Liity verkostomme!

ympäristö

EU pyrkii ilman, veden ja maaperän pilaantumiseen

Julkaistu

on

Euroopan komissio hyväksyi tänään (12. toukokuuta) EU: n toimintasuunnitelmansa "Kohti ilman, veden ja maaperän nollapäästöjä - Euroopan vihreän diilin keskeinen tavoite". 

Suunnitelmassa asetetaan tavoite vähentää pilaantumista tasolle, joka ei enää ole haitallista ihmisten terveydelle ja luonnon ekosysteemeille, ja siinä asetetaan vaiheet päästä sinne. Suunnitelma yhdistää kaikki asiaankuuluvat EU: n politiikat pilaantumisen torjumiseksi ja ehkäisemiseksi. Komissio tarkistaa voimassa olevaa lainsäädäntöä ja tunnistaa jäljellä olevat aukot, jotka on poistettava.

Euroopan vihreän kaupan varatoimitusjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Vihreän sopimuksen tavoitteena on rakentaa terveellinen planeetta kaikille. Jotta voimme tarjota myrkyttömän ympäristön ihmisille ja planeetalle, meidän on toimittava nyt. Tämä suunnitelma ohjaa työtämme sinne. "

"Ympäristön pilaantuminen vaikuttaa kielteisesti terveydellemme, etenkin haavoittuvimmille ja sosiaalisesti vähävaraisimmille ryhmille, ja se on myös yksi biologisen monimuotoisuuden häviämisen tärkeimmistä tekijöistä", sanoi ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius. "EU: n tapaus johtaa maailmanlaajuista pilaantumisen torjuntaa on nykyään vahvempi kuin koskaan. Nollapäästötoimintasuunnitelmalla luomme terveellisen elinympäristön eurooppalaisille, edistämme joustavaa elpymistä ja edistämme siirtymistä puhtaaseen, kiertävään ja ilmastoneutraaliin talouteen. "

Ohjaa EU: ta kohti terveiden ihmisten terveellisen maapallon tavoitetta vuoteen 2050 mennessä toimintasuunnitelmassa asetetaan vuoden 2030 keskeiset tavoitteet pilaantumisen vähentämiseksi lähteellä nykytilanteeseen verrattuna.

Belgia

Kuolleiden määrä nousee 170: een Saksan ja Belgian tulvissa

Julkaistu

on

Kuolleiden määrä tuhoisissa tulvissa Länsi-Saksassa ja Belgiassa nousi vähintään 170: een lauantaina (17. heinäkuuta) sen jälkeen, kun joet puhkesivat ja tämän viikon äkilliset tulvat romahtivat talot ja repivät teitä ja voimajohtoja, kirjoittaa Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi Düsseldorfissa, Philip Blenkinsop Brysselissä, Christoph Steitz Frankfurtissa ja Bart Meijer Amsterdamissa.

Noin 143 ihmistä kuoli tulvissa Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puolen vuosisadan ajan. Siihen sisältyi noin 98 Ahrweilerin alueella Kölnin eteläpuolella poliisin mukaan.

Sadat ihmiset olivat edelleen kadonneita tai saavuttamattomia, koska useille alueille ei päässyt korkean vedenpinnan takia, kun taas tietoliikenne oli edelleen poissa.

Asukkaat ja yritysten omistajat kamppaili poimia palat pahoinpidellyissä kaupungeissa.

"Kaikki on tuhoutunut kokonaan. Et voi tunnistaa maisemia", sanoi Michael Lang, viinikaupan omistaja Bad Neuenahr-Ahrweilerin kaupungissa Ahrweilerissä taistellen kyyneleitä vastaan.

Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Erftstadtissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa katastrofi tappoi vähintään 45 ihmistä.

"Me suremme niiden kanssa, jotka ovat menettäneet ystäviä, tuttavia, perheenjäseniä", hän sanoi. "Heidän kohtalo on repimässä sydämemme erilleen."

Noin 700 asukasta evakuoitiin perjantaina myöhään sen jälkeen, kun Wassenbergin kaupungissa Kölnin lähellä murtui pato, viranomaisten mukaan.

Mutta Wassenbergin pormestari Marcel Maurer sanoi, että vedenpinta oli vakiintunut yön jälkeen. "On liian aikaista antaa kaikki selkeät, mutta olemme varovaisia ​​optimistisia", hän sanoi.

Steinbachtalin pato Länsi-Saksassa oli kuitenkin edelleen vaarassa rikkoutua, viranomaisten mukaan noin 4,500 ihmisen evakuointi kodeista alavirtaan.

Steinmeier sanoi, että kestää viikkoja, ennen kuin kaikki vahingot, joiden odotetaan vaativan useita miljardeja euroja jälleenrakennusvaroja, voidaan arvioida.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet ja CDU-puolueen ehdokas syyskuun vaaleissa kertoi puhuvansa lähipäivinä valtiovarainministeri Olaf Scholzin kanssa taloudellisesta tuesta.

Kansleri Angela Merkelin odotettiin matkustavan sunnuntaina Rheinland-Pfalziin, osavaltioon, jossa asuu tuhoutunut Schuldin kylä.

Bundeswehrin joukkojen jäsenet, osittain veden alla olevien autojen ympäröimänä, kahlivat tulvaveden läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä, Saksassa, 17. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Itävallan pelastusryhmän jäsenet käyttävät veneitä kulkiessaan tulvien kärsimän alueen läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Pepinsterissä, Belgiassa, 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Belgiassa kuolonuhrien määrä nousi 27: een kansallisen kriisikeskuksen mukaan, joka koordinoi siellä avustusoperaatiota.

Se lisäsi, että 103 ihmistä oli "kadonnut tai tavoitettavissa". Jotkut olivat todennäköisesti saavuttamattomissa, koska he eivät voineet ladata matkapuhelimia tai olivat sairaalassa ilman henkilöllisyystodistuksia, keskus sanoi.

Viime päivien aikana tulvat, jotka ovat enimmäkseen kohdanneet Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiota, Nordrhein-Westfalenia ja Itä-Belgiaa, ovat sulkeneet kokonaiset yhteisöt vallasta ja viestinnästä.

RWE (RWEG.DE), Saksan suurin sähköntuottaja, ilmoitti lauantaina, että Indenin avomerikaivokseen ja Weisweilerin hiilivoimalaitokseen vaikutti huomattavasti, ja lisäsi, että laitos käy pienemmällä kapasiteetilla tilanteen vakiintumisen jälkeen.

Belgian eteläisissä provinsseissa Luxemburgissa ja Namurissa viranomaiset ryntäsivät toimittamaan juomavettä kotitalouksille.

Tulvat vedenpinnat laskivat hitaimmin Belgian pahimmissa osissa, jolloin asukkaat pystyivät lajittelemaan vahingoittuneen omaisuuden. Pääministeri Alexander De Croo ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailivat joillakin alueilla lauantai-iltapäivällä.

Belgian rautatieverkko-operaattori Infrabel julkaisi linjojen korjaussuunnitelmat, joista osa olisi jälleen käytössä vasta elokuun lopussa.

Alankomaiden hätäpalvelut olivat myös edelleen valppaana, koska ylivuotoiset joet uhkasivat kaupunkeja ja kyliä koko Limburgin eteläisessä maakunnassa.

Kymmenet tuhannet alueen asukkaat on evakuoitu kahden viime päivän aikana sotilaat, palokunnat ja vapaaehtoiset työskentelivät kiihkeästi koko perjantai-iltana (16. heinäkuuta) patojen valvomiseksi ja tulvien estämiseksi.

Hollantilaiset ovat toistaiseksi paenneet katastrofista naapureidensa mittakaavassa, eikä lauantaiaamuna ole ilmoitettu uhreja.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin. Mutta sen roolin määrittäminen näissä säälimättömissä sateissa vie ainakin useita viikkoja tutkimukseen, tutkijat sanoivat perjantaina.

Continue Reading

ympäristö

European Green Deal: Komissio ehdottaa uutta strategiaa EU: n metsien suojelemiseksi ja palauttamiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio hyväksyi tänään (16. heinäkuuta) EU: n uusi metsästrategia vuoteen 2030, EU: n lippulaivahanke Euroopan vihreä sopimus joka perustuu EU: hun Biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuodelle 2030. Strategia myötävaikuttaa toimenpidepaketti ehdotetaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä vähintään 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja ilmastoneutraaliutta vuonna 2050 EU: ssa. Se auttaa myös EU: ta täyttämään sitoumuksensa lisätä luonnon nielujen hiilidioksidipäästöjä Ilmastolaki. Käsittelemällä sosiaalisia, taloudellisia ja ympäristöön liittyviä näkökohtia yhdessä metsästrategian tavoitteena on varmistaa EU: n metsien monitoiminnallisuus ja korostaa metsänhoitajien keskeistä roolia.

Metsät ovat tärkeä liittolainen ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjunnassa. Ne toimivat hiilinieluna ja auttavat meitä vähentämään ilmastonmuutoksen vaikutuksia esimerkiksi jäähdyttämällä kaupunkeja, suojaamalla meitä voimakkailta tulvilta ja vähentämällä kuivuuden vaikutuksia. Valitettavasti Euroopan metsät kärsivät monista erilaisista paineista, mukaan lukien ilmastonmuutos.

Metsien suojelu, ennallistaminen ja kestävä hoito

Metsästrategiassa asetetaan visio ja konkreettiset toimet metsien määrän ja laadun lisäämiseksi EU: ssa sekä metsien suojelun, ennallistamisen ja sietokyvyn vahvistamiseksi. Ehdotetut toimet lisäävät hiilen sitomista lisäämällä nieluja ja varastoja, mikä osaltaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Strategia sitoutuu suojelemaan tiukasti ensisijaisia ​​ja vanhoja metsiä, palauttamaan huonontuneita metsiä ja varmistamaan metsien kestävän hoidon tavalla, joka säilyttää metsien tarjoamat elintärkeät ekosysteemipalvelut, joista yhteiskunta riippuu.

Strategiassa edistetään kaikkein ilmastoa ja biologista monimuotoisuutta suosivaa metsänhoitokäytäntöä, korostetaan tarvetta pitää puumaisen biomassan käyttö kestävän kehityksen rajoissa ja rohkaistaan ​​resurssitehokasta puun käyttöä kaskadiperiaatteen mukaisesti.

EU: n metsien monikäyttöisyyden varmistaminen

Strategiassa suunnitellaan myös maksujärjestelmien kehittämistä metsänomistajille ja metsänhoitajille vaihtoehtoisten ekosysteemipalvelujen tarjoamiseksi esimerkiksi pitämällä osia metsistä ehjinä. Muun muassa uusi yhteinen maatalouspolitiikka (YMP) tarjoaa mahdollisuuden kohdennetumpaan tukeen metsänhoitajille ja metsien kestävälle kehitykselle. Metsien uusi hallintorakenne luo jäsenvaltioille, metsien omistajille ja hoitajille, teollisuudelle, korkeakouluille ja kansalaisyhteiskunnalle osallistavamman tilan keskustella EU: n metsien tulevaisuudesta ja auttaa ylläpitämään näitä arvokkaita voimavaroja tuleville sukupolville.

Lopuksi metsästrategiassa ilmoitetaan oikeudellinen ehdotus metsien seurannan, raportoinnin ja tiedonkeruun tehostamiseksi EU: ssa. Yhdenmukainen EU: n tiedonkeruu yhdistettynä strategiseen suunnitteluun jäsenvaltioiden tasolla antaa kattavan kuvan EU: n metsien tilasta, kehityksestä ja suunnitellusta tulevasta kehityksestä. Tämä on ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että metsät voivat hoitaa monia toimintojaan ilmastolle, biologiselle monimuotoisuudelle ja taloudelle.

Strategiaan liittyy a tiekartta istuttaa kolme miljardia uutta puuta kaikkialle Eurooppaan vuoteen 2030 mennessä noudattaen täysin ekologisia periaatteita - oikea puu oikeaan paikkaan oikeaan tarkoitukseen.

Euroopan vihreän kaupan varatoimitusjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Metsät tarjoavat kodin suurimmalle osalle maapallolla löydettyä biologista monimuotoisuutta. Tarvitsemme terveitä metsiä, jotta vesi olisi puhdasta ja maaperämme rikas. Euroopan metsät ovat vaarassa. Siksi pyrimme suojelemaan ja palauttamaan ne, parantamaan metsänhoitoa ja tukemaan metsänhoitajia ja metsänhoitajia. Loppujen lopuksi olemme kaikki osa luontoa. Mitä teemme ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden kriisin torjumiseksi, teemme oman terveytemme ja tulevaisuutemme hyväksi. "

Maataloudesta vastaava komissaari Janusz Wojciechowski sanoi: "Metsät ovat maapallomme keuhkot: ne ovat elintärkeitä ilmastollemme, biologiselle monimuotoisuudelle, maaperälle ja ilmanlaadulle. Metsät ovat myös yhteiskuntamme ja taloudemme keuhkot: ne takaavat toimeentulon maaseudulla, tarjoavat välttämättömiä tuotteita kansalaisillemme ja niillä on syvä sosiaalinen arvo luonteensa kautta. Uudessa metsästrategiassa tunnustetaan tämä monitoiminnallisuus ja osoitetaan, miten ympäristötavoitteet voivat kulkea käsi kädessä taloudellisen vaurauden kanssa. Tämän strategian avulla ja uuden yhteisen maatalouspolitiikan tuella metsämme ja metsänhoitajamme puhaltavat elämän kestävään, vauras ja ilmastoneutraaliin Eurooppaan. "

Ympäristö-, valtameri- ja kalatalousvaltuutettu Virginijus Sinkevičius sanoi: "Euroopan metsät ovat arvokas luonnonperintö, jota ei voida pitää itsestään selvänä. Euroopan metsien sietokyvyn suojeleminen, palauttaminen ja sietokyvyn lisääminen on välttämätöntä paitsi ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriisien torjumiseksi myös metsien sosioekonomisten toimintojen säilyttämiseksi. Valtava osallistuminen julkisiin kuulemisiin osoittaa, että eurooppalaiset välittävät metsiemme tulevaisuudesta, joten meidän on muutettava tapaa suojella, hoitaa ja kasvattaa metsiä niin, että siitä olisi todellista hyötyä kaikille. "

Tausta

Metsät ovat välttämätön liittolainen ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjunnassa, koska ne toimivat hiilinieluna sekä kykynsä vähentää ilmastonmuutoksen vaikutuksia esimerkiksi jäähdyttämällä kaupunkeja, suojaamalla meitä voimakkailta tulvilta ja vähentämällä kuivuutta vaikutus. Ne ovat myös arvokkaita ekosysteemejä, joissa asuu merkittävä osa Euroopan biologisesta monimuotoisuudesta. Heidän ekosysteemipalvelunsa edistävät terveyttämme ja hyvinvointiamme vesisääntelyn, elintarvikkeiden, lääkkeiden ja materiaalihuollon, katastrofiriskien vähentämisen ja hallinnan, maaperän vakauttamisen ja eroosiotorjunnan, ilman ja veden puhdistuksen avulla. Metsät ovat virkistys-, rentoutumis- ja oppimispaikka sekä osa toimeentuloa.

Lisätietoja

EU: n uusi metsästrategia vuoteen 2030

Kysymyksiä ja vastauksia uudesta EU: n metsästrategiasta vuodelle 2030

Luonto- ja metsätiedotteet

Tietosivu - 3 miljardia lisäpuita

3 miljardin puun verkkosivusto

European Green Deal: Komissio ehdottaa EU: n talouden ja yhteiskunnan muuttamista ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi

Continue Reading

ympäristö

EU julkaisee suuren ilmastosuunnitelman lapsillemme ja lapsenlapsillemme

Julkaistu

on

Euroopan unionin päättäjät julkistivat keskiviikkona (14. heinäkuuta) toistaiseksi kunnianhimoisimman suunnitelmansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Tavoitteena on muuttaa vihreät tavoitteet konkreettisiksi toimiksi tällä vuosikymmenellä ja näyttää esimerkkiä muille maailman suurille talouksille. kirjoittaa Kate Abnett, Foo Yun-Chee ja Reutersin toimistot kaikkialla EU: ssa.

Euroopan komissio, EU: n toimeenpaneva elin, esitti tarkkaan, kuinka blokin 27 maata voi saavuttaa yhteisen tavoitteensa vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 55 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä - askel kohti nollapäästöjä vuoteen 2050 mennessä. Lue lisää.

Tämä tarkoittaa hiilen päästökustannusten nostamista lämmityksessä, liikenteessä ja valmistuksessa, korkean hiilidioksidin lentopolttoaineiden ja laivapolttoaineiden verotusta, joita ei ole aikaisemmin verotettu, ja rajatuojien veloittamista päästöistä hiilestä, joka syntyy sementin, teräksen kaltaisten tuotteiden valmistuksessa. ja alumiini ulkomailla. Se lähettää polttomoottorin historiaan.

"Kyllä, se on vaikeaa", EU: n ilmastopolitiikan päällikkö Frans Timmermans kertoi tiedotustilaisuudessa. "Mutta se on myös velvollisuus, koska jos luopumme velvollisuudestamme auttaa ihmiskuntaa, elää planeetan rajojen sisällä, epäonnistumme, ei vain itsemme, vaan epäonnistumme lapsemme ja lapsenlapsemme."

Epäonnistumisen hinta oli hänen mukaansa se, että he "sotivat vettä ja ruokaa koskevia sotia".

"Fit for 55" -toimenpiteet edellyttävät jäsenvaltioiden ja Euroopan parlamentin hyväksyntää. Prosessi voi kestää kaksi vuotta.

Kun päättäjät pyrkivät tasapainottamaan teollisuuden uudistukset tarpeeseen suojella taloutta ja edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta, heitä kohdellaan voimakkaalla lobbauksella liikeyrityksiltä, ​​köyhemmiltä jäsenvaltioilta, jotka haluavat torjua elinkustannusten nousun, ja saastuttavammista maista, jotka edessään kallis siirtymä.

Jotkut ympäristökampanjoijat sanoivat, että komissio oli liian varovainen. Greenpeace oli surkea. "Näiden politiikkojen juhliminen on kuin korkealla hyppääjä, joka vaatii mitalin juoksemisesta baarin alle", Greenpeacen EU-johtaja Jorgo Riss sanoi lausunnossaan.

"Tämä koko paketti perustuu kohteeseen, joka on liian matala, ei kestä tieteen tasoa eikä pysäytä planeettamme elämää ylläpitävien järjestelmien tuhoutumista."

Mutta liike on jo huolissaan lopputuloksestaan.

Saksan teollisuus- ja kauppakamareiden liiton DIHK: n puheenjohtaja Peter Adrian totesi, että korkeat hiilidioksidihinnat ovat "kestäviä vain, jos samalla maksetaan korvauksia yrityksille, joihin tämä vaikuttaa erityisesti".

EU tuottaa vain 8 prosenttia maailmanlaajuisista päästöistä, mutta toivoo, että sen esimerkki saa aikaan kunnianhimoisia toimia muilta suurilta talouksilta, kun ne tapaavat marraskuussa Glasgow'ssa seuraavaa virstanpylvästä YK: n ilmastokokouksessa.

"Eurooppa oli ensimmäinen maanosa, joka julisti ilmastoneutraaliksi vuonna 2050, ja nyt olemme ensimmäisiä, jotka laittavat konkreettisen etenemissuunnitelman", sanoi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Paketti saapuu päiviä sen jälkeen, kun Kalifornia kärsi maan korkeimmista lämpötiloista, viimeisimmän Venäjälle, Pohjois-Eurooppaan ja Kanadaan osuneesta lämpöaaltosarjasta.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans odottaa tiedotustilaisuudessa esitellessään EU: n uusia ilmastopolitiikkaa koskevia ehdotuksia Brysselissä, Belgiassa, 14. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman
Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esittelee EU: n uudet ilmastopolitiikkaa koskevat ehdotukset, kun EU-komissaari Paolo Gentiloni istuu viereensä Brysselissä, Belgiassa, 14. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Kun ilmastonmuutos tuntuu itsestään taifuunien leviämästä tropiikista Australian röyhkeisiin pensaikkoihin, Bryssel ehdotti kymmenkunta politiikkaa, jolla kohdennettaisiin suurin osa sen laukaisemien fossiilisten polttoaineiden lähteisiin, mukaan lukien voimalaitokset, tehtaat, autot, lentokoneet ja lämmitysjärjestelmät rakennuksissa.

EU on toistaiseksi vähentänyt päästöjä 24 prosenttia vuoden 1990 tasosta, mutta monet ilmeisimmistä vaiheista, kuten vähennetään riippuvuutta hiilestä sähköntuotantoon, on jo toteutettu.

Seuraava vuosikymmen vaatii suurempia mukautuksia, ja pitkän aikavälin katsaus vuoteen 2050 on tutkijoiden mielestä määräaika, jonka kuluessa maailman on saavutettava hiilidioksidipäästöt ilman päästöjä tai että ilmastonmuutoksesta voi tulla katastrofaalinen.

Toimenpiteet seuraavat pääperiaatetta: tehdä saastuttavista kalliimmista ja vihreämmistä vaihtoehdoista houkuttelevampia EU: n 25 miljoonalle yritykselle ja lähes puolelle miljardille ihmiselle.

Ehdotusten mukaan tiukemmat päästörajat tekevät mahdottomaksi myydä bensiini- ja dieselautojen myyntiä EU: ssa vuoteen 2035 mennessä. Lue lisää.

Auttaakseen potentiaalisia ostajia, jotka pelkäävät, että edullisten sähköautojen kantama on liian lyhyt, Bryssel ehdotti osavaltioille, että vuoteen 60 mennessä julkisten latauspisteiden tulisi olla enintään 37 km: n päässä toisistaan.

EU: n päästökauppajärjestelmän (ETS), maailman suurimpien hiilimarkkinoiden, uudistaminen pakottaa tehtaat, voimalaitokset ja lentoyhtiöt maksamaan enemmän hiilidioksidipäästöjen maksamiseksi. Laivanvarustajia vaaditaan myös maksamaan saastumisestaan ​​ensimmäistä kertaa. Lue lisää.

Uudet EU: n hiilimarkkinat aiheuttavat hiilidioksidikustannuksia liikenne- ja rakennusalalle sekä rakennusten lämmitykselle.

Kaikki eivät ole tyytyväisiä ehdotukseen käyttää joitain hiililuvista saatavia tuloja matalan tulotason kotitalouksien polttoainelaskujen väistämättömän kasvun lieventämiseksi - varsinkin kun mailla on tiukemmat kansalliset tavoitteet päästöjen vähentämiseksi näillä aloilla.

Komissio haluaa myös ottaa käyttöön maailman ensimmäisen hiilirajatullin varmistaakseen, että ulkomaisilla valmistajilla ei ole kilpailuetua EU: n yrityksiin nähden, joiden on maksettava tuottamastaan ​​hiilidioksidipäästöstä valmistettaessa hiili-intensiivisiä tuotteita, kuten sementtiä tai lannoite. Lue lisää.

Samaan aikaan verotuksen uudistamisella kannetaan EU: n laajuinen vero saastuttaville lentopolttoaineille. Lue lisää.

EU: n jäsenvaltioiden on myös rakennettava metsiä ja niittyjä - säiliöitä, jotka pitävät hiilidioksidia poissa ilmakehästä. Lue lisää.

Joillekin EU-maille paketti on mahdollisuus vahvistaa EU: n maailmanlaajuinen johtoasema ilmastonmuutoksen torjunnassa ja olla eturintamassa tarvittavan teknologian kehittäjissä.

Mutta suunnitelmat ovat paljastaneet tuttuja säröjä. Köyhemmät jäsenvaltiot ovat varovaisia ​​kaikesta, mikä nostaa kustannuksia kuluttajille, kun taas hiilivoimalaitoksista ja kaivoksista riippuvaiset alueet haluavat taata enemmän tukea muutokselle, joka aiheuttaa sijoiltaan siirtymistä ja vaatii joukkojen uudelleenkoulutusta.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa