Liity verkostomme!

Hiilenpoisto

Uusi, tietopohjainen ja käyttäjäystävällinen työkalu hiilenpoiston tukemiseen EU:ssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on perustanut Energia- ja teollisuusmaantieteen laboratorio, käyttäjäystävällinen verkkotyökalu, joka tarjoaa paikkatietoa yrityksille ja energiainfrastruktuurin suunnittelijoille. Tämä karttapohjainen käyttöliittymä mahdollistaa sähköisen tiedonhallinnan, energiaan ja teollisuuteen liittyvien tietojen visualisoinnin ja analysoinnin, mikä auttaa päättäjiä suunnittelemaan talouden hiilidioksidin vähentämiseen tarvittavia keskeisiä muutoksia. Energia- ja teollisuusmaantieteen laboratorio näyttää, mistä puhdasta energiaa löytää, onko tarvittava infrastruktuuri olemassa tai onko maata käytettävissä uusiutuvien energialähteiden asentamiseen. Se sisältää myös sosioekonomista tietoa ja tarjoaa tulevaisuuteen suuntautuvia ominaisuuksia, koska se sisältää geospatiaalista tietoa komission ja kolmansien osapuolten skenaariotyöstä.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: "Tiede ja teknologia auttavat meitä vastaamaan konkreettisesti meneillään oleviin maailmanlaajuisiin uhkiin ja haasteisiin, kuten vihreään ja digitaaliseen siirtymiseen. Ensimmäistä kertaa energia- ja teollisuusinfrastruktuurin tiedot on koottu yhteen karttaan ja ilmaiseksi, jotta voimme paremmin suunnitella hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, jota me kaikki tarvitsemme eurooppalaisen vihreän ohjelman saavuttamiseksi.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Jotta vihreä siirtymä tuo aidosti kestävän kilpailukyvyn, teollisuus tarvitsee runsaan, kohtuuhintaisen ja hiilidioksidipäästöttömän sähkön saatavuuden, ja tämän osalta tarvitaan lisätoimia. Energia- ja teollisuusmaantieteen laboratorio auttaa teollisuutta, päättäjiä ja kansallisia viranomaisia ​​suunnittelemaan keskeisiä muutoksia, joita tarvitaan talouden hiilidioksidin vähentämiseksi ja teollisuuden ekosysteemien muokkaamiseksi tiellä kohti ilmastoneutraalia muutosta.

Energia- ja teollisuusmaantieteen laboratorio julkistettiin vuonna Teollisuusstrategian päivitys julkaistiin viime toukokuussa. Laboratorion on kehittänyt komission yhteinen tutkimuskeskus yhteistyössä asianomaisen teollisuuden kanssa. Se tukee siirtymäpolun ja yhteisen teollisuusteknologian etenemissuunnitelman kehittämistä energiaintensiivisen teollisuuden ekosysteemille. Energia- ja teollisuusmaantieteen laboratorioon on vapaa pääsy tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa