Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Net-Zero Industry Act: EU:n tekeminen puhtaan teknologian tuotannon ja vihreiden työpaikkojen kotiksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio ehdotti 20. maaliskuuta Netnolla teollisuuslaki lisäämään puhtaiden teknologioiden tuotantoa EU:ssa ja varmistamaan, että unionilla on hyvät valmiudet siirtyä puhtaaseen energiaan. Presidentti von der Leyen ilmoitti tästä aloitteesta osana Green Dealin teollisuussuunnitelma.

Laki vahvistaa nettonollateknologian valmistuksen kestävyyttä ja kilpailukykyä EU:ssa sekä tekee energiajärjestelmästämme turvallisemman ja kestävämmän. Se luo paremmat olosuhteet nettonolla-hankkeiden käynnistämiselle Euroopassa ja investointien houkuttelemiselle, jotta unionin yleinen strateginen nettolla-teknologian tuotantokapasiteetti lähestyy tai saavuttaa vähintään 40 prosenttia unionin käyttöönottotarpeesta vuoteen 2030 mennessä. Tämä kiihtyy. edistyminen kohti EU:n vuoden 2030 ilmasto- ja energiatavoitteita ja siirtyminen ilmastoneutraaliuteen, samalla kun parannetaan EU:n teollisuuden kilpailukykyä, luodaan laadukkaita työpaikkoja ja tuetaan EU:n pyrkimyksiä tulla energiariippumattomaksi.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Tarvitsemme sääntely-ympäristön, jonka avulla voimme skaalata puhtaaseen energiaan siirtymistä nopeasti. Net-Zero Industry Act -laki tekee juuri tämän. Se luo parhaat olosuhteet niille aloille, jotka ovat meille tärkeitä saavuttaaksemme nettonollan vuoteen 2050 mennessä: teknologiat, kuten tuuliturbiinit, lämpöpumput, aurinkopaneelit, uusiutuva vety sekä hiilidioksidi2 varastointi. Kysyntä kasvaa Euroopassa ja maailmanlaajuisesti, ja toimimme nyt varmistaaksemme, että pystymme vastaamaan enemmän tähän kysyntään eurooppalaisella tarjonnalla." 

Yhdessä ehdotuksen Euroopan kriittisiä raaka-aineita koskevaksi laiksi ja sähkömarkkinoiden suunnittelun uudistus, The Netnolla teollisuuslaki Siinä esitetään selkeät eurooppalaiset puitteet EU:n riippuvuuden vähentämiseksi erittäin keskittyneestä tuonnista. Hyödyntämällä Covid-19-pandemian ja Venäjän Ukrainan hyökkäyksen aiheuttaman energiakriisin kokemuksia se auttaa lisäämään Euroopan puhtaan energian toimitusketjujen kestävyyttä.

Ehdotettu lainsäädäntö koskee teknologioita, jotka edistävät merkittävästi hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Näitä ovat aurinkosähkö ja aurinkolämpö, ​​maatuuli- ja uusiutuvat offshore-energiat, akut ja varastointi, lämpöpumput ja geoterminen energia, elektrolyysilaitteet ja polttokennot, biokaasu/biometaani, hiilidioksidin talteenotto, hyödyntäminen ja varastointi sekä verkkoteknologiat, kestävät vaihtoehtoiset polttoaineteknologiat , kehittyneet teknologiat energian tuottamiseksi ydinprosesseista mahdollisimman vähäisellä polttoainekierron jätteellä, pienet modulaariset reaktorit ja niihin liittyvät luokkansa parhaat polttoaineet. Asetuksen liitteessä yksilöidyt strategiset Net Zero -teknologiat saavat erityistä tukea ja niihin sovelletaan 40 prosentin kotimaisen tuotannon vertailuarvoa.

Tärkeimmät toimenpiteet nolla-teknologian tuotantoinvestointien ohjaamiseksi

Net-Zero Industry Act on rakennettu seuraaville pilareille:

  • Käyttöönottoehtojen asettaminen: Laki parantaa investoinnin edellytyksiä nollan nettoteknologiaan tehostamalla tiedottamista, vähentämällä hallinnollinen taakka hankkeiden perustamiseen ja yksinkertaistaa lupamenettelyjä. Lisäksi laissa ehdotetaan etusijalle Net-Zero Strategic Projects, joita pidetään välttämättöminä EU:n teollisuuden sietokyvyn ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi, mukaan lukien talteenotetun hiilidioksidin turvalliseen varastointipaikat2 päästöt. He voivat hyötyä lyhyemmistä lupa-ajoista ja virtaviivaistetuista menettelyistä.
  • Kiihtyvä CO2 kaapata: Laki asettaa EU:n tavoitteeksi saavuttaa 50 miljoonan tonnin vuotuinen syöttökapasiteetti strategisessa CO2 varastointipaikat EU:ssa vuoteen 2030 mennessä EU:n öljyn- ja kaasuntuottajien suhteellisella panoksella. Tämä poistaa suuren esteen CO:n kehittämiseltä2 talteenotto ja varastointi taloudellisesti kannattavana ilmastoratkaisuna erityisesti vaikeasti päästöjen vähentämistä vaativilla aloilla.
  • Markkinoille pääsyn helpottaminen:  nolla-teknologian tarjonnan monipuolistamiseksi laissa edellytetään, että viranomaiset ottavat julkisissa hankinnoissa tai huutokaupoissa huomioon kestävyys- ja kestävyyskriteerit nettonolla-tekniikoille.
  • Taitojen kehittäminen: Laki ottaa käyttöön uusia toimenpiteitä sen varmistamiseksi, että EU:ssa on ammattitaitoista työvoimaa, joka tukee netto-nolla-teknologian tuotantoa, mukaan lukien Net-Zero Industry AcademiesNet-Zero Europe Platformin tuella ja valvonnalla. Nämä edistävät laadukkaita työpaikkoja näillä keskeisillä aloilla.
  • Innovaatioiden edistäminen: lain ansiosta jäsenvaltiot voivat perustaa säännösten mukaiset hiekkalaatikot testata innovatiivisia nett-nolla-tekniikoita ja edistää innovaatioita joustavin sääntelyehdoin.
  • A Net-Zero Europe Platform auttaa komissiota ja jäsenvaltioita koordinoimaan toimia ja vaihtamaan tietoja, mukaan lukien Net-Zero Industrial Partnerships -hankkeet. Komissio ja jäsenvaltiot työskentelevät myös yhdessä varmistaakseen tietojen saatavuuden, jotta voidaan seurata edistymistä Net-Zero Industry Actin tavoitteiden saavuttamisessa. Net-Zero Europe -foorumi tukee investointeja tunnistamalla rahoitustarpeita, pullonkaulat ja parhaat käytännöt projekteille eri puolilla maailmaa. EU. Se myös edistää yhteyksiä Euroopan nollanolla-aloilla hyödyntäen erityisesti olemassa olevia teollisia liittoutumia.

Tukeakseen entisestään uusiutuvan vedyn käyttöönottoa EU:ssa sekä tuontia kansainvälisiltä kumppaneilta komissio esittelee tänään myös ideoitaan vedyn suunnittelusta ja toiminnoista. Euroopan vetypankki. Tämä on selvä merkki siitä, että Eurooppa on vedyn tuotannon paikka.

Mainos

Kuten on ilmoitettu Green Dealin teollisuussuunnitelma, ensimmäiset uusiutuvan vedyn tuotannon pilottihuutokaupat käynnistyvät Innovaatiorahaston puitteissa syksyllä 2023. Valituille hankkeille myönnetään tukea kiinteän palkkion muodossa tuotettua vetykiloa kohden enintään 10 käyttövuodelta. Tämä lisää hankkeiden kannattavuutta ja alentaa kokonaispääomakustannuksia. EU:n huutokauppajärjestelmä voi myös tarjota "huutokauppoja palveluna" jäsenvaltioille, mikä myös helpottaa vedyn tuotantoa Euroopassa. Komissio tutkii edelleen, miten Euroopan vetypankin kansainvälistä ulottuvuutta voitaisiin suunnitella uusiutuvan vedyn tuonnin kannustamiseksi. Ennen vuoden loppua vetypankin kaikkien osien pitäisi olla toiminnassa.

Seuraavat vaiheet

Euroopan parlamentin ja Euroopan unionin neuvoston on nyt keskusteltava ehdotetusta asetuksesta ja hyväksyttävä se ennen sen hyväksymistä ja voimaantuloa.

Tausta

- Euroopan vihreä sopimus, jonka komissio esitti 11. joulukuuta 2019, asettaa tavoitteeksi tehdä Euroopasta ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä. EU:n sitoutuminen ilmastoneutraaliuteen ja välitavoite vähentää kasvihuonekaasujen nettopäästöjä vähintään 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä suhteellisesti vuoden 1990 tasolle, ovat oikeudellisesti sitovia Euroopan ilmastolaki.

Lainsäädäntöpaketti toimitettava Euroopan vihreä sopimus tarjoaa suunnitelman Euroopan talouden saattamiseksi lujasti raiteilleen saavuttaakseen ilmastotavoitteensa REPowerEU-suunnitelma nopeuttaa siirtymistä pois tuoduista Venäjän fossiilisista polttoaineista. rinnalla Circular Economy toimintasuunnitelma, tämä luo puitteet EU:n teollisuuden muuttamiselle nettonolla-ikää varten.

Green Deal -teollisuussuunnitelma esiteltiin 1. helmikuuta nettonolla-teollisuuden vauhdittamiseksi ja sen varmistamiseksi, että Euroopan vihreän sopimuksen tavoitteet saavutetaan ajallaan. Suunnitelmassa esitetään, kuinka EU terävöittää kilpailuetuaan puhtaan teknologian investoinneilla ja jatkaa ilmastoneutraaliuden tiellä. Se vastaa Eurooppa-neuvoston komissiolle esittämään kehotukseen tehdä ehdotuksia kaikkien asiaankuuluvien kansallisten ja EU:n välineiden käyttöön ottamiseksi ja investointien puitteiden parantamiseksi EU:n sietokyvyn ja kilpailukyvyn turvaamiseksi. Suunnitelman ensimmäisen pilarin tavoitteena on luoda ennakoitavissa oleva ja yksinkertaistettu sääntely-ympäristö nettonolla-toimialoille. Tätä tarkoitusta varten komissio esittää Net-Zero Industry Actin lisäksi a Euroopan kriittisiä raaka-aineita koskeva laki, varmistaakseen kestävän ja kilpailukykyisen kriittisten raaka-aineiden arvoketjun Euroopassa, ja on ehdottanut sähkömarkkinoiden suunnittelun uudistusta, jonka avulla kuluttajat voivat hyötyä uusiutuvien energialähteiden alhaisista tuotantokustannuksista.

Lisätietoja

Kysymyksiä ja vastauksia

Tietolehti Net-Zero Industry Actista

Tietolehti Euroopan vetypankista

Netnolla-teollisuuslaki

Green Deal -teollisuussuunnitelma nettonolla-ajalta

Green Deal -teollisuussuunnitelma lehdistötiedote

Eurooppalainen vihreä sopimus

Euroopan kriittisiä raaka-aineita koskeva laki

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa