Liity verkostomme!

Euroopan vihreä sopimus

EU: n rahoituslainsäädännön ympäristöystävällinen peseminen herättää asiantuntijoiden ohi

Julkaistu

on

Viisi ympäristö- ja kuluttajajärjestöä vetäytyy EU: n asiantuntijaryhmästä protestoidakseen Euroopan komission 21. huhtikuuta tekemää päätöstä luokitella tietyt metsäkäytännöt ja voimakkaasti päästävät biomassat kestäviksi investoinneiksi. 

Kestävän rahoituksen foorumi neuvoo Euroopan komissiota tieteellisiin perusteisiin perustuvien teknisten seulontakriteerien kehittämisessä kestäville investoinneille. Komissio on valinnut 50 jäsentä ja yhdeksän erityishavaijaa heidän ympäristö-, kestävän rahoituksensa tai sosiaalisen / ihmisoikeusasiantuntemuksensa perusteella. Jäseniin kuuluu EU: n tärkeimpiä instituutioita, kuten EIOPA, ESMA, EBA, EIP, kansalaisjärjestöjen, kauppa- ja liikeyhdistysten, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten lisäksi on myös useita tarkkailijoita, kuten: OECD, ESM ja EKP.

Organisaatiot väittävät, että uudet säännöt eivät perustu ilmasto- ja ympäristötieteeseen, ja sivuuttavat kestävää rahoitusta käsittelevän EU: n asiantuntijaryhmän suositukset. 

Liikenteen ja ympäristön kestävän rahoituksen johtaja Luca Bonaccorsi sanoi: "Taksonomialain oli tarkoitus olla kestävän rahoituksen kultastandardi. Mutta tulos on ollut likaisten rahtilaivojen, kaasubussien sekä puunkorjuun ja palavien puiden viherpesu. Ympäristönsuojelijat palaavat prosessiin vasta, kun komissio palaa tieteeseen. "

Kansalaisjärjestöt Transport & Environment, WWF: n Euroopan toimintatoimisto, BirdLife Europe and Central Asia, kuluttajaryhmä BEUC ja ekostandardien kannattajat ECOS vaativat keskusteluja komission kanssa sääntöjen vahvistamiseksi, jotka estävät heidän mielestään EU: n taksonomialain tieteellisen perustan. , kompromissi edelleen. 

pääjohtaja - BEUC, eu-kuluttajajärjestö

Ryhmien mukaan haitallisen metsä- ja biomassaprojektin tukemisesta tehdyt päätökset pilkkaavat täysin vihreää taksonomiaa.

Komissio päätti myös luokitella "kestäviksi" rahtialuksiksi, jotka polttavat erittäin saastuttavaa "bunkkeripolttoainetta", ja fossiilisilla kaasuilla liikennöiviä linja-autoja. Se lykkäsi päätöstä fossiilisesta kaasusta energialähteenä prosessin myöhempään vaiheeseen.

Viisi organisaatiota on keskeyttänyt osallistumisensa asiantuntijaryhmään välttääkseen vihreän pesun "peittämisen". He pyysivät asiantuntijaryhmän jäseniä ja johtavia parlamentin jäseniä liittymään mielenosoitukseensa. 

Taksonomia-asetus määrittää, mitkä rahoitusinvestoinnit voidaan tunnistaa ympäristön kannalta kestäviksi. Komissio laatii varsinaisen luettelon ympäristön kannalta kestävistä toiminnoista, ja sen oletetaan perustuvan kansalaisjärjestöjen, rahoitusmarkkinayritysten ja EU: n virastojen asiantuntijaryhmän suosituksiin.

ympäristö

European Green Deal: Komissio ehdottaa uutta strategiaa EU: n metsien suojelemiseksi ja palauttamiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio hyväksyi tänään (16. heinäkuuta) EU: n uusi metsästrategia vuoteen 2030, EU: n lippulaivahanke Euroopan vihreä sopimus joka perustuu EU: hun Biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuodelle 2030. Strategia myötävaikuttaa toimenpidepaketti ehdotetaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä vähintään 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja ilmastoneutraaliutta vuonna 2050 EU: ssa. Se auttaa myös EU: ta täyttämään sitoumuksensa lisätä luonnon nielujen hiilidioksidipäästöjä Ilmastolaki. Käsittelemällä sosiaalisia, taloudellisia ja ympäristöön liittyviä näkökohtia yhdessä metsästrategian tavoitteena on varmistaa EU: n metsien monitoiminnallisuus ja korostaa metsänhoitajien keskeistä roolia.

Metsät ovat tärkeä liittolainen ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjunnassa. Ne toimivat hiilinieluna ja auttavat meitä vähentämään ilmastonmuutoksen vaikutuksia esimerkiksi jäähdyttämällä kaupunkeja, suojaamalla meitä voimakkailta tulvilta ja vähentämällä kuivuuden vaikutuksia. Valitettavasti Euroopan metsät kärsivät monista erilaisista paineista, mukaan lukien ilmastonmuutos.

Metsien suojelu, ennallistaminen ja kestävä hoito

Metsästrategiassa asetetaan visio ja konkreettiset toimet metsien määrän ja laadun lisäämiseksi EU: ssa sekä metsien suojelun, ennallistamisen ja sietokyvyn vahvistamiseksi. Ehdotetut toimet lisäävät hiilen sitomista lisäämällä nieluja ja varastoja, mikä osaltaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Strategia sitoutuu suojelemaan tiukasti ensisijaisia ​​ja vanhoja metsiä, palauttamaan huonontuneita metsiä ja varmistamaan metsien kestävän hoidon tavalla, joka säilyttää metsien tarjoamat elintärkeät ekosysteemipalvelut, joista yhteiskunta riippuu.

Strategiassa edistetään kaikkein ilmastoa ja biologista monimuotoisuutta suosivaa metsänhoitokäytäntöä, korostetaan tarvetta pitää puumaisen biomassan käyttö kestävän kehityksen rajoissa ja rohkaistaan ​​resurssitehokasta puun käyttöä kaskadiperiaatteen mukaisesti.

EU: n metsien monikäyttöisyyden varmistaminen

Strategiassa suunnitellaan myös maksujärjestelmien kehittämistä metsänomistajille ja metsänhoitajille vaihtoehtoisten ekosysteemipalvelujen tarjoamiseksi esimerkiksi pitämällä osia metsistä ehjinä. Muun muassa uusi yhteinen maatalouspolitiikka (YMP) tarjoaa mahdollisuuden kohdennetumpaan tukeen metsänhoitajille ja metsien kestävälle kehitykselle. Metsien uusi hallintorakenne luo jäsenvaltioille, metsien omistajille ja hoitajille, teollisuudelle, korkeakouluille ja kansalaisyhteiskunnalle osallistavamman tilan keskustella EU: n metsien tulevaisuudesta ja auttaa ylläpitämään näitä arvokkaita voimavaroja tuleville sukupolville.

Lopuksi metsästrategiassa ilmoitetaan oikeudellinen ehdotus metsien seurannan, raportoinnin ja tiedonkeruun tehostamiseksi EU: ssa. Yhdenmukainen EU: n tiedonkeruu yhdistettynä strategiseen suunnitteluun jäsenvaltioiden tasolla antaa kattavan kuvan EU: n metsien tilasta, kehityksestä ja suunnitellusta tulevasta kehityksestä. Tämä on ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että metsät voivat hoitaa monia toimintojaan ilmastolle, biologiselle monimuotoisuudelle ja taloudelle.

Strategiaan liittyy a tiekartta istuttaa kolme miljardia uutta puuta kaikkialle Eurooppaan vuoteen 2030 mennessä noudattaen täysin ekologisia periaatteita - oikea puu oikeaan paikkaan oikeaan tarkoitukseen.

Euroopan vihreän kaupan varatoimitusjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Metsät tarjoavat kodin suurimmalle osalle maapallolla löydettyä biologista monimuotoisuutta. Tarvitsemme terveitä metsiä, jotta vesi olisi puhdasta ja maaperämme rikas. Euroopan metsät ovat vaarassa. Siksi pyrimme suojelemaan ja palauttamaan ne, parantamaan metsänhoitoa ja tukemaan metsänhoitajia ja metsänhoitajia. Loppujen lopuksi olemme kaikki osa luontoa. Mitä teemme ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden kriisin torjumiseksi, teemme oman terveytemme ja tulevaisuutemme hyväksi. "

Maataloudesta vastaava komissaari Janusz Wojciechowski sanoi: "Metsät ovat maapallomme keuhkot: ne ovat elintärkeitä ilmastollemme, biologiselle monimuotoisuudelle, maaperälle ja ilmanlaadulle. Metsät ovat myös yhteiskuntamme ja taloudemme keuhkot: ne takaavat toimeentulon maaseudulla, tarjoavat välttämättömiä tuotteita kansalaisillemme ja niillä on syvä sosiaalinen arvo luonteensa kautta. Uudessa metsästrategiassa tunnustetaan tämä monitoiminnallisuus ja osoitetaan, miten ympäristötavoitteet voivat kulkea käsi kädessä taloudellisen vaurauden kanssa. Tämän strategian avulla ja uuden yhteisen maatalouspolitiikan tuella metsämme ja metsänhoitajamme puhaltavat elämän kestävään, vauras ja ilmastoneutraaliin Eurooppaan. "

Ympäristö-, valtameri- ja kalatalousvaltuutettu Virginijus Sinkevičius sanoi: "Euroopan metsät ovat arvokas luonnonperintö, jota ei voida pitää itsestään selvänä. Euroopan metsien sietokyvyn suojeleminen, palauttaminen ja sietokyvyn lisääminen on välttämätöntä paitsi ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriisien torjumiseksi myös metsien sosioekonomisten toimintojen säilyttämiseksi. Valtava osallistuminen julkisiin kuulemisiin osoittaa, että eurooppalaiset välittävät metsiemme tulevaisuudesta, joten meidän on muutettava tapaa suojella, hoitaa ja kasvattaa metsiä niin, että siitä olisi todellista hyötyä kaikille. "

Tausta

Metsät ovat välttämätön liittolainen ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjunnassa, koska ne toimivat hiilinieluna sekä kykynsä vähentää ilmastonmuutoksen vaikutuksia esimerkiksi jäähdyttämällä kaupunkeja, suojaamalla meitä voimakkailta tulvilta ja vähentämällä kuivuutta vaikutus. Ne ovat myös arvokkaita ekosysteemejä, joissa asuu merkittävä osa Euroopan biologisesta monimuotoisuudesta. Heidän ekosysteemipalvelunsa edistävät terveyttämme ja hyvinvointiamme vesisääntelyn, elintarvikkeiden, lääkkeiden ja materiaalihuollon, katastrofiriskien vähentämisen ja hallinnan, maaperän vakauttamisen ja eroosiotorjunnan, ilman ja veden puhdistuksen avulla. Metsät ovat virkistys-, rentoutumis- ja oppimispaikka sekä osa toimeentuloa.

Lisätietoja

EU: n uusi metsästrategia vuoteen 2030

Kysymyksiä ja vastauksia uudesta EU: n metsästrategiasta vuodelle 2030

Luonto- ja metsätiedotteet

Tietosivu - 3 miljardia lisäpuita

3 miljardin puun verkkosivusto

European Green Deal: Komissio ehdottaa EU: n talouden ja yhteiskunnan muuttamista ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi

Continue Reading

ympäristö

EU julkaisee suuren ilmastosuunnitelman lapsillemme ja lapsenlapsillemme

Julkaistu

on

Euroopan unionin päättäjät julkistivat keskiviikkona (14. heinäkuuta) toistaiseksi kunnianhimoisimman suunnitelmansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Tavoitteena on muuttaa vihreät tavoitteet konkreettisiksi toimiksi tällä vuosikymmenellä ja näyttää esimerkkiä muille maailman suurille talouksille. kirjoittaa Kate Abnett, Foo Yun-Chee ja Reutersin toimistot kaikkialla EU: ssa.

Euroopan komissio, EU: n toimeenpaneva elin, esitti tarkkaan, kuinka blokin 27 maata voi saavuttaa yhteisen tavoitteensa vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 55 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä - askel kohti nollapäästöjä vuoteen 2050 mennessä. Lue lisää.

Tämä tarkoittaa hiilen päästökustannusten nostamista lämmityksessä, liikenteessä ja valmistuksessa, korkean hiilidioksidin lentopolttoaineiden ja laivapolttoaineiden verotusta, joita ei ole aikaisemmin verotettu, ja rajatuojien veloittamista päästöistä hiilestä, joka syntyy sementin, teräksen kaltaisten tuotteiden valmistuksessa. ja alumiini ulkomailla. Se lähettää polttomoottorin historiaan.

"Kyllä, se on vaikeaa", EU: n ilmastopolitiikan päällikkö Frans Timmermans kertoi tiedotustilaisuudessa. "Mutta se on myös velvollisuus, koska jos luopumme velvollisuudestamme auttaa ihmiskuntaa, elää planeetan rajojen sisällä, epäonnistumme, ei vain itsemme, vaan epäonnistumme lapsemme ja lapsenlapsemme."

Epäonnistumisen hinta oli hänen mukaansa se, että he "sotivat vettä ja ruokaa koskevia sotia".

"Fit for 55" -toimenpiteet edellyttävät jäsenvaltioiden ja Euroopan parlamentin hyväksyntää. Prosessi voi kestää kaksi vuotta.

Kun päättäjät pyrkivät tasapainottamaan teollisuuden uudistukset tarpeeseen suojella taloutta ja edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta, heitä kohdellaan voimakkaalla lobbauksella liikeyrityksiltä, ​​köyhemmiltä jäsenvaltioilta, jotka haluavat torjua elinkustannusten nousun, ja saastuttavammista maista, jotka edessään kallis siirtymä.

Jotkut ympäristökampanjoijat sanoivat, että komissio oli liian varovainen. Greenpeace oli surkea. "Näiden politiikkojen juhliminen on kuin korkealla hyppääjä, joka vaatii mitalin juoksemisesta baarin alle", Greenpeacen EU-johtaja Jorgo Riss sanoi lausunnossaan.

"Tämä koko paketti perustuu kohteeseen, joka on liian matala, ei kestä tieteen tasoa eikä pysäytä planeettamme elämää ylläpitävien järjestelmien tuhoutumista."

Mutta liike on jo huolissaan lopputuloksestaan.

Saksan teollisuus- ja kauppakamareiden liiton DIHK: n puheenjohtaja Peter Adrian totesi, että korkeat hiilidioksidihinnat ovat "kestäviä vain, jos samalla maksetaan korvauksia yrityksille, joihin tämä vaikuttaa erityisesti".

EU tuottaa vain 8 prosenttia maailmanlaajuisista päästöistä, mutta toivoo, että sen esimerkki saa aikaan kunnianhimoisia toimia muilta suurilta talouksilta, kun ne tapaavat marraskuussa Glasgow'ssa seuraavaa virstanpylvästä YK: n ilmastokokouksessa.

"Eurooppa oli ensimmäinen maanosa, joka julisti ilmastoneutraaliksi vuonna 2050, ja nyt olemme ensimmäisiä, jotka laittavat konkreettisen etenemissuunnitelman", sanoi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Paketti saapuu päiviä sen jälkeen, kun Kalifornia kärsi maan korkeimmista lämpötiloista, viimeisimmän Venäjälle, Pohjois-Eurooppaan ja Kanadaan osuneesta lämpöaaltosarjasta.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans odottaa tiedotustilaisuudessa esitellessään EU: n uusia ilmastopolitiikkaa koskevia ehdotuksia Brysselissä, Belgiassa, 14. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman
Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esittelee EU: n uudet ilmastopolitiikkaa koskevat ehdotukset, kun EU-komissaari Paolo Gentiloni istuu viereensä Brysselissä, Belgiassa, 14. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Kun ilmastonmuutos tuntuu itsestään taifuunien leviämästä tropiikista Australian röyhkeisiin pensaikkoihin, Bryssel ehdotti kymmenkunta politiikkaa, jolla kohdennettaisiin suurin osa sen laukaisemien fossiilisten polttoaineiden lähteisiin, mukaan lukien voimalaitokset, tehtaat, autot, lentokoneet ja lämmitysjärjestelmät rakennuksissa.

EU on toistaiseksi vähentänyt päästöjä 24 prosenttia vuoden 1990 tasosta, mutta monet ilmeisimmistä vaiheista, kuten vähennetään riippuvuutta hiilestä sähköntuotantoon, on jo toteutettu.

Seuraava vuosikymmen vaatii suurempia mukautuksia, ja pitkän aikavälin katsaus vuoteen 2050 on tutkijoiden mielestä määräaika, jonka kuluessa maailman on saavutettava hiilidioksidipäästöt ilman päästöjä tai että ilmastonmuutoksesta voi tulla katastrofaalinen.

Toimenpiteet seuraavat pääperiaatetta: tehdä saastuttavista kalliimmista ja vihreämmistä vaihtoehdoista houkuttelevampia EU: n 25 miljoonalle yritykselle ja lähes puolelle miljardille ihmiselle.

Ehdotusten mukaan tiukemmat päästörajat tekevät mahdottomaksi myydä bensiini- ja dieselautojen myyntiä EU: ssa vuoteen 2035 mennessä. Lue lisää.

Auttaakseen potentiaalisia ostajia, jotka pelkäävät, että edullisten sähköautojen kantama on liian lyhyt, Bryssel ehdotti osavaltioille, että vuoteen 60 mennessä julkisten latauspisteiden tulisi olla enintään 37 km: n päässä toisistaan.

EU: n päästökauppajärjestelmän (ETS), maailman suurimpien hiilimarkkinoiden, uudistaminen pakottaa tehtaat, voimalaitokset ja lentoyhtiöt maksamaan enemmän hiilidioksidipäästöjen maksamiseksi. Laivanvarustajia vaaditaan myös maksamaan saastumisestaan ​​ensimmäistä kertaa. Lue lisää.

Uudet EU: n hiilimarkkinat aiheuttavat hiilidioksidikustannuksia liikenne- ja rakennusalalle sekä rakennusten lämmitykselle.

Kaikki eivät ole tyytyväisiä ehdotukseen käyttää joitain hiililuvista saatavia tuloja matalan tulotason kotitalouksien polttoainelaskujen väistämättömän kasvun lieventämiseksi - varsinkin kun mailla on tiukemmat kansalliset tavoitteet päästöjen vähentämiseksi näillä aloilla.

Komissio haluaa myös ottaa käyttöön maailman ensimmäisen hiilirajatullin varmistaakseen, että ulkomaisilla valmistajilla ei ole kilpailuetua EU: n yrityksiin nähden, joiden on maksettava tuottamastaan ​​hiilidioksidipäästöstä valmistettaessa hiili-intensiivisiä tuotteita, kuten sementtiä tai lannoite. Lue lisää.

Samaan aikaan verotuksen uudistamisella kannetaan EU: n laajuinen vero saastuttaville lentopolttoaineille. Lue lisää.

EU: n jäsenvaltioiden on myös rakennettava metsiä ja niittyjä - säiliöitä, jotka pitävät hiilidioksidia poissa ilmakehästä. Lue lisää.

Joillekin EU-maille paketti on mahdollisuus vahvistaa EU: n maailmanlaajuinen johtoasema ilmastonmuutoksen torjunnassa ja olla eturintamassa tarvittavan teknologian kehittäjissä.

Mutta suunnitelmat ovat paljastaneet tuttuja säröjä. Köyhemmät jäsenvaltiot ovat varovaisia ​​kaikesta, mikä nostaa kustannuksia kuluttajille, kun taas hiilivoimalaitoksista ja kaivoksista riippuvaiset alueet haluavat taata enemmän tukea muutokselle, joka aiheuttaa sijoiltaan siirtymistä ja vaatii joukkojen uudelleenkoulutusta.

Continue Reading

ympäristö

European Green Deal: Komissio ehdottaa EU: n talouden ja yhteiskunnan muuttamista ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt ehdotuspaketin, jonka avulla EU: n ilmasto-, energia-, maankäyttö-, liikenne- ja veropolitiikat soveltuvat vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoteen 1990 verrattuna vuoden 2050 tasoon. Näiden päästövähennysten saavuttaminen seuraavalla vuosikymmenellä on ratkaisevan tärkeää sille, että Euroopasta tulee maailman ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen XNUMX mennessä ja Euroopan vihreä sopimus todellisuus. Tämänpäiväisillä ehdotuksillaan komissio esittää lainsäädäntövälineitä saavuttaakseen Euroopan ilmastolakissa sovitut tavoitteet ja muuttaaksemme taloudemme ja yhteiskuntamme perusteellisesti oikeudenmukaisen, vihreän ja vauraan tulevaisuuden saavuttamiseksi.

Kattava ja toisiinsa yhdistetty ehdotussarja

Ehdotukset mahdollistavat kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen tarvittavan kiihdyttämisen seuraavalla vuosikymmenellä. Ne yhdistävät: päästökaupan soveltamisen uusille aloille ja EU: n nykyisen päästökauppajärjestelmän tiukentamisen; uusiutuvan energian käytön lisääminen; parempi energiatehokkuus; vähäpäästöisten liikennemuotojen sekä niiden tukemiseksi tarvittavan infrastruktuurin ja polttoaineiden nopeampi käyttöönotto; veropolitiikkojen yhdenmukaistaminen Euroopan vihreän kaupan tavoitteiden kanssa; toimenpiteet hiilivuodon estämiseksi; ja työkalut luonnollisten hiilinielujemme säilyttämiseen ja kasvattamiseen.

  • - EU: n päästökauppajärjestelmä (ETS) asettaa hinnan hiilelle ja alentaa tiettyjen talouden alojen päästöjen ylärajaa vuosittain. Se on onnistunut vähensi sähköntuotannon ja energiaintensiivisen teollisuuden päästöjä 42.8% viimeisten 16 vuoden aikana. Tänään Komissio ehdottaa vähentää kokonaispäästökattoa entisestään ja lisätä sen vuotuista vähennysastetta. Myös komissio on ehdotetaan - vähitellen poistamaan ilmailun ja ilmailun päästöoikeudet kohdista kansainvälisen ilmailun maailmanlaajuisen hiilidioksidipäästöjen vähentämis- ja vähentämisjärjestelmän (CORSIA) kanssa ja sisällyttämään meriliikenteen päästöt ensimmäistä kertaa EU: n päästökauppajärjestelmään. Maantieliikenteen ja rakennusten päästövähennysten puutteen korjaamiseksi perustetaan erillinen uusi päästökauppajärjestelmä tieliikenteen ja rakennusten polttoaineen jakelua varten. Komissio ehdottaa myös innovaatio- ja nykyaikaistamisrahastojen koon kasvattamista.
  • Täydentääkseen huomattavia ilmastomenoja EU: n talousarviossa jäsenvaltioiden olisi käytettävä kaikki päästökauppatulonsa ilmastoon ja energiaan liittyviin hankkeisiin. Erityinen osa tieliikenteen ja rakennusten uudesta järjestelmästä saatavista tuloista olisi puuttua mahdollisiin sosiaalisiin vaikutuksiin heikossa asemassa oleviin kotitalouksiin, mikroyrityksiin ja liikenteen käyttäjiin.
  • - Pyrkimyksen jakaminen määrittää kullekin jäsenvaltiolle vahvistetut päästövähennystavoitteet rakennusten, maantie- ja kotimaan meriliikenteen, maatalouden, jätteiden ja pienten teollisuudenalojen osalta Kun otetaan huomioon kunkin jäsenvaltion erilaiset lähtökohdat ja kapasiteetit, nämä tavoitteet perustuvat niiden bruttokansantuotteeseen asukasta kohden ja mukautuksia tehdään kustannustehokkuuden huomioon ottamiseksi.
  • Jäsenvaltioilla on myös vastuu hiilen poistamisesta ilmakehästä, joten Asetus maankäytöstä, metsätaloudesta ja maataloudesta asettaa EU: n kokonaistavoitteen hiilidioksidin poistumiselle 310 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2 mennessä. Kansalliset tavoitteet edellyttävät, että jäsenvaltiot huolehtivat ja laajentavat hiilinielujaan tavoitteen saavuttamiseksi. Vuoteen 2030 mennessä EU: n olisi pyrittävä saavuttamaan ilmastoneutraali maankäyttö-, metsätalous- ja maatalousalalla, mukaan luettuina myös maatalouden muut kuin hiilidioksidipäästöt, kuten lannoitteiden ja karjan päästöt. EU: n metsästrategia Tavoitteena on parantaa EU: n metsien laatua, määrää ja sietokykyä. Se tukee metsänhoitajia ja metsäperusteista biotaloutta pitäen samalla puunkorjuun ja biomassan käytön kestävänä, säilyttäen luonnon monimuotoisuuden ja määrittelemällä suunnitelma kolmen miljardin puun istuttamisesta vuoteen 2030 mennessä.
  • Energian tuotanto ja käyttö aiheuttavat 75 prosenttia EU: n päästöistä, joten vihreämmään energiajärjestelmään siirtymisen nopeuttaminen on ratkaisevan tärkeää. Uusiutuvan energian direktiivi asettaa lisääntynyt tavoite tuottaa 40% energiastamme uusiutuvista lähteistä vuoteen 2030 mennessä. Kaikki jäsenvaltiot myötävaikuttavat tämän tavoitteen saavuttamiseen, ja uusiutuvien energialähteiden käyttöön liikenteessä, lämmityksessä ja jäähdytyksessä, rakennuksissa ja teollisuudessa ehdotetaan erityisiä tavoitteita. Ilmasto- ja ympäristötavoitteidemme saavuttamiseksi bioenergian käytön kestävyyskriteereitä vahvistetaan ja jäsenvaltioiden on suunniteltava kaikki bioenergian tukijärjestelmät tavalla, jossa kunnioitetaan puumaisen biomassan käyttöasteita.
  • Energian kokonaiskäytön vähentämiseksi, päästöjen vähentämiseksi ja energiaköyhyyden torjumiseksi Energiatehokkuusdirektiivistä asettaa a kunnianhimoisempi sitova vuotuinen tavoite energian käytön vähentämiseksi EU: n tasolla. Se opastaa kansallisten rahoitusosuuksien vahvistamista ja melkein kaksinkertaistaa jäsenvaltioiden vuotuisen energiansäästövelvoitteen. julkisen sektorin on kunnostettava 3% rakennuksistaan joka vuosi ajaa kunnostustaalto, luomaan työpaikkoja ja vähentämään energian käyttöä ja kustannuksia veronmaksajille.
  • Tieliikenteen kasvavien päästöjen torjumiseksi tarvitaan yhdistelmä toimenpiteitä päästökaupan täydentämiseksi. Autojen ja pakettiautojen tiukemmat hiilidioksidipäästönormit nopeuttaa siirtymistä päästöttömään liikkuvuuteen vuoteen XNUMX mennessä vaaditaan uusien autojen keskimääräisten päästöjen vähentämistä 55 prosenttia vuodesta 2030 ja 100 prosenttia vuodesta 2035 verrattuna vuoden 2021 tasoihin. Tämän seurauksena kaikki vuodesta 2035 lähtien rekisteröidyt uudet autot ovat päästöttömiä. Sen varmistamiseksi, että kuljettajat voivat ladata tai tankata ajoneuvojaan luotettavassa verkossa kaikkialla Euroopassa, tarkistettu vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuuria koskeva asetus tulee vaatia jäsenvaltioita laajentamaan latauskapasiteettia päästöttömien autojen myynnin mukaisestija asentaa lataus- ja polttoainepisteet säännöllisin väliajoin päätielle: 60 kilometrin välein sähkölataukseen ja 150 kilometrin välein vetypolttoaineeseen.
  • Lento- ja meriliikenteessä käytettävät polttoaineet aiheuttavat merkittävää pilaantumista ja vaativat myös erityistoimia päästökaupan täydentämiseksi. Vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuuriasetuksessa vaaditaan, että lentokoneilla ja aluksilla on pääsy puhdas sähkönsyöttö tärkeimmissä satamissa ja lentokentillä. ReFuelEU Aviation Initiative velvoittaa polttoaineen toimittajat sekoittumaan kestävien lentopolttoaineiden määrän kasvu EU: n lentoasemilla alukseen otettujen lentopetrolien osalta, mukaan lukien synteettiset vähähiiliset polttoaineet, jotka tunnetaan e-polttoaineina. Samoin FuelEU Maritime Initiative kannustaa kestävien meripolttoaineiden ja päästöttömien tekniikoiden käyttöönottoa asettamalla enimmäismäärän alusten käyttämän energian kasvihuonekaasupitoisuuden raja käydä Euroopan satamissa.
  • Energiatuotteiden verojärjestelmän on turvattava ja parannettava sisämarkkinoita ja tuettava vihreää siirtymää asettamalla oikeat kannustimet. A energiaverodirektiivin tarkistus ehdottaa yhdenmukaistaa energiatuotteiden verotus EU: n energia- ja ilmastopolitiikkojen kanssaedistämällä puhdasta tekniikkaa ja poistamalla vanhentuneet poikkeukset ja alennetut verokannat, jotka kannustavat tällä hetkellä fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Uusien sääntöjen tarkoituksena on vähentää energiaverokilpailun haitallisia vaikutuksia ja auttaa jäsenvaltioita turvaamaan vihreistä veroista saatavat tulot, jotka ovat vähemmän haitallisia kasvulle kuin työverot.
  • Lopuksi, uusi Hiilirajan säätömekanismi tuo hiilen hinnan tuonnille kohdennetusta tuotevalikoimasta sen varmistamiseksi, että kunnianhimoiset ilmastotoimet Euroopassa eivät johda "hiilivuotoon". Tämä tulee varmistaa, että Euroopan päästövähennykset edistävät maailmanlaajuista päästövähennystä, sen sijaan, että työntää hiiliintensiivistä tuotantoa Euroopan ulkopuolelle. Sen tarkoituksena on myös kannustaa EU: n ulkopuolista teollisuutta ja kansainvälisiä kumppaneitamme ryhtymään toimiin samaan suuntaan.

Nämä ehdotukset ovat kaikki yhteydessä toisiinsa ja täydentävät toisiaan. Tarvitsemme tämän tasapainoisen paketin ja sen tuottamat tulot, jotta voimme varmistaa siirtymävaiheen, joka tekee Euroopasta oikeudenmukaisen, vihreän ja kilpailukykyisen, jakaa vastuun tasaisesti eri alojen ja jäsenvaltioiden välillä ja tarjoaa tarvittaessa lisätukea.

Sosiaalisesti oikeudenmukainen siirtymä

Vaikka keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä EU: n ilmastopolitiikkojen edut ylittävät selvästi tämän siirtymän kustannukset, ilmastopolitiikka saattaa aiheuttaa lyhyellä aikavälillä ylipainetta haavoittuville kotitalouksille, mikroyrityksille ja liikenteen käyttäjille. Tämänpäiväisen paketin politiikkojen suunnittelu jakaa siten kohtuullisesti ilmastonmuutoksen torjumisesta ja siihen sopeutumisesta aiheutuvat kustannukset.

Lisäksi hiilen hinnoitteluvälineet lisäävät tuloja, jotka voidaan investoida innovaatioiden, talouskasvun ja puhtaaseen teknologiaan tehtävien investointien kannustamiseksi. A uusi sosiaalinen ilmastorahasto ehdotetaan, että jäsenvaltioille osoitettaisiin erityistä rahoitusta kansalaisten auttamiseksi rahoittamaan investointeja energiatehokkuuteen, uusiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin sekä puhtaampaan liikkuvuuteen. Sosiaalinen ilmastorahasto rahoitettaisiin EU: n talousarviosta, ja sen määrä vastaisi 25 prosenttia rakennus- ja tieliikenteen polttoaineiden päästökaupan odotetuista tuloista. Se tarjoaa 72.2 miljardin euron rahoituksen jäsenvaltioille vuosiksi 2025--2032 monivuotisen rahoituskehyksen kohdennetun muutoksen perusteella. Ehdotuksella jäsenvaltioiden vastaavan rahoituksen käyttämisestä rahasto hankkisi 144.4 miljardia euroa sosiaalisesti oikeudenmukaiseen siirtymään.

Hyödyt toimimisesta ihmisten ja maapallon suojelemiseksi ovat selkeät: puhtaampi ilma, viileämmät ja vihreämmät kaupungit, terveemmät kansalaiset, pienempi energiankäyttö ja laskut, eurooppalaiset työpaikat, teknologiat ja teollisuusmahdollisuudet, enemmän tilaa luonnolle ja terveempi planeetta luovuttaa tuleville sukupolville. Haasteena vihreän siirtymän ytimessä Euroopassa on varmistaa, että sen kaikki edut ja mahdollisuudet ovat kaikkien saatavilla mahdollisimman nopeasti ja oikeudenmukaisesti. Käyttämällä erilaisia ​​EU: n tasolla käytettävissä olevia toimintavälineitä voimme varmistaa, että muutosvauhti on riittävä, mutta ei liian häiritsevä.

Tausta

- Euroopan vihreä sopimus, jonka komissio esitti 11. joulukuuta 2019, asetetaan tavoitteeksi tehdä Euroopasta ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä Euroopan ilmastolaki, joka tulee voimaan tässä kuussa, sitovassa lainsäädännössä vahvistetaan EU: n sitoutuminen ilmastoneutraaliuteen ja välitavoitteeseen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoteen 1990 verrattuna vuoden 55 tasoon. päästöt olivat vähintään 2030 prosenttia vuoteen XNUMX mennessä tiedoksi UNFCCC: lle joulukuussa 2020 EU: n panoksena Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseen.

EU: n nykyisen ilmasto- ja energialainsäädännön seurauksena EU: n kasvihuonekaasupäästöt ovat jo laskeneet lähettäjä 24% verrattuna vuoteen 1990, kun taas EU: n talous on kasvanut noin 60% samana ajanjaksona irrottaen kasvun päästöistä. Tämä testattu ja todistettu lainsäädäntökehys on tämän lainsäädäntöpaketin perusta.

Komissio on suorittanut kattavat vaikutusten arvioinnit ennen näiden ehdotusten esittämistä vihreän siirtymän mahdollisuuksien ja kustannusten mittaamiseksi. Syyskuussa 2020 a kattava vaikutusten arviointi tuki komission ehdotusta lisätä EU: n vuoteen 2030 mennessä päästöjen vähennystavoite vähintään 55 prosenttiin vuoden 1990 tasoon verrattuna. Se osoitti, että tämä tavoite on sekä saavutettavissa että hyödyllinen. Tämän päivän lainsäädäntöehdotuksia tuetaan yksityiskohtaisilla vaikutusten arvioinneilla, joissa otetaan huomioon kytkentä paketin muihin osiin.

EU: n pitkän aikavälin budjetti seuraaville seitsemälle vuodelle tukee vihreää siirtymistä. 30% 2 biljoonan euron vuosien 2021--2027 ohjelmista Monivuotinen rahoituskehys että Seuraava sukupolviEU ovat sitoutuneet tukemaan ilmastotoimia; 37% 723.8 miljardista eurosta (käypinä hintoina) Palautus- ja sietokykyväline, joka rahoittaa jäsenvaltioiden kansalliset elvytysohjelmat NextGenerationEU: n puitteissa, on osoitettu ilmastotoimille.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Fossiilisten polttoaineiden taloudellisuus on saavuttanut rajansa. Haluamme jättää seuraavalle sukupolvelle terveellisen planeetan sekä hyvät työpaikat ja kasvun, jotka eivät vahingoita luontoamme. Eurooppalainen vihreä sopimus on kasvustrategiamme, joka on siirtymässä kohti vähähiilistä taloutta. Eurooppa oli ensimmäinen maanosa, joka julisti ilmastoneutraaliksi vuonna 2050, ja nyt olemme ensimmäiset, jotka laittavat konkreettisen etenemissuunnitelman. Eurooppa käy keskustelun ilmastopolitiikasta innovaatioiden, investointien ja sosiaalisen korvauksen kautta. "

Euroopan vihreän kaupan varatoimitusjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Tämä on vuosikymmen taistelussa ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriisien torjunnassa. Euroopan unioni on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet, ja tänään esitämme miten voimme saavuttaa ne. Vihreän ja terveellisen tulevaisuuden saavuttaminen kaikille vaatii huomattavia ponnisteluja kaikilla aloilla ja jokaisessa jäsenvaltiossa. Ehdotuksemme kannustavat yhdessä tarvittavat muutokset, antavat kaikille kansalaisille mahdollisuuden kokea ilmastotoimien edut mahdollisimman pian ja tarjoavat tukea heikoimmassa asemassa oleville kotitalouksille. Euroopan siirtyminen on oikeudenmukaista, vihreää ja kilpailukykyistä. "

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Pyrkimyksemme torjua ilmastonmuutosta on oltava poliittisesti kunnianhimoisia, maailmanlaajuisesti koordinoituja ja sosiaalisesti oikeudenmukaisia. Päivitämme kaksikymmentä vuotta vanhoja energiaverotussääntöjämme rohkaisemaan vihreämpiä polttoaineita ja vähentämään haitallista energiaverokilpailua. Ehdotamme myös hiilirajan mukauttamismekanismia, joka yhdenmukaistaa tuonnin hiilen hinnan EU: ssa sovellettavan hinnan kanssa. WTO-sitoumuksiamme kunnioittaen tämä varmistaa, että ulkomaiset yritykset, joille asetetaan löyhempiä ympäristövaatimuksia, eivät heikennä ilmastotavoitteitamme. Se kannustaa myös ympäristöystävällisempiin standardeihin rajojemme ulkopuolella. Tämä on lopullinen nyt tai ei koskaan. Ilmastonmuutoksen kauhea todellisuus käy ilmi kuluvan vuoden myötä: tänään vahvistamme päättäväisyytemme toimia ennen kuin on todella myöhäistä. "

Energiakomissaari Kadri Simson sanoi: "Vihreän kaupan tavoitteiden saavuttaminen ei ole mahdollista ilman energiajärjestelmän uudistamista - siellä syntyy suurin osa päästöistämme. Ilmastoneutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä meidän on muutettava uusiutuvien energialähteiden kehitys vallankumoukseksi ja varmistettava, ettei energiaa hukata matkan varrella. Tämänpäiväisissä ehdotuksissa asetetaan kunnianhimoisempia tavoitteita, poistetaan esteitä ja lisätään kannustimia, jotta voimme siirtyä entistä nopeammin kohti nolla-energiajärjestelmää. "

Liikennekomissaari Adina Vălean totesi: "Tuemme kolmella liikennekohtaisella aloitteellamme - ReFuel Aviation, FuelEU Maritime ja vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuuriasetus - tuemme liikennesektorin siirtymistä tulevaisuuden kestävään järjestelmään. Luomme markkinat kestäville vaihtoehtoisille polttoaineille ja vähähiilisille tekniikoille ja otamme samalla käyttöön oikean infrastruktuurin, jolla varmistetaan päästöttömien ajoneuvojen ja alusten laaja käyttö. Tämä paketti vie meidät vihreämmän liikkuvuuden ja logistiikan ulkopuolelle. Se on mahdollisuus tehdä EU: sta johtava markkina huipputeknologialle. "

Ympäristö-, valtameri- ja kalastuskomissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Metsät ovat suuri osa ratkaisua moniin haasteisiin, joita kohtaamme ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriiseissä. Ne ovat myös avain EU: n vuoden 2030 ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Metsien nykyinen suojelutila ei kuitenkaan ole suotuisa EU: ssa. Meidän on lisättävä biologista monimuotoisuutta edistävien käytäntöjen käyttöä ja turvattava metsäekosysteemien terveys ja sietokyky. Metsästrategia on todellinen pelinvaihtaja tavalla, jolla suojelemme, hoidamme ja kasvatamme metsiä, planeettamme, ihmisten ja talouden kannalta. "

Maataloudesta vastaava komissaari Janusz Wojciechowski sanoi: "Metsät ovat välttämättömiä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Ne tarjoavat myös työpaikkoja ja kasvua maaseudulla, kestävää materiaalia biotalouden kehittämiseen ja arvokkaita ekosysteemipalveluja yhteiskunnallemme. Metsästrategialla pyritään yhdessä käsittelemään sosiaalisia, taloudellisia ja ympäristönäkökohtia varmistamaan ja parantamaan metiemme monitoiminnallisuutta ja korostamaan miljoonien metsässä työskentelevien metsämiesten keskeistä roolia. Uusi yhteinen maatalouspolitiikka tarjoaa mahdollisuuden kohdennetumpaan tukeen metsämiehillemme ja metsiemme kestävälle kehitykselle. "

Lisätietoja

Viestintä: sopii 55: lle EU: n vuoden 2030 ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi

Euroopan vihreän kaupan verkkosivusto (mukaan lukien lainsäädäntöehdotukset)

Verkkosivusto, jossa ehdotuksista on audiovisuaalista materiaalia

Kysymyksiä ja vastauksia EU: n päästökauppajärjestelmästä

Kysymyksiä ponnistelujen jakamisesta ja maankäytön, metsätalouden ja maatalouden säännöksistä

Kysymyksiä ja vastauksia siitä, miten energiajärjestelmämme sovitetaan ilmastotavoitteihimme

Kysymyksiä ja vastauksia hiilirajan säätömekanismista

Kysymyksiä ja vastauksia energiaverodirektiivin tarkistamisesta

Kysymyksiä ja vastauksia kestävästä liikenteen infrastruktuurista ja polttoaineista

Paketin tietosivun arkkitehtuuri

Sosiaalisesti oikeudenmukainen siirtymätaulukko

Luonto- ja metsätiedotteet

Kuljetuksen tietolomake

Energiaa koskeva tietolomake

Rakennusten tietolomake

Toimialan tietolomake

Vetytiedote

Hiilirajan säätömekanismin tietolomake

Energiaverotuksen vihreämmän tietosivun tekeminen

Esite eurooppalaisen vihreän kaupan toteuttamisesta

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa