Liity verkostomme!

Digitaalinen yhteiskunta

Kuinka kansalaiset voivat ajaa vihreää ja digitaalista siirtymää

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Connected Europe -aloite on osoittanut, kuinka paljon kansalaisten tukea on terveellisemmälle, vihreämmälle ja digitaalisemmalle yhteiskunnalle. Ben Wreschner (pääekonomisti, Vodafone) että Dharmendra Kanani (johtaja Aasia, rauha, turvallisuus ja puolustus, digitaalinen ja johtaja, Euroopan ystävät) selittää, miten kansalaisten sitoutuminen on ratkaisevaa vihreän ja digitaalisen siirtymän kannalta.

Äskettäin käynnistetyssä Euroopan tulevaisuutta käsittelevässä konferenssissa on omaksuttu innovatiivinen lähestymistapa, kun se etsii tapoja muuttaa Euroopan unionin politiikkaa ja instituutioita. Se tarjoaa ihmisille digitaalisen alustan ideoiden lähettämiseen ja keskusteluihin kannustamalla näkemyksiä ja keskusteluja kaikkialla EU: ssa.

Tämä digitaalisen sitoutumisen lähestymistapa heijastaa Vodafonen ja Euroopan ystävien välistä yhteistä aloitetta, joka on ollut käynnissä viimeiset kuusi kuukautta. Yhdistetty Eurooppa kerää kansalaisten, teollisuuden ja päättäjien näkemyksiä ja käyttää yhteistyöhön perustuvaa lähestymistapaa poliittisten suositusten luomiseen painottaen käytännön ratkaisuja kohtaamiemme haasteisiin. Kansalaisten näkökulmat ovat tärkeitä Verkkoyhteydet -yhteisölle: heidän toiveensa ja huolensa auttavat ohjaamaan keskusteluja.

Mainos

Konferenssin alkaessa tässä on joitain ehdotuksia, joita voimme tarjota keskustelun edistämiseen ja hyödyllisten ideoiden luomiseen vihreämmälle ja digitaalisemmalle yhteiskunnalle.

Jätä ketään taakse

Kytketyn Euroopan keskusteluihin osallistuvat kansalaiset näkevät tekniikan edut. Mutta he muistuttivat meitä siitä, että tekniikka ei voi olla ratkaisu yksinään. Meidän on varmistettava, että ihmiset voivat käyttää käytettävissä olevaa tekniikkaa. Tämä tarkoittaa digitaalisten taitojen rakentamista koulusta työpaikalle ja muualle, jotta elinikäiseen oppimiseen on mahdollisuuksia. Se varmistaa, ettei kukaan jää jäljelle.

Mainos

Kansalaiset ovat ymmärrettävästi huolestuneita digitaalisesta syrjäytymisestä etenkin vanhusten, vammaisten ja syrjäisillä alueilla asuvien ihmisten kohdalla. Kaikille pääsyn varmistaminen on uskomattoman tärkeää. Hallitusten on työskenneltävä yritysten kanssa digitaalisen kuilun poistamiseksi ja yhteyksien tarjoamiseksi kaikille, nuorille tai vanhoille, kaupunkilaisille tai maaseudulle.

Oli myös tunnustus, joskus menetetty päätöksenteon siiloissa, että digitaalinen muutos mahdollistaa monien muiden tärkeiden tavoitteiden. Esimerkiksi digitalisaatio voi auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja tukemaan kestävyyttä, se voi auttaa parantamaan terveyttä, vahvistamaan taloutta ja parantamaan sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Se voi jopa vahvistaa EU: n asemaa maailmassa parantamalla EU: n kilpailukykyä ja puolustamalla samalla Euroopan demokratiaa.

Tee se oikeudenmukaiseksi

Vihreän Euroopan kohderyhmissä kysyttiin näkemyksiä noin 150 Euroopan kansalaiselta 16 maasta. Yksi vihreän siirtymän suurimmista huolenaiheista on oikeudenmukaisuus. On erittäin huolestuttavaa, että taakka saattaa pudota epäoikeudenmukaisesti kuluttajille eikä hallituksille ja teollisuudelle.

Vihreän siirtymän digitaalisen mahdollisuuden koko perusta on kuitenkin se, että se auttaa saavuttamaan kestävyystavoitteet antamatta taakan pudota epäoikeudenmukaisesti kenellekään yksittäiselle ryhmälle. Sekä vihreän että digitaalisen siirtymän tarkoituksena on löytää mahdollisuuksia kaikille, jotta muutokset tuovat etuja kaikkialle.

Digitaaliset innovaatiot, kuten älykkäät mittarit ja LED-katuvalot, jotka on kytketty keskitettyyn hallintajärjestelmään, voivat vähentää huomattavasti energiankulutusta. Maatilojen esineiden internet (IoT) -anturit voivat mitata kosteutta ja maaperän terveyttä niin, että kastelu ja lannoitteiden käyttö ovat paljon tehokkaampia. Kumpikaan näistä innovaatioista ei johda siihen, että yksi ryhmä hävisi. Ne ovat aitoja voittoja kansalaisille, kuluttajille, teollisuudelle ja hallituksille, kunhan me kaikki suhtaudumme omiin päästöihimme vakavasti ja käsittelemme niitä asianmukaisesti.

Selkeys

Connected Europe -kohderyhmät osoittivat, kuinka ihmiset joskus kamppailevat vihreiden valtakirjojen tulkinnassa. Useimmat ihmiset haluavat toimia oikein kestävän kehityksen suhteen, mutta päivittäisissä päätöksissä ei ole aina selvää, mikä on ympäristöystävällinen vaihtoehto. EU: n laajuisten standardien ja vertailuarvojen puuttuminen tarkoittaa, että kuluttajat voivat kamppailla tietoisten vihreiden valintojen tekemisessä.

Yksi ratkaisu olisi luoda standardoitu kehys, joka toimii EU: n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Se voi osoittaa paitsi tuotteen tai palvelun ympäristövaikutukset myös sen digitaaliset tiedot. Yksi Verkkoyhteydet-keskusteluissa jo esiin tullut ehdotus on, että EU käyttää jo käynnissä olevia prosesseja "digitaalisten mahdollisuuksien arvioinnin" rakentamiseksi vihreiden vaikutusten arvioinnin rinnalle.

Toinen vaihtoehto on digitaalinen tuotepassi, joka mainitaan vihreää ja digitaalista muutosta koskevassa EU: n ministerikokouksen julistuksessa. Tuotteiden ja materiaalien jäljittäminen ja jäljittäminen parantaisivat kuluttajien vaikutusmahdollisuuksia ja kestäviä valintoja tiedottamisen ja tietoisuuden avulla. Passien onnistuminen edellyttää vahvaa yleiseurooppalaista lähestymistapaa digitaalisten logistiikkatyökalujen rinnalla, jotka voivat seurata tuotteita koko toimitusketjussa.

Vastuullisuus

Vastuullisuus liittyy läheisesti selkeyteen. Kansalaisten huoli oikeudenmukaisuudesta, luottamuksesta ja mukavuudesta osoittaa, että meidän on osoitettava, että teemme sen, mitä lupaamme tehdä. Mutta miten pidämme itsemme vastuullisena, kun on kyse digitaalisesta vihreästä ja kaksinkertaisen digitaalisen ja vihreän siirtymän toteuttamisesta?

Verkkoyhteydet-keskustelut osoittivat, kuinka tärkeää on toimia eri aloilla ja kehittää yhteisiä standardeja. Yksi ratkaisu voisi olla digitaalitalouden ja yhteiskunnan indeksin (DESI) käyttö, joka seuraa Euroopan yleistä digitaalista suorituskykyä ja seuraa jäsenvaltioiden edistymistä digitaalisen kilpailukyvyn suhteen. DESI: tä voitaisiin mukauttaa kestävyyden sisällyttämiseen. Perintävarojen kohdentamista ja menoja voitaisiin seurata tehokkaasti ja politiikan uudistuksia mitata DESI: n perusteella. Digitaalinen kerroin voi auttaa jäsenvaltioita täyttämään EU: n elvytys- ja sopeutumiskehyksen (RRF) sitoumuksen, jonka mukaan vähintään 37 prosenttia kansallisten suunnitelmien menoista menee vihreisiin hankkeisiin.

Tällaisen vastuullisuuden perustelu koskee myös vastinetta rahalle: näillä muutoksilla on vahvaa taloudellista hyötyä. Mukaan a Deloitte-raportti, EU: n BKT voi nousta 7.2%, jos elvytyspaketeissa keskitytään digitaalisiin ja vihreisiin investointeihin, ja kaikki jäsenvaltiot saavuttavat DESI: n 90 pisteen vuoteen 2027 mennessä.

Työskennellä yhdessä

Yhdistetty Eurooppa on todella yhteistyöhanke, johon osallistuvat kansalaiset, teollisuus, päättäjät ja tutkijat. Tätä lähestymistapaa on toistettava laajemmassa mittakaavassa, jos aiomme onnistuneesti navigoida vihreässä ja digitaalisessa siirtymässä. Kansalaisten näkemykset ja alan asiantuntemus on tuotava yhteen päättäjien kanssa, jotka voivat tukea ja helpottaa oikeita puitteita, jotta yhteistyökumppanuus voi toimia tehokkaasti.

On selvää näyttöä siitä, että oikeilla puitteilla, poliittisilla uudistuksilla ja EU: n jälleenrakennusvarojen tehokkaalla käytöllä voimme tehdä enemmän sijoittamalla oikeaan alueeseen. Voimme rakentaa terveellisemmän ja kestävämmän yhteiskunnan, joka antaa kansalaisille ja yrityksille mahdollisuuden hyödyntää digitaalisen muutoksen mahdollisuuksia. Voimme rakentaa vihreän, digitaalisen ja joustavamman Euroopan.

Yhdistetty Eurooppa -aloite kerää edelleen näkemyksiä ja panosta muotoillakseen suosituksia ja politiikkapyyntöjä, jotka rakentavat menestyvämmän, vihreämmän ja joustavamman Euroopan. Täydellinen raportti julkaistaan ​​myöhemmin vuonna. Jos haluat osallistua tai oppia lisää Connected Europe -palvelusta, Klikkaa tästä.

Digitaalinen talous

Komissio ehdottaa tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, jotta EU: n digitaalinen muutos saadaan aikaan vuoteen 2030 mennessä

Julkaistu

on

Komissio ehdotti 15. syyskuuta tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, konkreettista suunnitelmaa yhteiskuntamme ja talouden digitaalisen muutoksen saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Ehdotettu polku digitaaliseen vuosikymmeneen EU: n digitaaliset tavoitteet vuoteen 2030 konkreettiseksi toimitusmekanismiksi. Se perustaa hallintokehyksen, joka perustuu vuotuiseen yhteistyömekanismiin jäsenvaltioiden kanssa vuoteen 2030 mennessä Digitaalisen vuosikymmenen tavoitteet unionin tasolla digitaalisten taitojen, digitaalisten infrastruktuurien, yritysten digitalisoinnin ja julkisten palvelujen aloilla. Sen tavoitteena on myös tunnistaa ja toteuttaa laajamittaisia ​​digitaalisia hankkeita, joissa on mukana komissio ja jäsenvaltiot. Pandemia korosti digitaalitekniikan keskeistä roolia kestävän ja vauraan tulevaisuuden rakentamisessa. Erityisesti kriisi paljasti kuilun digitaalisesti kykenevien yritysten ja niiden, jotka eivät vielä ole omaksuneet digitaalisia ratkaisuja, välillä ja korosti kuilua hyvin yhdistettyjen kaupunki-, maaseutu- ja syrjäseutujen välillä. Digitalisaatio tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla, joilla yli 500,000 2020 avointa kyberturvallisuus- ja data -asiantuntijapaikkaa jäi täyttämättä vuonna XNUMX. Eurooppalaisten arvojen mukaisesti polun digitaaliseen vuosikymmeneen pitäisi vahvistaa digitaalista johtajuuttamme ja edistää inhimillistä ja kestävää digitaalista politiikkaa kansalaisten ja yritysten voimaannuttaminen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote, Q & A että tietosivu. Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta on myös saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro: Komissio on tyytyväinen digitaalisen euro-hankkeen käynnistämiseen EKP: ssä

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston päätökseen käynnistää digitaalinen euro -hanke ja aloittaa sen tutkintavaihe. Tässä vaiheessa tarkastellaan erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, käyttäjien vaatimuksia ja sitä, kuinka rahoituksen välittäjät voisivat tarjota palveluja digitaalisen euron pohjalta. Digitaalinen euro, keskuspankkirahan digitaalinen muoto, tarjoaisi enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja yrityksille tilanteissa, joissa fyysistä käteistä ei voida käyttää. Se tukisi hyvin integroitua maksualaa vastaamaan uusiin maksutarpeisiin Euroopassa.

Kun otetaan huomioon digitalisaatio, nopeat muutokset maksukehyksessä ja salausvarojen syntyminen, digitaalinen euro täydentäisi käteistä, jonka pitäisi edelleen olla laajalti saatavilla ja käytettävissä. Se tukisi useita komission laajemmin määriteltyjä poliittisia tavoitteita digitaalinen rahoitus ja vähittäismaksustrategiat, mukaan lukien Euroopan talouden digitalisaatio, lisäävät euron kansainvälistä asemaa ja tukevat EU: n avointa strategista autonomiaa. Tammikuussa aloitetun teknisen yhteistyön perusteella EKP: n kanssa komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä EKP: n ja EU: n toimielinten kanssa koko tutkintavaiheen ajan analysoiden ja testaamalla erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja poliittisten tavoitteiden kannalta.

Mainos

Continue Reading

Tekoäly

Koulutus: Komissio perustaa asiantuntijaryhmän kehittämään eettisiä ohjeita tekoälystä ja tiedoista opettajille

Julkaistu

on

Komissio piti 8. heinäkuuta ensimmäisen kokouksensa tekoälyn (AI) ja koulutuksen tietojen asiantuntijaryhmä. Asiantuntijaryhmä on osa Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma (2021--2027), joka lisää ymmärrystä uusien teknologioiden käytöstä ja lisää tietoisuutta keinotekoisen tekoälyn ja tietojen käytön mahdollisuudesta ja riskeistä koulutuksessa. Avoimella ehdotuspyynnöllä valitun 25 asiantuntijan on valmisteltava tekoälyä ja tietoihin kohdistuvia eettisiä ohjeita erityisesti koulutusalalle. Tunnustamalla tekoälyteknologioiden ja -datan mahdollisuudet ja riskit ryhmä käsittelee syrjimättömyyteen sekä eettisiin, turvallisuus- ja yksityisyydensuojaan liittyviä haasteita.

Siinä käsitellään myös opettajien ja opiskelijoiden kiireellistä tarvetta ymmärtää tekoäly ja tietojen käyttö positiivisesti, kriittisesti ja eettisesti tämän tekniikan suhteen. Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisosta vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: "Tekoäly ja oppimisanalytiikka ovat pelinmuutosteknologiaa. Ne mullistavat opiskelijoiden oppimistavan. Samaan aikaan monet kouluttajat, vanhemmat ja opiskelijat ovat ymmärrettävästi huolissaan siitä, kuka kerää, hallitsee ja tulkitsee heistä tuotetut tiedot. Täältä tulee uusi asiantuntijaryhmämme: heidän työnsä avulla voidaan valmistella käytännön eettisiä ohjeita opettajille käsittelemällä esimerkiksi päätöksenteon ennakkoluuloja.

"Kokous oli tärkeä askel kohti digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelman toteuttamista - yhdessä varmistamme, että tekoäly täyttää todelliset koulutustarpeet ja että oppijat ja kouluttajat käyttävät sitä turvallisesti ja eettisesti kaikkialla Euroopassa."

Mainos

Kokous oli ensimmäinen neljästä seuraavien 12 kuukauden aikana. Suuntaviivoihin, jotka on tarkoitus esittää syyskuussa 2022, liitetään tutkijoiden ja opiskelijoiden koulutusohjelma tekoälyn eettisistä näkökohdista, ja niihin sisältyy tavoite, jonka mukaan 45 prosenttia naisista osallistuu toimintaan. Ryhmä varmistaa myös, että suuntaviivoissa otetaan huomioon komission huhtikuu 2021 ehdotus tekoälyn oikeudelliseksi kehykseksi ja uusi koordinoitu suunnitelma jäsenvaltioiden kanssa. Tietoja asiantuntijaryhmän käynnistämisestä ja työohjelmasta on saatavilla verkossa, lisätietoja tekoälystä ja koulutuksesta on saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa