Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

Kiina jatkaa aktiivisesti osallistumista kansainväliseen ilmastonmuutosyhteistyöhön

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin Kiinan Taiwanin alueelle tekemän vierailun vuoksi Kiinan oli ilmoitettava kahdeksan vastatoimea, mukaan lukien kahdenvälisten ilmastoneuvottelujen keskeyttäminen Yhdysvaltojen kanssa.

Yhdysvallat kuitenkin väitti, että "Yhteistyön keskeyttäminen ei rankaise Yhdysvaltoja - se rankaisee maailmaa, erityisesti kehitysmaita". Tämä on puhtaasti totuuden kääntämistä, yleisön hämmennystä ja vastuun karttamista – kirjoittaa Cao Zhongming (kuvassa), Kiinan kansantasavallan Belgian-suurlähettiläs

Kiina on jo jonkin aikaa toistuvasti korostanut Yhdysvaltojen puolelle, että yhden Kiinan periaate on Kiinan ja muiden maiden kahdenvälisten suhteiden luomisen ja kehittämisen poliittinen perusta. Huolimatta Kiinan voimakkaasta oppositiosta Yhdysvaltain hallitus on sallinut Pelosin vierailun Taiwaniin ja hyväksynyt sen. Tämä on loukannut vakavasti Kiinan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta ja heikentänyt Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteiden poliittista perustaa. Kiinan ja Yhdysvaltojen ilmastonmuutosyhteistyötä ei voida erottaa kahdenvälisen suhteen yleisestä ilmapiiristä. Yhdysvallat on ensinnäkin toiminut holtittomasti ja provokatiivisesti. Kiinan laillinen vastatoimi ei tule ilman varoitusta. Sanomme mitä tarkoitamme ja tarkoitamme mitä sanomme. Vastuu on ja sen on kannettava USA:n puolella.

Kiina on aina ollut ja tulee jatkossakin olemaan sitoutunut todellisiin toimiin globaalin ilmastonhallinnan alalla. Olemme antaneet juhlallisen lupauksen pyrkiä hiilidioksidipäästöjen huippuun ennen vuotta 2030 ja hiilineutraaliuteen ennen vuotta 2060. Pyrimme muotoilemaan ja toteuttamaan ”1+N”-politiikan puitteet vähähiiliselle kehitykselle ja vihreään siirtymiseen. Viime vuoden loppuun mennessä Kiinan uusiutuvan energian asennettu kapasiteetti oli miljardi kilowattia, mikä on 1 prosenttia asennetusta sähköntuotantokapasiteetista. Kiinan osuus energiansäästöstä, energiatehokkuudesta, uusiutuvan energian kehittämisestä, vihreästä liikenteestä ja rakentamisesta on 43.5–30 % maailman kokonaismäärästä. Kiinan päättäväisyys ja konkreettiset toimet ilmastonmuutoksen torjumiseksi ovat saaneet kansainväliseltä yhteisöltä korkean tunnustuksen.

Sitä vastoin Yhdysvallat, joka on maailman suurin kumulatiivinen kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttaja, tuottaa 3.3 kertaa enemmän hiilidioksidipäästöjä asukasta kohden kuin maailmanlaajuisesti keskimäärin, ja sillä on väistämätön vastuu globaalista ilmastonmuutoksesta. Silti se on kiertänyt ilmastopolitiikkaansa edestakaisin. Ei kauan sitten Yhdysvaltain korkein oikeus päätti rajoittaa Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston toimivaltaa rajoittaa kasvihuonekaasupäästöjä. Lisäksi Yhdysvallat on sanktioinut ja tukahduttanut Kiinan aurinkoenergiayrityksiä niin sanottujen Xinjiangiin liittyvien ongelmien varjolla, mikä on antanut raskaan iskun Kiinan ja Yhdysvaltojen kahdenvälisen yhteistyön ilmapiirille sekä Kiinan ja muiden maiden ilmastoreaktioihin. . Nämä ristiriitaiset toimet saavat maailman kyseenalaistamaan Yhdysvaltojen kyvyn ja vakavuuden ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Teot puhuvat enemmän kuin sanat. Jos Yhdysvallat todella välittää ilmastonmuutoksesta, sen pitäisi tehdä konkreettisia toimia kunnioittaakseen aidosti historiallisia velvollisuuksiaan ja velvollisuuksiaan. Sen ei pitäisi jättää huomiotta COVID-19, elintarvikekriisi, teollisuus- ja toimitusketjujen epävakaus ja muut globaalit ongelmat, loukata muiden maiden suvereniteettia tai lietsoa vastakkainasettelua ja synnyttää jännitteitä kaikkialla. Yhdysvallat ei edusta maailmaa, vielä vähemmän kaikkia kehitysmaita. Kiinan ja Yhdysvaltojen kahdenvälisten ilmastoneuvottelujen keskeyttäminen on oikeutettu ja järkevä vastatoimi Pelosin vierailulle. Vastuullisena suurmaana Kiina jatkaa sinnikkäästi hiilihuippu- ja hiilineutraaliustavoitteidensa saavuttamista, osallistuu aktiivisesti kansainväliseen ja monenväliseen ilmastonmuutosyhteistyöhön, tarjoaa muille kehitysmaille tukea ja apua kykyjemme salliessa sekä oman panoksemme globaaliin ilmastohaasteeseen vastaaminen

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa