Liity verkostomme!

ympäristö

EU ei aio kirjoittaa uudelleen kiistanalaista luontolakia, blokin vihreä päällikkö sanoo

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio ei aio laatia uudelleen maamerkkilakia vahingoittuneiden ympäristöjen ennallistamiseksi, blokin vihreän politiikan päällikkö sanoi maanantaina (22. toukokuuta), kun jotkut lainsäätäjät vaativat hylkäämään ehdotuksen.

Bryssel yrittää pelastaa kaksi ehdotettua ympäristölakia, joiden tulevaisuus on kyseenalainen suurin lainsäätäjäryhmä Euroopan parlamentti vaati niiden hylkäämistä.

Yksi laki vaatisi maita ottamaan käyttöön toimenpiteitä luonnon ennallistamiseksi 20 prosentissa maa- ja merialueistaan. Toinen, jonka tarkoituksena on vähentää saastumista ja pysäyttää Euroopan mehiläis- ja perhoskantojen romahtaminen, puolittaisi EU:n kemiallisten torjunta-aineiden käytön vuoteen 2030 mennessä.

"Emme tule tekemään toista ehdotusta, aikaa ei yksinkertaisesti ole", Frans Timmermans sanoi luonnon ennallistamislaista Euroopan parlamentin valiokunnan kokouksessa.

Timmermansin mukaan ehdotukset parantaisivat luonnon terveyttä parantamalla Euroopan tilojen sietokykyä paheneville ilmastonmuutoksen vaikutuksille, kuten tulville ja kuivuudelle, parantavat maan kykyä imeä vettä ja välttävät maaperän eroosiota.

Niiden hylkääminen vaarantaisi hänen mukaansa EU:n yleisen vihreän toimintaohjelman kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ja saasteiden puhdistamiseksi.

"Yhteisenä ratkaisupakettina, jos yksi pala putoaa, muut palaset putoavat", hän sanoi.

Mainos

Ehdotuksen hylkäämiskampanjaa johtaneen Euroopan kansanpuolueen lainsäätäjät sanoivat, että heidän huolensa on edelleen olemassa - mukaan lukien se, että laki tuhoaisi uusiutuvan energian hankkeet ja muut taloudelliset hankkeet alueilla, joilla luonnon ennallistamistoimenpiteitä otetaan käyttöön.

"Haluatko tai et, jos haluat uusiutuvaa energiaa, sinun on kaivettava. Ja useissa jäsenvaltioissa nykyinen luontolainsäädäntö tekee sen jo käytännössä mahdottomaksi", EPP-lainsäätäjä Esther de Lange sanoi.

Timmermans sanoi, että komissio on valmis puuttumaan lain osiin, jotka ovat aiheuttaneet huolta, esimerkiksi selventämällä, että luonnon ennallistamistoimenpiteet eivät saa estää maiden suunnitelmia rakentaa tuulivoimapuistoja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa