Liity verkostomme!

ympäristö

EU julkaisee suuren ilmastosuunnitelman lapsillemme ja lapsenlapsillemme

Julkaistu

on

Euroopan unionin päättäjät julkistivat keskiviikkona (14. heinäkuuta) toistaiseksi kunnianhimoisimman suunnitelmansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Tavoitteena on muuttaa vihreät tavoitteet konkreettisiksi toimiksi tällä vuosikymmenellä ja näyttää esimerkkiä muille maailman suurille talouksille. kirjoittaa Kate Abnett, Foo Yun-Chee ja Reutersin toimistot kaikkialla EU: ssa.

Euroopan komissio, EU: n toimeenpaneva elin, esitti tarkkaan, kuinka blokin 27 maata voi saavuttaa yhteisen tavoitteensa vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 55 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä - askel kohti nollapäästöjä vuoteen 2050 mennessä. Lue lisää.

Tämä tarkoittaa hiilen päästökustannusten nostamista lämmityksessä, liikenteessä ja valmistuksessa, korkean hiilidioksidin lentopolttoaineiden ja laivapolttoaineiden verotusta, joita ei ole aikaisemmin verotettu, ja rajatuojien veloittamista päästöistä hiilestä, joka syntyy sementin, teräksen kaltaisten tuotteiden valmistuksessa. ja alumiini ulkomailla. Se lähettää polttomoottorin historiaan.

"Kyllä, se on vaikeaa", EU: n ilmastopolitiikan päällikkö Frans Timmermans kertoi tiedotustilaisuudessa. "Mutta se on myös velvollisuus, koska jos luopumme velvollisuudestamme auttaa ihmiskuntaa, elää planeetan rajojen sisällä, epäonnistumme, ei vain itsemme, vaan epäonnistumme lapsemme ja lapsenlapsemme."

Epäonnistumisen hinta oli hänen mukaansa se, että he "sotivat vettä ja ruokaa koskevia sotia".

"Fit for 55" -toimenpiteet edellyttävät jäsenvaltioiden ja Euroopan parlamentin hyväksyntää. Prosessi voi kestää kaksi vuotta.

Kun päättäjät pyrkivät tasapainottamaan teollisuuden uudistukset tarpeeseen suojella taloutta ja edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta, heitä kohdellaan voimakkaalla lobbauksella liikeyrityksiltä, ​​köyhemmiltä jäsenvaltioilta, jotka haluavat torjua elinkustannusten nousun, ja saastuttavammista maista, jotka edessään kallis siirtymä.

Jotkut ympäristökampanjoijat sanoivat, että komissio oli liian varovainen. Greenpeace oli surkea. "Näiden politiikkojen juhliminen on kuin korkealla hyppääjä, joka vaatii mitalin juoksemisesta baarin alle", Greenpeacen EU-johtaja Jorgo Riss sanoi lausunnossaan.

"Tämä koko paketti perustuu kohteeseen, joka on liian matala, ei kestä tieteen tasoa eikä pysäytä planeettamme elämää ylläpitävien järjestelmien tuhoutumista."

Mutta liike on jo huolissaan lopputuloksestaan.

Saksan teollisuus- ja kauppakamareiden liiton DIHK: n puheenjohtaja Peter Adrian totesi, että korkeat hiilidioksidihinnat ovat "kestäviä vain, jos samalla maksetaan korvauksia yrityksille, joihin tämä vaikuttaa erityisesti".

EU tuottaa vain 8 prosenttia maailmanlaajuisista päästöistä, mutta toivoo, että sen esimerkki saa aikaan kunnianhimoisia toimia muilta suurilta talouksilta, kun ne tapaavat marraskuussa Glasgow'ssa seuraavaa virstanpylvästä YK: n ilmastokokouksessa.

"Eurooppa oli ensimmäinen maanosa, joka julisti ilmastoneutraaliksi vuonna 2050, ja nyt olemme ensimmäisiä, jotka laittavat konkreettisen etenemissuunnitelman", sanoi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Paketti saapuu päiviä sen jälkeen, kun Kalifornia kärsi maan korkeimmista lämpötiloista, viimeisimmän Venäjälle, Pohjois-Eurooppaan ja Kanadaan osuneesta lämpöaaltosarjasta.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans odottaa tiedotustilaisuudessa esitellessään EU: n uusia ilmastopolitiikkaa koskevia ehdotuksia Brysselissä, Belgiassa, 14. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman
Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esittelee EU: n uudet ilmastopolitiikkaa koskevat ehdotukset, kun EU-komissaari Paolo Gentiloni istuu viereensä Brysselissä, Belgiassa, 14. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Kun ilmastonmuutos tuntuu itsestään taifuunien leviämästä tropiikista Australian röyhkeisiin pensaikkoihin, Bryssel ehdotti kymmenkunta politiikkaa, jolla kohdennettaisiin suurin osa sen laukaisemien fossiilisten polttoaineiden lähteisiin, mukaan lukien voimalaitokset, tehtaat, autot, lentokoneet ja lämmitysjärjestelmät rakennuksissa.

EU on toistaiseksi vähentänyt päästöjä 24 prosenttia vuoden 1990 tasosta, mutta monet ilmeisimmistä vaiheista, kuten vähennetään riippuvuutta hiilestä sähköntuotantoon, on jo toteutettu.

Seuraava vuosikymmen vaatii suurempia mukautuksia, ja pitkän aikavälin katsaus vuoteen 2050 on tutkijoiden mielestä määräaika, jonka kuluessa maailman on saavutettava hiilidioksidipäästöt ilman päästöjä tai että ilmastonmuutoksesta voi tulla katastrofaalinen.

Toimenpiteet seuraavat pääperiaatetta: tehdä saastuttavista kalliimmista ja vihreämmistä vaihtoehdoista houkuttelevampia EU: n 25 miljoonalle yritykselle ja lähes puolelle miljardille ihmiselle.

Ehdotusten mukaan tiukemmat päästörajat tekevät mahdottomaksi myydä bensiini- ja dieselautojen myyntiä EU: ssa vuoteen 2035 mennessä. Lue lisää.

Auttaakseen potentiaalisia ostajia, jotka pelkäävät, että edullisten sähköautojen kantama on liian lyhyt, Bryssel ehdotti osavaltioille, että vuoteen 60 mennessä julkisten latauspisteiden tulisi olla enintään 37 km: n päässä toisistaan.

EU: n päästökauppajärjestelmän (ETS), maailman suurimpien hiilimarkkinoiden, uudistaminen pakottaa tehtaat, voimalaitokset ja lentoyhtiöt maksamaan enemmän hiilidioksidipäästöjen maksamiseksi. Laivanvarustajia vaaditaan myös maksamaan saastumisestaan ​​ensimmäistä kertaa. Lue lisää.

Uudet EU: n hiilimarkkinat aiheuttavat hiilidioksidikustannuksia liikenne- ja rakennusalalle sekä rakennusten lämmitykselle.

Kaikki eivät ole tyytyväisiä ehdotukseen käyttää joitain hiililuvista saatavia tuloja matalan tulotason kotitalouksien polttoainelaskujen väistämättömän kasvun lieventämiseksi - varsinkin kun mailla on tiukemmat kansalliset tavoitteet päästöjen vähentämiseksi näillä aloilla.

Komissio haluaa myös ottaa käyttöön maailman ensimmäisen hiilirajatullin varmistaakseen, että ulkomaisilla valmistajilla ei ole kilpailuetua EU: n yrityksiin nähden, joiden on maksettava tuottamastaan ​​hiilidioksidipäästöstä valmistettaessa hiili-intensiivisiä tuotteita, kuten sementtiä tai lannoite. Lue lisää.

Samaan aikaan verotuksen uudistamisella kannetaan EU: n laajuinen vero saastuttaville lentopolttoaineille. Lue lisää.

EU: n jäsenvaltioiden on myös rakennettava metsiä ja niittyjä - säiliöitä, jotka pitävät hiilidioksidia poissa ilmakehästä. Lue lisää.

Joillekin EU-maille paketti on mahdollisuus vahvistaa EU: n maailmanlaajuinen johtoasema ilmastonmuutoksen torjunnassa ja olla eturintamassa tarvittavan teknologian kehittäjissä.

Mutta suunnitelmat ovat paljastaneet tuttuja säröjä. Köyhemmät jäsenvaltiot ovat varovaisia ​​kaikesta, mikä nostaa kustannuksia kuluttajille, kun taas hiilivoimalaitoksista ja kaivoksista riippuvaiset alueet haluavat taata enemmän tukea muutokselle, joka aiheuttaa sijoiltaan siirtymistä ja vaatii joukkojen uudelleenkoulutusta.

katastrofit

Merkel lähtee tulvavyöhykkeelle, jossa on valmiuteen liittyviä kysymyksiä

Julkaistu

on

By

Vaurioitunut silta B9-valtatiellä näkyy alueella, jossa voimakkaat sateet aiheuttavat tulvat, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay
Yleiskuva Lebenshilfe Hausista, hoivakodista alueella, joka kärsi rankkasateiden aiheuttamista tulvista, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay

Saksan liittokansleri Angela Merkel suuntasi tiistaina 20. heinäkuuta jälleen maan tulvaonnettomuusvyöhykkeelle. Hänen hallitusta piirittivät kysymykset siitä, kuinka päivää aikaisemmin ennustetut tulvat tarttuvat Euroopan rikkaimpaan talouteen. kirjoittaa Holger Hansen, Reuters.

Tulvat ovat tappaneet yli 160 ihmistä Saksassa sen jälkeen, kun viime viikolla on revitty kyliä, pyyhitty taloja, teitä ja siltoja korostamalla aukkoja siitä, kuinka varoitukset ankarasta säästä siirtyvät väestölle.

Koska maa on ollut noin 10 viikkoa poissa kansallisista vaaleista, tulvat ovat nostaneet Saksan johtajien kriisinhallintataidot esille, ja oppositiopoliitikot ehdottavat, että kuolonuhrien paljastama vakavia puutteita Saksan tulvalmiudessa.

Hallituksen virkamiehet hylkäsivät maanantaina (19. heinäkuuta) ehdotukset siitä, että he olivat tehneet liian vähän tulvien varautumiseen ja sanoivat, että varoitusjärjestelmät ovat toimineet. Lue lisää.

Eloonjääneiden etsimisen jatkuessa Saksa alkaa laskea pahimman luonnonkatastrofin taloudelliset kustannukset lähes 60 vuodessa.

Ensimmäisellä vierailullaan tulvan kärsimään kaupunkiin sunnuntaina (18. heinäkuuta) järkyttynyt Merkel oli kuvannut tulvan "kauhistuttavaksi" ja lupaavaksi nopeaa taloudellista apua. Lue lisää.

Tuhoutuneen infrastruktuurin uudelleenrakentaminen vaatii "suuria taloudellisia ponnisteluja" tulevina vuosina, asiakirjaluonnos osoitti tiistaina.

Välitöntä helpotusta varten liittohallitus aikoo antaa 200 miljoonaa euroa (236 miljoonaa dollaria) hätäapua rakennusten, vaurioituneiden paikallisten infrastruktuurien korjaamiseen ja kriisitilanteissa olevien ihmisten auttamiseen, keskiviikkona kabinettiin menevän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Tämä tulee olemaan 200 miljoonan euron lisäksi, joka saadaan 16 osavaltiolta. Hallitus toivoo myös taloudellista tukea Euroopan unionin solidaarisuusrahastosta.

Euroopan komission päällikkö Ursula von der Leyen kertoi lauantaina vierailullaan tulvista kärsineisiin Belgian osiin yhteisöille, jotka Eurooppa oli heidän kanssaan. "Olemme kanssasi surussa ja olemme kanssasi jälleenrakennuksessa", hän sanoi.

Etelä-Saksa on kärsinyt myös tulvista, ja Baijerin osavaltio antaa aluksi 50 miljoonaa euroa hätäapua uhreille, Baijerin pääministeri sanoi tiistaina.

Saksan ympäristöministeri Svenja Schulze kehotti lisäämään taloudellisia resursseja ilmastonmuutoksen aiheuttamien ääri-ilmiöiden estämiseksi.

"Nykyiset tapahtumat monissa paikoissa Saksassa osoittavat, millä voimalla ilmastonmuutoksen seuraukset voivat kohdata meitä kaikkia", hän kertoi Augsburger Allgemeine -lehdelle.

Tällä hetkellä hallitus on rajallinen, mitä se voi tehdä tukeakseen tulvien ja kuivuuden ennaltaehkäisyä perustuslailla, hän sanoi ja lisäsi kannattavansa ilmastonmuutokseen sopeutumisen kiinnittämistä perustuslakiin.

Asiantuntijoiden mukaan Luoteis-Eurooppaa viime viikolla kohdanneiden tulvien pitäisi toimia varoituksena siitä, että tarvitaan pitkäaikaista ilmastonmuutoksen estämistä. Lue lisää.

($ 1 = € 0.8487)

Continue Reading

ympäristö

Saksan hallitus hylkää syytökset varautumisvalmiuden epäonnistumisista

Julkaistu

on

By

Saksan viranomaiset hylkäsivät ehdotukset, joiden mukaan he olivat tehneet liian vähän valmistautuakseen viime viikon tulviin, ja sanoivat, että varoitusjärjestelmät ovat toimineet, sillä maan melkein kuuden vuosikymmenen suurimman luonnonkatastrofin uhrien määrä nousi yli 160, kirjoittaa Andreas Kranz, Leon Kugeler Reuters TV, Holger Hansen, Anneli Palmen, Andreas Rinke, Matthias Inverardi, Bart Meijer Amsterdamissa Maria Sheahan ja Thomas Escritt.

Tulvat ovat tuhonneet osia Länsi-Euroopasta viime keskiviikkona (14. heinäkuuta) lähtien. Saksan Rheinland-Pfalzin ja Nordrhein-Westfalenin osavaltiot sekä osa Belgiasta ovat kärsineet eniten.

Kölnin eteläpuolella sijaitsevassa Ahrweilerin kaupunginosassa kuoli vähintään 117 ihmistä, ja poliisi varoitti, että kuolonuhrien määrä melkein varmasti nousee, kun siivousta jatketaan tulvista, joiden kustannusten odotetaan nousevan moniin miljardeihin.

Korkea kuolonuhrien määrä on herättänyt kysymyksiä siitä, miksi niin monet ihmiset näyttivät olevan yllättyneitä äkillisistä tulvista, ja oppositiopoliitikot ehdottivat, että kuolonuhrien paljastama vakavia puutteita Saksan tulvavalmiudessa.

Seehofer sanoi vastauksena, että Saksan kansallinen meteorologinen palvelu (DWD) antaa varoituksia Saksan 16 osavaltiolle ja sieltä piirille ja yhteisöille, jotka päättävät paikallisella tasolla, miten vastata.

"Olisi täysin mahdotonta, että tällaista katastrofia hallitaan keskitetysti mistä tahansa paikasta", Seehofer kertoi toimittajille maanantaina (19. heinäkuuta). "Tarvitset paikallista tietoa."

Hätätilanteiden kritiikki oli "halpaa vaalikampanjan retoriikkaa", hän sanoi.

Meteorologien ilmastonmuutoksen vaikutuksille aiheuttama tulvien tuho voi ravistaa Saksan liittovaltion vaaleja syyskuussa, joissa tähän asti ei ollut juurikaan keskusteltu ilmastosta.

Kysely käyttäjälle Der Spiegel vain 26% ajatteli, että valtionpääministeri Armin Laschet, joka on konservatiivien ehdokas Angela Merkelin seuraajana kanslerina, oli hyvä kriisinhallinta. Lue lisää.

Kampanjan edelläkävijä pidettiin viikonloppuna pilkattuna ilmeisen naurun takia, kun Saksan presidentti piti juhlallisen surupuheen.

Paikallisviranomaisten mukaan Seehoferin vierailema Steinbachtalin pato - joka oli vaarassa rikkoutua useita päiviä ja aiheutti tuhansien evakuoinnin - oli vakiintunut ja että asukkaat voivat palata kotiin myöhemmin maanantaina.

Armin Schuster, liittovaltion katastrofienhallintatoimiston johtaja, kyseenalaisti väitteet, joiden mukaan hänen virastonsa oli tehnyt liian vähän, kertomalla Reutersille haastattelussa, että se oli lähettänyt 150 varoitusta, mutta että paikallisten viranomaisten oli päätettävä, miten vastata.

Siivoustöitä jatkettiin Ahrweilerin alueella, mutta koska monista 170: stä vielä puuttui ajatuksia alueista, joihin viranomaiset eivät olleet vielä päässeet tai joihin vedet eivät olleet vielä vetäytyneet, harvat todennäköisesti löysivät elossa.

"Keskitymme antamaan varmuutta mahdollisimman pian", Stefan Heinz, vanhempi piiripoliisi, sanoi. "Ja siihen sisältyy uhrien tunnistaminen." Lue lisää.

Tulvan pahin katkaisi kokonaiset yhteisöt sähköstä tai viestinnästä. Asukkaat jäivät koteihinsa nopeasti nousevien tulvavesien takia, ja monet talot romahtivat, jolloin Merkel sunnuntaina kuvaili "kauhistuttavia" kohtauksia. Lue lisää.

DWD: n sääpalvelu oli varoittanut maanantaina (12. heinäkuuta) viime viikolla, että rankkasateita oli menossa Länsi-Saksaan ja että tulvat olivat erittäin todennäköisiä. Keskiviikkona aamulla se ilmoitti Twitterissä, että tulvariski kasvaa, ja kehotti väestöä hakemaan ohjeita paikallisilta viranomaisilta.

Saksa valmistelee avustuspakettia kärsineille yhteisöille Nordrhein-Westfalenissa ja Rheinland-Pfalzissa sekä Baijerissa ja Sachsenissa, joissa viikonloppuna esiintyi uusia tulvia.

Vakuutuksenantajien arvion mukaan tulvien välittömät kustannukset voivat olla jopa 3 miljardia euroa (3.5 miljardia dollaria). Liikenneministeriö arvioi vahingoittuneiden teiden ja rautateiden korjauskustannuksiksi 2 miljardia euroa, Bild kertoi.

Eräs hallituksen lähde kertoi Reutersille maanantaina, että noin 400 miljoonan euron (340 miljoonan dollarin) suuruisesta välittömästä avusta keskustellaan, josta puolet maksaa liittovaltion hallitus ja puolet osavaltiot.

Hätäapupaketti, jonka odotetaan sisältävän myös miljardeja euroja pidemmän aikavälin jälleenrakennustöihin, on määrä esittää kabinetille keskiviikkona.

Uusia uhreja ei ilmoitettu Belgiassa, jossa tiedetään kuolleen 31 ihmistä. Maanantaina kadonneiden määrä oli 71, kun vastaava luku oli sunnuntaina 163. Noin 3,700 kodissa ei vielä ollut juomavettä.

Alankomaissa tuhannet eteläisen Limburgin maakunnan asukkaat alkoivat palata kotiin sen jälkeen, kun vedenpinta laski ennätyskorkeudesta, joka uhkasi alueen kaupunkeja ja kyliä. Vaikka tulvat jättivät jälkiä vaurioista, kaikki suuret padot pidettiin eikä uhreja raportoitu.

Continue Reading

katastrofit

Tulvat aiheuttavat Euroopan 'jättimäisen tehtävän' tulevaisuuden ilmastovaurioiden torjunnassa

Julkaistu

on

By

Ihmiset työskentelevät alueella, joka kärsi rankkasateiden aiheuttamista tulvista Bad Muenstereifelissä Saksassa 19. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay

Viime viikolla Luoteis-Eurooppaa pyyhkäisevät katastrofaaliset tulvat varoittivat voimakkaasti, että vahvemmat padot, padot ja viemäröintijärjestelmät ovat yhtä kiireellisiä kuin pitkäaikainen ilmastonmuutoksen ehkäisy, kun kerran harvinaiset sääilmiöt yleistyvät kirjoittaa Kate Abnett, James Mackenzie Markus Wacket ja Maria Sheahan.

Vesien väistyessä virkamiehet arvioivat tuhojen aiheuttamia tuhoja, jotka terrorisoivat Länsi- ja Etelä-Saksaa, Belgiaa ja Alankomaita, murskaamalla rakennuksia ja siltoja ja tappamalla yli 150 ihmistä.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer, joka vieraili maanantaina kylpyläkaupungissa Bad Neuenahr-Ahrweilerissa, sanoi, että jälleenrakennuskustannukset ylittävät miljardit eurot hätäapuun tarvittavien miljoonien lisäksi.

Parempien infrastruktuurien suunnittelun ja rakentamisen kustannukset tällaisten tapahtumien lieventämiseksi voivat kuitenkin olla moninkertaiset.

Pohjois-Amerikassa ja Siperiassa tulevien vaikeiden kuumien aaltojen ja tulipalojen takana tulvat ovat nostaneet ilmastonmuutoksen poliittisen asialistan kärkeen.

Euroopan unioni käynnisti tässä kuussa kunnianhimoisen toimenpidepaketin ilmastonmuutoksen torjumiseksi lähteellä, ja siinä keskitytään kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen maailman lämpötilan hellittämättömän nousun rajoittamiseksi. Lue lisää.

Se toteuttaa myös 750 miljardin euron koronaviruksen palautuspakettia, joka on painotettu hankkeisiin, jotka lisäävät talouden sietokykyä ja kestävyyttä.

Viime viikon tulvien aiheuttama tuho on kuitenkin tehnyt selväksi, että ilmastonmuutostutkijoiden ennustamat äärimmäiset sääilmiöt tapahtuvat jo nyt ja edellyttävät suoraa vastausta.

"Meidän on rakennettava uusi infrastruktuuri - suojarakennukset, padot, jokivarren ylivuoto-alueet - ja vahvistettava viemäröintijärjestelmiä, patoja ja esteitä", kertoi Siegenin yliopiston rakennustekniikan ja rakennusfysiikan professori Lamia Messari-Becker.

"Se on jättimäinen tehtävä. Tämä on insinöörien tunti."

Viimeisten 25 vuoden aikana tapahtuneiden vakavien tulvatapahtumien jälkeen jotkut kärsineistä maista olivat jo ryhtyneet toimiin esimerkiksi alentamalla tulva-alueita auttaakseen niitä imemään enemmän vettä.

Samalla voimakkaan matalapainejärjestelmän vetämän poikkeuksellisen rankan sateen aiheuttama katastrofin nopeus ja laajuus osoittivat, kuinka vaikeaa on valmistautua useammin esiintyviin äärimmäisiin sääolosuhteisiin.

"Ilmastonmuutoksen jatkuessa äärimmäisten tapahtumien voimakkuuden ja taajuuden lisääntyessä on vain rajoituksia siltä osin, kuinka voit suojautua", sanoi ilmastotieteilijä Wim Thiery Vrije Universiteit Brusselista.

Kasvihuonekaasupäästöjen voimakkaat leikkaukset ovat varmasti välttämättömiä, mutta eivät merkittävästi vaikuta säähän, saati planeetan viilentämiseen, vuosikymmenien ajan.

Kauan ennen sitä maiden on mukautettava tai rakennettava vesihuoltoa pidemmälle menevä perusinfrastruktuuri maatalouteen, liikenteeseen, energiaan ja asumiseen.

"Kaupunkimme kehittyivät vuosisatojen ajan, joissakin tapauksissa Rooman ajalta alkaen, ilmasto-olosuhteiden suhteen, jotka ovat hyvin erilaisia ​​kuin ilmasto-olosuhteet, joihin olemme menossa", Thiery sanoi.

Jo ennen viime viikon tulvia, jotka muuttivat pääkadut ja talot mutaisiksi raunioiksi, Saksan kunniakas liikenne ja kaupunkien infrastruktuuri olivat heikentyneet vuosien budjettirajoitusten seurauksena.

Muilla haavoittuvilla alueilla Euroopassa, kuten Pohjois-Italiassa, tuhoisat tulvat paljastavat rappeutuneiden teiden ja siltojen heikkouden melkein joka vuosi.

Ja koronavirusepidemia on jättänyt hallituksille vielä vähemmän varoja rahaa infrastruktuurinsa ylläpitoon, saati sitten sen vahvistamiseen.

Mutta heillä ei ehkä ole muuta vaihtoehtoa.

"Luulen, että me kaikki ymmärrämme nyt, että nuo äärimmäiset tapahtumat todella tapahtuvat", sanoi vesitekniikan professori Patrick Willems Belgian KU Leuvenin yliopistosta.

"Se ei ole vain ennuste, se todella tapahtuu."

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa