Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

Mepit sanovat, että EU:n on pikaisesti vahvistettava ilmastotoimiaan 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parlamentti hyväksyi torstaina (15. syyskuuta) joukon suosituksia kesän tuhoisten kuivuuden, metsäpalojen ja muiden äärimmäisten sääilmiöiden jälkeen kaikkialla Euroopassa., Täysistunto.

Mepit hyväksyivät päätöslauselman EU:n ponnistelujen lisäämisestä ilmastonmuutoksen torjumiseksi äänin 469 puolesta, 34 vastaan ​​ja 44 tyhjää. A täysistunnossa ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičiusin ja Tšekin puheenjohtajakauden kanssa pidettiin tiistaiaamuna (13. syyskuuta).

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen tarvitaan lisää kunnianhimoa

Euroopan parlamentin jäsenten mukaan EU:n pitäisi tehostaa ilmaston hillitsemistyötään, jotta ilmaston lämpeneminen hillittäisiin 1.5 asteeseen esiteolliseen aikaan verrattuna, sekä ilmaston sopeutumissuunnitelmiaan. He haluavat komission ehdottavan kattavaa, kunnianhimoista ja oikeudellisesti sitovaa eurooppalaista ilmaston sopeutumiskehystä, jossa korostetaan erityisesti EU:n haavoittuvimpia alueita. EU:n tulisi myös jatkaa aktiivista roolia maailmanlaajuisen sopeutumistavoitteen määrittämisessä ja sen varmistamisessa, että kansainvälinen yhteisö saavuttaa kansainvälisen ilmastorahoituksen tavoitteensa.

Mepit vaativat komissiota laatimaan EU:n laajuisen ilmastoriskiarvioinnin ja kiinnittämään erityistä huomiota kuivuuden, metsäpalojen ja terveysuhkien riskeihin. He haluavat myös EU:n ilmastonsietokyvyn "stressitestin" keskeiselle infrastruktuurille kesään 2023 mennessä.

EU:n katastrofivalmiuksien lisääminen

Tekstissä korostetaan sen edistämisen ja täysimääräisen hyödyntämisen tärkeyttä EU: n pelastuspalvelumekanismin. Yhä useampien ja vakavien ilmastokatastrofien vuoksi Euroopan parlamentin jäsenet haluavat uuden pysyvän rescEU Laivasto luodaan nopeasti, ja siihen sisältyy nykyisen vapaaehtoisen palontorjuntareservin laajentaminen. Euroopan parlamentin jäsenten mukaan tarvitaan myös pysyviä EU:n pelastuspalvelujoukkoja.

Mainos

Etusijalla elintarvikkeiden varastointi ja kestävä vedenkäyttö

EU:n on jatkettava elintarvikejärjestelmiensä mukauttamista tehdäkseen niistä kestävämpiä pitkällä aikavälillä. Mepit vaativat jäsenvaltioita luomaan puskurivarastoja strategisista rehuista ja elintarvikkeista ja ottamaan käyttöön kastelujärjestelmiä, joissa ei käytetä pinta- tai pohjavettä, kuten sadeveden varastointi tai jäteveden kierrätys, sekä pyrkimyksiä vähentää veden kokonaiskäyttöä. Tässä yhteydessä tekstissä kehotetaan komissiota esittämään kattava EU:n vesistrategia.

EU:n lisätoimiin olisi sisällyttävä EU:n tavoite maaperän huonontumisen neutralisoinnista EU:ssa vuoteen 2030 mennessä ja integroitu vastaus metsäpaloihin, jotta EU:n metsiä voidaan suojella äärimmäisten ilmasto-ilmiöiden aiheuttamalta tuholta.

Tausta

Parlamentilla on ollut tärkeä rooli pyrittäessä kunnianhimoisempaan EU: n ilmastolainsäädäntöön ja julisti a ilmaston hätätilanne 28. marraskuuta 2019. EU sitoutui vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 1990 tasosta ja muuttumaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä Euroopan ilmastolaki, ja työskentelee nyt "Sopii 55:lle vuonna 2030 -paketti" toteuttaakseen ilmastotavoitteensa.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa