Liity verkostomme!

Eläinten kuljetukset

Eurogroup for Animals ja Canadian Horse Defense Coalition vaativat EU:ta ja Kanadaa käsittelemään hevosten hyvinvointia CETA-sopimuksen puitteissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU tuo hevoslihaa Kanadasta, ja tämä kauppa on ongelmallista, koska kansalaisjärjestöjen tutkimukset ja EU:n auditoinnit paljastivat valtavia eläinten hyvinvointiin ja elintarviketurvallisuuteen liittyviä ongelmia. Eurogroup For Animals ja Canadian Horse Defense Coalition suosittelevat EU:n ja Kanadan kattavan talous- ja kauppasopimuksen (CETA) tarjoamien työkalujen käyttöä hevosten hyvinvoinnin parantamiseksi Kanadassa. EU on suurin hevoslihan kuluttaja, vaikka kulutus - ja tuonti - ovat vähentyneet viimeisen vuosikymmenen aikana eri syistä, mukaan lukien vuoden 2014 ruokaskandaali ja sitä seurannut meksikolaisen hevosenlihan kielto. Vuodesta 2017 lähtien tuonti on kuitenkin ollut kasvussa, ja Kanadan osuus on pysynyt vakiona noin 1,350 XNUMX tonnissa vuodessa. 
 
Vaikka tämä äänenvoimakkuus on suhteellisen pieni, Tuotantoketjuissa havaitut hevosten hyvinvoinnin väärinkäytökset ovat erittäin ongelmallisia. Viime aikoina on korostettu näitä alan merkittäviä puutteita, jotka koskevat paitsi eläinten hyvinvointia myös jäljitettävyyttä. Kansalaisjärjestöjen tutkimukset. Lisäksi EU:n lainsäädäntö, joka asettaa kuuden kuukauden oleskeluajan, jonka aikana hevoset eivät saa saada lääkitystä, on aiheuttanut monia lisähuoleja hevosten hyvinvoinnin kannalta. Tämän residenssikauden aikana eläimiä pidetään kauhistuttavissa olosuhteissa ulkorehukentillä ilman suojaa huonolta säältä tai eläinlääkärinhoidosta kuuden kuukauden ajan, kunnes ne voidaan teurastaa

Koska maatalouskäytäntöihin liittyvät eläinten hyvinvointia koskevat kysymykset eivät kuulu EU:n tuontiin tällä hetkellä asetettujen eläinten hyvinvointia koskevien vaatimusten piiriin, yhteinen kirje Kehotamme Euroopan komissiota ja Kanadan kansainvälisen kaupan ministeriä maksimoimaan CETA:n sääntelyyhteistyöfoorumin (RCF) tarjoamat mahdollisuudet parantaa hevosten hyvinvointia

”Ajoitus ei ole koskaan ollut parempi keskustella hevosten hyvinvoinnista nyt, kun siitä on tullut hevosten prioriteetti Kanadan hallitus Elävien hevosten viennin kieltäminen lähinnä huonojen kuljetusolosuhteiden vuoksi”, sanoi Canadian Horse Defense Coalition puheenjohtaja Sinikka Crosland.

Liikkuminen tähän suuntaan vastaisi EU:n kansalaisten odotuksia, sillä yhdeksän kymmenestä eurooppalaisesta katsoo, että EU:n pitäisi tehdä enemmän edistääkseen tietoisuutta eläinten hyvinvoinnista maailmanlaajuisesti. A vetoomus, joka on kerännyt jo lähes 180,000 XNUMX allekirjoitusta, kehottaa EU:ta keskeyttämään hevosenlihan tuonnin maista, joissa EU:n elintarviketurvallisuutta ja eläinten hyvinvointia koskevia vaatimuksia ei noudateta.

”Jos hevosten hyvinvointiin ei puututa, EU:n tulee lähettää kauppakumppaneilleen selkeä viesti, jossa korostetaan, että sääntöjen noudattaminen on tärkeää, ja keskeytettävä tuonti, jos vaatimukset eivät täyty. Vastaavissa olosuhteissa EU:n tuonti meksikolaisesta hevoslihasta keskeytettiin vuonna 2015”, totesi Eurogroup for Animals Trade and Animal Welfare -ohjelman johtaja Stephanie Ghislain.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa