Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Lintuinfluenssan haamu tarkoittaa, että eläinten terveyden on oltava Euroopan parlamentin prioriteetti

SHARE:

Julkaistu

on

Roxane Feller, AnimalhealthEuropen, Euroopan eläinten terveysjärjestön, pääsihteeri

Kasvava riski karjatautien risteytyksestä – kuten maailma todistaa lintuinfluenssan leviäminen lypsykarjaan – juuri siksi EU on pitkään ollut eläinten terveyden parantamisen mestari maatalouselintarvikejärjestelmissään. Nopeus, jolla rokotteet kehitettiin ja otettiin käyttöön karjan suojelemiseksi bluetongue-tautiviruksen viime viikkoina esiintyviltä taudinpurkauksilta, ja se esittelee Euroopan eläinten terveydenhuollon huippuluokan luonnetta.

Lintuinfluenssan kaltaisten tautien uhka ei kuitenkaan ole ainoa mantereen elintarvikehuollon haaste. Kasvavat ilmastovaikutukset, mukaan lukien lisääntyvä lämpö, ​​kuivuus ja tulvat, asettavat myös Euroopan maanviljelijöille yhä enemmän taakkaa tuottaa ruokaa kestävämmin.

Kun uusi parlamentti astuu istumaan heinäkuussa, EU:n päättäjien on siksi edelleen hyödynnettävä tätä vahvaa mantereen perintöä, joka tukee eläinten terveyden parantamista.

Tämä ei ainoastaan ​​anna maanviljelijöille mahdollisuuksia ruokkia maanosaa kestävämmin, vaan myös parantaa heidän sietokykyään maailmanlaajuisesti kasvavia ilmasto- ja tautihaasteita vastaan. Huolimatta rajuja muutoksia EU:n parlamentin kokoonpanossa äskettäisten vaalien jälkeen hyvän eläinten terveyden pitäisi edelleen olla puolueiden välinen prioriteetti, koska se on perusta ihmisten ja ympäristön terveyden parantamiselle meille kaikille.

Eläinten terveyden asettaminen etusijalle tarkoittaa ensinnäkin sitä, että EU:n päättäjien on tunnustettava eläinten terveys keskeisiksi tekijöiksi blokin tulevaisuuden asialistalla.

EU:n on varmistettava, että tuki eläinten terveydelle ja sen panos blokin asialistan saavuttamiseen – alkaen päästöjen vähentäminen maanosan kestävyyden parantamiseksi elintarviketuotannossa – priorisoidaan meneillään olevan lainsäädännön ja vuoropuhelujen kautta.

Mainos

Esimerkiksi eläinten terveyssektorilla voi olla keskeinen rooli toiminnan tuloksissa Strateginen vuoropuhelu, jonka EU käynnisti luodakseen maanosan maataloudelle tulevaisuutta, joka tukee paremmin maanviljelijöitä ja heidän tarpeitaan.

Parempien terveydellisten toimien tukeminen maanosan karjalle joko tarjoamalla uusia teknologioita, kuten rokotteita, tai kouluttamalla lisää eläinlääkäreitä, voi tuottaa lukuisia etuja Euroopan maanviljelijöille ja heidän palvelemilleen yhteisöille.

Tämä ei ainoastaan ​​suojelisi viljelijöiden toimeentuloa kasvavilta tautiuhkilta, vaan auttaisi myös varmistamaan kestävämmän elintarviketuotannon ja vähentämään tautien aiheuttamia menetyksiä. Tämän vuoksi Euroopan maanviljelijöille myönnettävä tuleva tuki ei voi olla mahdollista ilman eläinten terveyden parantamista koskevia säännöksiä.

Toiseksi on säilytettävä kilpailukykyinen eurooppalainen eläinlääkeala, jotta eläinten terveysalan potentiaalia voidaan hyödyntää täysimääräisesti ja edistää terveyttä ja kestävyyttä koskevia tuloksia.

Tämän saavuttamiseksi sääntelyn ja politiikan on heijastettava karjankasvatusalan todellisuutta ja tuettava tulevaisuuteen suuntautuvaa lähestymistapaa eläinten terveyteen ja sen lukuisiin etuihin.

Ranskan viimeisin rokotuskampanja esimerkiksi ankkojen osalta oli tehokas vastaus lintuinfluenssan uhkaa vastaan, mutta samalla se osoitti haasteet, jotka johtuvat toisinaan ristiriitaisesta poliittisesta ympäristöstä eläinten terveyden ja hyvinvoinnin suhteen suhteessa kauppaan.

Esimerkiksi vaikka rokotukset epäilemättä auttoivat pelastamaan ihmishenkiä ja suojelemaan ranskalaisten maanviljelijöiden toimeentuloa, tämä toimenpide aiheutti kuitenkin tuontirajoitusten aallon Ranskan kauppakumppaneilta.

Näistä haasteista huolimatta Eurooppa on edelleen maailman johtava eläinten terveyden alalla, ja sen on säilytettävä tätä perintöä entisestään.

Euroopan päättäjät voivat tehdä tämän jatkamalla elinvoimaisen ja kilpailukykyisen eläinlääkealan tukemista, jotta se pystyy toimittamaan kipeästi kaivattuja tuotteita kasvaviin tautihaasteisiin vastaamiseksi. Tämä tarkoittaa sen varmistamista, että lainsäädäntö tukee eläinten terveyteen liittyvää sektoria johtavassa roolissa auttaessaan maanosaa täyttämään kestävän kehityksen ja tulevan maatalous-elintarvikeohjelmansa.

Lopuksi EU:n poliittisten päättäjien on tunnustettava eläinten terveyden rooli, jotta viljelijät voivat tuottaa enemmän ruokaa kestävämmin.

Eläintaudit aiheuttavat menetyksiä ainakin 20% karjantuotannosta maailmanlaajuisesti joka vuosi, kun tuetaan viljelijöitä, joilla on paremmat mahdollisuudet saada eläinlääkintäpalveluja ja uusimpia eläinten terveydenhoitotuotteita, he voivat ruokkia maanosaa kestävämmin ja samalla turvata heidän toimeentulonsa.

Ratkaisevaa on se, että kuunnellaan ja ymmärretään maanosan maanviljelijöiden kohtaamat haasteet sekä tuetaan heitä parantamalla eläinlääkintäpalvelujen ja kaikkien eläinten terveyteen liittyvien tuotteiden saatavuutta – joiden saatavuus ei ole tasaista koko mantereella. Tämä ei ainoastaan ​​turvaa heidän toimeentuloaan, vaan myös heidän panoksensa koko mantereen elintarviketurvaan.

Ilmastonmuutoksesta maanviljelijöiden tyytymättömyyteen blokin maatalous-elintarvikeohjelman suunnan suhteen EU:n seuraavan parlamentin tehtävälista on epäilemättä pinottu, ja huomio ohjautuu moneen eri suuntaan.

Asettamalla eläinten terveyden etusijalle EU voi varmistaa paitsi sen, että maanosa kestää kasvavia uhkia elintarviketuotannolle, myös sen, että se voi ottaa ensimmäiset askeleet kestävämmän ja terveellisemmän tulevaisuuden luomiseksi kaikille.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa