Liity verkostomme!

ympäristö

Maailmanlaajuinen yhdyskäytävä – Green Dealin tekeminen maailmanlaajuiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

  • EU ilmoitti tekevänsä yhteistyötä jäsenvaltioiden ja EU:n toimielinten kanssa nykyisten resurssien osoittamiseksi jopa 300 miljardin euron varojen mobilisoimiseksi älykkäiden ja kestävien investointien tukemiseksi laadukkaaseen infrastruktuuriin maailmanlaajuisesti.
  • EU:lla on mahdollisuus vauhdittaa maailmanlaajuista siirtymistä fossiilisista polttoaineista vihreään ja ilmastonmuutosta kestävään infrastruktuuriin, mikä on olennaista päästöjen puolittamiseksi tällä vuosikymmenellä.
  • Ollakseen paras ”tarjous” kiinalaisten, venäläisten ja mahdollisesti G7-maiden infrastruktuuri-investoinneilla asutulla kentällä EU:n on varmistettava kumppaneilleen helposti saatavilla olevat ja kohtuuhintaiset rahavirrat vuonna 2022. Jotta raha virtaisi vaikuttavimpiin hankkeisiin edellyttävät myös erityisryhmää komission, EU:n rahoituslaitosten, neuvoston kokoonpanojen ja ulkoisten toimien yksikön risteyksessä.

Euroopan komissio on sitoutunut osoittamaan ja mobilisoimaan 300 miljardia euroa vuoteen 2027 mennessä EU:n paljon mainostettuun Global Gateway -aloitteeseen. Global Gateway keskittyi kehittämään globaalia infrastruktuuria ja tukemaan vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ympäri maailmaa, ja se muotoiltiin "European Green Deal maailmanlaajuiseksi". Toimitus on avainasemassa, mutta tämä on EU:lle tilaisuus tulla "ensimmäiseksi valittu" kumppaniksi ja rakentaa samalla kestävämpiä ja kestävämpiä vihreitä arvoketjuja. Tehdäkseen parhaan tarjouksen EU sitoutuu hyödyntämään valtavaa taloudellista perustaansa ja tulivoimaansa edistääkseen kumppanuuksia ilmaston ja energian, digitaalisen, liikenteen, terveyden, koulutuksen ja tutkimuksen aloilla.

Kaikki maat kehotettiin esittämään uudet ilmastoneutraalius- ja vuoden 2030 ilmastotavoitteet vuoden 27 lopulla järjestettävään COP2022:ään mennessä. Ensi vuoden rahan saaminen liikkeelle on merkittävää G20-maiden, EU:n naapurimaiden ja Afrikan nousevien ja keskituloisten talouksien luottamuksen antamisessa. että heitä tuetaan siirtymävaiheessa. Tämä voisi auttaa EU:ta lisäämään taloudellista osallistumistaan ​​Etelä-Afrikan Just Transition -kumppanuuteen ja muuttamaan siitä suunnitelman samanlaisille kumppanuuksille Indonesian tai Intian kaltaisten maiden kanssa sekä toteutusmekanismiksi Glasgow'ssa saavutettua uutta maailmanlaajuista kivihiilen asteittaista vähentämistä koskevaa konsensusta varten.

Léa Pilsner, eurooppalaisen vihreän sopimuksen diplomatian neuvonantaja, sanoi: "EU esitti tänään perustan Euroopan vihreän ohjelman puuttuvalle globaalille ulottuvuudelle. Global Gatewayn avulla EU voisi nyt ajaa oikeudenmukaisia ​​ja osallistavia puhtaan talouden etuja ulkomaille ja nopeuttaa kriittisesti maailmanlaajuista hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Mutta toimitus ei voi olla epävakaa, tai koko projekti epäonnistuu. Ollakseen todellinen geopoliittinen tarjous, sen on oltava todellinen: Tee lähestymistavasta aidon kumppanuuden pohjalta ja varmista, että Team Europe on toiminnassa ja osuu maahan vuonna 2022.

Jennifer Tollmann, EU:n ilmastodiplomatian ja geopolitiikan johtava neuvonantaja, sanoi: "Olemme vielä kaukana päästöjen puolittamisesta tällä vuosikymmenellä. COVID-19:n elpyessä Global Gateway on EU:n paras keino tuoda kansainväliset kumppanit mukaan siirtymään ilmastoneutraaliuteen. Rahan saaminen vihreään ja ilmastonkestävään infrastruktuuriin vuonna 2022 voi taivuttaa käyrää. Se voi antaa luottamusta nouseville talouksille, jotka harkitsevat vihreämpää elpymistä, samalla kun se tarjoaa paremman vaihtoehdon pienituloisille talouksille, jotka haluavat välttää yhä riskialttiimpia fossiilisiin polttoaineisiin perustuvia kehityspolkuja. Tämä on EU:n mahdollisuus olla "paras tarjous" ja asettaa rimaa laadukkaalle yhteistyölle.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa