi jälleenrakennuksessa", hän sanoi.

Etelä-Saksa on kärsinyt myös tulvista, ja Baijerin osavaltio antaa aluksi 50 miljoonaa euroa hätäapua uhreille, Baijerin pääministeri sanoi tiistaina.

Saksan ympäristöministeri Svenja Schulze kehotti lisäämään taloudellisia resursseja ilmastonmuutoksen aiheuttamien ääri-ilmiöiden estämiseksi.

"Nykyiset tapahtumat monissa paikoissa Saksassa osoittavat, millä voimalla ilmastonmuutoksen seuraukset voivat kohdata meitä kaikkia", hän kertoi Augsburger Allgemeine -lehdelle.

Tällä hetkellä hallitus on rajallinen, mitä se voi tehdä tukeakseen tulvien ja kuivuuden ennaltaehkäisyä perustuslailla, hän sanoi ja lisäsi kannattavansa ilmastonmuutokseen sopeutumisen kiinnittämistä perustuslakiin.

Asiantuntijoiden mukaan Luoteis-Eurooppaa viime viikolla kohdanneiden tulvien pitäisi toimia varoituksena siitä, että tarvitaan pitkäaikaista ilmastonmuutoksen estämistä. Lue lisää.

($ 1 = € 0.8487)

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa