Liity verkostomme!

Ilmastoneutraali talous

EIT Climate-KIC vie Irlantia kohti ilmastoneutraaliutta

SHARE:

Julkaistu

on

Miten vähennämme maatalous-elintarvikejärjestelmistä hiilidioksidipäästöjä ja varmistamme samalla, että viljelijäyhteisöt kukoistavat? EIT Climate-KIC tukee Irlantia, maailmanlaajuista maatalouden raskassarjaa, muuttamaan radikaalisti elintarvikejärjestelmänsä ilmastoneutraaliksi innovatiivisella lähestymistavalla.

Löydät lehdistöpakettimme täältä.

Maatalouden ja elintarviketuotannon hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on yksi tämän vuosikymmenen suurimmista haasteista. Irlannin maatalouselintarvikesektorin osuus maan kaikista kasvihuonekaasupäästöistä on 37 prosenttia. Silti maa on sitoutunut leikkaamaan maatalouselintarvikesektorin päästöjä 25 % vuoteen 2030 mennessä ja saavuttamaan ilmastoneutraaliuden vuoteen 2050 mennessä EU-blokin mukaisesti.

Ilmastoälykkäällä maataloudella ja elintarvikejärjestelmien innovaatioilla on keskeinen rooli, mutta ne eivät voi toimia yhden pisteen teknologioina: tarvitsemme laajamittaista muutosta. Kun EIT Climate-KIC:n asiantuntijat liittyvät maailman maatalouden ilmastojohtajiin Aim4Climate-huippukokous Washington DC:ssä Tällä viikolla heidän keskustelunsa testaavat ja muokkaavat maailmanlaajuista lähestymistapaa COP28:ssa.

Tietoja EIT Climate-KIC:stä ja Irlanti Kestävän elintarvikejärjestelmän syvällinen esittely

EIT Climate-KIC, Euroopan suurin ilmastoinnovaatioaloite, on johtanut järjestelmien muutos- ja innovaatioohjelmia yli vuosikymmenen ajan. Nykyään se on tukemalla Irlannin hallitusta muuttaa koko maatalouselintarvikesektoria ja saavuttaa kollektiivinen, järjestelmällinen muutos säilyttäen samalla taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristöllisen hyvinvoinnin.

Työskentelemme viljelijöiden, yritysten, poliittisten päättäjien, tutkijoiden ja kansalaisten kanssa luodaksemme ja toteuttaaksemme räätälöityjä ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin varmistaen samalla, että opimme toisiltamme ja viemme yhdessä eteenpäin ilmastotoimia.

Mainos

Vuoden kuluttua kumppanuudella on:

  • Saavutettu kattava järjestelmän kartoitus, joka tarjoaa kontekstin tunnistaa useita "muutosvipuja", joita on vedettävä järjestelmän muuttamiseksi, kuten kestävän kulutuksen trendit, uusiutuva energia, alan demografiset tiedot, koulutus sekä biologisen monimuotoisuuden ja luontoon perustuvien ratkaisujen houkuttelevuuden lisääminen (agrometsätalous, viljelykierto jne.).
  • Tunnistettu konkreettisia tapoja maanviljelijäyhteisöjen ja kansalaisten haasteiden voittamiseksi (päästöjen vähentäminen, tulojen monipuolistaminen, ruokahävikin vähentäminen, terveellisiin ruokavalioihin siirtyminen). Näitä ovat sekä välittömät tulokset maitotilojen päästöjen vähentämisessä, kestävässä naudanlihantuotannossa, hiiliviljelyssä ja maanmuoksussa että pitkän aikavälin tavoitteet, kuten investoiminen uusiin arvoketjuihin ja vaihtoehtoisiin proteiineihin, koulutuksen muuttaminen ja kokonaisten alueiden kiertokulku.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää, seuraavat asiantuntijat ovat käytettävissä keskustelemaan:

  • Andy Kerr, EIT Climate-KIC:n strategiajohtaja
  • Saskia Visser, Maankäytön ja maatalouselintarvikkeiden johto ja Deep Demonstration -ohjelman koordinaattori

Löydät myös lisätietoja lehdistöpakkauksessa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa