Liity verkostomme!

ympäristö

EU esittää tiukempia ilmansaasteita koskevia sääntöjä kansalaisten terveyden suojelemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentti ja EU:n neuvosto ovat päässeet sopimukseen tiukemmista säännöistä ilmansaasteiden torjumiseksi, mikä on suurin ihmisten terveydelle aiheutuva ympäristöuhka, joka johtaa 300,000 XNUMX ennenaikaiseen kuolemaan vuosittain Euroopan unionissa. Huono ilmanlaatu aiheuttaa monia sairauksia, kuten sydänkohtauksia, aivohalvauksia, hengityselinsairauksia, diabetesta, dementiaa ja keuhkosyöpää. Johtaessaan neuvotteluja tarkistetusta ilmanlaatudirektiivistä S&D:t saivat kunnianhimoisen lain, jolla otetaan käyttöön tiukemmat ilmanlaatustandardit, tehostetaan valvontaa, parannetaan yleisölle tiedottamista ja suojellaan kansalaisia ​​paremmin ilmansaasteilta.*

Javi López, S&D:n Euroopan parlamentin jäsen ja Euroopan parlamentin pääneuvottelija ilmanlaatudirektiivin tarkistamisesta, sanoi:

”Joka vuosi ilmansaasteet vaativat luvattoman veron kaikkialla Euroopassa. Tämänpäiväinen sopimus merkitsee poikkeamista vanhentuneista ilmanlaatustandardeista, joista osa on 15-20 vuotta vanhoja. Pelkän sääntelyn päivityksen lisäksi tämä S&D-ryhmän johtama tarkistus osoittaa sitoutumisemme ja korostaa horjumatonta sitoutumistamme ihmishenkien turvaamiseen ja kansalaistemme yleisen hyvinvoinnin parantamiseen.

"Olemme keskittyneet parantamaan ilmanlaadun seurantaa tärkeimpien saastelähteiden läheisyydessä, vahvistamaan suojatoimia herkkiä ja haavoittuvia väestöryhmiä varten ja varmistamaan, että paikallisviranomaiset saavat tarvittavan tuen näiden keskeisten standardien tehokkaaseen täytäntöönpanoon."

Ympäristövaliokunnan S&D-koordinaattori Tiemo Wölken sanoi:

”Ilmansaasteiden vaikutukset ovat kaikkein rajuimmat Euroopan työväenluokan kansalaisilla, joilla ei ole helppoa muuttaa lähiöihin tai varaa ilmansuodattimiin. Yhteinen vastuumme on tehdä ilmastamme turvallinen kaikille lapsillemme vanhuksiin.

”Kunnat ja toimialat tarvitsevat selkeät tavoitteet ja tiekartat. Tämä kunnianhimoinen direktiivi antaa heille varmuuden siitä, että kansalaisten hyvinvoinnin ja kansanterveyden on oltava etusijalla. Ja jos paikallisviranomaiset eivät toimita, ilmansaasteiden uhrit voivat ryhtyä oikeustoimiin ja vaatia korvauksia."

Mainos

Tämä väliaikainen sopimus on vielä vahvistettava, kun Euroopan parlamentti ja EU:n neuvosto hyväksyvät sen lopullisesti.

  • S&D:t ovat olleet avainasemassa ilmanlaadun seurannan tehostamisessa kaikkialla Euroopassa ja ottamalla käyttöön "ilman pilaantumispisteiden" käsitteen sen varmistamiseksi, että ilman pilaantumista seurataan alueilla, joilla väestö on alttiina merkittäville saastelähteille. Ryhmämme vahvisti myös yleisölle tiedottamista ja herkimpien väestöryhmien ja heikoimmassa asemassa olevien ryhmien suojelua koskevia säännöksiä laajentamalla tiedottamisen kynnysarvoja muihin epäpuhtauksiin, joita nykyinen lainsäädäntö ei kata. Toinen ryhmän keskeinen voitto on ilmansaasteista haitallisesti kärsivien henkilöiden korvausoikeuden käyttöönotto.
  • Kuva Maxim Tolchinski on Unsplash

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa