Liity verkostomme!

ympäristö

Kuluttajien oikeudet: lopullinen hyväksyntä direktiiville, jolla kuluttajat voivat osallistua vihreään siirtymiseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurooppa-neuvosto on tänään hyväksynyt direktiivin kuluttajien valtuuttamiseksi vihreään siirtymiseen. Uudet säännöt vahvistavat kuluttajien oikeuksia muuttamalla sopimattomista kaupallisista menettelyistä annettua direktiiviä (UCPD) ja kuluttajansuojadirektiiviä (CRD) ja mukauttamalla niitä vihreään siirtymiseen ja kiertotalouteen. Tämä on viimeinen vaihe päätöksentekomenettelyssä.

"Tänään hyväksytyn direktiivin ansiosta kuluttajat ovat paremmin tietoisia, paremmin suojeltuja ja paremmin valmistautuneita olemaan todellisia vihreän siirtymän toimijoita."
Pierre-Yves Dermagne, Belgian varapääministeri ja talous- ja työministeri

Suojautuminen epärehellisiltä käytännöiltä

Direktiivi suojaa kuluttajia harhaanjohtavilta "vihreiltä" väitteiltä, ​​mukaan lukien epäoikeudenmukaisilta väitteiltä hiilidioksidin kompensoinnista. Se myös selventää elinkeinonharjoittajien vastuuta tapauksissa, joissa on tietoa (tai tiedon puutetta) varhaisesta vanhenemisesta, tarpeettomista ohjelmistopäivityksistä tai perusteettomasta velvoitteesta ostaa varaosia alkuperäiseltä valmistajalta. Direktiivi parantaa myös kuluttajien saatavilla olevaa tietoa, joka auttaa heitä tekemään kiertokulkuisia ja ekologisia valintoja. Esimerkiksi tuotteissa kaikkialla EU:ssa on yhdenmukaistettu etiketti, joka sisältää tiedot kaupallisesta kestävyystakuusta.

Seuraavat vaiheet

Neuvosto hyväksyi tänään Euroopan parlamentin kannan, joten säädös on hyväksytty. Kun Euroopan parlamentin puhemies ja neuvoston puheenjohtaja ovat allekirjoittaneet direktiivin, se julkaistaan ​​Euroopan unionin virallisessa lehdessä, ja se tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen julkaisemisen jälkeen.

Tausta

Ehdotus esiteltiin 30. maaliskuuta 2022 komission jäsenen Didier Reyndersin johdolla. Se on yksi komission vuoden 2020 uudessa kuluttajaohjelmassa ja vuoden 2020 kiertotalouden toimintasuunnitelmassa esitetyistä aloitteista, ja se on jatkotoimi Euroopan vihreälle sopimukselle. Se on osa neljän ehdotuksen pakettia yhdessä ekologista suunnittelua koskevan asetuksen ja direktiiviehdotusten kanssa, jotka koskevat vihreitä väitteitä ja korjauksen edistämistä (korjausoikeus).

Neuvosto ja parlamentti pääsevät alustavaan sopimukseen kuluttajien valtuuttamisesta vihreään siirtymiseen

Kiertotalous (taustatietoa)

Mainos

neuvoston kanta

Komission ehdotuksesta

Käy sivuilla

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa