Liity verkostomme!

COP26

COP26, ilmastonmuutos ja autokraattiset järjestelmät – epämiellyttävä sekoitus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kun suuret ja hyvät laskeutuivat Glasgow'hun juuri päättyneeseen COP26-ilmastokonferenssiin, olisit voinut saada anteeksi tietynlaisen kyynisyyden osoittamisesta.

Huolimatta länsimaisten hallitusten ja monikansallisten yritysten ilmastonmuutoksen torjuntaan tähtäävien sitoumusten hyökyaallosta, sinisen vyöhykkeen elefantti aiheutti joidenkin maailman suurimpiin saastuttajista, Kiinan ja Venäjän autokraattisten hirviöiden lisääntyviä hiilidioksidipäästöjä. 

”Our World in Data” -tutkimuksen mukaan Kiinan ja Venäjän osuus maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä on yhteensä noin 33 %, ja Kiinan osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on hämmästyttävät 28 %.

Ilman konkreettisia ja välittömiä toimia maailman ylivoimaisesti suurimmalta päästöjen tuottajalta (Kiina) mahdollisuudet pitää maapallon lämpötilan nousu alle 2 asteessa vuoteen 2050 mennessä näyttävät melko kaukaa haetuilta. Yhä kasvavan kriitikoiden tyynnyttämiseksi presidentti Xi Jinping lupasi viime vuonna, että Kiina saavuttaa päästöhuippunsa vuoteen 2030 mennessä ja hiilineutraaliuden vuoteen 2060 mennessä. Lisäksi hän takasi leikkaavansa hiili-intensiteettiä "vähintään 65 prosentilla" vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä. 65, aiemmasta tavoitteesta "jopa XNUMX %". Tällaisia ​​lupauksia ovat antaneet myös Kiinan valtion omistamat teräs-, hiili- ja sähköyhtiöt hallinnon käskystä.

Mainos

Kuten Pekingin poliittisten lausuntojen yhteydessä, sanojen ja tekojen välinen kuilu haukotelee. Vuonna 2003 Kiinan osuus maailman hiilidioksidipäästöistä oli 22 prosenttia, mutta vuoteen 2020 mennessä se oli kasvanut dramaattisesti 31 prosenttiin. Sen osuus maailmanlaajuisesta hiilen kulutuksesta nousi 36 prosentista 54 prosenttiin samassa ajassa. Viimeisimmän maailmanlaajuisen energiakriisin mutkistaessa asioita entisestään, Peking itse asiassa lisää hiilipolttokapasiteettiaan piittaamatta räikeästi ympäristöstä, kansalaisistaan ​​ja ontoista hiilidioksidin vähentämislupauksistaan.

Yhdysvaltain energiatietohallinnon mukaan Kiina kolminkertaistaa kapasiteettiaan valmistaa polttoainetta hiilestä, mikä on suurin hiili-intensiivisin prosessi, jonka kukaan voi kuvitella. Sillä on jo yli 1,000 105 gigawattia hiilivoimaa ja valmisteilla on vielä 75 gigawattia. Vertailun vuoksi Iso-Britannian koko sähköntuotantokapasiteetti on noin XNUMX gigawattia.

Kiinan naapurilla Venäjällä tuskin menee paremmin. Vuoden aikana, jolloin on nähty ennätykselliset metsäpalot Siperiassa, rankat tulvat Mustallamerellä ja polttava helleaalto Moskovassa, Venäjällä kysytään, mitä presidentti Putin ja hänen hallitus aikovat tehdä ilmastonmuutoksen eksistentiaalisen uhan suhteen. . 

Mainos

Viime vuoden aikana Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt hallituksensa laatimaan suunnitelman, jonka mukaan Venäjä alentaa päästöjään Euroopan unionin päästöjä pienemmiksi vuoteen 2050 mennessä. Kaukoidässä Tyynenmeren rannikolla sijaitseva Sahalinin saari toivoo voivansa hyödyntää laajoja metsiään tulee Venäjän ensimmäiseksi hiilineutraaliksi alueeksi. Ilmastopolitiikka on kuuma aihe kaikilla Venäjän hallituksen tasoilla.

Kuten Kiinassa, on syytä katsoa otsikoiden ulkopuolelle nähdäkseen, vastaako toiminta ylevää retoriikkaa. Venäjä on sitoutunut hiilineutraaliuteen vuoteen 2060 mennessä (tavoite on Kiinan kanssa samansuuntainen, vaikkakin kymmenen vuotta vähemmän kunnianhimoinen kuin EU ja Yhdistynyt kuningaskunta), mutta Venäjän nettonolla on todennäköisesti verhottu liioitellulla hiilidioksidimäärällä. maan metsiä sen sijaan, että päästöjä vähennettäisiin mielekkäästi massiivisen käyttöönoton ja sitä seuraavan muuntavien teknologioiden käyttöönoton kautta.

Toistuva ongelma, joka sumentaa kaikkia Venäjän hiilidioksidin vähentämispyrkimyksiä, on alueen yksityisten yritysten "ympäristökatastrofien" aiheuttama litania, yksi esimerkki on Norilsk Nickelin vahingossa tapahtuva 21,000 2 tonnin dieselvuoto Siperian jokeen viime toukokuussa, mistä oligarkki vastasi. Vladimir Potanin joutui maksamaan ennätyksellisen XNUMX miljardin dollarin sakon ja haitalliset kemikaalivuodot Togliattiazotin ammoniakkitehtaalla Etelä-Venäjällä Sergei Makhlain omistuksessa.

Xi Jinping ja Vladimir Putin eivät osallistuneet COP26:een liikkeessä, joka ei ainoastaan ​​antanut konferenssille varsin pahaenteistä sävyä, vaan jota pidetään laajalti iskuna pyrkimyksille saada maailman johtajat neuvottelemaan uusi sopimus maailmanlaajuisen lämpötilan nousun pysäyttämiseksi. Nähtäväksi jää, kuinka vakavasti kaksi itsevaltaista johtajaa ottavat ilmastovastuunsa, mutta geopoliittisista laskelmista poissa on yksinkertainen totuus: Kiina ja Venäjä ovat valtavia maita, jotka lämpenevät nopeammin kuin planeetta yleensä. Peräkkäiset hurjan epävakaat vuodenajat ja säämallit sekä niihin liittyvät luonnonkatastrofit ovat saaneet Venäjän ja Kiinan väestön paljon paremmin virittymään ympäristöongelmiin. Johtajille, jotka haluavat pysyä yleisen mielipiteen oikealla puolella aina kun mahdollista, pitkällä aikavälillä ei voi olla muuta vaihtoehtoa kuin Xin ja Putinin siirtyminen täysin vihreään ja ehkä jopa harkittava osallistumista COP26:n seuraajatapahtumiin.

Jaa tämä artikkeli:

COP26

COP26: EU auttaa saavuttamaan tuloksia Pariisin sopimuksen tavoitteiden pitämiseksi hengissä

Julkaistu

on

COP26 UN Climate ConferEuroopan komissio tuki tänään yli 190 maan saavuttamaa konsensusta kahden viikon intensiivisten neuvottelujen jälkeen. COP26 johti Pariisin sopimuksen sääntökirjan valmistumiseen ja piti Pariisin tavoitteet hengissä, mikä antoi meille mahdollisuuden rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 celsiusasteeseen.

komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Olemme edistyneet kolmessa COP26:n alussa asettamassamme tavoitteessa: Ensinnäkin saada sitoumuksia vähentää päästöjä niin, että se pysyy 1.5 asteen ilmaston lämpenemisrajan sisällä. Toiseksi saavuttaa tavoite 100 miljardia dollaria vuodessa. ilmastorahoitus kehitysmaille ja haavoittuville maille. Ja kolmanneksi päästä sopimukseen Pariisin sääntökirjasta. Tämä antaa meille luottamusta siihen, että voimme tarjota turvallisen ja vauraan tilan ihmiskunnalle tällä planeetalla. Mutta ei ole aikaa rentoutua: vielä on kova työ edessä."

Varapuheenjohtaja ja EU:n pääneuvottelija Frans Timmermans, sanoi: “Uskon vakaasti, että sovittu teksti heijastelee kaikkien osapuolten etujen tasapainoa ja antaa meille mahdollisuuden toimia kiireellisesti, mikä on välttämätöntä selviytymisellemme. Se on teksti, joka voi tuoda toivoa lastemme ja lastenlastemme sydämiin. Se on teksti, joka pitää hengissä Pariisin sopimuksen tavoitetta rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 celsiusasteeseen. Se on teksti, jossa tunnustetaan kehitysmaiden ilmastorahoituksen tarpeet ja esitetään prosessi näiden tarpeiden täyttämiseksi."

Pariisin sopimuksen mukaan 195 maata asetti tavoitteekseen pitää maapallon keskilämpötilan muutos alle 2 asteessa ja mahdollisimman lähellä 1.5 astetta. Ennen COP26:ta planeetalla oli vaarallinen 2.7 asteen ilmaston lämpeneminen. Konferenssin aikana tehtyjen uusien ilmoitusten perusteella asiantuntijat arvioivat, että lämpeneminen on nyt 1.8-2.4 astetta. Tämänpäiväisissä päätelmissä osapuolet ovat nyt sopineet tarkastelevansa uudelleen sitoumuksiaan tarvittaessa vuoden 2022 loppuun mennessä saadaksemme meidät 1.5 °C:n lämpenemiseen ja säilyttämään Pariisin sopimuksen mukaisen tavoitteen ylärajan.

Mainos

Lupausten lunastamiseksi COP26 sopi myös ensimmäistä kertaa vauhdittavansa ponnisteluja vähentämättömän hiilivoiman ja tehottomien fossiilisten polttoaineiden tukien asteittain vähentämiseksi ja tunnusti tuen tarpeen oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

COP26 sai myös päätökseen tekniset neuvottelut niin sanotusta Pariisin sopimuksen sääntökirjasta, jossa vahvistetaan avoimuus- ja raportointivaatimukset kaikille osapuolille, jotta he voivat seurata edistymistä päästöjen vähentämistavoitteiden saavuttamisessa. Sääntökirja sisältää myös 6 artiklan mukaiset mekanismit, jotka määrittelevät kansainvälisten hiilimarkkinoiden toiminnan päästöjen vähentämistä koskevan maailmanlaajuisen yhteistyön tukemiseksi.

Ilmastorahoituksen osalta sovittu teksti sitoo kehittyneet maat kaksinkertaistamaan yhteisen sopeutumisrahoituksen 100 miljardin dollarin vuositavoitteen 2021-2025 puitteissa ja saavuttamaan 100 miljardin dollarin tavoitteen mahdollisimman pian. Osapuolet sitoutuvat myös prosessiin, jolla sovitaan pitkän aikavälin ilmastorahoituksesta vuoden 2025 jälkeen. COP päätti myös käynnistää vuoropuhelun osapuolten, sidosryhmien ja asiaankuuluvien organisaatioiden välillä tukeakseen pyrkimyksiä ehkäistä, minimoida ja käsitellä ilmastonmuutokseen liittyviä menetyksiä ja vahinkoja.

Mainos

EU:n uudet sitoumukset

1.-2. marraskuuta presidentti Ursula von der Leyen edusti komissiota World Leaders Summit -kokouksessa, joka avasi COP26:n. Presidentti lupasi tälle miljardin euron rahoituksen Global Forests Finance Pledge 1. marraskuuta. EU ilmoitti 2. marraskuuta a Just Energy Transition Partnership Etelä-Afrikan kanssa ja käynnisti virallisesti Maailmanlaajuinen metaanilupaus, EU:n ja Yhdysvaltojen yhteinen aloite, joka on saanut yli 100 maata leikkaamaan yhteisiä metaanipäästöjään vähintään 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2020 tasoihin verrattuna. Presidentti von der Leyen aloitti myös EU-Catalyst-kumppanuus Bill Gatesin ja EIP:n pääjohtajan Werner Hoyerin kanssa. 

7.–13. marraskuuta varatoimitusjohtaja Frans Timmermans johti EU:n neuvotteluryhmää Glasgow'ssa. 9. marraskuuta, herra Timmermans ilmoitti uusi 100 miljoonan euron rahoitussitoumus ilmastosopeutumisrahastolle, joka on ylivoimaisesti suurin avunantajien COP26:ssa sopeutumisrahastolle antama lupaus. Se täydentää jäsenvaltioiden jo ilmoittamia merkittäviä panoksia, ja se vahvistaa myös EU:n tukitehtävän epäviralliselle sopeutumisrahoituksen Champions Groupille.

EU:n sivutapahtumat COP26:ssa

Konferenssin aikana EU isännöi yli 150 sivutapahtumaa EU-paviljongissa Glasgow'ssa ja verkossa. Näissä tapahtumissa, joita järjestivät useat maat ja organisaatiot Euroopasta ja ympäri maailmaa, käsiteltiin monenlaisia ​​ilmastoon liittyviä kysymyksiä, kuten energiasiirtymä, kestävä rahoitus sekä tutkimus ja innovaatio. Yli 20,000 XNUMX rekisteröitynyt verkkoalustalle.

Tausta

Euroopan unioni on ilmastotoimien johtaja maailmanlaajuisesti, sillä se on jo leikannut kasvihuonekaasupäästöjään yli 30 prosenttia vuodesta 1990 ja samalla kasvattanut talouttaan yli 60 prosenttia. Kanssa Euroopan vihreä sopimusJoulukuussa 2019 esitellyssä EU nosti edelleen ilmastotavoitteitaan sitoutumalla saavuttamaan ilmastoneutraalius vuoteen 2050 mennessä. Tästä tavoitteesta tuli oikeudellisesti sitova, kun direktiivi hyväksyttiin ja tuli voimaan. Euroopan ilmastolaki. Ilmastolaki asettaa myös välitavoitteen vähentää kasvihuonekaasujen nettopäästöjä vähintään 55 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 1990 tasosta. Tämä vuoden 2030 tavoite oli tiedoksi UNFCCC:lle joulukuussa 2020 Pariisin sopimuksen mukaisena EU:n NDC:nä. Näiden sitoumusten täyttämiseksi Euroopan komissio esitti ehdotuspaketti heinäkuussa 2021, jotta EU:n ilmasto-, energia-, maankäyttö-, liikenne- ja veropolitiikka soveltuisi vähentämään kasvihuonekaasujen nettopäästöjä vähintään 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Kehittyneet maat ovat sitoutuneet mobilisoimaan yhteensä 100 miljardia dollaria vuodessa kansainvälistä ilmastorahoitusta vuosina 2020–2025 auttaakseen haavoittuvimpia maita ja pieniä saarivaltioita erityisesti niiden lieventämis- ja sopeutumistoimissa. EU on suurin avunantaja, ja se antaa yli kolmanneksen nykyisistä lupauksista, ja sen osuus ilmastorahoituksesta vuonna 23.39 on 27 miljardia euroa (2020 miljardia dollaria). Presidentti von der Leyen ilmoitti äskettäin 4 miljardin euron lisärahoituksen EU:n talousarviosta ilmastorahoitukseen asti. 2027.

Lisätietoja: 

Kysymyksiä ja vastauksia EU:sta COP26:ssa

Kunnianhimosta tekoon: Toimimme yhdessä planeetan hyväksi (Factsheet)

Euroopan komission COP26-verkkosivusto ja sivutapahtumaohjelma

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

COP26

COP26:n on oltava käännekohta pienviljelijöille ja elintarviketurvan tavoittelulle

Julkaistu

on

Kun globaalit johtajat kokoontuvat Glasgow'ssa COP26-konferenssiin, on välttämätöntä, että he eivät unohda ihmisiä, jotka ovat eniten vaarassa kohonneen maapallon lämpötilan vuoksi, erityisesti Afrikassa. Konferenssi on maailman johtajille todellinen tilaisuus tunnustaa ilmastonmuutokseen liittyviä merkittäviä globaaleja kysymyksiä. Erityisesti elintarviketurva on asetettava etusijalle keskusteluissa, sillä se on yksi Saharan eteläpuolisen Afrikan suurimmista kysymyksistä, jonka ennustetaan vain pahenevan lämpötilojen noustessa, mikä puolestaan ​​uhkaa pahentaa köyhyyttä ja sairauksia mantereella, joka kaipaa muutosta. , kirjoittaa Zuneid Yousuf, Afrikan vihreiden resurssien (AGR) puheenjohtaja.

Tiedän liiankin hyvin kansalaisten ja erityisesti Saharan eteläpuolisen Afrikan pienviljelijöiden kohtaamat ongelmat, koska olen työskennellyt heidän kanssaan vuosikymmeniä Sambiassa, maassa, jossa maatalouden osuus BKT:sta on 20 prosenttia. Sambian maanviljelijöiden tavoin tiedän, että jos lämpötilat jatkavat nousuaan, ongelmat vain lisääntyvät. 25 % väestöstämme kärsii korkeasta akuutista elintarviketurvasta (yli 1.7 miljoonaa ihmistä). Ilmastonmuutos pahentaa jo tätä, ja ennuste on synkkää luettavaa sambialaisille.

Tällä viikolla Glasgow'ssa Sambian uusi presidentti Hakainde Hichilema korosti Sambiassa toteutettavia sisäisiä toimia maailmanlaajuisten ilmastonmuutoksen hillitsemisstrategioiden edistämiseksi.

"Olemme luvanneet vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 25 % vuoden 2010 tasosta vuoteen 2030 mennessä käyttämällä omia kotimaisia ​​resurssejamme ja muuta perinteisesti saamaamme tukea", Hichilema selittää.

"Sambia on halukas ja valmis tukemaan johtajuuttanne ja tekee tiivistä yhteistyötä globaalin yhteisön kanssa tämän haasteen ratkaisemiseksi", Hichilema lisäsi Britannian pääministerille Boris Johnsonille.

Maailmanpankki arvioi, että jos ilmaston lämpeneminen jatkuu nykyisellä vauhdilla, Sambian sato laskee 25 % vuoteen 2050 mennessä ja että seuraavien 10-20 vuoden aikana ilmastonmuutokseen liittyvät menetykset (esimerkiksi lisääntyneestä kuivuudesta) nousevat 2.2-3.1 miljardia dollaria. Tämä olisi tuhoisaa maalle, joka jo nyt kärsii laajasta elintarviketurvasta, ja vaatii siksi kiireellisiä toimia sekä Sambiassa että sen ulkopuolella.

Mainos

Entinen Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeri Ban Ki-Moon kiinnitti lokakuussa puhuessaan pienviljelijöiden kohtaamiin ongelmiin ja COP26:n merkitykseen.

"Jos haluamme maailman vapaan nälästä ja köyhyydestä samalla kun sopeudumme ilmastokriisiin ja lievennämme sitä, meidän on asetettava pienviljelijät näiden ongelmien ratkaisemisen keskipisteeseen", sanoi YK:n entinen pääsihteeri.

Hän havainnollistaa uusiin teknologioihin, johdonmukaisiin politiikkoihin investoimisen ja taloudellisen tuen tarjoamisen tärkeyttä tällaisille maanviljelijöille ja kehotti ryhtymään toimiin ilmastopäästöjen ja elintarviketurvan vähentämiseksi.

Odotamme konkreettisia poliittisia sitoumuksia konferenssilta, mutta olen edelleen optimistinen, että globaalit johtajat näkevät edessään tilanteen vakavuuden ja tunnustavat, että he voivat auttaa Sambian kaltaisia ​​maita. Maailmanlaajuisen pandemian aikana, joka on entisestään pahentanut epätasa-arvoa ja köyhyyttä näillä alueilla, ei voisi olla parempaa aikaa määrätietoisille toimille.

Onneksi näyttää siltä, ​​​​että Hichilema on asettanut etusijalle kotimaiset toimet Sambiassa auttaakseen maatalousalaa selviytymään tästä myrskystä. Vaalikampanjansa aikana Hichilema korosti maatalouden merkitystä maan taloudelle ja elämäntavalle ja vertasi hänen kasvatustaan ​​vaatimattomana karjankasvattajana.

Mainos

Nyt voimme nähdä, että nämä eivät olleet vääriä lupauksia ja että maan pienviljelijöitä autetaan jo nyt useiden investointialoitteiden avulla.

Tämän vuoden syyskuussa Hichilema puhui YK:n elintarvikejärjestelmien huippukokouksessa New Yorkissa ja hahmotteli keskeisiä aloitteita, joita hänen uusi hallitusnsa teki kotonaan. "Pyrimme laajentamaan ja parantamaan maatalouden laajennuspalvelujen ja -laitteiden tarjontaa sekä tarjoamaan edullisia räätälöityjä rahoitustuotteita pienviljelijöille", Hichilema sanoi.

Sambian hallitus tutkii jo mahdollisuutta alentaa lannoitteiden kustannuksia yli 50 %, ja lokakuussa Hichilema vahvisti yhdessä maatalousministeri Mtolo Phirin kanssa edelleen Sambian talouden selkärangalle annettuja keskeisiä lupauksia. "Työskentelemme uudistusten parissa, jotta sambialaisilla olisi enemmän elintarviketurvaa", sanoi Phiri ennen kuin ilmoitti uudistuksista Sambian Farmer Input Support -ohjelmaan, jonka mukaan viljelijät saavat nyt kuusi ilmaista lannoitepussia ja 10 kg siemeniä tälle viljelykaudelle.

Maan viljelijät ja kansalaiset ottavat tällaiset muutokset lämpimästi vastaan, mutta ilmastohätätilanteen vakavuuden vuoksi on välttämätöntä ryhtyä laajempiin toimiin.

Myöhemmin lokakuussa Sambian hallitus ilmoitti uudesta investointikumppanuudesta Euroopan investointipankin (EIP) ja Zanacon, Sambian kansallisen liikepankin kanssa. Zanacon toimitusjohtajan Mukwandi Chibesakundan mukaan 35 miljoonan dollarin aloite johtaa pienviljelijöiden "rahoituksen saatavuuden parantamiseen".

Yhdessä Afrikan mantereen vapaakauppa-alueen (AfCFTA) perustamisen kanssa tällaiset aloitteet toimivat yhdessä uuden hallinnon pyrkimysten kanssa nostaa oikeutetusti huomion Sambian maanviljelijät.

Tästä olemme puhuneet… Sambia on avoin liiketoiminnalle yhteisyritysten kautta, vakuutti Hichilema investointisopimuksen uutisen jälkeen.
Hichileman tavoin olen aina uskonut Sambiaan, sen ihmisiin, sen luonnonvaraiseen maahan ja sen potentiaaliin. Juuri tästä syystä perustin African Green Resources (AGR). Minäkin tunnustan Sambian kriittisen maatalousalan kohtaamat ongelmat ja siksi haluan käyttää asiantuntemustani houkutellakseen lisää investointeja tähän suureen maahan, joka haluaa epätoivoisesti saavuttaa uskomattoman potentiaalinsa.

AGR pyrkii antamaan pienviljelijöille mahdollisuuden maksimoida satonsa luomalla kestävää maataloustaloutta helpottamalla maatalousluottoa, raaka-aineita, kuten lannoitteita, ja käyttöpääomaa kaluston leasingsopimuksia varten. Olemme olleet aktiivisia sekä ennen Hichileman vaaleja että sen jälkeen lukuisilla usean miljoonan dollarin investoinneilla maahan, tehden yhteistyötä globaalien kumppaneiden kanssa. Lisäksi aiomme sijoittaa vielä 150 miljoonaa dollaria Sambian hankkeisiin, mukaan lukien 50 megawatin aurinkovoimala ja kastelupato tukeaksemme edelleen kestävää maatalouspyrkimystä maassa, johon uskon.

Toivon, että tällaiset sijoitukset inspiroivat myös muita näkemään Sambian valtavan potentiaalin, joka odottaa valloilleen pääsemistä, ja että ratkaisevan tärkeää on, että tällaiset investoinnit voivat johtaa parempaan ja kestävämpään tulevaisuuteen kaikille sambialaisille.

Elintarviketurvatarpeet ovat ilmastokeskustelujen keskipisteessä, ja on olennaista, että globaali yhteisö ryhtyy toimiin ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi, mikä voi entisestään pahentaa väestön ongelmaa.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Komissio, Breakthrough Energy Catalyst ja Euroopan investointipankki edistävät kumppanuutta ilmastoteknologian alalla

Julkaistu

on

At Yhdistyneiden kansakuntien osapuolten ilmastonmuutoskonferenssi (COP26) Glasgow'ssa Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Breakthrough Energyn perustaja Bill Gates ovat yhdessä Euroopan investointipankin pääjohtajan Werner Hoyerin kanssa solmineet virallisesti uraauurtavan kumppanuuden, joka lisää investointeja kriittisiin ilmastoteknologioihin. Yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittaminen seuraa alkuperäistä ilmoitus tehty tämän vuoden kesäkuussa klo Innovaatio-tehtävä Ministerikonferenssi.  

Kumppanuus komission, Euroopan investointipankin ja Läpimurtoenergia-katalysaattori mobilisoi jopa 820 miljoonaa euroa (1 miljardi dollaria) vuosina 2022–2026 nopeuttaakseen käyttöönottoa ja kaupallistaakseen nopeasti innovatiivisia teknologioita, jotka auttavat Euroopan vihreä sopimus tavoitteet ja EU:n vuoden 2030 ilmastotavoitteet. Jokaisen julkisen rahoituksen eurolla odotetaan olevan kolme euroa yksityisiä varoja. Investoinnit suunnataan joukkoon EU-pohjaisia ​​hankkeita, joilla on suuri potentiaali neljällä alalla:

  • Puhdas vety;
  • kestävät lentopolttoaineet;
  • suora ilman talteenotto, ja;
  • pitkäkestoinen energian varastointi.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: ”Nyt on aika toimia. Ilmastohaaste edellyttää, että investoimme riskialttiisiin innovaatioihin ja poistamme uusien teknologioiden kaupallistamiseen liittyvän "vihreän palkkion". En malta odottaa teknologian tulevaa markkinoille. EU-Catalyst-kumppanuus on uusi askel kohti Euroopasta ensimmäistä ilmastoneutraalia ja ilmastoinnovaatioiden maanosaa. Odotan jäsenvaltioiden, teollisuuden ja muiden osallistuvan ilmastoinnovaatiokilpailuun.

Euroopan investointipankin pääjohtaja Werner Hoyer sanoi: "Pariisin ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi tarvitsemme maailmanlaajuisen teknologisen vallankumouksen ja massiivisia investointeja pelin muuttaviin innovaatioihin. Euroopan investointipankilla on vahva kokemus varhaisen vaiheen teknologioiden rahoittamisesta, mikä auttaa skaalaamaan niitä edullisemmiksi. Nykyään käytämme tätä asiantuntemusta saavuttaaksemme EU:n kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Olen iloinen, että voimme ilmoittaa tänään uudesta kumppanuudesta Euroopan komission ja Breakthrough Energy Catalystin kanssa, jotta voimme tukea huomisen vihreitä ratkaisuja ja rakentaa vihreää tulevaisuutta meille kaikille.

Mainos

Bill Gates, Breakthrough Energyn perustaja, sanoi: "Netonollan saavuttaminen on yksi vaikeimmista asioista, joita ihmiskunta on koskaan tehnyt. Se vaatii uutta teknologiaa, uusia politiikkoja ja uusia kumppanuuksia yksityisen ja julkisen sektorin välillä sellaisessa mittakaavassa, jota emme ole koskaan ennen nähneet. Tämä kumppanuus Euroopan komission ja Euroopan investointipankin kanssa auttaa nopeuttamaan ilmastoratkaisujen laajaa käyttöönottoa, mikä rakentaa puhdasta teollisuutta ja luo työmahdollisuuksia kaikkialla Euroopassa tuleville sukupolville. 

EU:n ja Catalyst-kumppanuuden kohteena on teknologioita, joilla on tunnustettu potentiaali vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, mutta jotka ovat tällä hetkellä liian kalliita saada mittakaavaa ja kilpailla fossiilisiin polttoaineisiin perustuvien teknologioiden kanssa. Se tuo yhteen julkisen ja yksityisen sektorin investoimaan suuriin demonstraatiohankkeisiin.

Sekä Euroopan investointipankki (käyttämällä komission resursseja) että Breakthrough Energy Catalyst myöntävät hankkeisiin vastaavan määrän avustuksia ja taloudellisia investointeja. Osana panostaan ​​Breakthrough Energy Catalyst mobilisoituu kumppani investoimaan projekteihin ja/tai ostamaan tuloksena olevia vihreitä tuotteita.  

Mainos

Tukemalla näitä teknologioita demonstrointiprosessin tässä vaiheessa ja luomalla markkinat näille vihreille tuotteille EU:n ja Catalyst-kumppanuus alentaa niiden "vihreää palkkiota" eli alentaa niiden kustannuksia tasolle, joka on lopulta kilpailukykyinen fossiilisiin polttoaineisiin perustuvien tuotteiden kanssa. vaihtoehtoja. Tämä auttaa nopeuttamaan niiden maailmanlaajuista käyttöönottoa ja johtaa riippumattomuuteen julkisista tukijärjestelmistä. 

EU-rahoitus kumppanuuteen haetaan Horizon Europe ja Innovaatiorahasto, ja sitä hallinnoidaan alla InvestEU vakiintuneiden hallintomenettelyjen mukaisesti. Breakthrough Energy Catalyst hyödyntää vastaavaa yksityistä pääomaa ja hyväntekeväisyyttä tukevia keskeisiä ilmastoälykkäitä teknologioita nopeuttaakseen siirtymistä kohti kestäviä teollisia ekosysteemejä Euroopassa. EU-Catalyst-kumppanuus on avoin EU:n jäsenvaltioiden kansallisille investoinneille InvestEU:n kautta tai hanketasolla. Ensimmäiset hankkeet on tarkoitus valita vuonna 2022.

Euroopan komissio

Euroopan komissiolla on useita politiikkoja ja ohjelmia ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Heinäkuussa 55 hyväksyttiin eurooppalaisen vihreän sopimuksen mukaisesti Fit for 2021 -paketti, jonka tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

EU-rahoitus Commission-Catalyst-kumppanuuden puitteissa tuettaville hankkeille kanavoidaan InvestEU-ohjelman kautta, ja sen toteuttavat Euroopan investointipankki ja muut kiinnostuneet rahoituslaitokset.

Tätä kumppanuutta varten InvestEU-rahoituksen takaavat Innovation Fund ja Horizon Europe, Euroopan tutkimuksen ja innovaation puiteohjelma 95.5 miljardilla eurolla (2021-2027). Horisontti Eurooppa käyttää 35 prosenttia budjetistaan ​​ilmastotoimiin, ja ohjelma tukee myös useita kumppanuuksia, jotka mobilisoivat yksityistä rahoitusta kiireellisiin maailmanlaajuisiin haasteisiin vastaamiseksi ja teollisuuden nykyaikaistamiseksi tutkimuksen ja innovoinnin avulla.

Innovaatiorahasto on uusi rahoitusväline, jolla täytetään Pariisin sopimuksen ja sen ilmastotavoitteiden mukaiset EU:n talouden laajuiset sitoumukset tukemalla innovatiivisten vähähiilisten teknologioiden demonstrointia.

Komissio tukee yhdessä Breakthrough Energy Catalystin kanssa sopimuksen toista vaihetta Innovaatio-tehtävä tuoda mukanaan noin vuosikymmenen toimintaa ja investointeja tutkimukseen, kehittämiseen ja demonstrointiin, jotta puhtaasta energiasta tulisi edullinen, houkutteleva ja kaikkien saatavilla.

Euroopan investointipankki

Euroopan investointipankki (EIP) on Euroopan unionin pitkäaikaista lainaa myöntävä laitos, jonka omistavat EU:n jäsenvaltiot. Se tarjoaa pitkän aikavälin rahoitusta järkeville investoinneille, jotta voidaan edistää EU:n poliittisten tavoitteiden saavuttamista sekä Euroopassa että sen ulkopuolella. Euroopan investointipankki toimii noin 160 maassa ja on maailman suurin monenvälinen ilmastohankkeiden lainanantaja.

EIP-ryhmä on äskettäin hyväksynyt ilmastopankin etenemissuunnitelmansa toteuttaakseen kunnianhimoisen ohjelmansa tukea 1 biljoonan euron investointeja ilmastotoimiin ja ympäristön kestävyyteen vuosikymmenellä 2030 ja toimittaa yli 50 prosenttia EIP:n rahoituksesta ilmastotoimiin ja ympäristön kestävyyteen. 2025. Lisäksi osana tiekarttaa vuoden 2021 alusta kaikki uudet EIP-ryhmän toiminnot linjataan Pariisin sopimuksen tavoitteiden ja periaatteiden kanssa.

Läpimurtoenergia

Bill Gatesin perustaja, Läpimurtoenergia on omistettu auttamaan ihmiskuntaa välttämään ilmastokatastrofin. Investointivälineiden, hyväntekeväisyysohjelmien, politiikan edistämisen ja muiden toimien avulla Breakthrough Energy on sitoutunut skaalaamaan teknologioita, joita maailma tarvitsee saavuttaakseen nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

Läpimurtoenergia-katalysaattori on ensimmäinen laatuaan malli, joka on suunniteltu nopeuttamaan kriittisiä ilmastoteknologioita, jotka tukevat nollahiilitaloutta. Catalyst pyrkii yhdistämään julkisen ja yksityisen sektorin rahoittamaan kaupallisen vaiheen demonstraatiohankkeita kriittisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Catalyst korjaa näiden teknologioiden varhaisen käyttöönoton rahoitusvajeen ja tarjoaa rakenteen nopeuttaakseen niiden kaupallistamista. Catalyst aloittaa rahoittamalla hankkeita neljällä teknologialla: vihreä vety, kestävä lentopolttoaine, suora ilman talteenotto ja pitkäkestoinen energian varastointi. Tulevaisuudessa Catalyst aikoo laajentaa samaa viitekehystä muihin tarpeellisiin innovaatioihin, kuten vähähiiliseen teräkseen ja sementtiin.

Lisätietoja

Puheenjohtajan puhe puhtaan teknologian innovaatioista (europa.eu)

Kysymyksiä ja vastauksia: EU-Catalyst Partnership

Tietolehti: EU-Catalyst Partnership

Yhteisymmärryspöytäkirjan

COP26

Läpimurtoenergia

Euroopan vihreä sopimus | Euroopan komissio (europa.eu)

Klusteri 5: Ilmasto, energia ja liikkuvuus | Euroopan komissio (europa.eu)

Innovaatiorahasto | Ilmastotoimet (europa.eu)

EU perustaa uusia Eurooppa-kumppanuuksia (europa.eu)

European Clean Hydrogen Alliance | Sisämarkkinat, teollisuus, yrittäjyys ja pk-yritykset (europa.eu)

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa