Liity verkostomme!

Maatalous

Euroopan parlamentti äänestää valtavista maataloustuista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentin jäsenet osallistuvat keskusteluun yhteisestä maatalouspolitiikasta (YMP) Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa, Ranskassa, 23. marraskuuta 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool
Maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski puhuu yhteistä maatalouspolitiikkaa (CAP) koskevassa keskustelussa Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa, Ranskassa, 23. marraskuuta 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Lainsäätäjät, jotka auttoivat solmimaan sopimusta hallitusten kanssa Euroopan unionin valtavan maataloustukiohjelman uudistuksista, kehottivat Euroopan parlamenttia antamaan sille lopullisen vihreän valon tiistaina (23. kirjoittaa Ingrid Melander, Reuters.

Sopimus kesäkuussa saavutettu päätti lähes kolme vuotta kestäneen kamppailun EU:n yhteisen maatalouspolitiikan tulevaisuudesta ja muodostaa noin kolmanneksen blokin vuosien 2021–2027 budjetista – kuluttaa noin 387 miljardia euroa (436 miljardia dollaria) maanviljelijöihin ja maaseudun tukemiseen. kehitystä.

Uudet YMP:n säännötVuodesta 2023 sovellettavan säännöksen tavoitteena on siirtää rahaa tehoviljelykäytännöistä luonnonsuojeluun ja vähentää 10 prosenttia EU:n maatalouden kasvihuonekaasupäästöistä.

Uudistuksella on hyvät mahdollisuudet saada Euroopan parlamentin hyväksyntä myöhemmin tiistaina. Ympäristöryhmät ja jotkut lainsäätäjät kuitenkin sanovat, että he eivät sovita maanviljelyä EU:n ilmastonmuutoksen torjuntatavoitteiden kanssa ja että monet toimenpiteet, jotka on suunniteltu kannustamaan viljelijöitä siirtymään ympäristöystävällisiin menetelmiin, ovat heikkoja tai vapaaehtoisia.

Mainos

"Kehotan teitä Euroopan maanviljelijöiden edun ja ilmaston edun vuoksi äänestämään puolesta", sanoi saksalainen Euroopan parlamentin jäsen Peter Jahr.

Hän vastasi uudistusten kritiikkiin, että kompromisseja tarvitaan.

Euroopan komission toimeenpaneva maatalousjohtaja Janusz Wojciechowski sanoi, että uudistukset "edistävät kestävää ja kilpailukykyistä maataloussektoria, joka voi tukea maanviljelijöiden toimeentuloa ja tarjota terveellistä ja kestävää ruokaa yhteiskunnalle samalla kun se tuottaa huomattavasti enemmän ympäristön ja ilmaston kannalta".

Mainos

Uudistukset edellyttäisivät, että 20 prosenttia viljelijöille vuosina 2023–2024 suoritettavista maksuista käytetään "ekojärjestelmiin", mikä nousisi 25 prosenttiin maksuista vuosina 2025–2027. Vähintään 10 % YMP:n varoista menisi pienille tiloille ja kaikki viljelijöiden maksut sidottaisiin ympäristösääntöjen noudattamiseen.

Kaupalla luodaan myös 450 miljoonan euron kriisirahasto siltä varalta, että maatalousmarkkinat häiriintyvät hätätilanteen, kuten pandemian, vuoksi.

($ 1 = € 0.8880)

Jaa tämä artikkeli:

Maatalous

European Green Deal: komissio hyväksyy uusia ehdotuksia metsäkadon lopettamiseksi, kestävän jätehuollon innovoimiseksi ja maaperän tekemiseksi terveeksi ihmisille, luonnolle ja ilmastolle

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt kolme uutta aloitetta, jotka ovat välttämättömiä Euroopan vihreä sopimus todellisuus. Komissio ehdottaa uusia sääntöjä EU:n aiheuttaman metsäkadon hillitsemiseksi sekä uusia sääntöjä EU:n sisäisten jätteiden siirtojen helpottamiseksi kiertotalouden edistämiseksi ja laittoman jätteen viennin ja jätehaasteiden ratkaisemiseksi kolmansiin maihin. Komissio esittelee myös uuden maaperästrategian, jonka tavoitteena on saada kaikki Euroopan maaperät entisöityiksi, kestäviksi ja asianmukaisesti suojeltaviksi vuoteen 2050 mennessä. Tämänpäiväisillä ehdotuksilla komissio esittelee välineet, joilla voidaan siirtyä kiertotalouteen, suojella luontoa ja nostaa ympäristöstandardeja Euroopassa. unionissa ja maailmassa.

European Green Deal -ohjelman varatoimitusjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Onnistuaksemme maailmanlaajuisessa taistelussa ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriisejä vastaan ​​meidän on otettava vastuu toimimisesta sekä kotimaassa että ulkomailla. Metsäkatoa koskeva asetusmme vastaa kansalaisten vaatimuksiin minimoida Euroopan panos metsien hävittämiseen ja edistää kestävää kulutusta. Uudet jätekuljetuksia säätelevät sääntömme vahvistavat kiertotaloutta ja varmistavat, että jätteiden vienti ei vahingoita ympäristöä tai ihmisten terveyttä muualla. Ja maaperästrategiamme mahdollistaa maaperän tervehdyttämisen, kestävän käytön ja sen tarvitseman laillisen suojan."

Ympäristöstä, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Jos odotamme kumppaneiltamme kunnianhimoisempaa ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, meidän pitäisi lopettaa saasteiden vienti ja metsäkadon tukeminen itse. Esittämämme metsien hävittämistä ja jätteiden siirtoa koskevat määräykset ovat kunnianhimoisimmat lainsäädäntöyritykset näiden ongelmien ratkaisemiseksi maailmanlaajuisesti. Näillä ehdotuksilla otamme vastuumme ja otamme puheenvuoron vähentämällä maailmanlaajuista vaikutusta saastumiseen ja biologisen monimuotoisuuden vähenemiseen. Esitimme myös uraauurtavan EU:n maaperästrategian, jolla on vahva poliittinen asialista, jonka tavoitteena on antaa niille sama suojelun taso kuin vesille, meriympäristölle ja ilmalle.  

Komissio ehdottaa uusi asetus EU:n aiheuttaman metsien hävittämisen ja metsien tilan heikkenemisen hillitsemiseksi. Pelkästään vuodesta 1990 vuoteen 2020 laskettuna maailma on menettänyt 420 miljoonaa hehtaaria metsää – alue on suurempi kuin Euroopan unioni. Ehdotetuilla uusilla säännöillä taattaisiin, että tuotteet, joita EU:n kansalaiset ostavat, käyttävät ja kuluttavat EU:n markkinoilla, eivät edistä maailmanlaajuista metsien hävittämistä ja metsien tilan heikkenemistä. Näiden prosessien päätekijä on maatalouden laajentuminen, joka liittyy hyödykkeisiin soijaan, naudanlihaan, palmuöljyyn, puuhun, kaakaoon ja kahviin sekä joihinkin niistä johdettuihin tuotteisiin.

Mainos

Asetuksessa asetetaan pakolliset due diligence -säännöt yrityksille, jotka haluavat saattaa näitä hyödykkeitä EU:n markkinoille. Tavoitteena on varmistaa, että EU:n markkinoille sallitaan vain metsäkadosta vapaat ja lailliset tuotteet. Komissio käyttää vertailuanalyysijärjestelmää arvioidakseen maita ja niiden riskiä asetuksen soveltamisalaan kuuluvien hyödykkeiden aiheuttamasta metsäkadosta ja metsien tilan heikkenemisestä.

Komissio tehostaa vuoropuhelua muiden suurten kuluttajamaiden kanssa ja osallistuu monenvälisesti ponnistelujen yhdistämiseen. Uusien sääntöjen odotetaan vähentävän kasvihuonekaasupäästöjä ja biologisen monimuotoisuuden vähenemistä edistämällä "metsähakkuuttomien" tuotteiden kulutusta ja vähentämällä EU:n vaikutusta maailmanlaajuiseen metsien hävittämiseen ja tilan heikkenemiseen. Lopuksi metsäkadon ja metsien tilan heikkenemisen torjuminen vaikuttaa myönteisesti paikallisiin yhteisöihin, mukaan lukien heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin, kuten alkuperäiskansoihin, jotka ovat vahvasti riippuvaisia ​​metsäekosysteemeistä.

Alla jätteiden siirtoja koskeva tarkistettu asetus, komissio saavuttaa kiertotalouden ja ilman saastumista koskevia tavoitteita ehdottamalla tiukempia jätteiden vientiä koskevia sääntöjä, tehokkaampaa järjestelmää jätteen kierrättämiseksi resurssina ja määrätietoisia toimia jätekaupan torjumiseksi. Jätteiden vientiä muihin kuin OECD-maihin rajoitetaan ja se sallitaan vain, jos kolmannet maat ovat halukkaita vastaanottamaan tiettyjä jätteitä ja pystyvät käsittelemään niitä kestävästi. Jätteiden siirtoja OECD-maihin valvotaan ja ne voidaan keskeyttää, jos ne aiheuttavat vakavia ympäristöongelmia kohdemaassa. Ehdotuksen mukaan kaikkien EU-yritysten, jotka vievät jätettä EU:n ulkopuolelle, tulisi varmistaa, että niiden jätteitä vastaanottaville laitoksille tehdään riippumaton auditointi, joka osoittaa, että ne käsittelevät jätettä ympäristön kannalta järkevällä tavalla.

Mainos

EU:ssa komissio ehdottaa vakiintuneiden menettelyjen yksinkertaistamista huomattavasti, mikä helpottaa jätteiden palaamista kiertotalouteen heikentämättä kuitenkaan tarvittavaa valvontaa. Tämä auttaa vähentämään EU:n riippuvuutta primaarisista raaka-aineista ja tukee innovointia ja EU:n teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämistä EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Uudet säännöt tuovat myös jätekuljetukset digitaaliseen aikakauteen ottamalla käyttöön sähköisen asiakirjojen vaihdon.

Jätteiden siirtoja koskeva asetus vahvistaa entisestään toimia jätekaupan, yhden vakavimmista ympäristörikosten muodoista, vastaisesta toiminnasta, sillä laittomat siirrot voivat muodostaa jopa 30 prosenttia 9.5 miljardin euron jätteiden siirroista vuosittain. Täytäntöönpanojärjestelmän tehokkuuden ja vaikuttavuuden parantamiseen kuuluu EU:n jätesiirtojen täytäntöönpanotyöryhmän perustaminen, Euroopan petostentorjuntaviraston OLAFin valtuuttaminen tukemaan EU:n jäsenvaltioiden tekemiä jätekauppaa koskevia valtioiden rajat ylittäviä tutkimuksia ja tiukempien sääntöjen vahvistaminen hallinnollisille seuraamuksille.

Lopuksi komissio on myös esittänyt a EU:n uusi maaperästrategia - tärkeä tulos Euroopan vihreä sopimus ja EU: n biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuoteen 2030 ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriisien ratkaisemiseksi. Terveet maaperät muodostavat perustan 95 %:lle syömästämme ruoasta, ne sisältävät yli 25 % maailman biologisesta monimuotoisuudesta ja ovat planeetan suurin maanpäällinen hiilivarasto. Silti 70 prosenttia EU:n maaperistä ei ole hyvässä kunnossa. Strategia asettaa puitteet konkreettisille toimenpiteille maaperän suojelulle, ennallistamiselle ja kestävälle käytölle sekä ehdottaa joukkoa vapaaehtoisia ja oikeudellisesti sitovia toimenpiteitä. Tämän strategian tavoitteena on lisätä maaperän hiiltä maatalousmaissa, torjua aavikoitumista, palauttaa huonontunut maa ja maaperä sekä varmistaa, että vuoteen 2050 mennessä kaikki maaperän ekosysteemit ovat terveessä kunnossa.

Strategiassa vaaditaan varmistamaan maaperälle samantasoinen suojelun taso EU:n vesille, meriympäristölle ja ilmalle. Tämä tehdään vuoteen 2023 mennessä annettavalla ehdotuksella uudeksi maaperän terveyttä koskevaksi säädökseksi vaikutustenarvioinnin ja sidosryhmien ja jäsenvaltioiden laajan kuulemisen jälkeen. Strategia myös mobilisoi tarvittavaa yhteiskunnallista sitoutumista ja taloudellisia resursseja, jakaa tietoa ja edistää kestäviä maaperänhoitokäytäntöjä ja -seurantaa, mikä tukee EU:n pyrkimystä maailmanlaajuisiin maaperätoimiin.

Lisätietoja

Kysymyksiä ja vastauksia Metsähakkuuttomien tuotteiden uusista säännöistä

Tietolehti uusista säännöistä metsäkadosta vapaille tuotteille

Ehdotus uudeksi asetukseksi EU:n aiheuttaman metsäkadon ja metsien tilan heikkenemisen hillitsemiseksi

Kysymys ja vastaukset tarkistetuista jätteiden siirtosäännöistä

Tietolehti tarkistetuista jätteiden siirtosäännöistä

Ehdotus tarkistetuksi asetukseksi jätteiden siirroista

Kysymyksiä ja vastauksia maaperästrategiasta

Tietolehti maaperästrategiasta

EU:n uusi maaperästrategia

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

Komissio hyväksyy Kroatian 22.7 miljoonan euron ohjelman koronavirusepidemian aiheuttaman maatalouden perussektorin tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 22.7 miljoonan euron (171 miljoonan HRK) Kroatian ohjelman tukeakseen yrityksiä, jotka toimivat tietyillä koronavirusepidemian koettelemilla maatalouden alkusektoreilla. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuen yhteydessä Väliaikainen kehys. Järjestelmän mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin hevoskasvattajille, nautakarjan, sian ja siipikarjan tuottajille sekä lammas- ja vuohialalla toimiville yrityksille. Järjestelmän tavoitteena on vastata edunsaajien likviditeettitarpeisiin ja auttaa heitä jatkamaan toimintaansa taudinpurkauksen aikana ja sen jälkeen. Toimenpiteen odotetaan hyödyttävän yli 21,800 XNUMX yritystä.

Komissio havaitsi, että Kroatian järjestelmä on väliaikaisissa puitteissa asetettujen ehtojen mukainen. Erityisesti tuki (i) ei ylitä 225,000 31 euroa edunsaajaa kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 2021 päivänä joulukuuta 107. Komissio katsoi, että toimenpide on välttämätön, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion taloudessa olevan vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti. SEUT:n ja väliaikaisten puitteiden ehtojen mukaisesti.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja väliaikaisista puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.100417 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Ruotsista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytVänerlöjrom' Ruotsista suojatun alkuperänimityksen (SAN) rekisteriin. Vänerlöjrom valmistetaan Lounais-Ruotsissa Vänernjärvestä pyydetystä makean veden kalasta, muikun mädistä ja suolasta. Sille on ominaista kokonaiset munat, jotka antavat selkeän "popsauksen", jos ne painetaan suun kattoon maistettaessa. Siinä on mieto maku ja lohen puhdas kalamaku. Vänerlöjrom saa erityisominaisuudet Vänernjärven vesissä olevista mineraaleista ja ravinteista. Sillä on myös vahva paikallinen yhteys. Joka vuosi erilaiset Vänernjärveen ja mätikalastukseen liittyvät tapahtumat, kuten muikkumätipäivä, houkuttelevat runsaasti kävijöitä. Uusi nimitys lisätään 1,565 XNUMX jo suojatun tuotteen luetteloon eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa