Liity verkostomme!

Eläinten kuljetukset

Eläinkuljetus: Systemaattiset viat paljastettiin (haastattelu)

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eläinten kuljetussääntöjen noudattamatta jättäminen vaarantaa eläinten hyvinvoinnin ja on epäreilua viljelijöitä kohtaan, Tilly Metz sanoo (Kuvassa), eduskunnan asiaa käsittelevän tutkintavaliokunnan puheenjohtaja, yhteiskunta.

Eduskunta perusti an eläinten suojelua kuljetuksen aikana käsittelevä tutkimuskomitea arvioida nykytilannetta kaikkialla Euroopassa päätöslauselman mukaisesti tiukemmat säännöt. valiokunta hyväksyi sen loppuraportti joulukuussa 2021, josta kaikki Euroopan parlamentin jäsenet äänestävät tammikuun 2022 täysistunnossa.

Valiokunnan puheenjohtaja Tilly Metz, Vihreät/EFA:n jäsen Luxemburgista, sanoi: "On tärkeää varmistaa samantasoinen eläinten suojelu koko matkan ajan, aivan kuten on tärkeää, että kuljettajilla ja kuljettajilla on samat säännöt noudattaa rajat ylittävässä liikenteessä."

Miten parlamentti haluaa parantaa eläinten kuljetusolosuhteita?

Valiokunta havaitsi järjestelmällisiä epäonnistumisia olemassa olevien eläinten suojelua kuljetusten aikana koskevien sääntöjen täytäntöönpanossa ja antoi suosituksia sääntöjen tarkistamiseksi, mikä on odotettavissa vuonna 2023.

Valiokunta vaati matkojen keston lyhentämistä, erityisesti kahdeksaan tuntia teurastukseen ja neljään tuntiin uransa päättävien eläinten osalta, jotka ovat maidon tai munien tuotantoa tai jalostusta varten pidettyjä eläimiä, sekä parempaa nuorten ja eläinten suojelua. raskaana olevat eläimet. 10 päivän kynnyksen sijaan vieroittamattomia eläimiä ei tulisi kuljettaa ennen kuin ne ovat viiden viikon ikäisiä, ja tiineyden rajan tulisi olla kaksi kolmasosaa tiineydestä (tällä hetkellä 90 %).

Mitä tulee kuljetuksiin EU:n ulkopuolelle, valiokunta pyytää, että elävien eläinten vienti rajoitetaan maihin, jotka takaavat ja noudattavat vastaavia eläinten hyvinvointia koskevia standardeja.

Mainos

"Toinen tärkeä tehtävä on varmistaa, että EU:n kuluttajilla on tarkat tiedot ostamistaan ​​eläintuotteista, koska se antaa kuluttajille mahdollisuuden valita korkeimmat eläinten hyvinvointistandardit", sanoi Metz.

Siat kuorma-autossa kuljetettavaksi tehtaalle
©AdobeStock/Pomphoto  

Mitä EU:n eläinkuljetuspolitiikkoja on muutettava?

"EU:n on parannettava ja täydennettävä sitä eläinten hyvinvointia koskeva lainsäädäntö varmistaaksemme, että jokainen eläin nauttii samantasoista suojelua riippumatta siitä, missä se on syntynyt, kasvatettu tai teurastettu”, Metz sanoi.

"Tarvitsemme yhtenäisempiä sääntöjä, valvontaa ja seuraamusjärjestelmiä", lisäsi Metz ja korosti, että EU:n tehtävänä on "varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset maanviljelijöille ja kuljettajille". Mietinnössä suositellaan joidenkin keskeisten näkökohtien, kuten ajoneuvojen ja alusten hyväksymiskriteerien vahvistamista, keskittämistä EU:n tasolla. Viljelijät saavat tukea mm Yhteinen maatalouspolitiikka mutta se tarvitsee "konkreettisia ratkaisuja" eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi, Metzin mukaan.

Hän ehdottaa, että uusia poliittisia välineitä tarvitaan tukemaan "pieniä paikallisia rakenteita sekä liikkuvia ja maatilojen teurastusratkaisuja", jotka voivat auttaa vähentämään stressaavien teurastusmatkojen määrää.

Elävien eläinten vienti EU:n ulkopuolisiin maihin edellyttää myös yhdenmukaistettuja sääntöjä, koska joistakin jäsenvaltioista kuljetetaan eläimiä EU:n rajojen ulkopuolelle ja "nykyisessä järjestelmässä on hyvin vaikeata panna täytäntöön" hyvinvointistandardeja.

Miten tämä hyödyttäisi ihmisiä ja maanviljelijöitä?

Metzin mukaan komitea "ei olisi koskaan nähnyt päivänvaloa, ellei kansalaisyhteiskunnan ja huolestuneiden kansalaisten, jotka ovat kyllästyneet lukemaan uutisissa eläinkuljetuksista", jatkuvaa painostusta. Metzille "Oli hyvin selvää, että suuri enemmistö kansalaisista haluaa nopean tilanteen paranemisen."

Kansalaisaloitteet mm Lopeta häkki-ikä oli vaikutusta valiokunnan työhön ja "nämä kansalaisten vaatimukset otettiin huomioon mahdollisimman hyvin", vaikka Metz myöntää, että "suosituksissa on vielä parantamisen varaa".

Metz uskoo, että "monille kansalaisille ensisijainen motiivi vaatiessa tiukempia sääntöjä ja lisää sanktioita on eettinen huoli, halu nähdä eläinten kärsimyksen välttäminen tai ainakin vähentäminen. Heille siis kaikki parannukset olisivat itsessään etu kansanterveysriskien ja ympäristöhuolien vähentämisen lisäksi.

Mietintö ei kuitenkaan koske vain kansalaisia, sillä maanviljelijät hyötyisivät myös oikeudenmukaisemmasta ja avoimemmasta järjestelmästä, joka "palkitsisi korkeatasoisia eläinten hyvinvointijärjestelmiä runsaalla julkisella tuella".

"Monet maanviljelijät pahoittelevat avoimuuden ja valvonnan puutetta, jota he kohtaavat nykyisessä järjestelmässä; Suurin osa heistä hoitaa tilallaan kasvatettuja tai syntyneitä eläimiä, mutta he eivät usein tiedä, mikä kohtalo heitä odottaa niiden myynnin jälkeen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa