Liity verkostomme!

eläinkokeet

EU:n siirtymistä häkkivapaaseen viljelyyn ei pidä lykätä väistämättömistä haasteista huolimatta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU:n eläintuotannon häkkijärjestelmien asteittainen lopettaminen, johon Euroopan komissio on sitoutunut, tuo väistämättä haasteita, mutta tämä ei ole pätevä syy lykätä siirtymistä vuoden 2027 jälkeen, Compassion in World Farming EU sanoi tänään (9. joulukuuta).

Olga Kikou, Compassion in World Farming EU:n johtaja, puhui paneelikeskustelussa häkkien asteittaisesta käytöstä poistamisesta komission isännöimässä konferenssissa "EU:n eläinten hyvinvointi tänään ja huomenna".

"Meidän on kiellettävä häkit mahdollisimman pian, koska ne edustavat julmaa järjestelmää, joka ei kuulu nykyiseen yhteiskuntaamme", hän sanoi. "Voimme ottaa opiksi menneestä. Kanojen karujen häkkien asteittainen luopuminen kesti suunniteltua kauemmin, ja vielä pitkän siirtymäkauden päätyttyä monet jäsenvaltiot eivät vieläkään noudattaneet lakia. [Kaikkien häkkijärjestelmien asteittaista lopettamista varten] meidän on otettava käyttöön mahdollisimman lyhyt siirtymäkausi, ja meidän on oltava sen suhteen tiukkoja.   

Terveys- ja elintarviketurvallisuudesta vastaava komissaari Stella Kyriakides ja tohtori Jane Goodall, PhD, DBE, perustaja – The Jane Goodall Institute ja YK:n rauhanlähettiläs – puhuivat myös kasvipohjaisempaan ruokavalioon siirtymisen puolesta. ”Lopetin lihan syömisen, kun kuulin tehdasviljelystä. Katsoin lautasellani olevaa lihapalaa ja ajattelin, että se symboloi kipua, pelkoa, kuolemaa. En halua syödä sitä", tohtori Goodall sanoi.

Mainos

Molemmat korostivat "End the Cage Age" -eurooppalaisen kansalaisaloitteen merkitystä. Aloitteen allekirjoitti 1.4 miljoonaa kansalaista kaikista EU-maista ja joka johti komission sitoumukseen. "Demokratiassa meillä on velvollisuus saada kansalaisten ääni kuuluviin, vaikka se edellyttäisikin kompromisseja", komissaari Kyriakides korosti.

Kikou huomautti, että EU:n eläinviljelyn vähentämisessä häkkiviljelyn lopettaminen auttaisi saavuttamaan EU:n Green Deal -ohjelman tavoittelemia ympäristöhyötyjä.

”EU:ssa teurastetaan vuosittain yli 9 miljardia maaeläintä. Nykyinen teollinen maatalousjärjestelmä vaatii valtavia määriä rehua, jonka tuotanto aiheuttaa valtavia metsähakkuita ja peruuttamatonta maaperän huononemista ympäri maailmaa. Siirtyminen erilaiseen maatalousmalliin, jossa asetamme laadun etusijalle määrän ja vähemmän eläimiä paljon paremmissa olosuhteissa, on hyväksi eläimille, ihmisille ja planeetalle", hän sanoi.

Mainos

Kikou lisäsi, että ahtaassa pidettävien eläinten määrän vähentäminen häkkikiellolla auttaisi myös estämään zoonoosien leviämistä. Tämän seikan vahvisti paneelikeskusteluun osallistunut Euroopan elintarviketurvallisuusviraston tutkija, jonka mukaan "ulkojärjestelmiin siirtyminen ei uhkaa bioturvallisuutta, mikä voidaan saavuttaa myös ilman häkkejä".

Konferenssissa käsiteltiin myös tärkeitä eläinten hyvinvointia koskevia kysymyksiä kuljetuksen, teurastuksen ja tilatasolla. Myötätunto maailmanviljelyssä EU vaatii seuraavien muutosten sisällyttämistä EU:n eläinten hyvinvointia koskevan lainsäädännön tarkistamiseen, jota parhaillaan valmistellaan komissiossa:

- Elävien eläinten vienti kolmansiin maihin on kiellettävä kaikilla kuljetusmuodoilla ja korvattava ne lihan, ruhojen ja geneettisen materiaalin kaupalla.

- toteuttaa toimenpiteitä eläinten kuljetusten vähentämiseksi ja tehokkaaksi sääntelemiseksi EU:n sisällä;

- kivuliaat tainnutus- ja teurastusmenetelmät (esim. sikojen hiilidioksiditainnutus, elävien urospoikasten jauhaminen) on kiellettävä;

- hyväksyä lajikohtaista lainsäädäntöä kaikkien tällä hetkellä kattamattomien lajien, mukaan lukien selkärangattomat ja vesieläimet, suojelemiseksi, ja;

- ottaa käyttöön pakollinen EU:n tuotantomenetelmämerkintä kaikille eläintuotteille.

1. Maalta pöytään -strategia oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen elintarvikejärjestelmän luomiseksi on keskeinen pilari European Green Dealissa, jossa määritellään, kuinka Euroopasta tehdään hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Strategialla pyritään nopeuttamaan siirtymistä kestävä elintarvikejärjestelmä, joka toisi ympäristö-, terveys-, sosiaalisia ja taloudellisia etuja. Komissio tunnustaa, että parempi eläinten hyvinvointi parantaa eläinten terveyttä ja elintarvikkeiden laatua, ja sitoutuu strategiassaan päivittämään EU:n eläinten hyvinvointia koskevaa lainsäädäntöä lopullisena tavoitteena varmistaa eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso.

2. Yli 50 vuoden ajan Myötätunto maailmanviljelyssä on kampanjoinut tuotantoeläinten hyvinvoinnin sekä kestävän ruoan ja maatalouden puolesta. Yli miljoona kannattajaa edustaa 11 Euroopan maassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä -Afrikassa.

3. Valokuvia ja videoita tuotantoeläimistä löytyy tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa