Liity verkostomme!

ympäristö

Frans Timmermans ETSK: sta: "Eurooppalainen vihreä sopimus on oikeudenmukainen tai ei vain ole"

Julkaistu

on

Frans Timmermans on ilmoittanut toimenpiteistä haavoittuvimpien suojelemiseksi päästökauppajärjestelmän mahdolliselta laajentamiselta lämmitys- ja liikennepolttoaineille, ja on kuullut ETSK: n ehdotukset yritysten vihreää siirtymistä koskevan päätöksenteon parantamiseksi sosiaalisen vuoropuhelun avulla.

Tervehdyttäessään Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermansia ETSK: n täysistunnossa keskiviikkona (9. kesäkuuta), ETSK: n puheenjohtaja Christa Schweng sanoi, että ETSK on ollut komission vankka liittolainen ilmastotoimissaan. Se oli tukenut komission ehdotuksia voimakkaammista päästövähennyksistä vuoteen 2030 mennessä kuin alun perin oli suunniteltu. Se oli myös ollut aktiivinen kumppaninsa pyrkimyksissä tukea uutta kiertotaloutta Euroopassa, ja nämä kaksi laitosta käynnistivät vuonna 2017 Euroopan kiertotalouden sidosryhmäfoorumin, joka on lähde resursseja edelläkävijöille kaikkialla Euroopassa.

Nyt kun Eurooppa pohtii, kuinka rakentaa paremmin takaisin COVID-19-pandemian jälkeen, sosiaalista sopimusta tarvittiin enemmän kuin koskaan oikeudenmukaisen vihreän siirtymän varmistamiseksi.

"Vihreä kauppa on kunnianhimoinen kasvustrategia EU: lle ilmastoneutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä ja taloudellisen sysäyksen antamiseksi", sanoi Schweng, "mutta sosiaalisia, työ-, terveys- ja tasa-arvoulottuvuuksia tulisi vahvistaa, jotta kukaan henkilö, yhteisö, työntekijä , sektori tai alue jää jäljelle. "

Timmermans korosti, että vihreän siirtymän sosiaalinen ulottuvuus oli komission ensisijainen huolenaihe, koska pandemia oli puhaltanut sosiaaliset erot suhteettomasti ja asettanut yhteiskunnan "reunalle". Hän kuvasi 55. heinäkuuta julkaistavan Fit for 14 -paketin pääelementtejä.

Kiinteä sosiaalinen oikeudenmukaisuus ilmastotoimissa

Paketti "johtaisi sosiaalista oikeudenmukaisuutta uusiin ehdotuksiin", Timmermans sanoi:

· Ilmastotoimien taakan jakaminen oikeudenmukaisesti teollisuuden, hallitusten ja yksilöiden välillä ja

· Otetaan käyttöön sosiaalinen mekanismi, jonka avulla voidaan vähentää toimenpiteiden vaikutuksia heikoimmassa asemassa oleviin, kuten päästökaupan mahdollinen laajentaminen lämmitykseen ja liikennepolttoaineisiin.

"Voit olla varma", sanoi Timmermans, "jos ryhdymme tähän vaiheeseen ja jos kotitalouksille aiheutuu siitä johtuen kasvavia kustannuksia, varmistamme, että käytössä on sosiaalimekanismi, ilmastotoimien sosiaalirahasto, joka voi kompensoida mahdolliset haittavaikutukset. "

"Meidän on suojattava heikossa asemassa olevia kotitalouksia lämmityksen ja liikennepolttoaineiden mahdollisilta hinnankorotuksilta, erityisesti alueilla, joilla puhtaita vaihtoehtoja ei ole helposti saatavilla", Timmermans sanoi. "Joten jos ottaisimme käyttöön näiden polttoaineiden päästökaupan, se tarkoittaa, että meidän on myös otettava sitoumuksemme sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen askel eteenpäin. Kaikkien näiden uusien alojen päästökauppaa koskevien ehdotusten on sisällettävä samalla ehdotus sosiaalisista vaikutuksista. "

Työntekijöiden äänen tuominen yhtälöön

Osana keskustelua Timmermans kuuli ETSK: n panoksen vihreän sopimuksen olennaiseen sosiaaliseen sopimukseen. Esittelijä Norbert Klugen esittämissä ehdotuksissa keskitytään työntekijöiden vahvempaan osallistumiseen yritysten päätöksentekoon ja yritysten sosiaaliseen vastuuseen.

"Sosiaalinen vuoropuhelu on ensiarvoisen tärkeää, jotta taataan läheinen yhteys Vihreän sopimuksen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden välillä", Kluge sanoi. "Uskomme, että tuomalla työntekijöiden äänen voimme parantaa niiden taloudellisten päätösten laatua, joita yritykset tekevät siirtyessään vihreään malliin."

"Työntekijöille tiedottaminen, kuuleminen ja johtotason osallistuminen suosivat yleensä pitkän aikavälin lähestymistapaa ja parantavat päätöksenteon laatua talousuudistusohjelmassa." sanoi herra Kluge.

Hans Böckler -säätiön raportissa siitä, miten liike-elämä Euroopassa selviytyi vuosien 2008–2009 finanssikriisistä, todettiin, että yritykset, joissa on henkilöstöä kattavia hallintoneuvostoja, eivät ole vain vahvempia, vaan myös toipuvat nopeammin seurauksistaan. He lomauttivat vähemmän työntekijöitä, pitivät korkeampia investointeja tutkimukseen ja kehitykseen, rekisteröivät suuremmat voitot ja osoittivat vähemmän pääomamarkkinoiden epävakautta. Kaiken kaikkiaan ne suuntautuivat myös enemmän yrityksen pitkäaikaisiin etuihin.

ETSK korostaa kuitenkin, että sosiaalinen sopimus vihreän sopimuksen olennaisena osana ei liity pelkästään työhön. Kyse on tuloista, sosiaaliturvasta ja verotukesta kaikille sitä tarvitseville, myös niille, joilla ei ole lainkaan pääsyä työhön.

Tarvitaan aktiivista työmarkkinapolitiikkaa sekä tehokkaita julkisia työvoimapalveluja, muuttuviin työmarkkinoihin mukautettuja sosiaaliturvajärjestelmiä sekä asianmukaisia ​​turvaverkkoja vähimmäistulojen ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ryhmien sosiaalipalvelujen kannalta.

Lue koko teksti Timmermansin puhe.

Katso keskustelua Frans Timmermansin kanssa ETSK: n Twitter-tili @EU_EESC

ETSK: n lausunto Ei Green Dealia ilman sosiaalista sopimusta on pian saatavilla ETSK: n verkkosivuilla.

katastrofit

Merkel lähtee tulvavyöhykkeelle, jossa on valmiuteen liittyviä kysymyksiä

Julkaistu

on

By

Vaurioitunut silta B9-valtatiellä näkyy alueella, jossa voimakkaat sateet aiheuttavat tulvat, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay
Yleiskuva Lebenshilfe Hausista, hoivakodista alueella, joka kärsi rankkasateiden aiheuttamista tulvista, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay

Saksan liittokansleri Angela Merkel suuntasi tiistaina 20. heinäkuuta jälleen maan tulvaonnettomuusvyöhykkeelle. Hänen hallitusta piirittivät kysymykset siitä, kuinka päivää aikaisemmin ennustetut tulvat tarttuvat Euroopan rikkaimpaan talouteen. kirjoittaa Holger Hansen, Reuters.

Tulvat ovat tappaneet yli 160 ihmistä Saksassa sen jälkeen, kun viime viikolla on revitty kyliä, pyyhitty taloja, teitä ja siltoja korostamalla aukkoja siitä, kuinka varoitukset ankarasta säästä siirtyvät väestölle.

Koska maa on ollut noin 10 viikkoa poissa kansallisista vaaleista, tulvat ovat nostaneet Saksan johtajien kriisinhallintataidot esille, ja oppositiopoliitikot ehdottavat, että kuolonuhrien paljastama vakavia puutteita Saksan tulvalmiudessa.

Hallituksen virkamiehet hylkäsivät maanantaina (19. heinäkuuta) ehdotukset siitä, että he olivat tehneet liian vähän tulvien varautumiseen ja sanoivat, että varoitusjärjestelmät ovat toimineet. Lue lisää.

Eloonjääneiden etsimisen jatkuessa Saksa alkaa laskea pahimman luonnonkatastrofin taloudelliset kustannukset lähes 60 vuodessa.

Ensimmäisellä vierailullaan tulvan kärsimään kaupunkiin sunnuntaina (18. heinäkuuta) järkyttynyt Merkel oli kuvannut tulvan "kauhistuttavaksi" ja lupaavaksi nopeaa taloudellista apua. Lue lisää.

Tuhoutuneen infrastruktuurin uudelleenrakentaminen vaatii "suuria taloudellisia ponnisteluja" tulevina vuosina, asiakirjaluonnos osoitti tiistaina.

Välitöntä helpotusta varten liittohallitus aikoo antaa 200 miljoonaa euroa (236 miljoonaa dollaria) hätäapua rakennusten, vaurioituneiden paikallisten infrastruktuurien korjaamiseen ja kriisitilanteissa olevien ihmisten auttamiseen, keskiviikkona kabinettiin menevän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Tämä tulee olemaan 200 miljoonan euron lisäksi, joka saadaan 16 osavaltiolta. Hallitus toivoo myös taloudellista tukea Euroopan unionin solidaarisuusrahastosta.

Euroopan komission päällikkö Ursula von der Leyen kertoi lauantaina vierailullaan tulvista kärsineisiin Belgian osiin yhteisöille, jotka Eurooppa oli heidän kanssaan. "Olemme kanssasi surussa ja olemme kanssasi jälleenrakennuksessa", hän sanoi.

Etelä-Saksa on kärsinyt myös tulvista, ja Baijerin osavaltio antaa aluksi 50 miljoonaa euroa hätäapua uhreille, Baijerin pääministeri sanoi tiistaina.

Saksan ympäristöministeri Svenja Schulze kehotti lisäämään taloudellisia resursseja ilmastonmuutoksen aiheuttamien ääri-ilmiöiden estämiseksi.

"Nykyiset tapahtumat monissa paikoissa Saksassa osoittavat, millä voimalla ilmastonmuutoksen seuraukset voivat kohdata meitä kaikkia", hän kertoi Augsburger Allgemeine -lehdelle.

Tällä hetkellä hallitus on rajallinen, mitä se voi tehdä tukeakseen tulvien ja kuivuuden ennaltaehkäisyä perustuslailla, hän sanoi ja lisäsi kannattavansa ilmastonmuutokseen sopeutumisen kiinnittämistä perustuslakiin.

Asiantuntijoiden mukaan Luoteis-Eurooppaa viime viikolla kohdanneiden tulvien pitäisi toimia varoituksena siitä, että tarvitaan pitkäaikaista ilmastonmuutoksen estämistä. Lue lisää.

($ 1 = € 0.8487)

Continue Reading

ympäristö

Saksan hallitus hylkää syytökset varautumisvalmiuden epäonnistumisista

Julkaistu

on

By

Saksan viranomaiset hylkäsivät ehdotukset, joiden mukaan he olivat tehneet liian vähän valmistautuakseen viime viikon tulviin, ja sanoivat, että varoitusjärjestelmät ovat toimineet, sillä maan melkein kuuden vuosikymmenen suurimman luonnonkatastrofin uhrien määrä nousi yli 160, kirjoittaa Andreas Kranz, Leon Kugeler Reuters TV, Holger Hansen, Anneli Palmen, Andreas Rinke, Matthias Inverardi, Bart Meijer Amsterdamissa Maria Sheahan ja Thomas Escritt.

Tulvat ovat tuhonneet osia Länsi-Euroopasta viime keskiviikkona (14. heinäkuuta) lähtien. Saksan Rheinland-Pfalzin ja Nordrhein-Westfalenin osavaltiot sekä osa Belgiasta ovat kärsineet eniten.

Kölnin eteläpuolella sijaitsevassa Ahrweilerin kaupunginosassa kuoli vähintään 117 ihmistä, ja poliisi varoitti, että kuolonuhrien määrä melkein varmasti nousee, kun siivousta jatketaan tulvista, joiden kustannusten odotetaan nousevan moniin miljardeihin.

Korkea kuolonuhrien määrä on herättänyt kysymyksiä siitä, miksi niin monet ihmiset näyttivät olevan yllättyneitä äkillisistä tulvista, ja oppositiopoliitikot ehdottivat, että kuolonuhrien paljastama vakavia puutteita Saksan tulvavalmiudessa.

Seehofer sanoi vastauksena, että Saksan kansallinen meteorologinen palvelu (DWD) antaa varoituksia Saksan 16 osavaltiolle ja sieltä piirille ja yhteisöille, jotka päättävät paikallisella tasolla, miten vastata.

"Olisi täysin mahdotonta, että tällaista katastrofia hallitaan keskitetysti mistä tahansa paikasta", Seehofer kertoi toimittajille maanantaina (19. heinäkuuta). "Tarvitset paikallista tietoa."

Hätätilanteiden kritiikki oli "halpaa vaalikampanjan retoriikkaa", hän sanoi.

Meteorologien ilmastonmuutoksen vaikutuksille aiheuttama tulvien tuho voi ravistaa Saksan liittovaltion vaaleja syyskuussa, joissa tähän asti ei ollut juurikaan keskusteltu ilmastosta.

Kysely käyttäjälle Der Spiegel vain 26% ajatteli, että valtionpääministeri Armin Laschet, joka on konservatiivien ehdokas Angela Merkelin seuraajana kanslerina, oli hyvä kriisinhallinta. Lue lisää.

Kampanjan edelläkävijä pidettiin viikonloppuna pilkattuna ilmeisen naurun takia, kun Saksan presidentti piti juhlallisen surupuheen.

Paikallisviranomaisten mukaan Seehoferin vierailema Steinbachtalin pato - joka oli vaarassa rikkoutua useita päiviä ja aiheutti tuhansien evakuoinnin - oli vakiintunut ja että asukkaat voivat palata kotiin myöhemmin maanantaina.

Armin Schuster, liittovaltion katastrofienhallintatoimiston johtaja, kyseenalaisti väitteet, joiden mukaan hänen virastonsa oli tehnyt liian vähän, kertomalla Reutersille haastattelussa, että se oli lähettänyt 150 varoitusta, mutta että paikallisten viranomaisten oli päätettävä, miten vastata.

Siivoustöitä jatkettiin Ahrweilerin alueella, mutta koska monista 170: stä vielä puuttui ajatuksia alueista, joihin viranomaiset eivät olleet vielä päässeet tai joihin vedet eivät olleet vielä vetäytyneet, harvat todennäköisesti löysivät elossa.

"Keskitymme antamaan varmuutta mahdollisimman pian", Stefan Heinz, vanhempi piiripoliisi, sanoi. "Ja siihen sisältyy uhrien tunnistaminen." Lue lisää.

Tulvan pahin katkaisi kokonaiset yhteisöt sähköstä tai viestinnästä. Asukkaat jäivät koteihinsa nopeasti nousevien tulvavesien takia, ja monet talot romahtivat, jolloin Merkel sunnuntaina kuvaili "kauhistuttavia" kohtauksia. Lue lisää.

DWD: n sääpalvelu oli varoittanut maanantaina (12. heinäkuuta) viime viikolla, että rankkasateita oli menossa Länsi-Saksaan ja että tulvat olivat erittäin todennäköisiä. Keskiviikkona aamulla se ilmoitti Twitterissä, että tulvariski kasvaa, ja kehotti väestöä hakemaan ohjeita paikallisilta viranomaisilta.

Saksa valmistelee avustuspakettia kärsineille yhteisöille Nordrhein-Westfalenissa ja Rheinland-Pfalzissa sekä Baijerissa ja Sachsenissa, joissa viikonloppuna esiintyi uusia tulvia.

Vakuutuksenantajien arvion mukaan tulvien välittömät kustannukset voivat olla jopa 3 miljardia euroa (3.5 miljardia dollaria). Liikenneministeriö arvioi vahingoittuneiden teiden ja rautateiden korjauskustannuksiksi 2 miljardia euroa, Bild kertoi.

Eräs hallituksen lähde kertoi Reutersille maanantaina, että noin 400 miljoonan euron (340 miljoonan dollarin) suuruisesta välittömästä avusta keskustellaan, josta puolet maksaa liittovaltion hallitus ja puolet osavaltiot.

Hätäapupaketti, jonka odotetaan sisältävän myös miljardeja euroja pidemmän aikavälin jälleenrakennustöihin, on määrä esittää kabinetille keskiviikkona.

Uusia uhreja ei ilmoitettu Belgiassa, jossa tiedetään kuolleen 31 ihmistä. Maanantaina kadonneiden määrä oli 71, kun vastaava luku oli sunnuntaina 163. Noin 3,700 kodissa ei vielä ollut juomavettä.

Alankomaissa tuhannet eteläisen Limburgin maakunnan asukkaat alkoivat palata kotiin sen jälkeen, kun vedenpinta laski ennätyskorkeudesta, joka uhkasi alueen kaupunkeja ja kyliä. Vaikka tulvat jättivät jälkiä vaurioista, kaikki suuret padot pidettiin eikä uhreja raportoitu.

Continue Reading

katastrofit

Tulvat aiheuttavat Euroopan 'jättimäisen tehtävän' tulevaisuuden ilmastovaurioiden torjunnassa

Julkaistu

on

By

Ihmiset työskentelevät alueella, joka kärsi rankkasateiden aiheuttamista tulvista Bad Muenstereifelissä Saksassa 19. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay

Viime viikolla Luoteis-Eurooppaa pyyhkäisevät katastrofaaliset tulvat varoittivat voimakkaasti, että vahvemmat padot, padot ja viemäröintijärjestelmät ovat yhtä kiireellisiä kuin pitkäaikainen ilmastonmuutoksen ehkäisy, kun kerran harvinaiset sääilmiöt yleistyvät kirjoittaa Kate Abnett, James Mackenzie Markus Wacket ja Maria Sheahan.

Vesien väistyessä virkamiehet arvioivat tuhojen aiheuttamia tuhoja, jotka terrorisoivat Länsi- ja Etelä-Saksaa, Belgiaa ja Alankomaita, murskaamalla rakennuksia ja siltoja ja tappamalla yli 150 ihmistä.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer, joka vieraili maanantaina kylpyläkaupungissa Bad Neuenahr-Ahrweilerissa, sanoi, että jälleenrakennuskustannukset ylittävät miljardit eurot hätäapuun tarvittavien miljoonien lisäksi.

Parempien infrastruktuurien suunnittelun ja rakentamisen kustannukset tällaisten tapahtumien lieventämiseksi voivat kuitenkin olla moninkertaiset.

Pohjois-Amerikassa ja Siperiassa tulevien vaikeiden kuumien aaltojen ja tulipalojen takana tulvat ovat nostaneet ilmastonmuutoksen poliittisen asialistan kärkeen.

Euroopan unioni käynnisti tässä kuussa kunnianhimoisen toimenpidepaketin ilmastonmuutoksen torjumiseksi lähteellä, ja siinä keskitytään kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen maailman lämpötilan hellittämättömän nousun rajoittamiseksi. Lue lisää.

Se toteuttaa myös 750 miljardin euron koronaviruksen palautuspakettia, joka on painotettu hankkeisiin, jotka lisäävät talouden sietokykyä ja kestävyyttä.

Viime viikon tulvien aiheuttama tuho on kuitenkin tehnyt selväksi, että ilmastonmuutostutkijoiden ennustamat äärimmäiset sääilmiöt tapahtuvat jo nyt ja edellyttävät suoraa vastausta.

"Meidän on rakennettava uusi infrastruktuuri - suojarakennukset, padot, jokivarren ylivuoto-alueet - ja vahvistettava viemäröintijärjestelmiä, patoja ja esteitä", kertoi Siegenin yliopiston rakennustekniikan ja rakennusfysiikan professori Lamia Messari-Becker.

"Se on jättimäinen tehtävä. Tämä on insinöörien tunti."

Viimeisten 25 vuoden aikana tapahtuneiden vakavien tulvatapahtumien jälkeen jotkut kärsineistä maista olivat jo ryhtyneet toimiin esimerkiksi alentamalla tulva-alueita auttaakseen niitä imemään enemmän vettä.

Samalla voimakkaan matalapainejärjestelmän vetämän poikkeuksellisen rankan sateen aiheuttama katastrofin nopeus ja laajuus osoittivat, kuinka vaikeaa on valmistautua useammin esiintyviin äärimmäisiin sääolosuhteisiin.

"Ilmastonmuutoksen jatkuessa äärimmäisten tapahtumien voimakkuuden ja taajuuden lisääntyessä on vain rajoituksia siltä osin, kuinka voit suojautua", sanoi ilmastotieteilijä Wim Thiery Vrije Universiteit Brusselista.

Kasvihuonekaasupäästöjen voimakkaat leikkaukset ovat varmasti välttämättömiä, mutta eivät merkittävästi vaikuta säähän, saati planeetan viilentämiseen, vuosikymmenien ajan.

Kauan ennen sitä maiden on mukautettava tai rakennettava vesihuoltoa pidemmälle menevä perusinfrastruktuuri maatalouteen, liikenteeseen, energiaan ja asumiseen.

"Kaupunkimme kehittyivät vuosisatojen ajan, joissakin tapauksissa Rooman ajalta alkaen, ilmasto-olosuhteiden suhteen, jotka ovat hyvin erilaisia ​​kuin ilmasto-olosuhteet, joihin olemme menossa", Thiery sanoi.

Jo ennen viime viikon tulvia, jotka muuttivat pääkadut ja talot mutaisiksi raunioiksi, Saksan kunniakas liikenne ja kaupunkien infrastruktuuri olivat heikentyneet vuosien budjettirajoitusten seurauksena.

Muilla haavoittuvilla alueilla Euroopassa, kuten Pohjois-Italiassa, tuhoisat tulvat paljastavat rappeutuneiden teiden ja siltojen heikkouden melkein joka vuosi.

Ja koronavirusepidemia on jättänyt hallituksille vielä vähemmän varoja rahaa infrastruktuurinsa ylläpitoon, saati sitten sen vahvistamiseen.

Mutta heillä ei ehkä ole muuta vaihtoehtoa.

"Luulen, että me kaikki ymmärrämme nyt, että nuo äärimmäiset tapahtumat todella tapahtuvat", sanoi vesitekniikan professori Patrick Willems Belgian KU Leuvenin yliopistosta.

"Se ei ole vain ennuste, se todella tapahtuu."

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa