Liity verkostomme!

Bulgaria

Etelä-Euroopan tehokkaimmat ilmastonmuutoksen torjunnassa

Julkaistu

on

A raportti ulkosuhteista vastaavan Eurooppa-neuvoston julkaisema tutkimus osoittaa, että Romania ja Kreikka ovat alueen aktiivisimpia EU: n jäsenvaltioita ilmastonmuutosasioissa, kirjoittaa Cristian Gherasim, Bukarestin kirjeenvaihtaja.

Ponnistelut uusiutuvan energian käytön lisäämiseksi ovat lisääntyneet vuonna Kreikka, sekä suunnitelmat sulkea kivihiilikäyttöiset voimalaitokset ja jatkaa vihreän energian siirtymistä.

Myös COVID 19 -pandemian aiheuttama talouden taantuma on saattanut olla tärkeä rooli asetettaessa asialistaa Kreikan ponnisteluille vaihtoehtoisten energiamuotojen kehittämiseksi. Kreikka pyrkii tuomaan paljon tarvetta ulkomaisille sijoittajille, ja siirtyminen vihreään energiaan voi olla vain tapa tehdä se. Kreikka pyrkii myös asettamaan itsensä johtoasemaksi ilmastotoimissa ja on nyt mukana kehityshankkeessa saksalaisen autonvalmistajan Volkswagenin kanssa, ECFR: n raportti osoittaa.

Toinen vihreän teknologian etsijä on Romania, joka näkee paljon keskustellun eurooppalaisen vihreän sopimuksen mahdollisuutena kehittää talouttaan ja luottaa enemmän vihreään energiaan, kun sijoittajat tietävät paremmin ilmastohaasteesta.

Myös Romaniassa on käynyt pitkät keskustelut hiilen käytöstä poistamisesta. Viime kuussa valtakunnallinen kiista puhkesi, kun yli 100 kaivostyöläistä Jiu-laaksossa Romaniassa olivat barrikoituneet maan alle protestoidakseen maksamattomia palkkoja.

Hiilikaivostyöläisten kysymys Romaniassa tuo esiin todellisen kansallisen ja eurooppalaisen kysymyksen. Monilla mailla on ongelmia siirtymisestä vihreään energiaan käytävän molemmin puolin olevien poliitikkojen kanssa.

Sitten komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans astui sisään ja sanoi, että hiilellä ei ole tulevaisuutta Euroopassa ja Romanian on jätettävä hiili taakseen. Timmermans johtaa vihreän sopimuksen ja niiden direktiivien toteuttamista ja täytäntöönpanoa, jotka takaavat ilmastoneutraalin toiminnan vuoteen 2050 mennessä EU: ssa.

Bulgaria toisaalta on sitoutunut pitämään hiilialansa vielä 20-30 vuotta, raportista käy ilmi. Kaakkois-Euroopan maa yrittää saada kiinni muusta EU: sta siirtymällä vihreämpiin vaihtoehtoisiin energialähteisiin. Silti raportissa todetaan merkittävä muutos suhtautumisessa vihreään teknologiaan viime vuosina.

Sloveniasta löytyy merkittävä esimerkki EU: n jäsenmaista, jotka omaksuvat konservatiivisen lähestymistavan ilmastostrategiaan.

Raportissa todetaan, että Slovenia vähensi ilmastotavoitteitaan merkittävästi, kun uusi hallitus aloitti tehtävänsä tammikuussa 2020. Uusi hallitus ei pidä Euroopan vihreää sopimusta maan taloudellisena mahdollisuutena.

Toisin kuin Slovenia, Kroatia on ollut huomattavasti avoimempi Euroopan vihreälle sopimukselle. Kroatiassa EU: n ilmastotoimet ovat yleensä olleet myönteisiä hallitukselta, kansalaisilta ja tiedotusvälineiltä, ​​mutta COVID-19-pandemian vaikutus on marginalisoinut asian. Raportin mukaan keskeisten ilmastopolitiikkojen hyväksyminen ja täytäntöönpano ovat viivästyneet toistuvasti.

Bulgaria

Bulgarian väliaikainen hallitus hyökkää julkista televisiota yrittäessään hiljentää oppositiota

Julkaistu

on

Bulgarian julkinen televisio - BNT (Bulgarian kansallinen televisio) on kokenut ennennäkemättömän institutionaalisen hyökkäyksen. Hallitus, jota edustaa kulttuuriministeri Velislav Minekov, on avoimesti vaatinut BNT: n pääjohtajan Emil Koshlukovin eroamista, koska tiedotusvälineiden toimituksellinen politiikka on hylätty ja uhka maan kansalliselle turvallisuudelle. Poliittisen puolueen "Demokraattinen Bulgaria" sekä Bulgarian presidentti Rumen Radeville läheisen "On olemassa tällaista kansaa" -johtajat ovat myös kritisoineet tiedotusvälineiden päällikköä.

Emil Koshlukov muistutti vastauksessaan Bulgarian kulttuuriministerille, että radio- ja televisiolain mukaan ministerillä ei ole oikeutta puuttua television toimitukselliseen politiikkaan. Hän lisäsi, että tällaista sortoa tapahtuu vain Pohjois-Koreassa ja ensimmäistä kertaa BNT: n historiassa toimeenpanovalta antaa itsensä niin röyhkeästi ja seremonioimattomasti pelätä toimittajia.

Ministeri Minekov ei kuitenkaan ole lopettanut hyökkäyksiä neljännen päivän peräkkäin. Hän on Velichko Minekovin poika, joka on kuvanveistäjä lähinnä kommunistista diktaattoria Todor Zhivkovia ja jolla oli vahva rooli kommunistisen puolueen nimikkeistössä ennen rautaesiripun putoamista. Velislav Minekov jatkaa perheen perinnettä taiteen käytöstä siltana valtaan. Hänen teoksensa ovat osa oligarkin Vassil Bojkovin kokoelmaa, jolle Yhdysvallat antoi seuraamuksia maailmanlaajuisen Magnitsky-lain nojalla. Bojkov myönsi julkisesti maksaneensa ja johtaneensa mielenosoituksia Bulgariassa viime kesänä, ja Minekov oli heidän organisaation johtaja. Tämä johtaa perusteltuihin oletuksiin, joiden mukaan Minekov auttoi Bojkovia kaatamaan Boyko Borissovin hallituksen vastineeksi siitä, että hänestä tuli ministeri presidentti Radevin väliaikaisessa hallituksessa.

Samaan aikaan muut järjestöt hyökkäävät BNT: tä vastaan, jotka seisoivat mielenosoitusten takana kesällä 2020. Toinen järjestö, joka pyysi Emil Koshlukovin eroamista, on BOEC: n siviililiike. Heidät julkistettiin läheisten yhteyksiensä takia toiseen oligarkkiin, joka pakeni ulkomaille Bulgarian oikeusministeriltä - Tsvetan Vassileville. Kaikilla hyökkäyksillä on yhteistä paitsi aika, myös tavoite, nimittäin hiljentää GERB: n opposition ääni.

Continue Reading

Bulgaria

Valtiokonttori pakottaa vaikutusvaltaisiin bulgarialaisiin henkilöihin ja heidän laajaan verkostoonsa korruptiosta

Julkaistu

on

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön ulkomaisen omaisuuden valvonnan toimisto (OFAC) pakotti Magnitsky-lain nojalla seuraamuksia kolmelle bulgarialaiselle henkilölle heidän laajasta roolistaan ​​korruptiossa Bulgariassa sekä heidän 64 verkostoonsa kuuluvista verkostoista. Hallinnon mielestä korruptio heikentää oikeusvaltiota, heikentää taloutta ja talouskasvua, heikentää demokraattisia instituutioita, ylläpitää konflikteja ja riistää syyttömiltä siviileiltä perusihmisoikeudet, ja tämän päivän toiminta - tähän mennessä suurin korruptioon kohdistuva toiminta - osoittaa osaston Treasury pyrkii pitämään korruptiossa mukana olevia vastuuvelvollisina. 

Yhdysvaltain hallitus jatkaa konkreettisten ja merkittävien seurausten asettamista korruptiota harjoittaville ja pyrkii suojelemaan maailmanlaajuista rahoitusjärjestelmää väärinkäytöksiltä.

"Yhdysvallat seisoo kaikkien bulgarialaisten kanssa, jotka pyrkivät juurruttamaan korruption edistämällä korruptoituneiden virkamiesten vastuuvelvollisuutta, jotka heikentävät Bulgarian taloudellisia toimintoja ja demokraattisia instituutioita", sanoi ulkomaisten varojen valvonnan toimiston johtaja Andrea M. Gacki. ”Korruptio ei vain riistä kansalaisia ​​resursseista, se voi heikentää heidän suojelemiseksi tarkoitettuja instituutioita. Tämä nimitys Global Magnitsky -pakoteohjelmaan osoittaa, että olemme sitoutuneet torjumaan korruptiota missä tahansa. "

Tämä toiminta kohdistuu Vassil Kroumov Bojkoviin, joka on tunnettu bulgarialainen liikemies ja oligarkki; Delyan Slavchev Peevski, entinen parlamentin jäsen; Ilko Dimitrov Zhelyazkov, Bulgarian teknisten operaatioiden valtion viraston entinen apulaispäällikkö, joka nimitettiin erityistiedustelutietojärjestelmien valvontavirastoon; ja kyseisten henkilöiden omistamat tai määräysvallassa olevat yritykset. Nämä henkilöt ja yhteisöt on nimetty toimeenpanomääräyksen (EO) 13818 nojalla, joka perustuu Global Magnitsky Human Rights Accountability Act -lakiin ja panee sen täytäntöön ja kohdistuu vakavien ihmisoikeusloukkausten ja lahjonnan tekijöihin ympäri maailmaa. Nämä pakotteet vastaavat Yhdysvaltojen ulkoministeriön täydentäviä toimia muun muassa Peevskin ja Zhelyazkovin nimittämiseksi ulkoministeriön, ulkomaisten operaatioiden ja niihin liittyvien ohjelmien määrärahojen lain 7031 (c) §: n nojalla heidän osallisuutensa merkittävään korruptioon .

Nimitykset ovat ohjelman historian suurin yhtenä päivänä toteutettu Global Magnitsky -toiminta, joka kohdistuu yli 65 henkilöön ja yhteisöön Bulgariassa tapahtuneen merkittävän lahjonnan vuoksi. 

Tänään nimettyjen henkilöiden korruptoitunut toiminta osoittaa, kuinka laaja korruptio kulkee käsi kädessä muun laittoman toiminnan kanssa. Tämän päivän toiminnan laajuus osoittaa, että Yhdysvallat tukee oikeusvaltiota ja asettaa kustannuksia julkishallinnon virkamiehille ja niihin liittyville henkilöille, jotka käyttävät valtion instituutioita henkilökohtaiseen voittoon. Tämän päivän nimitys paljastaa Bojkovin, Peevskin ja Zhelyazkovin väärinkäytökseksi julkisissa instituutioissa voittoa varten ja estää näiden henkilöiden ja heidän yritysten pääsyn Yhdysvaltain rahoitusjärjestelmään. Suojellakseen kansainvälistä rahoitusjärjestelmää korruptoituneiden toimijoiden väärinkäytöksiltä valtiovarainministeriö kannustaa kaikkia hallituksia toteuttamaan asianmukaisia ​​ja tehokkaita rahanpesutoimia korruption haavoittuvuuksien korjaamiseksi.

Nämä toimet antavat vahvan signaalin siitä, että Yhdysvallat seisoo kaikkien bulgarialaisten kanssa, jotka pyrkivät kitkemään korruption. Olemme sitoutuneet auttamaan kumppaneitamme hyödyntämään täyden taloudellisen ja demokraattisen potentiaalinsa torjumalla systeemistä korruptiota ja pitämällä korruptoituneita virkamiehiä vastuullisina. Valtiovarainministeriö on edelleen sitoutunut työskentelemään Bulgarian kanssa rahanpesuuudistusten käsittelemiseksi, jotka johtavat taloudelliseen avoimuuteen ja vastuuseen. Kehotamme sääntelyviranomaisia ​​ilmoittamaan liiketoiminnan riskeistä näiden korruptoituneiden virkamiesten ja heidän yritystensa kanssa.  

Bulgarialainen liikemies ja oligarkki Vassil Kroumov Bojkov (Bojkov) on lahjonnut valtion virkamiehiä useaan otteeseen. Näihin virkamiehiin kuuluu nykyinen poliittinen johtaja ja nykyisen lakkautetun uhkapelitoimikunnan (SCG) entinen puheenjohtaja. Bojkov aikoi myös antaa rahasumman entiselle Bulgarian virkamiehelle ja bulgarialaiselle poliitikolle aiemmin tänä vuonna auttaakseen Bojkovia luomaan kanavan Venäjän poliittisille johtajille vaikuttamaan Bulgarian hallituksen virkamiehiin.

Bojkov on tällä hetkellä Dubaissa, Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, missä hän onnistui välttämään Bulgarian luovuttamisen useista vuonna 2020 kannetuista syytteistä, mukaan lukien järjestäytyneen rikollisryhmän johtaminen, pakkokeinot, virkamiehen lahjonta ja veronkierto. Tutkimuksessaan Bulgarian tasavallan syyttäjänvirasto totesi, että helmikuussa 2018 Bojkov maksoi SCG: n silloiselle puheenjohtajalle päivittäin 10,000 Bulgarian leviä (noin 6,220 dollaria) Bojkovin kilpailijoiden uhkapelilupien peruuttamiseksi. Tämän massiivisen lahjontaohjelman seurauksena SCG: n puheenjohtaja erosi, pidätettiin ja SCG lakkautettiin. Bojkovin pidätykselle on edelleen kansainvälinen määräys, koska hänen vaikutusvalta jatkuu Bulgariassa. Ennen heinäkuun 2021 Bulgarian parlamenttivaaleja Bojkov rekisteröi poliittisen puolueen, joka järjestää ehdokkaita edellä mainituissa vaaleissa kohdistaakseen bulgarialaiset poliitikot ja virkamiehet.

Bojkov on nimetty EO 13818: n mukaan henkilöksi, joka on aineellisesti avustanut, sponsoroinut tai tarjonnut taloudellista, aineellista tai teknistä tukea tai tavaroita tai palveluita korruptiolle, mukaan lukien valtion omaisuuden väärinkäyttö, pakkolunastukset yksityinen omaisuus henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi, valtion sopimuksiin tai luonnonvarojen louhintaan liittyvä korruptio tai lahjonta. 

OFAC nimeää myös 58 yhteisöä, mukaan lukien Bulgarian Summer, joka on rekisteröity Bulgariaan ja jotka ovat Bojkovin tai jonkin hänen yrityksensä omistuksessa tai määräysvallassa:

 • Vabo-2005 EOOD, Digitaaliset palvelut EAD, Ede 2 EOOD, Nove Sisäinen EOOD, Moststroy Iztok AD, Galenit Invest AD, Vabo 2008 EOOD, Vertex Properties EOOD, VB Management EOOD, Va Bo Company EOOD, Vabo Management EOOD, Vabo 2012 EOOD, Prim BG EAD, Euroryhmän suunnittelu EAD, Kristiano GR 53 JSC AD, Nove-AD-Holding AD, Bul Partners Travel OOD, Bullet Trade OOD, Caritex Lucky AD, Sizif V OOD, Traakian säätiö, Vabo Sisäinen ADja Bulgarian Summer ovat Bojkovin omistuksessa tai määräysvallassa.
 • Rex Loto AD omistaa tai määräysvallassa Vabo-2005 EOOD.
 • Eurobet Partners OOD omistaa tai määräysvallassa Digitaaliset palvelut EAD.
 • Eurobet OOD omistaa tai määräysvallassa Eurobet Partners OOD.
 • Eurobet Trading EOOD omistaa tai määräysvallassa Eurobet OOD.
 • Vabo Systems EOOD, Vato 2002 EOOD, Nove Development EOOD, Omaisuus-VB OOD, Trans Nove OOD, Nove Partners OOD, Adler BG AD, Efbet Partners OODja Internews 98 OOD ovat omistuksessa tai määräysvallassa Nove Sisäinen EOOD.
 • Eurosadruzhie OOD että Pura OOD ovat omistuksessa tai määräysvallassa Vabo Systems EOOD.
 • Numeeriset pelit OOD, Arpajaisten jakelu OOD, Kansallinen arpajaiset OODja Eurofootball OOD ovat omistuksessa tai määräysvallassa Eurosadruzhie OOD.
 • Kansallinen arpajaiset AD omistaa tai määräysvallassa Nove Development EOOD.
 • Meliora Academica EOOD, Domino Games OODja ML Rakenna EAD ovat omistuksessa tai määräysvallassa Pura OOD.
 • Pelit rajoittamaton OOD omistaa tai määräysvallassa VB Management EOOD.
 • Evrobet - Romania EOOD että Vanhat pelit EOOD ovat omistuksessa tai määräysvallassa Pelit rajoittamaton OOD.
 • Vihrogonika AD omistaa tai määräysvallassa Vabo Management EOOD.
 • Vabo 2017 OOD että Arpajaiset BG OOD ovat omistuksessa tai määräysvallassa Vabo 2012 EOOD.
 • Siguro EOOD omistaa tai määräysvallassa Euroryhmän suunnittelu EAD.
 • Trakia-Papir 96 OOD, Parkstroy-Sofia OOD, Kustantamo Sport LTDja CSKA-koripalloseura ovat omistuksessa tai määräysvallassa Nove-AD-Holding AD.
 • Muinainen perintö AD omistaa tai määräysvallassa Traakian säätiö.

Delyan Slavchev Peevski (Peevski) on oligarkki, joka on aikaisemmin toiminut bulgarialaisen parlamentin jäsenenä ja mediamogulina ja on säännöllisesti osallistunut korruptioon käyttämällä vaikutusvaltaa ja lahjuksia suojellakseen itseään julkiselta valvonnalta ja valvomalla bulgarialaisen yhteiskunnan keskeisiä instituutioita ja aloja. Syyskuussa 2019 Peevski työskenteli aktiivisesti vaikuttaakseen negatiivisesti Bulgarian poliittiseen prosessiin 27. lokakuuta 2019 järjestetyissä kunnallisvaaleissa. Peevski neuvotteli poliitikkojen kanssa tarjotakseen heille poliittista tukea ja positiivista tiedotusvälineitä vastineeksi suojelun saamisesta rikostutkinnalta.

Peevski osallistui korruptioon myös etumiehensä Ilko Dimitrov Zhelyazkovin (Zhelyazkov), Bulgarian teknisen operaation entisen apulaispäällikön ja entisen Bulgarian kansallisen turvallisuusviraston (DANS) virkamiehen välityksellä, joka nimitettiin kansalliseen valvontatoimistoon. Erityiset älykkyyttä keräävät laitteet. Peevski käytti Zhelyazkovia suorittaakseen lahjontaohjelman, johon sisältyivät Bulgarian oleskeluluvat ulkomaisille henkilöille, sekä lahjoittaa valtion virkamiehiä eri tavoin vastineeksi heidän tiedoistaan ​​ja uskollisuudestaan. Esimerkiksi vuodesta 2019 lähtien Zhelyazkov tunnettiin tarjoavan lahjuksia Bulgarian vanhemmille valtion virkamiehille, joiden odotettiin toimittavan tietoja Zhelyazkoville edelleen kulkua varten Peevskille. Vastineeksi Zhelyazkov huomasi, että hänen tarjouksensa hyväksyneet henkilöt asetettiin viranomaisille ja antoivat myös kuukausittaista lahjusta. Peevskillä ja Zhelyazkovilla oli myös virkamies, joka asetettiin johtotehtäviin karkottamaan varoja vuonna 2019. Toisessa esimerkissä nämä kaksi valtion virkamiestä juoksivat vuoden 2018 alusta lähtien järjestelmää myydä Bulgarian asuinpaikka-asiakirjoja, joissa yrityksen edustajat väittivät maksavan lahjuksia Bulgarian virkamiehille varmistaakseen, että asiakkaansa saivat kansalaisuusasiakirjat heti sen sijaan, että he tekisivät 500,000 XNUMX dollarin talletuksen tai odottavat viisi vuotta laillisen pyynnön käsittelyä. Lopuksi Zhelyazkov kiristi myös potentiaalisen Bulgarian hallituksen ministerin Bulgarian pääsyyttäjän toimiston rikosoikeudellisista syytteistä, ellei ministeri antanut hänelle lisäapua nimitettäessä.

Peevski ja Zhelyazkov on nimetty EO 13818: n mukaisesti ulkomaisiksi henkilöiksi, jotka ovat nykyisiä tai entisiä valtion virkamiehiä, tai henkilöihin, jotka toimivat tällaisen virkamiehen puolesta tai puolesta, jotka ovat vastuussa tai osallisina tai jotka ovat suoraan tai välillisesti harjoittaneet, korruptio, mukaan lukien valtion omaisuuden väärinkäyttö, yksityisen omaisuuden pakkolunastus henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi, valtion sopimuksiin tai luonnonvarojen louhintaan liittyvä korruptio tai lahjonta. 

OFAC nimeää myös kuusi Bulgariaan rekisteröityä yhteisöä, jotka ovat Peevskin tai jonkin hänen yrityksensä omistuksessa tai määräysvallassa:

 • Int Ltd EOOD ja Intrust PLC EAD ovat Peevskin omistuksessa tai määräysvallassa.
 • BM Systems EAD, Int Invest EOOD, Inttrafik EOOD ja Real Estates Int Ltd EOOD ovat Intrust PLC EAD: n omistuksessa tai määräysvallassa.

Tämän seurauksena kaikki Yhdysvalloissa olevien tai yhdysvaltalaisten henkilöiden hallussa tai hallinnassa olevien henkilöiden kaikki omaisuus ja omistusoikeudet estetään ja niistä on ilmoitettava OFAC: lle. Lisäksi estetään kaikki yhteisöt, jotka ovat suoraan tai välillisesti vähintään 50% yhden tai useamman estetyn henkilön omistuksessa. Ellei OFAC: n myöntämällä yleisellä tai erityisellä lisenssillä ole lupaa tai muuten vapautettu, OFAC: n määräykset kieltävät yleensä kaikki yhdysvaltalaisten henkilöiden tai Yhdysvaltojen sisällä (tai kauttakulussa) tapahtuvat liiketoimet, joihin liittyy nimettyjen tai muuten estettyjen henkilöiden omaisuutta tai omaisuutta. Kiellot sisältävät minkä tahansa avustamisen tai varojen, tavaroiden tai palvelujen suorittamisen estetyille henkilöille, estettyjen henkilöiden toimesta tai heidän hyväkseen, tai minkä tahansa tällaisen henkilön maksamisen tai varojen, tavaroiden tai palvelujen tarjoamisen vastaanottamisen.

Global Magnitsky Human Rights Accountability Act -lain perusteella EO 13818 annettiin 20. joulukuuta 2017 tunnustuksena siitä, että ihmisoikeuksien väärinkäytön ja lahjonnan, jonka lähde on kokonaan tai suurelta osin Yhdysvaltojen ulkopuolella, yleisyys on saavuttanut. sellainen laajuus ja vakavuus, että se uhkaa kansainvälisten poliittisten ja taloudellisten järjestelmien vakautta. Ihmisoikeuksien väärinkäyttö ja lahjonta heikentävät arvoja, jotka muodostavat vakaan, turvallisen ja toimivan yhteiskunnan olennaisen perustan. on tuhoisia vaikutuksia ihmisiin; heikentää demokraattisia instituutioita; heikentää oikeusvaltiota; jatkamaan väkivaltaisia ​​konflikteja; helpottaa vaarallisten ihmisten toimintaa ja heikentää talousmarkkinoita. Yhdysvallat pyrkii asettamaan konkreettisia ja merkittäviä seurauksia ihmisille, jotka syyllistyvät vakavaan ihmisoikeusloukkaukseen tai korruptioon, sekä suojelemaan Yhdysvaltojen rahoitusjärjestelmää näiden samojen henkilöiden väärinkäytöksiltä.

Napauta tätä nähdäksesi lisätietoja nimityksestä.

Continue Reading

Bulgaria

Kovatchev sanoo, että Bulgarian väliaikaisen hallituksen toimet ovat kyseenalaisia

Julkaistu

on

Euroopan kansanpuolueen Bulgarian valtuuskunnan puheenjohtaja Andrey Kovatchev puhui EU Reporterille kirjeestä, jonka valtuuskunta on lähettänyt kaikille parlamentin jäsenille. Kirjeessä väitetään, että väliaikainen hallitus, joka on vastuussa vaalien järjestämisestä 11. heinäkuuta, toimii tavalla, joka asettaa heidän puolueettomuutensa kyseenalaiseksi. 

GERB - Boyko Borissovin johtama EPP: n sidosryhmä Bulgariassa on vahingoittunut viimeaikaisista väitteistä, joiden mukaan oppositiopoliitikkojen puhelimet oli kuunneltu. Kovatchev sanoo, että jos näiden väitteiden takana on todisteita, ihmisiä pitäisi rangaista, mutta hän lisää, että jos todisteita ei ole, väitteet merkitsevät disinformaatiota ennen vaaleja.

Kirjan pääaihe koskee sisäasiainministeri Bojko Rashkovia ja hänen äskettäisessä haastattelussa esittämät huomautukset, joissa poliitikkoja kutsutaan "entisiksi ihmisiksi" - lause, joka juontaa juurensa Bulgarian kommunistiseen menneisyyteen, jolloin hallituksen vastustajia oli kuvataan tällä tavalla. 

Erittäin vakavassa väitteessä parlamentin jäsenet toteavat myös, että ministerin kabinettipäällikkö liittyy jollain tavalla rahapelioligarkkiin Vasil Bozhkoviin, joka tunnetaan nimellä "kallo" - uhkapelioligarkki, joka piiloutuu tällä hetkellä Dubaissa, kun 19 syytettä on nostettu hänet Bulgariaan. Bozhkov aikoo osallistua tuleviin vaaleihin. 

Euroopan parlamentti on ottanut esiin oikeusvaltioperiaatteen Bulgariassa vuonna 2019. EU Reporter haastatteliBryssel Bulgariaa vartenmielenosoittajat lokakuussa 2019, jotka vaativat uusia vaaleja ja uudistuksia korruption lopettamiseksi. 

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa