Liity verkostomme!

ympäristö

Parlamentti hyväksyi uuden lain maailmanlaajuisen metsäkadon estämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mitään maata tai tuotetta ei kielletä. Yritykset voivat kuitenkin myydä tuotteitaan EU:ssa 31 jälkeen vain, jos niillä on toimittajan "due diligence -lausunto", jossa vahvistetaan, että ne eivät ole peräisin kaadetuilta mailta tai ovat aiheuttaneet metsän heikkenemistä. Tämä sisältää korvaamattomat peruspuut.

Yritysten tulee vahvistaa eduskunnan pyynnöstä, että niiden tuotteet ovat alkuperämaan lainsäädännön mukaisia, mukaan lukien ihmisoikeuksia ja alkuperäiskansojen oikeuksia säätelevät lait.

katettu

Kuten kohti komission alkuperäinen ehdotus, tämän uuden lainsäädännön kattamia tuotteita ovat: kaakao, kahvipavut, palmuöljy, soija ja puu. Tämä sisältää tuotteet, jotka ovat sisältäneet näitä hyödykkeitä, joille on syötetty näitä hyödykkeitä tai jotka on valmistettu niistä (kuten huonekalut, nahka ja suklaa). Mepit lisäsivät kumi-, puuhiili- ja painetut paperituotteet metsäkatovapaiden tuotteiden luetteloon neuvottelujen aikana.

Eduskunta on myös määritellyt metsien tilan heikkenemisen käsittäväksi luonnollisesti uusiutuvien tai aarniometsien muuttamisen istutuksiksi tai muiksi metsäalueiksi.

Riskeihin perustuva valvonta

Komissio käyttää 18 kuukauden kuluessa tämän asetuksen voimaantulosta objektiivista, avointa ja puolueetonta arviointia luokitellakseen tietyt maat tai niiden osat alhaisen, normaalin tai korkean riskin riskeiksi. Vähäriskisten maiden tuotteiden due diligence -prosessia yksinkertaistetaan. Toimijoille tehdään suhteellinen määrä tarkastuksia maansa riskitason mukaan: 9 % korkean riskin, 3 % normaaliriskin ja 1 % matalan riskin osalta.

Mainos

Tuotteiden alkuperän varmentamiseen käytetään satelliittiseurantatyökaluja ja DNA-analyysejä.

Sääntöjen noudattamatta jättämisestä määrättävien seuraamusten on oltava oikeasuhteisia, varoittavia ja vähintään 4 prosenttia sääntöjenvastaisen elinkeinonharjoittajan tai toimijan vuosiliikevaihdosta EU:ssa.

Uusi laki hyväksyttiin äänin 552 vastaan, 44 ja 43 tyhjää.

Äänestyksen jälkeen Christophe Hansen (EPP/LU) totesi: "Tähän asti markettien hyllyt olivat aivan liian usein täynnä tuotteita, jotka olivat peittyneet palaneiden metsien ja peruuttamattomasti vahingoittuneiden ekosysteemien tuhkaan ja jotka olivat tuhonneet alkuperäiskansojen toimeentulon. Näin tapahtui. aivan liian usein ilman, että kuluttajat ovat tietoisia. Olen helpottunut, kun tiedän, että eurooppalaiset kuluttajat eivät enää tietämättään osallistu metsien hävittämiseen syömällä suklaapatukkaaan tai nauttimalla ansaitun kupin kahvia. Tämä uusi laki ei ole ratkaiseva vain ilmastonmuutosta ja biologisen monimuotoisuuden häviämistä vastaan, mutta myös auttaa meitä murtamaan esteitä, jotka estävät meitä solmimasta syvempiä kauppasuhteita maiden kanssa, jotka jakavat ympäristöarvomme.

Seuraavat vaiheet

Neuvoston on nyt hyväksyttävä teksti virallisesti. Teksti julkaistaan ​​EU:n virallisessa lehdessä, ja se tulee voimaan 20 päivää julkaisemisen jälkeen.

Tausta

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön mukaan , Vuosina 1990–2020 420 miljoonaa hehtaaria (Eurooppaa suurempi alue) metsää muutettiin maatalouskäyttöön. EU:n kulutus on noin 10 prosenttia maailman metsien hävittämisestä. Yli kaksi kolmasosaa palmuöljyn ja soijan osuus.

Eduskunta käytti sitä perustamissopimuksen mukainen etuoikeus lokakuussa 2020 pyytää komissiota esittää lainsäädäntöä EU:n aiheuttaman maailmanlaajuisen metsien tuhoutumisen estämiseksi. sopimus EU-maiden kanssa laki allekirjoitettiin 6.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa