Liity verkostomme!

ympäristö

Copernicus: Ensimmäiset automaattiset siitepölynmittaukset mahdollistavat useiden Euroopan maiden ennusteiden tarkistamisen lähes reaaliajassa

Julkaistu

on

Copernicus-ilmakehän seurantapalvelun ja Euroopan Aeroallergen-verkoston välinen kumppanuus on ottanut ensimmäisen askeleen siitepölyennusteiden tarkistamisessa lähes reaaliajassa EUMETNETin automaattisen siitepölyohjelman "Autopollen" avulla.

- Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelu (CAMS) on ilmoittanut ensimmäisestä askeleesta yhdessä Euroopan Aeroallergen-verkoston (EAN) kanssa automatisoidussa siitepölyn seurannassa useissa Euroopan maissa. Euroopan kansallisten meteorologisten palvelujen verkoston (EUMETNET) alaisuudessa erilaiset siitepölynseurantapaikat on varustettu automaattisella havainnointikyvyllä osana Sveitsin meteorologisen palvelun MeteoSwissin johtamaa Autopollen-ohjelmaa. Automaattisen siitepölyn havainnoinnin kohteiden ennusteet voidaan tarkistaa lähes reaaliajassa, kun taas muualla ne voidaan arvioida vasta kauden lopussa.

CAMS, jonka Euroopan keskisuurten sääennusteiden keskus (ECMWF) toteuttaa Euroopan komission puolesta, tarjoaa tällä hetkellä neljän päivän ennusteet viidestä yleisestä siitepölytyypistä. koivu, oliivi, ruoho, ragweed ja leppä hienostuneella tietokonemallinnuksella. Automaattista siitepölynseurantajärjestelmää kokeillaan 20 toimipaikassa Sveitsissä, Baijerissa / Saksassa, Serbiassa, Kroatiassa ja Suomessa, ja suunnitellaan laajentumista muihin Euroopan maihin.

Nämä ovat ensimmäisiä rutiininomaisia ​​automaattisia siitepölyn havaintoja, jotka ovat tulleet julkisesti saataville, mikä tarkoittaa, että jokainen, joka käyttää CAMS-siitepölyn ennusteita, joko sovelluksen tai työkalun kautta tai suoraan verkkosivustolla, voi tarkistaa päivittäiset ennustepäivitykset tuleviin havaintoihin nähden ja arvioida kuinka tarkkoja. he ovat. Vaikka järjestelmä on vielä alkuvaiheessa, tutkijat ennustavat, että se auttaa merkittävästi arvioimaan, kuinka pitkälle ennusteisiin voidaan luottaa. Kauden lopun ennusteiden arvioinnin sijasta tällä hetkellä automaattisilla siitepölyn havainnoilla varustetut kohteet mahdollistavat ristiintarkastuksen lähes reaaliajassa. Projektin linjaa pitkin CAMS ja EAN toivovat parantavansa päivittäisiä ennusteita havaintojen avulla tietojen assimilaatioprosessin avulla. Saapuvat havainnot käsitellään välittömästi päivittäisten ennusteiden lähtökohdan säätämiseksi, kuten tehdään esimerkiksi numeerisessa sääennusteessa. Lisäksi EUMETNETin avulla on tarkoitus ottaa käyttöön koko Eurooppaa kattava maantieteellinen kattavuus.

CAMS on työskennellyt EAN: n kanssa kesäkuusta 2019 lähtien auttaakseen tarkistamaan sen ennusteita havainnointitiedoilla yli mantereen yli 100 maa-asemalta, jotka on valittu edustavuutensa vuoksi. Kumppanuuden kautta ennusteet ovat parantuneet merkittävästi.

Siitepölyallergiat vaikuttavat miljooniin ihmisiin ympäri Eurooppaa, jotka voivat reagoida tiettyihin kasveihin eri vuodenaikoina. Esimerkiksi koivun siitepöly huipentuu huhtikuussa ja sitä vältetään todennäköisemmin Etelä-Euroopassa, kun taas pohjoiseen meneminen heinäkuussa voi tarkoittaa kärsimystä kärsiville, koska ruohot ovat tällä hetkellä täydessä kukassa. Oliivipuu on yleistä Välimeren maissa ja sen siitepöly on yleistä toukokuusta kesäkuuhun. Valitettavasti kärsiville ei tuskin ole "siitepölyä" alueita, koska itiöt kulkeutuvat valtavia matkoja. Siksi CAMS: n neljän päivän ennusteet ovat korvaamaton työkalu allergikoille, jotka voivat seurata milloin ja missä he todennäköisesti kärsivät. Uusista automaattisista siitepölyn havainnoista voi tulla pelinvaihtaja, kun järjestelmää otetaan käyttöön.

Copernicuksen ilmakehän seurantapalvelun (CAMS) johtaja Vincent-Henri Peuch kommentoi: "EUMETNETin ja EAN: n kehittämä uusi automaattinen siitepölynvalvontakapasiteetti on hyödyllinen kaikille käyttäjille, jotka voivat tarkistaa ennusteiden paikkansapitävyyden. Vaikka tänään on yleistä tarkistaa ilmanlaatuennusteet reaaliajassa, se on todella uraauurtavaa siitepölylle. Tämä nopeuttaa myös ennusteiden jatkuvaa kehittämistä ja keskipitkällä aikavälillä niitä voidaan käyttää myös ennusteiden käsittelyssä. On korvaamatonta tietää, että voit tarkistaa päivän tai viimeisten päivien ennusteen oikein. "

MeteoSwissin biometeorologian johtaja tohtori Bernard Clot sanoi: "EUMETNETin automaattinen siitepölyohjelma" Autopollen "on mielenkiintoinen kehitys Euroopalle, ja tämä on vasta ensimmäinen askel. Vaikka Sveitsissä on tällä hetkellä kuusi toimipistettä, Baijerissa kahdeksan ja koko mantereella 20, koordinoimme verkon laajentamista kattavan eurooppalaisen kattavuuden saavuttamiseksi.

Copernicus on Euroopan unionin lippulaiva maan havainnointiohjelma, joka toimii kuuden temaattisen palvelun kautta: ilmakehä, meri, maa, ilmastonmuutos, turvallisuus ja hätäapu. Se tarjoaa vapaasti saatavilla olevia toimintatietoja ja palveluja, jotka tarjoavat käyttäjille luotettavaa ja ajantasaista tietoa maapallollemme ja sen ympäristöön. Ohjelmaa koordinoi ja hallinnoi Euroopan komissio, ja se toteutetaan yhteistyössä jäsenvaltioiden, Euroopan avaruusjärjestön (ESA), Euroopan meteorologisten satelliittien hyödyntämisjärjestön (EUMETSAT), Euroopan keskisuurten sääennusteiden keskuksen ( ECMWF), EU: n virastot ja Mercator Océan International.

ECMWF: llä on kaksi palvelua EU: n Copernicus Earth -havainnointiohjelmasta: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) ja Copernicus Climate Change Service (C3S). Ne osallistuvat myös Copernicuksen hätätilanteiden hallintapalveluun (CEMS). Euroopan keskisuurten sääennusteiden keskus (ECMWF) on riippumaton hallitustenvälinen järjestö, jota tukee 34 valtiota. Se on sekä tutkimuslaitos että ympärivuorokautinen operatiivinen palvelu, joka tuottaa ja levittää numeerisia sääennusteita jäsenvaltioille. Nämä tiedot ovat täysin jäsenvaltioiden kansallisten säätietojen käytettävissä. ECMWF: n supertietokonetila (ja siihen liittyvä data-arkisto) on yksi tyypiltään suurimmista Euroopassa, ja jäsenvaltiot voivat käyttää 24% kapasiteetistaan ​​omiin tarkoituksiinsa.

ECMWF laajentaa sijaintiaan jäsenvaltioissaan joidenkin toimintojen vuoksi. Isossa-Britanniassa sijaitsevan pääkonttorin ja Italiassa sijaitsevan tietokonekeskuksen lisäksi uudet toimistot, joissa keskitytään EU: n yhteistyössä toteutettavaan toimintaan, kuten Copernicus, sijaitsevat kesästä 2021 Bonnissa, Saksassa.


Copernicus Atmosphere Monitoring Service -sivusto voi olla täältä.

Copernicus Climate Change Service -sivusto voi olla täältä. 

Lisätietoja Copernicuksesta. 

ECMWF: n verkkosivusto voi olla täältä.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

katastrofit

Saksa myöntää tulvaresursseille rahoituksen, toiveet eloonjääneiden löytämisestä haalistuvat

Julkaistu

on

By

Ihmiset poistavat roskat ja roskat voimakkaiden sateiden seurauksena Bad Muenstereifelissä, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, Saksassa, 21. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen

Hätäapuviranomainen vaimensi keskiviikkona (21. heinäkuuta) toiveita löytää lisää eloonjääneitä Länsi-Saksan tulvien tuhoamien kylien raunioista, sillä kysely osoitti, että monet saksalaiset kokivat, että päättäjät eivät olleet tehneet tarpeeksi suojellakseen heitä, kirjoittaa Kirsti Knolle että Riham Alkousaa.

Ainakin 170 ihmistä kuoli viime viikon tulvissa, Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puoli vuosisataa, ja tuhannet kadotettiin.

"Etsimme edelleen kadonneita henkilöitä, kun puhdistamme teitä ja pumppaamme vettä kellareista", kertoi teknisen avun federaation viraston (THW) apulaispäällikkö Sabine Lackner Redaktionsnetzwerk Deutschlandille.

Kaikki löydetyt uhrit ovat todennäköisesti kuolleita, hän sanoi.

Välitöntä helpotusta varten liittohallitus antaa aluksi hätäapua jopa 200 miljoonaa euroa (235.5 miljoonaa dollaria), ja valtiovarainministeri Olaf Scholz sanoi, että tarvittaessa voidaan antaa enemmän varoja.

Tämä lisätään vähintään 250 miljoonan euron arvosta, joka on annettava asianomaisille valtioille rakennusten ja vaurioituneiden paikallisten infrastruktuurien korjaamiseen ja kriisitilanteissa olevien ihmisten auttamiseen.

Scholz sanoi, että hallitus osallistuu infrastruktuurin, kuten teiden ja siltojen, uudelleenrakentamiseen. Vahinkojen koko laajuus ei ole selvä, mutta Scholz sanoi, että uudelleenrakentaminen edellisten tulvien jälkeen maksoi noin 6 miljardia euroa.

Sisäasiainministeri Horst Seehofer, joka vastusti oppositiopoliitikkojen pyyntöjä eroamaan tulvien korkeiden uhrien vuoksi, sanoi, että jälleenrakennukseen ei tule pulaa.

"Siksi ihmiset maksavat veroja saadakseen apua tällaisissa tilanteissa. Kaikkea ei voida vakuuttaa", hän kertoi tiedotustilaisuudessa.

Tulvien arvioidaan aiheuttaneen yli miljardi euroa vakuutettuja tappioita, vakuutusmatemaatikkoyhtiö MSK sanoi tiistaina.

Kokonaisvahinkojen odotetaan olevan paljon suurempia, koska vain noin 45 prosentilla Saksan asunnon omistajista on vakuutus, joka kattaa tulvavahingot, Saksan vakuutusalan järjestön GDV: n tietojen mukaan.

Talousministeri Peter Altmaier kertoi Deutschlandfunk radiosta avun olevan sisältää varoja yritysten auttamiseksi kuten ravintolat tai kampaamot korvaavat menetetyt tulot.

Tulvat ovat hallinneet poliittista asialistaa vajaat kolme kuukautta ennen syyskuussa pidettyjä kansallisia vaaleja ja herättäneet epämiellyttäviä kysymyksiä siitä, miksi Euroopan rikkain talous oli kiinni.

Kaksi kolmasosaa saksalaisista katsoo, että liittovaltion ja alueiden päättäjien olisi pitänyt tehdä enemmän suojellakseen yhteisöjä tulvilta, kertoi keskiviikkona saksalaisen Bild Bild -instituutin INSA-instituutin tutkimus.

Liittokansleri Angela Merkel vieraili tiistaina tuhoutuneessa Bad Muenstereifelin kaupungissa ja sanoi, että viranomaiset tarkastelevat sitä, mikä ei ole toiminut sen jälkeen, kun heitä syytetään laajalti siitä, ettei meteorologien säävaroituksista ole valmistautunut.

($ 1 = € 0.8490)

Continue Reading

katastrofit

Polvi syvälle viemäriin: Saksalaiset pelastajat kilpailevat terveystilanteen välttämiseksi tulva-alueilla

Julkaistu

on

By

Mies saa annoksen koronavirustaudin vastaista rokotetta (COVID-19) linja-autossa voimakkaiden sateiden aiheuttamien tulvien jälkeen Ahrweiler Bad Neuenahr-Ahrweilerissa, Rheinland-Pfalzin osavaltiossa, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Christian Mang

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja hätäpalvelut Saksassa lähettivät tiistaina hätätelineitä ja siirrettäviä rokotusautoja tulvien tuhoamille alueille yrittäen välttää kansanterveyden hätätilanteen, kirjoittaa Reuters TV, Thomas Escritt, Ann-Kathrin Weis että Andi Kranz.

Viime viikon hirvittävät tulvat tappoivat yli 160 ihmistä ja tuhosivat peruspalvelut Ahrweilerin alueen mäkisissä kylissä, jolloin tuhannet asukkaat olivat polven syvyydessä roskia ilman jätevettä tai juomavettä.

"Meillä ei ole vettä, meillä ei ole sähköä, meillä ei ole kaasua. WC: tä ei voida huuhdella", Ursula Schuch sanoi. "Mikään ei toimi. Et voi suihkua ... Olen melkein 80-vuotias ja en ole koskaan kokenut mitään sellaista."

Harvat asukkaat ovat kukoistavassa nurkassa yhdessä maailman rikkaimmista maista, ja asukkaiden ja avustustyöntekijöiden keskuudessa toistettiin laajaa epäuskoa tulvien aiheuttamaan kaaokseen.

Jos puhdistusoperaatio ei etene nopeasti eteenpäin, tulvien seurauksena tulee lisää sairauksia, aivan kuten monet olivat uskoneet, että koronaviruspandemia oli melkein lyöty, kun rotat tulivat juhlimaan pakastimien hävitettyä sisältöä.

Harvat elpymisen työntekijät pystyvät toteuttamaan sellaisia ​​infektioiden varotoimia, jotka ovat mahdollisia järjestäytyneemmissä olosuhteissa, joten alueelle on tullut liikkuvia rokotussuunnitelmia.

"Vesi on tuhonnut kaiken. Mutta ei pirun virusta", sanoi alueen rokotekoordinointipäällikkö Olav Kullak.

"Ja koska ihmisten on nyt työskenneltävä rinnakkain eikä heillä ole mahdollisuutta noudattaa mitään koronan sääntöjä, meidän on ainakin yritettävä antaa heille paras suoja rokotusten kautta."

Continue Reading

katastrofit

Merkel lähtee tulvavyöhykkeelle, jossa on valmiuteen liittyviä kysymyksiä

Julkaistu

on

By

Vaurioitunut silta B9-valtatiellä näkyy alueella, jossa voimakkaat sateet aiheuttavat tulvat, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay
Yleiskuva Lebenshilfe Hausista, hoivakodista alueella, joka kärsi rankkasateiden aiheuttamista tulvista, Sinzigissä, Saksassa, 20. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay

Saksan liittokansleri Angela Merkel suuntasi tiistaina 20. heinäkuuta jälleen maan tulvaonnettomuusvyöhykkeelle. Hänen hallitusta piirittivät kysymykset siitä, kuinka päivää aikaisemmin ennustetut tulvat tarttuvat Euroopan rikkaimpaan talouteen. kirjoittaa Holger Hansen, Reuters.

Tulvat ovat tappaneet yli 160 ihmistä Saksassa sen jälkeen, kun viime viikolla on revitty kyliä, pyyhitty taloja, teitä ja siltoja korostamalla aukkoja siitä, kuinka varoitukset ankarasta säästä siirtyvät väestölle.

Koska maa on ollut noin 10 viikkoa poissa kansallisista vaaleista, tulvat ovat nostaneet Saksan johtajien kriisinhallintataidot esille, ja oppositiopoliitikot ehdottavat, että kuolonuhrien paljastama vakavia puutteita Saksan tulvalmiudessa.

Hallituksen virkamiehet hylkäsivät maanantaina (19. heinäkuuta) ehdotukset siitä, että he olivat tehneet liian vähän tulvien varautumiseen ja sanoivat, että varoitusjärjestelmät ovat toimineet. Lue lisää.

Eloonjääneiden etsimisen jatkuessa Saksa alkaa laskea pahimman luonnonkatastrofin taloudelliset kustannukset lähes 60 vuodessa.

Ensimmäisellä vierailullaan tulvan kärsimään kaupunkiin sunnuntaina (18. heinäkuuta) järkyttynyt Merkel oli kuvannut tulvan "kauhistuttavaksi" ja lupaavaksi nopeaa taloudellista apua. Lue lisää.

Tuhoutuneen infrastruktuurin uudelleenrakentaminen vaatii "suuria taloudellisia ponnisteluja" tulevina vuosina, asiakirjaluonnos osoitti tiistaina.

Välitöntä helpotusta varten liittohallitus aikoo antaa 200 miljoonaa euroa (236 miljoonaa dollaria) hätäapua rakennusten, vaurioituneiden paikallisten infrastruktuurien korjaamiseen ja kriisitilanteissa olevien ihmisten auttamiseen, keskiviikkona kabinettiin menevän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Tämä tulee olemaan 200 miljoonan euron lisäksi, joka saadaan 16 osavaltiolta. Hallitus toivoo myös taloudellista tukea Euroopan unionin solidaarisuusrahastosta.

Euroopan komission päällikkö Ursula von der Leyen kertoi lauantaina vierailullaan tulvista kärsineisiin Belgian osiin yhteisöille, jotka Eurooppa oli heidän kanssaan. "Olemme kanssasi surussa ja olemme kanssasi jälleenrakennuksessa", hän sanoi.

Etelä-Saksa on kärsinyt myös tulvista, ja Baijerin osavaltio antaa aluksi 50 miljoonaa euroa hätäapua uhreille, Baijerin pääministeri sanoi tiistaina.

Saksan ympäristöministeri Svenja Schulze kehotti lisäämään taloudellisia resursseja ilmastonmuutoksen aiheuttamien ääri-ilmiöiden estämiseksi.

"Nykyiset tapahtumat monissa paikoissa Saksassa osoittavat, millä voimalla ilmastonmuutoksen seuraukset voivat kohdata meitä kaikkia", hän kertoi Augsburger Allgemeine -lehdelle.

Tällä hetkellä hallitus on rajallinen, mitä se voi tehdä tukeakseen tulvien ja kuivuuden ennaltaehkäisyä perustuslailla, hän sanoi ja lisäsi kannattavansa ilmastonmuutokseen sopeutumisen kiinnittämistä perustuslakiin.

Asiantuntijoiden mukaan Luoteis-Eurooppaa viime viikolla kohdanneiden tulvien pitäisi toimia varoituksena siitä, että tarvitaan pitkäaikaista ilmastonmuutoksen estämistä. Lue lisää.

($ 1 = € 0.8487)

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa