Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Häkkikauden lopetus - historiallinen päivä eläinten hyvinvoinnille

Julkaistu

on

Věra Jourová, arvoista ja avoimuudesta vastaava johtaja

Euroopan komissio ehdotti tänään (30. kesäkuuta) lainsäädännöllistä vastausta Eurooppalaisen kansalaisaloitteen (End the Cage Age) lopettamiseen, jota tuki yli miljoona eurooppalaista 18 eri valtiosta.

Komissio hyväksyy lainsäädäntöehdotuksen vuoteen 2023 mennessä useiden tuotantoeläinten häkkien kieltämiseksi. Ehdotuksessa poistetaan häkkijärjestelmien käyttö vaiheittain ja lopulta kielletään kaikki aloitteessa mainitut eläimet. Siihen kuuluvat eläimet, jotka jo kuuluvat lainsäädännön piiriin: munivat kanat, emakot ja vasikat; ja muut mainitut eläimet, mukaan lukien: kanit, kananpoikien, kerrosten kasvattajat, broilerien kasvattajat, viiriäiset, ankat ja hanhet. Näiden eläinten osalta komissio on jo pyytänyt EFSA: ta (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) täydentämään olemassa olevaa tieteellistä näyttöä häkkien kieltämisen edellytysten määrittämiseksi.

Osana Farm to Fork -strategiaansa komissio on jo sitoutunut ehdottamaan eläinten hyvinvointilainsäädännön tarkistamista, mukaan lukien kuljetus ja kasvatus, joka on parhaillaan kuntotarkastuksessa, ja saatettava päätökseen kesään 2022 mennessä.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "Tämä on historiallinen päivä eläinten hyvinvoinnille. Eläimet ovat tuntevia olentoja, ja meillä on moraalinen, yhteiskunnallinen vastuu varmistaa, että eläimet maatilalla heijastavat tätä. Olen päättänyt varmistaa, että EU pysyy eläinten hyvinvoinnin eturintamassa globaalilla tasolla ja että täytämme yhteiskunnalliset odotukset. "

Lainsäädännön rinnalla komissio etsii erityisiä tukitoimenpiteitä keskeisillä liittyvillä politiikan aloilla. Erityisesti uusi yhteinen maatalouspolitiikka tarjoaa taloudellista tukea ja kannustimia - kuten uusi ekosysteemiväline - auttaakseen maanviljelijöitä siirtymään eläimille sopivampiin tiloihin uusien standardien mukaisesti. On myös mahdollista käyttää Just Transition -rahastoa ja elvytys- ja sopeutumisvälinettä tukemaan maanviljelijöitä sopeutumisessa häkittömiin järjestelmiin.

Eläinten hyvinvointi

Antibioottien käyttö eläimillä vähenee

Julkaistu

on

Antibioottien käyttö on vähentynyt ja on nyt vähäisempää elintarviketuotantoeläimissä kuin ihmisillä, sanoo PDF-kuvake viimeisin raportti julkaisema Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA), Euroopan lääkevirasto (EMA) ja Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC).

Yhden terveyden lähestymistapaa noudattaen kolmen EU: n viraston raportti esittää tietoja antibioottien kulutuksesta ja antibioottien kehityksestä mikrobilääkeresistenssin (AMR) Euroopassa vuosina 2016--2018.

Ruoantuotantoon tarkoitettujen eläinten antibioottien käytön merkittävä väheneminen viittaa siihen, että maakohtaiset toimenpiteet käytön vähentämiseksi ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Polymyksiineiksi kutsuttujen antibioottien luokan, joka sisältää kolistiinia, käyttö lähes puolittui vuosien 2016 ja 2018 välillä elintarviketuotantoeläimissä. Tämä on positiivinen kehitys, koska polymyksiinejä käytetään myös sairaaloissa monilääkeresistentteillä bakteereilla infektoituneiden potilaiden hoidossa.

Kuva EU: ssa on erilainen - tilanne vaihtelee huomattavasti maittain ja antibioottiluokittain. Esimerkiksi aminopenisilliinejä, kolmannen ja neljännen sukupolven kefalosporiineja ja kinoloneja (fluorokinoloneja ja muita kinoloneja) käytetään enemmän ihmisillä kuin elintarviketuotantoeläimillä, kun taas polymyksiinejä (kolistiini) ja tetrasykliinejä käytetään enemmän elintarviketuotantoeläimissä kuin ihmisillä .

Yhteys antibioottien käytön ja bakteeriresistenssin välillä

Raportti osoittaa, että karbapeneemien, kolmannen ja neljännen sukupolven kefalosporiinien ja kinolonien käyttö ihmisillä liittyy resistenssiin näille antibiooteille Escherichia coli ihmisten infektiot. Samanlaisia ​​assosiaatioita havaittiin elintarviketuotantoeläimille.

Raportissa tunnistetaan myös yhteydet eläinten mikrobilääkkeiden kulutuksen ja elintarviketuotantoeläinten bakteerien AMR: n välillä, mikä puolestaan ​​liittyy ihmisten bakteerien AMR: ään. Esimerkki tästä on Kampylobakteeri spp. bakteerit, joita esiintyy elintarviketuotantoon käytettävissä eläimissä ja jotka aiheuttavat elintarvikkeilla tarttuvia infektioita ihmisillä. Asiantuntijat löysivät yhteyden näiden bakteerien vastustuskyvystä eläimillä ja samojen bakteerien resistenssin välillä ihmisillä.

AMR: n torjunta yhteistyöllä

AMR on merkittävä maailmanlaajuinen kansanterveysongelma, joka aiheuttaa vakavan taloudellisen taakan. EFSA: n, EMA: n ja ECDC: n yhteistyön avulla toteutettu yhden terveyden lähestymistapa ja tässä raportissa esitetyt tulokset edellyttävät jatkuvia toimia AMR: n torjumiseksi kansallisella, EU: n ja maailmanlaajuisella tasolla terveydenhuollon aloilla.

Lisätietoja

Continue Reading

Eläinten kuljetukset

Auta viljelijöitä lopettamaan häkkikasvatus

Julkaistu

on

"Tuemme voimakkaasti tuotantoeläinten kansalaisaloitetta" Lopeta häkkikauden lopettaminen ". Yhden 1.4 miljoonan eurooppalaisen kanssa pyydämme komissiota ehdottamaan oikeita toimenpiteitä häkkikasvatuksen lopettamiseksi ", sanoi EPP-ryhmän parlamentin maatalousvaliokunnan jäsen Michaela Šojdrová.

”Eläinten hyvinvointi voidaan taata parhaiten, kun viljelijät saavat siihen oikeat kannustimet. Tuemme sujuvaa siirtymistä häkkeistä vaihtoehtoisiin järjestelmiin riittävän siirtymäkauden aikana, joka otetaan huomioon kullekin lajille erikseen ", Šojdrová lisäsi.

Koska Euroopan komissio on luvannut ehdottaa uutta eläinten hyvinvointia koskevaa lainsäädäntöä vuonna 2023, Šojdrová korostaa, että vaikutusten arviointi on tehtävä ennen vuotta 2022, mukaan lukien tarvittavan muutoksen kustannukset sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. "Koska eri lajit, munivat kanat tai kanit, edellyttävät erilaisia ​​ehtoja, ehdotuksen on katettava nämä erot lajikohtaisella lähestymistavalla vuoteen 2027 mennessä. Viljelijät tarvitsevat siirtymäkausia ja korvauksen korkeammista tuotantokustannuksista", Šojdrová sanoi.

"Eläinten hyvinvoinnin takaamiseksi ja eurooppalaisten maanviljelijöiden vahingoittamiseksi emme tarvitse tehokasta valvontaa, jos tuodut tuotteet ovat EU: n eläinten hyvinvointistandardien mukaisia. Tuontituotteiden on oltava eläinten hyvinvointia koskevien eurooppalaisten standardien mukaisia, jotta korkealaatuista tuotantoa ei korvata heikkolaatuisella tuonnilla ”, Šojdrová painotti.

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Romaniasta 130.000 XNUMX lammasta odotetaan kuolevan Suezin pullonkaulan takia

Julkaistu

on

Voit ajatella, että Suezin kriisi on ohi, mutta ei sadoille tuhansille eläville eläimille, jotka ovat edelleen loukussa Suezin risteyksessä, eläimille, joilta on nyt loppumassa ruokaa ja vettä. Kolumbiasta, Espanjasta ja yli puolet Romaniasta tulee yhteensä yli 200.000 XNUMX elävää eläintä, jotka eivät ole vielä saavuttaneet määränpäätä. He todennäköisesti kuolevat, kun rehu ja vesi loppuvat nopeasti ylikuormitetuissa aluksissa, jotka vievät heidät teurastettaviksi - kirjoittaa Cristian Gherasim

Ever Givenin aiheuttama merisaarto on saattanut olla ohi, mutta silti on olemassa monia tuhansia kilometrejä eläviä eläimiä hoitavia aluksia, jotka eivät ole edes ylittäneet Suezia huolimatta odotuksista, että heille olisi voitu antaa etusija hauras lastin ja tosiasia, että he ovat päiviä aikataulusta jäljessä.

Eläinten hyvinvointia edistävät kansalaisjärjestöt selittivät, että vaikka EU: n lainsäädännössä vaaditaan kuljettajia viivästymisten vuoksi lataamaan matkalle 25 prosenttia enemmän ruokaa kuin on suunniteltu, niin sitä tapahtuu harvoin.

Eläinoikeuksia käsittelevät kansalaisjärjestöt sanovat, että vaikka 25 prosentin puskurilla, näillä aluksilla olisi nyt rehua loppu kauan ennen kuin ne saapuvat satamaan.

Esimerkiksi Romaniasta 16. maaliskuuta lähteneiden alusten oli määrä saapua Jordaniaan 23. maaliskuuta, mutta sen sijaan ne saapuivat satamaan aikaisintaan 1. huhtikuuta. Se on yhdeksän päivän viive. Vaikka laivalla olisi tarvittava 25 prosentin lisärehu, se olisi kestänyt vain 1.5 päivää

Jotkut 11: stä, joka on täynnä reunaa, jotka lähtivät Romaniasta ja kuljettivat Persianlahden valtioihin 130.000 XNUMX elävää eläintä, ovat loppuneet ruoasta ja vedestä jo ennen Ever Givenin siirtämistä. Romanian viranomaiset sanoivat lehdistötiedotteessaan, että heille on ilmoitettu, että näille aluksille annetaan etusija, mutta mitään sellaista ei tapahtunut, kansalaisjärjestöt totesivat.

On hyvin todennäköistä, että emme koskaan tiedä historian pahimman merieläinten hyvinvointikatastrofin laajuutta, koska kuljettajat heittävät kuolleita eläimiä säännöllisesti yli laidan piilottaakseen todisteet. Romania ei myöskään luovuttaisi kyseisiä tietoja, koska ne eivät näytä hyvältä ja viranomaiset tietävät, että ne johtavat tutkimuksiin.

Elävät eläimet paistetaan hitaasti elävänä paahdetussa lämmössä noista suljetuista metalliastioista.

Toistuva tutkimukset näytti Persianlahden maihin vietyjä eläimiä, jotka kuolivat korkeista lämpötiloista, purettiin väkivaltaisesti aluksilta, puristettiin auton tavaroihin ja teurastivat taitamattomat teurastajat

Romania vie paljon eläviä eläimiä kauhistuttavista olosuhteista huolimatta. Euroopan komissio on maininnut sen huonojen käytäntöjen vuoksi elävien eläinten viennissä. Vasta viime vuonna yli 14,000 XNUMX lammasta hukkui, kun rahtialus kaatui Mustanmeren rannikolla. Vuosi ennen kuin EU: n elintarviketurvallisuuskomissaari vaati elävän viennin keskeyttämistä kuumuuden vuoksi. Romania kaksinkertaisti viennin.

Elävien eläinten vienti ei ole vain julmaa, vaan myös haitallista taloudelle. Viljelijät, joilla ei ole paikallisia lihankäsittelylaitoksia, sanovat menettävänsä rahaa joutuessaan kuljettamaan karjansa ulkomaille. Eläviä eläimiä myydään kymmenen kertaa halvemmalla kuin jos liha olisi jalostettava maassa ja vietävä sitten.

Elävien eläinten vienti Romaniasta pysyy tasaisena myös kuumina kesäkuukausina huolimatta toistuvista Brysselin varoituksista huolimatta siitä, että esimerkiksi Australia ja Uusi-Seelanti lopettavat tämän ja huolimatta siitä, että tämä on taloudellista hölynpölyä. Asiantuntijat ja tutkimukset osoittavat, että jalostetusta ja jäähdytetystä lihasta olisi hyötyä, sillä olisi taloudellisia etuja ja korkeampi tuotto

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa