Liity verkostomme!

ympäristö

Mitkä Euroopan maat kierrättävät eniten?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan ympäristökeskuksen (EEA) tavoitteena on kotitalousjätteen lisääntyminen Euroopassa viime vuosina merkittävästi tehdä Euroopasta ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä korostaa. Tätä silmällä pitäen EEA halusi tutkia, mitkä Euroopan maat ovat parantaneet eniten kotitalousjätteen kierrätystä vuodesta 2010 lähtien.

Tämän saavuttamiseksi EEA käytti Eurostatin virallisia tietoja, jotka näyttävät yhdyskuntajätteen kierrätysasteen Euroopan maittain vuosina 2010--2019. 32 maan tiedot otettiin talteen ja analysoitiin, ja ne kirjaavat prosentuaalisen muutoksen vuositasolla ja sijoittivat maan merkittävin kierrätyksen kasvu viimeisen vuosikymmenen aikana.

Missä Euroopan maissa kierrätettiin eniten kotitalousjätettä vuosina 2010--2019?

Mainos

Palkintokorokkeelle siirtyy Liettua, joka on vuodesta 2010 lähtien kierrätetty kotitalousjäte kasvaa 914%, ja vuonna 5 säälittävästä 2010%: sta 49.7%: iin kierrätysasteeseen, joka on dokumentoitu vuonna 2019. Tämä vastaa lähes viisinkertaista määrää, mikä antaa tutkittujen vuosien keskimääräisen 33.8%: n määrän.

Kroatia on kotitalousjätteen kierrätyksen lisääntymisen jälkeen toisella sijalla 32 havaitun maan joukossa kotitalousjätteen kierrätys Kroatiassa nousi 655% vuosina 2010--2019. Analyysimme mukaan kierrätysaste vuonna 2019 oli 30.2%, kun se vuonna 4 oli vain 2010%.

Toinen Balkanin maa, Montenegro, on kolmannella sijalla ja kotitalousjätteen kierrätys kasvoi 511% vuodesta 2010 vuoteen 2019. Huolimatta maan ponnisteluista ja kierrätyksen parantumisesta vuosien varrella maan yleinen kierrätysaste saavutti vuosina 2010--2019 keskimäärin vain 3.6%, mikä on toiseksi viimeisenä maissa, joissa keskimääräinen muutos on merkittävin.

Mainos

Latvia on neljänneksellä, sillä sen prosentuaalinen muutos oli 336% vuosina 2010--2019. Tutkimuksemme mukaan kolmen Luoteis -Euroopan maan - joka sijaitsee kolmen Baltian maan välissä - kierrätysaste oli vain 9.4% vuonna 2010. Uusimpien tietojen (2019) mukaan tämä luku on kuitenkin noussut yli neljä kertaa 41 prosenttiin.

Viiden parhaan joukossa on Slovakia. Keski -Euroopan kansan kotitalousjätteen kierrätysaste oli 9.1% vuonna 2010, ja se nousi 38.5%: iin vuonna 2019, mikä merkitsee 323%: n kokonaiskasvua. Se on vain 13% enemmän kuin Latvia neljännessä. 

Muiden tutkittujen maiden joukossa Slovenia kasvoi 164%ja sijoittui kuudennelle sijalle, kun taas Bulgaria jakaa 16. sijan Ranskan kanssa 29%: n nousulla ja Kreikka on 17. sijalla 23%.

Maat, joissa kotitalouksien kierrätysasteiden muutos on pienin, 2010-2019

SIJOITUSEUROOPPALAISET MAAT% KIERRÄTYSHINNAN MUUTOS 2010-2019
28SERBIA-70%
27ROMANIA-10%
26 =NORJA-3%
26 =RUOTSI-3%
25ITÄVALTA-2%
24BELGIA0%

Serbiassa kotitalousjätteen kierrätys laski Euroopassa eniten vuosina 2010--2019, ja kierrätysaste oli huonoin, kun se laski -70%. Maassa on alhaisin keskimääräinen kierrätysaste, 0.4% kaikista tutkituista Euroopan maista.

Kierrätyksen toiseksi suurin lasku (10%) kirjattiin Romaniaan

Belgia ei ole osoittanut merkittäviä parannuksia kotitalouksien kierrätysasteissa, vaikka se ei ole kasvanut vuodesta 2010. Huolimatta siitä, että vuosi vuodelta ei tapahtunut parannusta, Belgia sijoittuu kolmanneksi korkeimmalle keskimääräiselle kierrätysasteelle.

Maat, joissa kotitalousjätteen kierrätysaste on korkein 

SIJOITUSEUROOPPALAISET MAATKESKIMÄÄRÄINEN Kierrätysnopeus2010-2019
1SAKSA65.5%
2ITÄVALTA57.6%
3BELGIA53.9%
4ALANKOMAAT52.1%
5SVEITSI51.8%

Euroopan suurin keskimääräinen kierrätysaste kirjattiin Saksassa, jossa 65.5% kotitalousjätteestä kierrätetään ja käytetään uudelleen. Tutkimuksemme mukaan toiseksi tuli Itävalta 57.6%: n prosentilla, Belgia 53.9%, Alankomaat 52.1%ja Sveitsi 51.8%.

Maat, joissa kotitalousjätteen kierrätysaste on alhaisin 

SIJOITUSEUROOPPALAISET MAATKESKIMÄÄRÄINEN Kierrätysnopeus2010-2019
32SERBIA0.4%
31MONTENEGRO3.6%
30MALTA9.3%
29ROMANIA12.9%
28KREIKKA14.4%

Euroopan alhaisin kotitalouksien keskimääräinen kierrätysaste kirjattiin Serbiassa, jossa vain 0.4% kotitalousjätteestä kierrätetään - 65.1% vähemmän kuin Saksa, jossa on eniten. Toiseksi Montenegro seurasi keskimääräistä kierrätysastetta 3.6%, Malta kolmanneksi (9.3%), Romania neljänneksi (12.9%) ja Kreikka viidenneksi (14.4%).

Metodologia:

  1. Tyhjennä se hyödyntänyt Eurostatin tietokanta Euroopan maiden yhdyskuntajätteen kierrätysasteesta.
  2. Raaka-aineita kotitalouksien virallisista kierrätysasteista kerättiin vuosilta 2010-2019 10 vuoden analyysiä varten, ja vuosi 2019 oli viimeisin vuosi. Maat, joista ei ollut saatavilla tietoja tai joiden raportoitu arvo oli 0.00% vähintään viiden vuoden ajan tutkittujen vuosien välillä, jätettiin tutkimuksen ulkopuolelle. Kaikki Eurostatin luetteloimat tiedot, jotka sisältävät arvion, aikasarjojen katkeamisen, määritelmäeron jne., Merkittiin muistiin.
  3. Kun tiedot oli koottu, laskettiin yhdyskuntajätteen kierrätysasteen prosentuaalinen muutos kussakin EU -maassa. Jos tietoja ei kuitenkaan ollut saatavilla alkaneelta ja/tai viimeisimmältä analysoidulta vuodelta, sen sijaan laskettiin viimeisin käytettävissä oleva tietovuosi. Yhdyskuntajätteen keskimääräinen kierrätysaste vuosina 2010-2019 laskettiin myös lisäluvuille.
  4. Kukin maa sijoitettiin prosentuaalisen muutoksen mukaan, ja kaikki Euroopan maat, joissa kotitalouksien kierrätysprosentti kasvoi eniten, sijoitettiin myönteisesti.
  5. Tiedot kerättiin 02 ja ne voivat muuttua.

    Katso koko tietojoukko tätä lisätietoja.

ympäristö

Taistele meren pilaantumista vastaan: #EUBeachCleanup -kampanja 2021

Julkaistu

on

Virallisesti käynnistettiin 18. elokuuta #EUBeachCleanup -kampanja 2021 saavutti huippunsa 18. syyskuuta maailman rannikon siivouspäivänä. Kesäkuusta lähtien puhdistustoimia on järjestetty sekä rannikko- että sisämaavaltioissa ympäri maailmaa, ja niitä jatketaan lokakuun loppuun asti.

Korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell (kuvassa) sanoi: ”Toimimme vaikuttavat valtamerihimme. Se on meidän valintamme: joko saastutamme valtameräämme meren roskauksella tai ryhdymme toimiin ja puhdistamme merimme. #EUBeachCleanup on vapaaehtoisten suuri yksilöllinen ja kollektiivinen toiminta ympäri maailmaa pitääkseen rannat puhtaina ja suojellakseen meren elämää. Sitä tarvitaan, se on kiireellistä, jokainen voi osallistua planeettamme ennallistamiseen. ”

Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: ”Biologisen monimuotoisuuden palauttaminen, valtameren suojelu ja kansalaisten voimaannuttaminen ovat kaikki EU: n asialistalla. #EUBeachCleanupin todellinen voima on se, että se yhdistää nämä kaikki ja saa maailmanlaajuista huomiota. Kyse on keskustelun käymisestä ja Euroopan vihreän sopimuksen muuttamisesta maailmanlaajuiseksi siniseksi toiminnaksi. Liity meihin. Yhdessä voimme vaikuttaa. ”

Mainos

Joka vuosi miljoonia tonneja hiekkaa päätyy mereen, ja sillä on suora ja tappava vaikutus villieläimiin. Meren saastuminen alkaa maasta ja on yksi tärkeimmistä merien biologisen monimuotoisuuden köyhtymisen syistä. Tästä syystä EU on vuodesta 2017 lähtien järjestänyt vuosittain #EUBeachCleanup -kampanjan - maailmanlaajuisen tietoisuuden lisäämisen, joka kehottaa joka vuosi voimakkaasti toimintaan ja antaa vauhtia kunnianhimoisten toimenpiteiden hyväksymiselle valtameren suojelemiseksi kansainvälisellä tasolla. Tämän vuoden painos on ennen YK: n biologista monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen (CBD COP15) osapuolten 15. konferenssia lokakuussa ja sen jälkeen Kertakäyttöisiä muovia koskeva EU: n lainsäädäntö tuli voimaan heinäkuussa. Lisätietoja on tässä uutinen.

Mainos
Continue Reading

ympäristö

Eteläisen pallonpuoliskon otsonireikä ylittää Etelämantereen koon

Julkaistu

on

Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu seuraa tarkasti Etelämantereen aluetta seuratakseen tämän vuoden otsonireiän kehitystä etelänavalle, joka on nyt saavuttanut laajemman kuin Etelämanner. Melko tavanomaisen alun jälkeen vuoden 2021 otsonireikä on kasvanut huomattavasti viime viikolla ja on nyt suurempi kuin 75 % otsonireikistä kauden vaiheessa vuodesta 1979 lähtien.

Tutkijat Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu (CAMS) ovat seuranneet tarkasti tämän vuoden Etelämantereen otsonireiän kehitystä. Päällä Kansainvälinen otsonikerroksen säilyttämisen päivä (16. syyskuuta) CAMS saa ensimmäisen tilan päivityksen stratosfäärireiästä, joka ilmestyy vuosittain Austral -kevään aikana, ja otsonikerroksesta, joka suojaa maapalloa auringon säteiden haitallisilta ominaisuuksilta. CAMS: n toteuttaa Euroopan keskitason sääennusteiden eurooppalainen keskus Euroopan komission puolesta EU: n rahoituksella.

Vincent-Henri Peuch, Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelun johtaja, sanoi: ”Tänä vuonna otsonireikä kehittyi odotetusti kauden alussa. Se näyttää melko samanlaiselta kuin viime vuonna, joka ei myöskään ollut todella poikkeuksellinen syyskuussa, mutta muuttui sitten yhdeksi pitkäaikaisimmista otsonireikistä tietorekisterissämme myöhemmin kauden aikana. Ennusteemme osoittavat, että tämän vuoden reikä on kehittynyt tavallista suuremmaksi. Pyörre on melko vakaa ja stratosfäärilämpötilat ovat jopa alhaisempia kuin viime vuonna. Tarkastelemme melko suurta ja mahdollisesti myös syvää otsoniaukkoa. ”

CAMSin otsonikerroksen toiminnallinen seuranta käyttää tietokonemallinnusta yhdessä satelliittien havaintojen kanssa samalla tavalla kuin sääennusteet, jotta saadaan kattava kolmiulotteinen kuva otsonireiän tilasta. Tätä varten CAMS yhdistää tehokkaasti erilaisia ​​saatavilla olevia tietoja. Yksi osa analyysistä koostuu otsonipylvään havainnoista auringon spektrin ultraviolettinäkyvässä osassa tehdyistä mittauksista. Nämä havainnot ovat erittäin korkealaatuisia, mutta niitä ei ole saatavilla alueella, joka sijaitsee edelleen polaarisena yönä. Mukana on erilaisia ​​havaintoja, jotka antavat ratkaisevaa tietoa otsonikerroksen pystysuorasta rakenteesta, mutta joilla on rajallinen vaakasuora peitto. Yhdistämällä yhteensä viisi erilaista lähdettä ja tuomalla ne yhteen käyttämällä hienostunutta numeerista malliaan, CAMS voi tarjota yksityiskohtaisen kuvan otsonin jakautumisesta ja yhdenmukaisen sarakkeen, profiilin ja dynamiikan. Lisätietoja liitteenä olevassa lehdistötiedotteessa.

CAMS_Newsflash_Ozone Day_15092021_BEEN.docx
 
Copernicus on osa EU: n rahoittamaa Euroopan unionin avaruusohjelmaa, ja se on sen lippulaiva Maanhavainto -ohjelma, joka toimii kuuden temaattisen palvelun kautta: Atmosphere, Marine, Land, Climate Change, Security and Emergency. Se toimittaa vapaasti saatavilla olevia operatiivisia tietoja ja palveluita, jotka tarjoavat käyttäjille luotettavaa ja ajantasaista tietoa planeetastamme ja sen ympäristöstä. Ohjelmaa koordinoi ja hallinnoi Euroopan komissio, ja se toteutetaan yhteistyössä jäsenvaltioiden, Euroopan avaruusjärjestön (ESA), Euroopan meteorologisten satelliittien hyödyntämisjärjestön (EUMETSAT), Euroopan keskipitkän sääennusteiden keskuksen ( ECMWF), EU: n virastot ja Mercator Océan. ECMWF: llä on kaksi palvelua EU: n Copernicus Earth -ohjelmasta: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) ja Copernicus Climate Change Service (C3S). Ne osallistuvat myös EU: n yhteisen tutkimusneuvoston (YTK) toteuttamaan Copernicus -hätähallintapalveluun (CEMS). Euroopan keskipitkän aikavälin sääennusteiden keskus (ECMWF) on riippumaton hallitustenvälinen järjestö, jota tukee 34 valtiota. Se on sekä tutkimuslaitos että 24/7 operatiivinen palvelu, joka tuottaa ja levittää numeerisia sääennusteita jäsenvaltioilleen. Nämä tiedot ovat täysin jäsenvaltioiden kansallisten sääpalvelujen saatavilla. ECMWF: n supertietokonelaitos (ja siihen liittyvä tietoarkisto) on yksi suurimmista lajissaan Euroopassa, ja jäsenvaltiot voivat käyttää 25% kapasiteetistaan ​​omiin tarkoituksiinsa. ECMWF laajentaa sijaintiaan eri jäsenvaltioissa joidenkin toimintojen osalta. Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevan pääkonttorin ja Italian tietokonekeskuksen lisäksi uudet toimistot, jotka keskittyvät yhteistyössä EU: n kanssa toteutettaviin toimiin, kuten Copernicus, sijaitsevat Bonnissa, Saksassa kesästä 2021 alkaen.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Saksan vaalit: Nälkälakot haluavat lisää toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Julkaistu

on

Ryhmä nuoria elää Berliinin nälkälakon kolmatta viikkoa ja väittää, että Saksan poliittiset puolueet eivät puutu riittävästi ilmastonmuutokseen ennen tämän kuun vaaleja, kirjoittaa Jenny Hill, Ilmastonmuutos.

Mielenosoittajat - 18–27 -vuotiaat - ovat luvanneet jatkaa nälkälakkoaan, kunnes kolme johtavaa ehdokasta, jotka kilpailevat Angela Merkelin tilalle, suostuvat tapaamaan heidät.

Berliinin Saksan liittokanslerin lähellä sijaitsevien pientelttojen ja käsinmaalattujen bannerien keskellä on hillitty tunnelma.

Mainos

Kuusi nuorta, jotka ovat olleet nälkälakossa yli kaksi viikkoa, sanovat tuntevansa itsensä heikoksi.

27 -vuotias Jacob Heinze on vanhin mielenosoittajista täällä (järjestäjien mukaan neljä muuta ihmistä on liittynyt nälkälakkoon poissa leiristä). Hän puhuu hitaasti, selvästi vaikeuksissa keskittyä, mutta kertoi BBC: lle, että vaikka hän pelkää "määräämättömän nälkälakonsa" seurauksia, hänen pelkonsa ilmastonmuutoksesta on suurempi.

"Sanoin jo vanhemmilleni ja ystävilleni, että minulla on mahdollisuus, etten tapaa heitä enää", hän sanoi.

Mainos

"Teen tämän, koska hallituksemme eivät pysty pelastamaan nuorta sukupolvea tulevaisuudelta, joka on mielikuvituksen ulkopuolella. Mikä on kauheaa. Me kohtaamme sodan sellaisista resursseista kuin vesi, ruoka ja maa, ja tämä on jo todellisuutta monia ihmisiä maailmassa. "

Saksan vaaleihin on alle kaksi viikkoa. Jacob ja muut mielenosoittajat vaativat, että kolme johtavaa ehdokasta Angela Merkelin tilalle Saksan liittokansleriksi tulevat puhumaan heille.

Ilmastopolitiikan nälkälakko Berliinissä, 2021

Ilmastonmuutos on kiistatta suurin vaalikysymys täällä. Saksan poliitikot ovat saaneet vaikutteita nuorten ilmastonmuutosaktivistien viimeisimmistä katumielenosoituksista viime vuosina, mutta tämän kesän tappavat tulvat maan länsiosassa ovat myös herättäneet yleisön huolta.

Kuitenkin, nälkälakot sanovat, mikään tärkeimmistä poliittisista puolueista - vihreät mukaan lukien - ei ehdota riittäviä toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi.

"Yksikään heidän ohjelmistaan ​​ei ota huomioon todellisia tieteellisiä tosiasioita tähän mennessä, etenkään käännekohtien vaaraa (suuria peruuttamattomia ilmastonmuutoksia) ja sitä, että olemme hyvin lähellä niiden saavuttamista", tiedottaja Hannah Luebbert sanoo.

Hänen mukaansa mielenosoittajat haluavat Saksan perustavan niin kutsutun kansalaiskokouksen - ryhmän ihmisiä, jotka on valittu heijastamaan kaikkia yhteiskunnan osia - löytääkseen ratkaisuja.

"Ilmastokriisi on myös poliittinen kriisi ja ehkä demokratiamme kriisi, koska neljän vuoden välein järjestettävät vaalit ja lobbaajien ja taloudellisten etujen suuri vaikutus parlamentteissamme johtavat usein siihen, että taloudelliset edut ovat tärkeämpiä kuin sivilisaatiomme, selviytymisemme ", rouva Luebbert sanoo.

"Lobbaajat eivät vaikuta tällaisiin kansalaiskokouksiin, eivätkä poliitikot pelkää, ettei heitä valita uudelleen, vaan ihmiset käyttävät järkevyyttään."

Näkymä ilmastoaktivistien leirille Reichstag -rakennuksen lähellä 12. syyskuuta 2021 Berliinissä, Saksassa.
Nälkälakkojen mukaan kukaan ehdokkaista ei tee tarpeeksi estääkseen ilmaston katastrofin

Nälkälakot sanovat, että vain yksi liittokansleri -ehdokkaista - Annalena Baerbock vihreistä puolueesta - on vastannut, mutta hän puhui heille puhelimitse eikä täyttänyt heidän vaatimustaan ​​julkisesta keskustelusta. Hän on kehottanut heitä lopettamaan nälkälakonsa.

Ryhmä - joka saa yhä enemmän julkisuutta - on luvannut jatkaa, vaikka he tunnustavat perheidensä ja ystäviensä ahdistuksen.

Siitä huolimatta, Jacob sanoo, hänen äitinsä tukee häntä.

"Hän on peloissaan. Hän on todella, todella peloissaan, mutta hän ymmärtää, miksi otan nämä askeleet. Hän itkee joka päivä ja soittaa joka päivä ja kysyy minulta, eikö olisi parempi lopettaa? Ja tulemme aina siihen pisteeseen, että sanomme ei, on välttämätöntä jatkaa ", hän sanoi.

"On todella tarpeen herättää ihmiset ympäri maailmaa."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa